Foliga o le masonry ogaumu ma le magalafu ma o latou lava lima

Anonim

Foliga o le masonry ogaumu ma le magalafu ma o latou lava lima

O le fofoa o se fale tumaoti e mafai ona tutusa ma tutotonu. I se faʻaopopoga, toetoe o tagata uma e faʻapipiʻi se ogaumu faʻaopopo ma le magalafu, e mafai ai ona e faia se isi faʻamafanafanaga ma le mafanafana i totonu o le fale. O le aso e mafai ai ona e faʻatau se mea ua uma ona saunia-faia uamea afi mumu, laina ma maʻa masani, pe faʻatupu se ogaumu uʻamea. E ui i le tele o filifiliga o aso nei, o le tuufaafeagai ua tuuina atu pea i piliki, ua folasia ma o latou lava lima.

Foliga o le masonry ogaumu ma le magalafu ma o latou lava lima

Ituaiga ma Ituaiga o Atunuu Filemu: 1. Afioga ma se Okaina o le Manumalo - Afioga ma le Souter Deatings 3. Malamata i le Taeaola.

O le ogaumu ma le fafie e tuʻufaʻatasia le faigofie o gaioiga ma le mafai ona tausia le afi e ala i le faitotoʻa o le vaisu. O sea fale e sili atu lona maualuga uiga ma gaioiga. O le utiuti afi ua mafai ona mautinoa le suauu mumu i totonu o le 12 itula, a o le lelei e 75%.

O le ogaumu ma le mutia o le atoatoa fofo mo le vevela o se atunuu fale. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina e le gata mo le faʻamalieina ai le fale, ae foʻi mo le kuka. O le mafuaʻaga lea e tuʻuina atu ai le kuka i luga o le magalafu. Tuʻufaʻatasia nei gaioiga ma mafua ai le igoa igoa - o se ogaumu-magalafu.

Ituaiga afi afi ma masony foliga

Piliki ogaumu

Foliga o le masonry ogaumu ma le magalafu ma o latou lava lima

O le ogaumu o se magalafu i tipi.

O le ogaumu - O le afi mumu na faia o piliki e foliga tutusa ma le sili ona masani a Rusia o Manuzed na tuufaatasi ma le magalafu. O le iʻuga o se monoblock o loʻo i ai se faʻavae masani ma fesoʻotaʻi i le tasi paipa auala. O sea sutilaketi e mafai ona faʻaaogaina e le gata o se vevela, ae faʻapea foi ona o le faʻamamaina ma kuka. O le filifiliga mulimuli na sefeina i luga o le faʻatauina o le kesi poʻo se eletise, faʻapea foi ma suauu mo i latou. E ui i le faʻatusatusaina i le tasi mamanu, o ni ituaiga o masini e ese ai le eseese o le tasi, o faʻafitauli o le faʻagaioiga o le ogaumu ma le magalafu e le tupu.

O le ogaumumu fale ma le magalafu e tatau ona faia ese. I le tulaga o se mea e tasi, e manaʻomia se taimi puʻupuʻu. Lea e mafai ai ona e faʻapipiʻiina le lua-auala asu sipepe o se lapoʻa lapoʻa ma sopoia vaega. O le tuʻufaʻatasiga o le asu o se ogaumu ma le faʻataua o le afi o le magagana ae leʻi ulufale atu i le aotelega o le chimney.

Kuznettov ogaumu.

Foliga o le masonry ogaumu ma le magalafu ma o latou lava lima

Otoma tusia le kiwnetsov.

O le lauiloa lauiloa i le fale tumaoti fale e fiafia i le fale o le kaznettov, o le tusitala o loʻo faia se faʻapitoa faʻapitoa, faʻatagaina e susunuina le suauu ma le sili ona faʻaaogaina o le malosi. Faʻafetai mo lea faiga, o loʻo i ai le avanoa e faʻatupu ai le tele o le afi afi e vaʻaia i le malosi ma le gaioiga talafeagai. Ole eseʻesega o lenei fuafuaga o se faʻapitoa o le pulega o le suauu i totonu o le upega, e faʻamutaina i le ogaumu, e fesoʻotaʻi ai i latou i le tasi.

Tusitusiga i luga o le autu: o le mea lea na faʻaaogaina ai le taʻiala o le taʻiala

A faia se ogaumu, e tatau ona e amanaia ou lava lima e tatau ona i ai se faʻamago mago i le va o le pulou ma le lima o le taulaiga, atonu o le ata o le 3 cm. eseese. E mafai foi ona iai le vaega o malae.

Foliga o le masonry ogaumu ma le magalafu ma o latou lava lima

Convecticast Okenition faiga.

O le galuega autu na tofia i le ogaumu konznetov o le a mautinoa le ea o le sili ona lelei ea i totonu o le potu i le aso atoa. I lea tulaga, o le ogaumu i le ogaoga oona e tatau ona maua ai le tele o le vevela e mafai ai, e ui mai i le laititi o le suauu.

Faatasi ai ma nei manaʻoga uma, o le kuznetov oven cope ma mea uma e faʻamatalaina ai lona lauiloa silisili.

O le ogaumu e maualuga ai le vevela, lea e iai le maualuga maualuga tulaga taua. Ae ia ausia lenei mea, e manaʻomia le maua o le ogaumu ma ou lava lima. A leai, o le a galue tele.

Storave-Finuclace Bavaria

Foliga o le masonry ogaumu ma le magalafu ma o latou lava lima

Tulimanu bavaria ogaumu.

I tausaga talu ai nei, o loʻo iai se faʻaopoopoga o loʻo tupu ai le ogaumusua mai le pale a le Pava mai le Bavaria mai le faasologa o Bavaria, o le ata lea e mafai ona faʻaalia e faʻamalieina ai fale ma le faʻamamaina. O latou eseʻesega o loʻo laiti lapoʻa, maualuga aoga ma sili atu taugofie tau. E le gata i lea, o le faʻapipiʻiina o sea ogaumu e le mafua ai faʻafitauli i ni tagata tafafao i le ogaumu.

Mo le gaosiga o ogaumu ma le magalafu bavaria, vevela-puipuia uaea ua faʻaaogaina, ma o le pusa afi ua folasia ma le chamotte piliki. E ui i le le-le-le tutusa foliga o foliga, e iloa e pei o le vevela vevela ma umukuka meafaigaluega. E matua taua tele mo le tauaveina o le fale tele i le nofoaga e sau i le 150 m². I totonu lea tulaga, o suauu faʻaalu e laʻititi.

Faatoloto se afi afi mo se atunuu fale

E le sau le fana i fafo atu o ni mea. Maimau pe a na o fale o fale tetele e mafai ona gafatia i latou, o lea e mautinoa lava ua toe avanoa mo tagata uma. O le togafiti e mafai ona tuʻuina atu i fafo o le fale ma avea ma ogatotonu o le gauai. I le taimi lava e tasi, e matua le talafeagai le saili mo le sailiga o kuki, pei o le ogaumu a le ogaumu ma le magatu e mafai ona fatuina io latou lava lima.

Fuafua le nofoaga o le magalafu

A o le i amataina galuega, oe tatau ona filifili i le tulaga o le magalaʻu, e le gata i faʻatauga a le potu, ae o le lelei tulaga o gaioiga ma tausiga. E mafai foʻi o le ogatotonu o le potu tele, ae sili ona fiafia le nofoaga o le puipui pito i lalo i le va o puipui i totonu o le fale. E le aofia ai ni ata, e le tatau ona iai le afi mumū i luga o faʻamalama ma faitotoʻa. A o le filifilia o se nofoaga, e le mafai ona galo e uiga i le nofoaga o le afi ma se chimney, e tatau ona tulai mai i luga o le taualuga o 30 cm.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se faʻata ma toe faʻatulagaina ma ou lava lima

Saunia mea faigaluega ma fale mea

Foliga o le masonry ogaumu ma le magalafu ma o latou lava lima

Vevela Seace-Fireplace: A - VITIO AOAO, B - Faʻaiʻu Vaa, Faʻaiʻufa 1 - Sewber, 2 - Schellerr № 14, 3 - Pouttkaya Fetaui, 4 - o alavai.

O le Amataga o le Manumalo Manua ma le mugala ma ona lava lima, e tatau ona e saunia uma fale talafeagai fale ma mea faigaluega muamua:

  • lautele lava tulaga;
  • faʻapipiʻi pakete;
  • Kiyanka;
  • fale malo;
  • tama mea;
  • tamavali;
  • samala, Hacksaw;
  • le sima lea;
  • oneone;
  • maasiasi;
  • laupapa laupapa;
  • Faamalosiaumuina o le tootoo;
  • faasee;
  • taofia piliki;
  • Asu mai le asu;
  • sala tupe;
  • Mantel.

Foliga o le masonry ogaumu ma le magalafu ma o latou lava lima

SOICECECECECECECECECECE SICY SUʻESUʻEGA O LE O LE 1000 W: A - faapipiiina polokalame, B - lautele vaʻai, e - faʻaputuga oti, g 1, 2'āʻele Lalo ma faʻaleaga vaega o le faʻavae, faʻamanatuina le faʻavae, 4 - fola, 5 - otaota, 6 - paipa, 9 - luga o le ulufafa 13 - Le au Sefu, 14- ogalaau.

Soʻo se galuega e amata i le foafoaina o le poloketi. E aoga foi lenei mea i na mataupu a o fuafua e faʻapipiʻi le faʻamalo ma o latou lava lima.

A o tosoina se poloketi, e manaʻomia le faʻatonuina o faʻamatalaga manino o mea na tuʻuina atu. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona fuafuaina le maualuga o le paipa i le maualuga o le tumutumu o le taualuga o le fale.

O le fuaitau o le paipa e tatau ona 15 taimi itiiti ifo nai lo le flolepper.

Piliki aʻo leʻi fausia galuega e tatau ona siakiina mo le tauofoga ma chips. I le taimi o le masonry o le ogaumu i le leai o se mataupu e le mafai ona faʻaaogaina e piliki fatuga.

O le omea mo le masonry e tatau ona le maasiasi muamua i le vai. O se tulafono, e faia lea i le lua aso ae leʻi amataina le galuega. Ma le le lava o le faaupuga, o le faʻafitauli o le faʻafitauli e mafai ona faʻavaveina, liusuavai omea i vai mafanafana.

Afi mumū

Foliga o le masonry ogaumu ma le magalafu ma o latou lava lima

Vevela Seace-Fireplace: A - VITIO AOAO, B - Faʻaiʻu Vaa, Faʻaiʻufa 1 - Sewber, 2 - Schellerr № 14, 3 - Pouttkaya Fetaui, 4 - o alavai.

O le mamafa o le ogaumu na tuʻuina mai i le piliki e maua ai le tasi tone. O lea la, o le afi afi e manaʻomia ai le tumau ma lelei faʻavae faʻavae lelei. Afai o le galuega uma e faʻatinoina i ou lava lima e aunoa ma le tosina mai o tagata faʻapitoa, o le a faigofie atu le faʻatumu o le faʻavae e faʻaaoga ai le faʻamalosia o le mita poʻo le faʻamaloloina o totini.

O le faigofie filifiliga i le galuega o le faʻamalosia o le pa o le taimi o le faʻamasinoga.

A faʻapea o le faʻavae o le faʻavae i luga o le mea ua talafeagai, o le alatoto ua faʻaaogaina, o le lapoa o le 10 mm, ma galue i luga o se eleele vaivai - 14 mm.

Muamua, e alagatataulia ai le tetemu o fola ma fuafua le ituaiga o eleele, mai lea o le tikeri o le mamafa o le faavae faalagolago i ai. O le tele o le faavae mo le ogaumu ma se afi mumu o le 200 mm sili atu nai lo le tasi ogaumu.

TAUA! O faavae o le afi afi e le mafai ona fesoʻotaʻi ma le faavae o le fale.

Foliga o le masonry ogaumu ma le magalafu ma o latou lava lima

Afi afi.

Mataupu i luga o le autu: Saili mai o le a le ituaiga o Allocond vaega

O le isi, e tatau ona e faia se galuega mai i laupapa ma le maualuga o le 2 m ma gay faatasi ma latalata i ai o fetaui. A maeʻa lena, e mafai ona e kuka sima ma le onosaʻi. O le vaega lona lua o le faʻamalosia e tatau ona sili atu i luga o le sima. O le faamalosia e tatau ona faʻamatuʻu atu i le sima ma nana ma polythylene e 'alo ese ai sima.

Ina ua mavae 12 itula, o polyhoshyne e mafai ona aveʻese ma faʻamavae lemu le galuega a le faʻavae o le faʻavae. A maeʻa lena, e manaʻomia le faʻatuina o le faʻatuina o le faʻavae o le faʻavae o le faavae, o le tele o lea e tatau ona fetaui lelei ma le tele o le faʻavae. O le kapeneta e tatau ona oso i luga o le fogafale o le foloa e tusa ma le 15-20 cm.

I le maea ai o le isi 12 itula, e mafai ona ou te faʻafefeʻia le galuega a le faavae ma moe o le laueleele. E tulaueleele i le salalaulau i le faʻavae i se taimi vave e mafai ai ona faʻafuaseʻi, e mafai ona sasaa i le vai. Ina ua maeʻa, faʻatali mo se isi 12 itula, e mafai ona e agaʻi atu i le masoa o le ogaumu ma le magalafu ma ou lima.

Foliga o le masonry ogaumu ma le magalafu ma o latou lava lima

Afi afi.

A Polychylene ua aveʻese mai le faavae o le alatele, ma o le tuaoi o le faʻavae o loʻo siakiina mai le faʻatauaina i le taupulega, lea o le a faʻaaoga e faʻatino ai gaioiga nei. Latou te taupulepule le a tautau le plubm.

I le taimi o le malaga o ni piliki, e tatau ona e manatua lena mea mo le le mafai ona faʻaaogaina e laititi le omea e tatau ona sili atu nai lo le 4 mm.

E le pei o le ogaumu, o le afi afi o le potu e sili atu nai lo le mulivae. E sili atu le faʻatagaina o le ventipela e le tuʻuina atu e avea o se maʻai masini. Ina ia faasao le vevela i le fale, o le tenisiti faaonaponei e ofo ai le faʻaaogaina o le pito manino o le vevela-puipuia i le paipa o le a tumau ai le sao o le ea potu.

I le lago mumū o le magalafu, e mafai ona faʻapipiʻi se polesi, o le ata lea o loʻo aofia ai se vai vevela o le vai vevela, o se vevela vave.

O le poler o le a fesoʻotaʻi ma le muʻela ma le muʻetiʻe, o le mafuaʻaga lea o le vevela vevela feaveaʻi o le a tafe atu i le laʻei ma vevela. Ina ua maeʻa le vevela, o le a malu, o le a toe foʻi atu i le boler ma o le a faʻamafanafana i ai. O le iʻuga o se taʻamilosaga taʻamilosaga.

E mafai ona tuufaatasia le boair. O le faia o lenei mea, i le taimi o le maso i le puipui o le magalafu, e tatau ona e taoto i ai ni filoso. A manaʻo iai, o le vai o le maʻa o le maʻanu e mafai ona toe faʻafoʻiina.

Faitau atili