Fausia ma faʻapipiʻi moli moli

Anonim

O le tafao faamasani, moli moli ua manatu o se tasi o elemene autu o le eletise eletise. O le mea lea, o le faapipiiina o le uila uila e tatau ona ausia tatau. Afai e le lava le poto, o le taimi la le faʻapipiʻiina o galuega e manaʻomia ona faʻatuatuaina ma faʻapitoa kamupani.

Fausia ma faʻapipiʻi moli moli

Faapipiiina o moli moli

O le faʻatinoga o le malosi o le mana o le a faʻalagolago i lou fale o le a faʻalagolago i lenei node. O le mea lea, afai o oe leaga pe sese faʻapipiʻi, o le mana sapalai o tagata uma tagata faʻatau e ono taofi. I totonu o lenei tusitusiga, o le tulaga "Veselektatri Moa o loʻo taumafai e mafaufau i ai auiliili pe faʻafefea ona faʻapipiʻi le moli uila.

Nofoaga ma le tele

Aʻo leʻi amataina le moliʻe moli uila, e tatau ona e faia se tele o galuega sauniuni. E tatau foi ona e filifilia le tele o le tele o ata.

Nofoaga School

O se tasi o tulafono autu o le nofoaga. E tatau ona fetuutuunaina i le tele o tulafono faʻatasi ai ma le a tatou masani ai auiliili. P.7.1.28 Fautuaga e taʻu mai ai o le nofoaga o le nofoaga e tatau ona faigofie mo auaunaga. I se faʻaopopoga, o le faʻapipiʻi e le mafai ona faʻatino i potu, e oʻo i lalo o le taʻele, taʻele poʻo faletaele.

Fausia ma faʻapipiʻi moli moli

Nichh i le puipui mo le faapipiiina o se talita

O ni tulafono faaopoopo e manaʻomia e taʻitaʻia e:

  1. O le mamao mai le ubes o fesoʻotaʻiga e tatau ona 1 mita. Ae e sili le taimi lava e tasi, e manaʻomia mo le matua faʻateʻaina le filifiliga o le lologa. O le fola o le fola o le fola e tatau ona sili atu nai lo le ono mafai ona o lologa o lologa.
  2. Mo le isi tulaga, o tomai e aofia ai le filifiliga o mamanu. O lenei o le ae manaʻomia le filifili i le faʻapipiʻiina o le nofoaga o le mamanu. O le mea e mafai ona fausia ai le filifiliga i totonu ma faʻapipiʻiina. O le filifiliga muamua e sili atu ona talafeagai, pei ona le o le tele avanoa.
  3. Afai e te filifili e faʻapipiʻi oe lava, ona e tatau ai ona e gauai atu i mea. I lenei mataupu, o le talita faʻapipiʻiina o le a faavae.
  4. Faʻapipiʻi i le fale e sili atu le filifilia o le palasitika moli talitapue. Mo le auala, e mafai ona e filifilia se uamea mamanu. I le filifiliga lona lua ona manaʻomia foʻi le faʻavaeina o le faʻavae.
  5. O le ata o le faʻatulaga e tatau ona faʻatinoina i le maualuga o le 20 cm mai le fola. I luga o le auala, o le mamanu e sili atu le pa o le maualuga o le 1 mita.
  6. Afai e faʻapipiʻiina le fuataga mea taua i le auala moli talitata talita, ona o lea lava e manaʻomia ai faʻatulaga.

Mataupu i luga o le autu: lubriction mo fata o fufulu masini

Gabarits.

O le taimi nei o lea e filifili ai le tele o le fale talipupuni. O le mea lea i le tele o taimi e faʻalagolago i le numera o meafaigaluega e te filifili ai e fesoʻotaʻi. O le mea lea, aʻo leʻi faatauina, e tatau ona e muamua filifili o le a faapipiiina iinei.

Fausia ma faʻapipiʻi moli moli

Tele le aoga

Le filifilia o le sili ona lelei, ua ou gauai atu i le:

  1. Filifili ma se masini faatofa. Afai ua uma ona latou auai i luga o le fale talitane, ona faʻapipiʻi lea o le faʻapipiʻiina.
  2. E fautuaina e tagata atamamai le faʻapipiʻiina o se isi masini faʻafilemu pe a fai o le eletise o le eletise, ma le puipuiga o masini ma masini e sili ona mamafa ai.
  3. Afai e te fuafua e faʻapipiʻi ni fesses e puipui ai vaega o fesoʻotaʻiga, ona faʻatonuina lea o le faʻapipiʻiina o le masini faʻavasega.
  4. Le auai o le fata. A faapipii le fata i le talita, o elemene fausaga e tatau ona i ai e faʻamaufaʻailogaina ai omea mai le masini faʻatofa i le mita.
  5. Afai e fesoʻotaʻi le mita mai le suia o tagata e tatau ona tuʻuina mai iinei, lea e mafai ona loka pe a manaʻomia.
  6. Ia filifilia lelei le itu o le moli o le moli moli e tatau ona e iloa le numera o kulupu. O le mea lea, o le fuafuaina e sili atu le faia muamua.
  7. Mafaufau i mea faʻaopoopo e te manaʻo e faʻapipiʻi. Afai e te filifili e faʻapipiʻi ni meafaigaluega faaopoopo, ona e tatau lea ona e saunia se nofoaga e sili atu ai le faʻatonutonuina.

Faapipiiina o moli moli

A maeʻa le galuega o sauniuni, e mafai ona e amata tuʻu saʻo i le faʻapipiʻiina. O le faʻapipiʻi faʻagasologa o le a faʻalagolago i le numera o vaega.

Tasi-tasi le ata moli talitane

E tafao faamasani, e aofia ai ma le tasi-vaega tagata faatau e sili ona lauiloa.

Fausia ma faʻapipiʻi moli moli

Faʻafesoʻotaʻi se tasi-tasi le vaega moli talita

O le faʻagasologa o le faʻapipiʻiina o ia pito i lalo o ni tala:

  • A o leʻi amataina le faʻapipiʻiina, oe manaʻomia e suesue ma saunia se faʻataʻitaʻiga taʻi tasi. O nisi e faapipii le polokalame mulimuli ane i luga o le eletise eletise eletise.
  • O le faapipiiina faagasologa e amata i le day-rekek stating. E mafai ona tuʻufaʻatasia mea uma o loʻo fesuiaʻiina masini. I nisi o ata o loʻo iai foi ni vaitafe, ae i le tele o taimi latou te manaʻomia i le toe faia.
  • E faʻafaigofie lava le faʻapipiʻi ma paʻu mo le faʻapipiʻiina o uaea. O nei paʻu e mafai ona faʻapipiʻiina e faʻapipiʻi i le nofoaafi pe i le kapoti. E faʻalagolago lava ile latou mamanu.
  • O lenei ua mafai ona e amata faʻapipiʻi masini i luga o le nofoaafi. O le Mauga o loʻo faia i le tupe faʻaalu o le tautotogo i le tautotogo.
  • E tusa ai ma le tau, o le mana o le a totoe i taimi uma. O le mea lea, afai e te muamua tatalaina se eletise eletise, e mafai ona e mautinoa o le masini faʻatosina e tu i le pito i luga tauagavale. Afai o loʻo i ai se masini faaleoleo, ona masani ai lea ona tu i le itu taumatau.
  • Afai o loʻo i ai se folasaga faʻataʻitaʻi i luga o le mamanu, ona faʻapipiʻi vave lea o le uaea lea i lalo. Ua mafai ona laititi le uaea i le Simini I nisi foʻi eria, na tuu foʻi i luga o laulau a le Kapeneta.
  • I le lumanaʻi, o masini kulupu e faʻamalosia e se vaega o le '' Air Par. O lea la, o lo oi lalo ifo o le paʻu.

Tusitusiga i luga o le autu: lanu efuefu lanu i totonu o le potu malolo: O le a le mea e mafai ona tuʻufaʻatasia ma?

Fausia ma faʻapipiʻi moli moli

O le ata o loʻo tuʻuina atu se tolu-laina tufatufaina vaega

  • Afai e te filifili e faʻapipiʻi le RCD, ona tatau lea ona tuʻuina i lalo o vaega vaega. I lenei laina e mafai foi ona e faia ni meafaigaluega faaopoopo.
  • A faapipiiina masini malosi, o le a mafai ona amata fesoʻotaʻi. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se ata faʻataʻitaʻi o le moli uila. E mafai ai ona e mauaina se uaea uma uaea.
  • A o le kolumaʻomaga o loʻo faʻapipiʻi i totonu, e mafai ona faʻamauina i luga o se nofoaga faʻapipiʻi tumau.

Tolu vaega

Faʻapipiiina, faʻapea foʻi, o loʻo faʻatino i le tolu vaega o vaega, e leai se eseʻesega, ae e leai ni peleni.

Fausia ma faʻapipiʻi moli moli

O loʻo faʻaalia mai ai le ata o le ata o le tolu-vaega o le ata o le moli moli

Sei o tatou mafaufau i le taimi e te ono feagai ai pe a faʻapipiʻi:

  • O le eseʻesega o le avanoa lea e fesoʻotaʻi ai le tolu-vaega ma tasi-tasi-isi avega. Fuafua i luga o ituaiga avega, e i ai foi le filifiliga o le a faʻamalosia le tasi-vaega o le tasi-tasi le vaega o le tasi 2 pe 3 vaega eseese.
  • O le filifiliga muamua e mafai ona o le malosi mai se faʻaogaina masini a le tolu vaega ma le tasi-tasi-isi avega. I lenei tulaga, lalo ifo o le folasaga Toe otometi, o le a e manaʻomia le tuʻuina o le tolu o paʻu e tolu. Nofofua vaega ma tolu-Vaega uta e mafai ona faamalosia e latou. I se isi, o le mataupu faavae o le fausiaina o ia talipupuni o le a tutusa ma le tasi-tasi.
  • Maimau pe a naʻo le tasi-vaega o loʻo faʻamalosia e le tolu-vaega masini faʻataʻitaʻiga, o loʻo i lalo ifo o le folasaga e tatau ona faʻapipiʻiina e tolu tagata faʻatau. Mai i nei paʻu taʻitasi, e mafai ona e sefe tele vaega.

Sauni e faʻapipiʻi moli uila

I luga o le maketi na folasia foi ma sauniuni-faia tufatufaina laupapa o moli. O a latou ata ua uma ona i ai mea taua uma e mafai ona fesoʻotaʻi. E tele ituaiga o talipupuni, o lea e le ai ai se aoga i se tasi.
  1. Faʻatulagaina o le faʻatulagaina ma ituaiga o le a faʻaaogaina le masini i le pito i luga. O le uiga muamua e faʻaalia ai le iai o se masini faʻavasega. Afai e i ai se numera "1", o lona uiga lea e i ai se suiga e aunoa ma le fausiaina-i puipuiga. O le "1a" uiga fautuaina o loʻo i ai se fesuiaiga ma le fausia-i puipuiga. O le "1D" faʻailoga na taʻu mai ai o loʻo iai le masini e le mamanu ma le puipuiga o le puipuiga. E tusa ai, o le numera "0" Faʻailoa mai o loʻo i ai leai se folasaga otometi i le masini.
  2. O fuainumera o loʻo mulimuli mai faʻauiga o se numera o le taimi nei na fuafuaina ai le talita moli.
  3. Ina ua maeʻa se vaega, o le aofaʻi o le matagaluega ua teteʻe ma masini fana ua taua.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fuafua le siamupini i luga o le siata: fuafuaina o le faʻatulagaina

E le gata i lea, i le nofoaga e mafai ona e feiloai ai i mataitusi nei:

  • "U" - taʻu mai le manaʻoga e opoina le laulau i totonu o se nichh;
  • "SC" - O le iai i le ata o le talita o le fata;
  • "F" - E oʻo mai le iai o ni auʻaunaga o isi mea e pulea, faʻapea foi ma le faʻaita.

faaiuga

Malamalama talita o le vaega autu lea e tatau ona i ai i soʻo se eletise eletise. O lea la, o le filifiliga e nafa. Matou te faʻamoemoe o faamatalaga o loʻo faʻaalia i lenei tusitusiga na fesoasoani e iloa ai le faʻapipiʻiina. Afai e te mautinoa o le a le mafai ona e feagai ma le faʻapipiʻi oe lava, ona talanoa lea o ni polofesa.

Matou te fautuaina e saili:

Faitau atili