O uiga o le Pribigres Cirgition, Faʻamatalaga o vaega o ana elemene

Anonim

O le vai o se tele o le taumafanafana e manaʻomia tele le taimi ma taumafaiga. O le le pulea o le vai o sapalai e fausia ai le fiva malosi. Ina ua maeʻa le faʻamago, o le fusi o loʻo tupu i luga, e tatau ona faʻamalamalamaina. O lenei vaitaimi o le alavai e ave ai lea o nei vaivaiga. Ina ia fai se vai vai ma o latou lava lima o loʻo tulaʻi mai ma le polokalame, e amata ai mea taua, ma faʻapipiʻi.

Ituaiga ma mataupu faavae o galuega

O le faʻavae o le laʻasaga o le faʻavae i luga o le mea moni o le vai taʻitoʻatasi mo laʻau uma ma le fusia i le teritori.

O loʻo iai le vai o loʻo iai 2 ituaiga:

  • Tautua taʻitoʻatasi mo le laau taʻitasi mai luga.
  • Fausia i lalo o le eleele ma momoli vai tuusao i lalo o le aa.

O le lalagaina o le auala lona lua e sili atu ona taugata. O le faʻapipiʻiina e fesoʻotaʻi ma le lalolagi. E sili atu lona lelei i lona vevela vevela. O le vai e tautua ma le laititi o le leiloa.

O le mataupu faavae o le laʻasaga i luga o le i ai o le i ai o se koneteina, lea ua faapipiiina i le maualuga o le 1.5 mita. I nisi tulaga, e galue ai le faiga i luga o le ki lava. Peitaʻi, e masani ona faʻatautaia le pamu. I le taimi lava lea, o le faʻamalosiʻau o vai ia tumau. Ae o le isi mea e faʻamauina ai se otometi otometi, ae o loʻo faʻamau ai, sapalai suavai, pe a manaʻomia.

Afai e toʻatele le teritori, e i ai le manaʻomia o le tele o parrls lea tautua faʻatasi paipa. O le tasi le pulea o le faiga e tausia e se komepiuta. O le eleele susu e fuafua lelei ma o le auala talafeagai o faʻagaioiga e faʻamatalaina.

Tulaga lelei ma le le atoatoa

O tulaga lelei o Priprim Citicition e aofia ai:

  • Atoa otometi otometi e aunoa ma le auai o le tagata. E sili atu le faafaigofieina o le galuega a le talaau.
  • Leai se ituaiga o le pamu i luga o le luga o le kernozym. O lea, e leai se manaʻoga mo le palapala.
  • Taua le vai o le vai, aua e le o le vai, ma ua fafagaina i lalo o le laau.
  • O le fuatia o aganuu e faʻateleina ona o le lelei o le atinaʻeina o le aʻa o aʻa.
  • I tutusa, e mafai ona amata fafagaina le auala.
  • O le faʻapipiʻiina e mafai ona faia uma i le teritoti tatala ma i le fale vevela.

O le leaga e tele naua, ae o ia:

  1. Le manaʻomia mo faʻamama. I lo latou toʻesea, e manaʻomia le tuʻuina atu o le ono faʻapipiʻiina o paipi.
  2. O loʻo i luga o le moega o lipine e le faʻaaloalo. E mafai ona latou faaleagaina o manulele po o roodent.
  3. Looppers, paipa ma fetuunai manaʻomia le faʻamamaina masani ma sui.
  4. Faapipiiina o tupe tau tupe.

Mataupu i luga o le autu: faʻafefea ona faʻaaoga se tagata laser: faʻatonuga

Suafa Polokalama

Vai i totonu o le paelo e sau mai se mea o tupu. E mafai ona avea ma se vaituloto po o le ogatotonu vai. Mai le tane, o le tafe o le suavai o loʻo faia i le auala tele i le auala tele, o le fea e masani lava i le Gerson. I le isi itu, o i latou o loʻo faʻapipiʻiina o fetuunaiga. O paipa uma o lo oi ai i luga o moega. I tafatafa o laau taʻitasi ua faʻapipiʻiina i luga o le paipa palu. Ina ua maeʻa ai ni faʻalapotopotoga, tuitui o le vai i lalo o le aʻa aa.

O le auala autu e muta i se pesega mo le fufuluina o le faiga. Afai o le mafuaʻaga o le vai o se vai, ona maeʻa ai lea o le tee o loʻo faʻapipiʻiina faamama. A aunoa ma latou, o le fuainumera o paipi o le a tupu soo.

O uiga o le Pribigres Cirgition, Faʻamatalaga o vaega o ana elemene

Faʻaititia le Faʻasalalauga Faʻasologa

Hes mo le vai

Mo le faʻapipiʻiina o le alavai, e gaosia ai le tui e gaosia ai le umi o le 50-1000 m. O paipa nei, i le larbythes e sau i laʻau.

E faigata ma malu. O le taimi o le taotoga o faigata faigata e tusa ma le 10 tausaga.

O lipine vaivai e le sili atu nai lo le 4 vaitau. Latou te faasoaina:

  • Manifinifi-pa puipui. Lokaina luga o le eleele. O lo latou mafiafia o le 0.1-0.3 mm.
  • Tolsttown. Atonu latou te i ai ma lalo o le kesi. I ai le mafiafia o le 0.30-0.81 mm.

O le totonu o le tino o le hoe eseese i le laina o le 14-25 mm. Lipine - 12-22 mm.

O le taumafaina o le vai mo fale e oʻo i le 8 l / h. Mo manifinifi-pa puipui 2.9 l / h, ma le mafiafia-Walkable - 8 l / h. O le faapipiiina o le sitepu o le hhppers o le 10-100 mm. E faʻalagolago i le faitau aofaʻi o aganuu.

Faʻalagolago i le ituaiga faiga, o le faʻagaioiga o le faʻagaioiga. Faatasi ai ma le faʻataʻitaʻi, o le 0.4 pa, ma pe a faʻaaogaina le pamu, e oʻo i le 14 bar faateleina. O le tele o le vai ua faia lea o le mamafa o le vai o le vai. Mo hes, o le 1500 m, ma mo lipine - 600 m.

Paepae

Huspper e faaaogaina nai lo lipine. E faapipiiina i luga o mea. O latou aofaiga ua fausia e tusa ai ma le tuputupu aʻe o aganuu.

Ua vaevaeina i ituaiga:

  1. Ma masani faafoliga.
  2. Ma fetuunai.

O le palasitika fale ua faia. I le tasi itu, o loʻo iai se fetaui lelei ma le paʻu paʻu. Ma le, o se fesoʻotaʻiga o loʻo i lalo ma se faʻamoemoe.

Se isi ituaiga o le huspper:

  • Taui. O le oloa o le vai mai soʻo se manaʻoga e tutusa.
  • Le talafeagai.

Tele mailei "Spider", o afea. O le taimi lea e fai ai le tele o tau. Latalata i le faʻatulagaina o fualaʻau o vai mai le tasi taimi.

Mataupu i luga o le autu: Tapeti laulau faia oe lava mai le tuai o le laupapa ironing

O uiga o le Pribigres Cirgition, Faʻamatalaga o vaega o ana elemene

Bropper spider

Paipa ma fesoʻotaʻi elemene

Paipi o lo oi luga o le lalolagi. Latou te masani ona faʻafesoʻotaʻi ma vai ma vailaʻau o elemene. O lea, le gaosiga o laʻa ma mea e fetaui e faʻatautaia mai mea leaga-mautu mea. O le Polypropylelene, Polyvinyl Chloride poʻo Polythylene. Paipa maualuga omiga e mamafa ma maualalo.

E pei o fetuutuunai e faʻafesoʻotaʻi le paipa paipa ma lipine, o le tes e faʻaaogaina. O le tali atu o lo latou faia e faia ma le fesoasoani a le clamps. Ina ua uma se tee, o le crane ua faapipiiina. E sili atu i luga pe a le manaʻomia le tele o le susu.

O le faapotopotoga o le polokalama atoa e mafai ma o latou lava lima. Peitaʻi, o loʻo iai ni seti na o loʻo mafai ona faʻapipiʻi vave i le fale.

Faiga

Afai matou te faʻapipiʻiina le tane ma le vai i se maualuga maualuga, i le vaega o 1.5 m, ona le mou atu lea o le pamu. O le a tafe mai le vai e te maʻi. O le tane ua tumu i soo se auala. E ono fafaga mai le ogatotonu o le faʻatulagaina, toe faʻatumu le lisiti poʻo le faʻaolaina o timuga. O le pito i lalo o le crane e fesootai i le ogatotonu o le ala.

O uiga o le Pribigres Cirgition, Faʻamatalaga o vaega o ana elemene

Orio ia te oe lava

Afai e te manaʻomia le faia o fetilaisa, o le node e fesoʻotaʻi i le ogatotonu o le ala. O lenei lava container ma se vai fofo. O le mea e faʻaulu ma tapuni-off alatoto o loʻo faʻaofi i lalo.

O le vai ma togavao ma togalaʻau o fualaʻau o fualaʻau e faʻatautaia ai ni 'alo ese. O se taʻele vavae ese o loʻo faʻapipiʻi i le laʻau tele, o loʻo i le mama i autafa o le ogalaau.

Ina ia faʻaleleia le faʻamalosi i tua o le tane, ua faʻapipiʻi le pamu. I le tulaga lea, o se malosi lelei o le a i ai i le tele o pupper.

Afai e te fafagaina tuusaʻo le vai mai le punavai, o le mauaina o le tane, o le vai o le a le maua le taimi e mafanafana ai. O le a afaina ai le tuputupu aʻe o aganuu.

O uiga o le Pribigres Cirgition, Faʻamatalaga o vaega o ana elemene

O le ata ma le pamu ma fetilaisa

Polokalama Fuafuaina

O le aofaʻi o le paelo ua fuafua, fuafua i le tele o laʻau o laʻau.

O loʻo faʻaalia le masani i le laulau.

AganuuAso vai o le vai i lita
Punaoa Fesootaitasi
Vaolima
Fafie10

Le fuafuaina o le tele o le paelo, o le aofaʻi o le aofaʻi o aganuu o loʻo aoguina. O le aofaʻi e faʻateleina e ala i le tafe o mea e oʻo ai ma faʻaopopo le 25% o le faʻasoa. O le umi o le paipa autu e fuafua e ala i le fuaina o le mamao mai le tane aʻo leʻi tuufaatasia. O luga o lili e faʻapipiʻiina, e fetaui lelei ma le puʻupuʻu o le moega. Fuafua i le numera o lala, o le numera foʻi e tutusa lava e manaʻomia ai le fiafia i le os, ma o claps e tolu taimi sili atu.

Ina ua tuʻuina atu le vai mai le vaipanoa, 2 o loʻo faʻapipiʻiina 2 faamama: coars ma faʻamamaina lelei. Afai e le manaʻomia le suavai mai le lelei poʻo le ogatotonu, ona le manaʻomia lea o le faʻamamaina o le faʻamamaina.

Mataupu i luga o le autu: Gate ma le Wicket o fale gaosi oloa: malaga i lalo o puipuiga

Fale o le fale

Mo le faʻatulagaina o alavai o le nofoaga ma tau maualalo, e mafai ona e faʻaaogaina ni mea maualalo.

O lenei mafai ona faʻaaogaina mea faitino, hes o ni ata eseese poʻo ni fagu palasitika.

O vai vai i ou lava lima e mafai ona faia:

  1. Mai i mata o ituaiga eseese.
  2. Hulu.
  3. Palasitika fagu.

Mai le tele o le lapoa o mata

O se lapoa lapoa shomter shogg e faia mai le tane. E aumaia i le nofoaga o tu i luga o tu i luga o lona fanua. E ala atu i ai, i totonu o le pu e tulita mai, o mea na faʻaofi ai le lapoa o le lautele, o loʻo faia ai le pu. I latou, e sau le vai i laau taʻitasi i laʻau taʻitasi. I lea tulaga, le aufaila e le o mai. O le vai tafe filemu.

O uiga o le Pribigres Cirgition, Faʻamatalaga o vaega o ana elemene

Alu ese mai le pu i le mea o le a faaofiina ai le laititi o le tagata

Mai le au pu

Afai o iai se avanoa e faʻatau ai le paʻu muamua, o le mea lea e taugofie ai le mamanu. O le faia o lenei mea, o se pu e faia i le ogatotonu faagaau lea na faʻapipiʻi ai le 'auvae. Mai ia teʻi mai le faagaau i le laʻau. E mafai ona fetuunai le faʻasoaina ma se mea faʻapitoa ina ia tafe ai le vai poʻo le faʻamalosi e ala ile mata.

O uiga o le Pribigres Cirgition, Faʻamatalaga o vaega o ana elemene

Vai vai e ala i se blackpper

Mai palasitika fagu

O le taugofie lea o le vai vai. Mo lenei, o le palasitika fagu ua ave ma o le pito i lalo ua tipi ese mai ai. I se mamao o le 7 mm mai le ua, o se tamai pu e tosoina ma o se manifinifi manifinifi ua faaofiina.

O se fagu e nonoa i se peg i luga o le laau ma vai ua liligiina i luga. Faasolosolo malie atu, o le faʻasaʻoina o le alavai. 'E te mafaia ae le o le faʻafilemu i luga o le togalaʻau le uaea ma fusi i le numera o fagu i ai. O le mea autu o loʻo latou tafafao i luga o le aʻa o le laʻau.

O le isi filifiliga o le sasaina o le fagu latalata i le laau ma le ua. O le faagaau e faasino i lalo o le aa o le laau.

O nisi taimi o le paipa e le mafai ona faʻaofi, o le a tafe le vai i le pu. Afai e te tuuina se fagu i lalo i lalo ifo, a le mafai ona sasaa le vai i le faavaa, ma i le pito i lalo e fai ai le pu.

Obs vai mai palasitika fagu

Ina ia mafai ai ona faʻapipiʻiina le faʻapipiʻi o le vaisu i le atunuʻu, e tatau ona e sauni uma mea talafeagai. E mafai ona faia ma ou lima le fono. E galue e aunoa ma ni tau faʻapitoa, e tatau ona e faʻaogaina mea faʻaaoga. Le lelei o le polokalama o le a tutusa lava, ma le mea sili ona maualalo.

Faitau atili