Faʻafefea ona tipi se laʻau - E mafai ona e faia oe lava ma le mea e te alu ai?

Anonim

Laau - a tatou uo lanumeamata. Na latou vaʻai i a latou fanau, ia matou o le okesene talafeagai mo le manava ma laʻau mo le fausiaina.

Faʻafefea ona tipi se laʻau - E mafai ona e faia oe lava ma le mea e te alu ai?

Ae paga lea, soʻo se laʻau e iai se taimi o le olaga ma i le faʻaiuga o se faʻamataʻu ia tatou olaga ai. E moni, o ai e faaalia mai pe a pa'ū le tumutumu o le puletala i luga o lona ulu, ma faaeeina le fale, eletise po o le taavale?

Maeu le agavaʻa ma le matua faʻafitauli o le aveeseina o laʻau tuai o loʻo tupu i luga o le tagata lava ia, agafesootai poʻo tuaoi tuaoi?

E maeu le tipiina o se laau i luga o le fale ma e tele le aoga o le tautua a le tautua.

O le a tatou iloiloina uma mataupu i a tatou tusitusiga, faavae i tulaga oi ai nei siosiomaga.

Le a le saʻo ma le tulafono o loʻo tipiina se laʻau i luga o se upega tafailagi?

O le manatu o le mea e i ai ma le vao i luga o se fanua a le tagata lava ia e mafai ona e faia soʻo se mea e le mafai ona taʻua faʻamalosi e agavaa. A aunoa ma le faʻatagaina o pulega i le lotoifale, e mafai ona e tipi naʻo le fualaʻau tuai laʻau ma laʻau. E le gata i lea, o lenei aiaiga e aoga na i le fale solo ma le atunuʻu.

I taulaga, ua faasaina o le Oti o laau e le tulafono. O le mea lea, e sili atu le mafai ona fai "i lenei mataupu. Afai o ou tuaoi e faʻaali atu le malamalama ma le malosi o oe lava ia, o le siosiomaga siosiomaga mafai ona tali atu ma faʻaaoga faasalaga.

Matou te matauina foi o le tagata lautele e faʻatagaina le totogiina o soʻoga o punaoa (aofia ai i luga o se upega tafailagi), na aumaia ai gaioiga, e le faʻaleagaina ai le siosiomaga o isi (palakalafa 3 Mataupu 209 o le lautele o le tulafono o le Rusia Federation).

Faʻafefea ona tipi se laʻau - E mafai ona e faia oe lava ma le mea e te alu ai?

O le mea lea, i le fesili pe mafai ai e togi se laʻau i le taulaga o loʻo iai se tali e sili ona faʻatamala (pulega poʻo le faʻa-faletua).

A maeʻa lena, lua mea na tutupu atinae e mafai:

  1. O le faatagaga o le a faʻatagaina pe a maeʻa faʻapitoa asiasiga o le siosiomaga asiasiga o le a suʻesuʻeina le laʻau poʻo laʻau e te manaʻo e tape. Faʻavae i lona faʻaiuga (Tulafono), o le a latou iloa le aofaiga o totogi totogi totogi i le paketi a le lotoifale (mo le toe faʻafoʻiina togavao).
  2. O le faatagaga o le a manaʻomia pe a fai o le "tulafono mo le puipuiga o laau gaosi oloa i le lotoifale o loʻo iai se aitema Na maua e se vaega o laʻau.

Maitau i ala, e masani ona le mautonu le tagatanuu o le mamafa o tagatanuu o le gaoioiga o le laau ma le faatagaga e aveese ai. E lua pepa eseʻese lua ma o le tasi e aunoa ma se isi e le maua ai le malosi faʻaletulafono. O se tasi e tuu ai lenei tulafono - o laau na faalavelave e iloa o ia pule aloaia. Ina ua mauaina se gaioiga talafeagai i lima, e mafai ona e amata amata ona sologa lelei, e aunoa ma le faʻatagaina e tape.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona toe faʻaleleia le ufiufi o le faleuila

Tipiina o laau i le taimi o le fausiaina o le fale

Afai o loʻo matou talanoa e uiga i se pepa fau fale pe a pa'ū laau i totonu o fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga, ona mo lo latou aveeseina, o le pule o le upega tafailagi nei:
  • Talosaga i Pule o le lotoifale o se tagata fau fale ma le faʻailoga o ana fesoʻotaʻiga faʻamaumauga;
  • poloketi ma faʻamaonia aloaʻia mo galuega faʻatoʻa faia;
  • gaioiga o le umiaina o fanua;
  • O le taʻitaʻiina o le 'upega tafaʻilagi faʻatasi ai ma le siʻitia o le faʻalapotopotoga (faʻatonuina ma le tagata e ona, o fea le fesoʻotaiga o le a faia);
  • Faaiuga O Ecologists i le fau o galuega;
  • le faʻamatalaga o togalaʻau a le GRE GETINS;
  • Mauaina o Tupe totogi Faamaonia o Totogi Totogi ma Auaunaga;
  • O kopi o konekarate ma faʻalapotopotoga e faia togafiti faʻatauaina poʻo faʻauigaina o laʻau i le nofoaga maoti;
  • o se faʻasologa o makaina o laʻau aveese laʻau poʻo le gaioiga o le suia o lanumeamata lanumeamata;
  • Polokalame Faʻaleleia nofoaga poʻo le poloketi o taui taui.

O le faʻafitauli o le a faigofie ona faigofie pe a i le tulaga o le faʻatonuina o se poloketi mo le fausiaina o le pule o le faʻatauga mo le pili talafeagai o le a tuʻuina atu i fafo atu o sui o le poloketi. I lea tulaga, na te le tau alu i taimi o taimi.

Feeseeseaiga tuaoi i le atunuu

E tele feutanaʻiga ma feeseeseaiga e tulaʻi mai pe a tupu se laʻau maualuga ile vaipanoa o le taumafanafana, lea e faʻapaʻi ai lou fale pe o le matua matua e ono paʻu i ai. Ina ia aʻea i le po ma se ata i le pa i tuaoi e le o iai ni tuaoi i lenei tulaga e le tatau ona iai.

O le tulaga masani o loʻo faʻailoa mai i le faʻapuʻupuʻu o le SP3.13330.2011 taʻua "fuafuaina ma atinaʻe o le Territories o le Previs:

  • Mai i tuuga o laau maualuluga, e tatau ona le itiiti ifo ma le 4 mita;
  • Mo le averesi laau - maualalo 2 mita;
  • Mo Shrubs, o le faʻatapulaʻa o le 1 mita ua faʻapipiʻiina.

A faʻapea e le maitauina mea eseese, ma o tuaoi o loʻo maumau e faʻataunuʻuina lau talosaga, ona e tatau lea ona tusi i latou i se faʻamatalaga e ala i le faia o au manaʻoga. I le lafoina o le meli (e ala i le tusi resitalaina ma se faʻaaliga o le tilivaina), o le a e mauaina se pepa aloaia o le a manaʻomia e faʻaaogaina ai le tagi pe a iloiloina i le faʻamasinoga.

Afai o le tuaoi o le laʻau e maualuga ma le tiga, ona agavaʻa lea o tagata faʻapitoa i le siʻosiʻomaga. I lea lesona, o se faʻamatalaga e manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi le ofisa o le Reccipoon. O le a vave tali atu nai lo le solia o se tulafono e tauaveina se faʻamataʻu moni i le ola ma le soifua maloloina o tagata.

I le taulaga, e i ai tulafono faʻatonutonu mo le puipuiga o avanoa lanumeamata, faʻapena foi ma le aofaʻi o tulafono mo le atunuʻu. E mafai ona e masani ia te oe lava ia i latou i totonu o le fale tusiata faaletonu i le lotoifale po o le Ecologists.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea e le ie puipui mai le okeni i totonu: Tatou vaʻai

Nofoaga totogi

O loʻo tulaʻi mai le fesili i se tagata na lisi se aufaitau pe a manaʻomia le aveeseina o laau tuai ma faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le lisi o pepa talafeagai i lenei mataupu e pei ona taua i lalo:

  • Talosaga mai le tagata e ona le upega tafailagi (datalord) i le pule agavaa i le tuʻuina atu le faʻatagaina e tipi;
  • Ole faʻataʻitaʻiga o suʻega a le Gisiki o loʻo teuteuina e se faʻalapotopotoga faatagaina (Siosiomaga);
  • O loʻo fuafuaina i lalo i lalo ni laʻau mo le tipiina o lalo, nonoa e le Saini ma Faamaufaoaloga o le Ea o ia Fanua;
  • Le fuafuaga o le upega tafailagi (faʻailoa mai ai le faʻatafunaina o laʻau), aloaia faʻamaonia e lona lava;
  • Mana o le Loia Loia mai le nofoaga o le 'upega tafaʻilagi mo le aia tatau e maua ai le faʻatagaina e tipi;
  • O se konekarate ma se konekarate o le a aveese vao vao.

Afai o le lisi o maliega e faʻatagaina ai se mea e faʻatagaina ai le tagata nofoia e taulimaina laʻau i lona taʻutino, o se faʻamatalaga lea i le foia o le mea ua mafai ona ia tusia e lava. Nai lo le malosi o loia i lenei tulaga, o se kopi tusitusia o le lisi maliega o le a manaomia.

Faasalaga ma faasalaga mo le le amanaiaina

Ua latou manatunatu i se faiga faigata mo le aoina o peleni ma e fiafia e galulue ia latou lava lamatiaga, o le a aoga foi ina ia mafai ona faamasani i latou. Ua saunia mo le Mataupu 260 o le tulafono a le tagata solitulafono o le Rusia Federation.

Faʻafefea ona tipi se laʻau - E mafai ona e faia oe lava ma le mea e te alu ai?

O le "totogi o le tau" o faʻasaʻoga tautupe e matua matuia lava. O le faasalaga mo le tautala, pei ona vaaia mai i aiaiga o ata. 260, E sili atu le manaʻo i le faʻatau mai o vaomatua ma faʻaleagaina meaolavao mamao atu o le itulagi (i taulaga ma taulaga).

Mamago ma paʻu laʻau i le vaomatua

Ia, o lenei e aunoa ma le faʻalavelaveina e mafai ona e faʻatuina ma se ax - o se siʻosiʻomaga faigofie manatu. A, leai! O le faʻatagaina o le taulimaina o laʻau (e oʻo lava i le matutu ma ua paʻu) faʻasaina e le tulafono. Mo lana solitulafono, o le faasalaga ma le faoa faamalosi o fana fana (cowinsaws ma le axes) taufaamatau.

Mo le filemu o le filemu ma feteʻenaʻi, e tatau ona e tusi iai se faʻamatalaga i luga o le faʻavae o le a faʻaiʻuina ai le konekarate. O lona saini lea e faia ina ua maeʻa le sui o le vaomatua i le nofoaga, ma o loʻo fuafuaina ai le seleselega i fafie. Ina ua uma ona taofi laau laau, ua faʻailogaina, o le faʻamaumauga o le tekonolosi faʻafanua faʻafanua o le itu e mafai ona faʻagaioia. Ua maeʻa, e tatau ona e valaʻau mai le faʻamalosi. E faʻatusatusa le aofaʻi o le seleseleina o le fusuaga ma le konekarate ua faamaoti i totonu o le konekarate, siaki le lelei o le faʻamamaina o le vaega mai i lala e faʻatau atu.

Oti e oe lava pe valaau tagata faatautisi?

O lea, le faatagaga e tipi ese ai faaletulafono ma sao. E i ai le fesili o le a le aoga ma le agavaa e faia lenei galuega? O le mea na ou fiafia ai ia te oe pe valaaulia tagata tomai faapitoa? E amata i, tatou te faʻatatau i le itu tau tupe o le faʻafitauli.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona tautau se kapeta i luga o le puipui: metotia o fusi

Faʻafefea ona tipi se laʻau - E mafai ona e faia oe lava ma le mea e te alu ai?

O le faatatau o le tau o le tipi fuafua i le tulaga ma le maualuga o le laau. Afai e iloa o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, ona mafai lea ona e lafoina. O le tau o sea galuega mai le 500 Rubles i Barrel.

Afai e le pala le laau, ae maualuga, ona faʻaaoga lea o le 'aveʻese le auala. Trunks Trunks ma Rogs O se Mold dropps pe alu ifo i le eleele faʻaaogaina masini faʻapitoa. I lea tulaga, o le tau o 'auʻaunaga amata mai i se faʻailoga o le 1500 torbles i le 1 ogalaau.

E tusa o le tau lava e tasi o le taualumaga mo le peni (olopalaina metotia). O le tau maualalo o le okaina o le archevka i luga o le averesi timuga mai le 10,000 rubles.

O tau tau tupe a se taua taua, ae le naʻo le faʻatagaina e vaʻaia e ala ile faia o se tuʻuaʻiga tutoatasi. Afai e te iloa faʻaaoga se filifili, ma le ogalaau lata ane i le fale e le lapoʻa, e le aoga le lagona faʻataʻitaʻiga. Lava e ave se paga lelei, lemu ma fai ma le totoʻa lenei galuega.

Sei o tatou fai mai e faʻapipiʻi le laʻau i le itu saʻo pe a maualuga ma mafai ona avea ma tagata poto masani. Mo lenei, e tatau ona tele ni mea faitino: O le ogatotonu o le kalave, o le malifa o le ogalaau, o le tele o le faʻateleina o laʻau o auivi, malosi ma le malosi o le ivi o le o le paelo mai le togafiti ma le lisi.

Faʻafefea ona tipi se laʻau - E mafai ona e faia oe lava ma le mea e te alu ai?

A aunoa ma se mea na tupu, o le a mafai ona e galue pe a fai e leai se fua faatatau i luga o le laʻau ma se lapoa o le leai o le maualuga o le mea o loʻo i ai o le ogalaau, toe fai mai le papupuni).

O loʻo fai le lisi o laʻau mo le tele o talitonuga:

  • O le taupulega o galuega e faʻamamaina i mea mai fafo, lea e mafai ona tautevateva ma pa'ū;
  • O le mea e ono mafai ona fuafuaina i le ogalaau o le ogalaau (e tusa ai ma lona faʻanoanoa, mafaufau i le faʻatonuga ma le malosi o le matagi);
  • O le pito i luga o le faʻailoga e faia (o lona loloto e tatau ona tutusa ma le ¼ o le lapoa o le paelo, o le tulimanu o le 45 tikeri);
  • O le lona lua o le lesitala o loʻo faia mai lalo i lalo i le fesoʻotaʻiga ma le pito i luga;
  • Mai le itu i le itu o le ogalaau, o le roller propyl e faia (e tatau ona alu i le 5-7 cm i luga o le pito i lalo o le laina);
  • E le tumau pea le seleseleina (o lona lautele o le itiiti ifo i le 3 cm pe tusa o le 10% o le lapoa o le paelo);
  • E manaʻomia le galue malie, i luga o le sili atu o suiga o chainsaws, faʻaauau pea ona mulimulitaʻi i le ogalaau o le ogalaau.

Vaʻai se laʻau maualuga-leai se laʻau i vaega e ala i le aʻea o le steppodder poʻo luga o le paelo, matou te le o le faʻauigaina. Faatasi ai ma lenei galuega, na o se 'auʻaunaga alamanuia, lea e lelei ai tomai ma o se scap faʻapitoa-i totonu o le saogalemu saogalemu. O le vaega taua lona lua o le okaina o se alatotoso, mai le nofoaga o lenei galuega e mafai ona faia vave ma e aunoa ma ni manuaga.

Faitau atili