Auiliiliga faʻatonuga faʻafefea ona fau se fale faʻavaʻa ma ou lava lima

Anonim

O le fausiaina o se fale auili e fetaui lelei ma e mafai ona fausia i se taimi puupuu. O lea la, o le fesili a le aua le fausiaina o se fale faʻatulagaina ma ou lava lima, ua avea ma mea sili ona taʻutaʻua. O sea fale e mafai ona fausia i luga o le faaputuga le le gata ae le gata mo le tumau, ae o le fale tumau, ma pe a fai o le fale e tatau ai ona latou.

Auiliiliga faʻatonuga faʻafefea ona fau se fale faʻavaʻa ma ou lava lima

Polokalame o se masini o se fale tau faatulagaina.

O le tau o le fausiaina o fale faapena i soʻo se mataupu o le a maualalo ifo nai lo le fale maa. Faigofie ua mafai ai ona auai i faʻavaʻa o loʻo fausiaina taʻitoʻatasi, mauaina naʻo le fausiaina o tomai faʻavae.

Fausiaina o se maota fale - mea ma mea faigaluega

Ua amata ona matagofie le lisi, ae o mea uma nei o loʻo avanoa mo le tau ma lauiloa, e mafai ona mauaina i soʻo se fale. Le fausiaina o se faʻavaʻa e oe lava, o le ae manaʻomia:

Auiliiliga faʻatonuga faʻafefea ona fau se fale faʻavaʻa ma ou lava lima

Meafaigaluega mo le fausiaina o le fale auivi.

  • sima;
  • Mea uma;
  • pusa atigipalu;
  • Laupapa (Pine);
  • faaititia;
  • pocychylene;
  • palakalafa;
  • nonoa pe sivine;
  • Tile File;
  • Sikoi, uaea ma isi mo ni fesoʻotaʻiga eseese;
  • o le samala;
  • vaalele;
  • moa;
  • umiaina;
  • Lobzik;
  • vaai;
  • Fausiaina ma le Tulama;
  • vili;
  • sikulucaders ma fao;
  • Faʻailoga, penitala, Fanua Faiga;
  • Laasaga, faaʻau faasitepu, faʻafaʻafulepale;
  • pulumu;
  • Antipfactics i luga o fafie.

Fale mo Lou Lava Lima: Faavae

O le faʻavaʻa o fale fale e le manaʻomia se faʻavae malosi, talu mai le matuā faʻamamafa tele, eleele sosoʻo ai pe a maeʻa ona fefefe e le mafai ona fefefe. Fai i latou i luga o le fasi faaputuga, libbon lelei fua o le po o pou. O le filifiliga ma lou tuʻuina o le faʻavae i luga o le ituaiga eleele ma le numera o fola o le fale na fuafuaina e faʻalagolago i ai. Afai o le faʻafaigofie o le faleʻoloa o le tasi-faleʻoloa o loʻo manatu, e oʻo i le mataga tele e mafai ona e faia pe a maeʻa se auala faʻatau.

Auiliiliga faʻatonuga faʻafefea ona fau se fale faʻavaʻa ma ou lava lima

Faavae Polokalame Nofoaga Fale.

O le fausiaina o se tamai fale taumafanafana mo lea aiga ma se pou faʻavae o le a manaʻomia le mauaina o le 120-150 koluma i lalo o le faʻavae. I totonu o le eleele, o le avanoa ma le lapoa o le 20 CM ma le loloto mita le sala, o le a ave ai se taʻavale masani mo lenei galuega. O le mamao i le va o pu fai e tusa ma le 80 cm, asbitic koluma po o paipa e faʻapipiʻi i totonu. Saoloto, o le avanoa o totoe i itu o loʻo tataina, faʻatumu i le oneone ma rubble. Na sasaa atu i totonu e Motur i totonu o pou; O tulaga lelei o se atinatuga o le faʻatumauina o galuega, e le manaʻomia le faʻatali mo le onosaʻi o le simasama.

Le fausiaina o se tino ma o latou lava lima, e masani ona faʻaaogaina ma o se faʻaputuga faʻaputuga faʻavae, o le a sili ona lauiloa. E mafai foi ona faia oe lava, e aunoa ma le tosina mai o tagata faigaluega ma meafaigaluega faapitoa. I le isi itu, o le faʻavae lea mai i paʻu, e fiafia i ai le lima, e pei ona latou manaʻomia le tosoina o ia i le maualuga. E matua faʻasaina e le aunoa ai ni pulupulu ina ua maeʻa le faʻapipiʻiina. O loʻo faʻaleagaina ai le eleele lelei ma ono mafua ai ona faʻaleagaina matala e tuʻu ese le pale sese poʻo le afifi i le eleele atoa.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea e filifilia se moli mo Sheleca

Faapipiiina o fale tekinolosi

O tekinolosi o faigamalo e vaevaeina i Finnish ma Kanata. O le mea moni, e ui i lea auala o le filifilia o le matai, vaega ma faʻavae faʻavae e tumau tutusa.

Aveese le polokalame mo fusi o se pa o se pa.

Faʻavae mo le fale e faʻatatau i manaoga o le tagata e ona le gaoia poʻo le laupapa. O le tele o uila uila uʻamea uma e taatele, e le atoatoa mai se pa, e pei ona faigofie i latou, eco faauo ma taufaʻalelei, e fesuiaʻi ma taugofie, e fesuiaʻi ma taugofie, lanu faigofie, e fesuiaʻi ma taugofie, e fesuiaʻi ma taugofie, e fesuiaʻi male tausuaga, e fesuiaʻi ma taugofie, e fesuiaʻi ma taugofie, e fesuiaʻi male tausuaga, e fesuiaʻi ma taugofie, e fesuiaʻi male, e fesuiaʻi male tausuaga, e faʻafetaiaʻia ma taugofie tele Steel faʻavaʻa i le tau maualuga i le averesi e le averesi ma le lona tolu, ae talu ai faigofie faigofie, o le latou faʻaaogaina o le faʻasaoina i luga o le faʻavae. Steel steenters mafai ona faʻaaogaina saogalemu i uʻamea vaega, a o mo fausaga laupapa, e sili atu le tuu i fafo atu o togalaau.

Taofia le nofoaga faʻavavae, muamua o le foloa, o loʻo tuʻuina atu i luga o le rubberoid, o le a puipuia ai le lelei mai le faʻavae. Ona faʻapipiʻiina lea o le pa mo le faʻavae o le fola o le ata o le nofoaga o le fale e otooto ai le lumanaʻi potu i le lumanaʻi ma pa. O le ata o le fola o loʻo faia e faʻaaoga ai se tasi o le tele o paketi mea - o laupapa o le le amanaiaina. A o le i faia le faataatiaga i le ata o le fola laupapa, o loʻo faia mea, ma i le va o latou - o loʻo feʻelaʻe ai i le susu ma le malulu. O laupapa ma laki ae leʻi maeʻa le faʻamaeʻaina e tagofia le agisseptic poʻo le vali, ma o le a faʻateleina le latou olaga tautua. O le saʻo uma o le fale i lalo o le fale i lalo o le fausiaina e faʻalagolago i le ata o le fola, ma o latou nofoaga e tatau ona siakiina taimi. I le taimi lava lea, i tulimanu, o le mamao ese mai le siʻomaga e le tatau ona sili atu nai lo le 10-12 mm, ma o laupapa faʻapipiʻi i luga o le taula bolts. O le mamao i le va o mea o loʻo i ai i le va o le 2 m, mo le malosi ma le faamaufaailoga, e mafai foi ona faʻaaogaina puipui.

Ina ua maeʻa le fono o le fola o le faʻavaʻa maota o pa. Talu ai, e tatau ona e aoina atoa i luga o le lauʻeleʻele mafolafola, ona faʻapipiʻi lea o le atoa o le mea.

Auiliiliga faʻatonuga faʻafefea ona fau se fale faʻavaʻa ma ou lava lima

Polokalame o le masini o pa o le tino o le tino.

Faapipii i lalo puipui o le fale i le fale, e tatau foi ona e filifilia se nofoaga atoa, ma le 4 puipui uma ua aoina iina: Muamua lava, ua fausia mai se pa ma ni togalaau, o le va o le va o lea e le sili atu nai lo le afa o le mita. O le uʻu o loʻo faʻaogaina e tuʻusaʻo ma le gele, o loʻo faʻaaoga e faʻafesoʻotaʻi ai le pito o Brusev.

A faapipiiina pa, o le maualuga maualuga e fuafua, e manaʻomia e faʻatapulaʻa 2.5 mita. O se maualuga maualuga e matua lava, ma ina ua maeʻa le tele o faʻaiuga o le faʻamaufaʻailoga, o lenei faʻaʻauloa o le a aofia ai i lalo 2.3 mita.

E le fautuaina le taualuga i totonu o le potu i totonu o le potu, pei ona gaoioi ma o se afi-lamatiaga vaega, ae o le potu maualuga e sili atu ona faigata i le pamu.

Mo lenei, o laupapa faʻavae, ua fuaina ma faʻasalalau atu. Ma o nofoaga o fata o loʻo i ai o le faʻaaogaina o pine ma le faʻavaʻa o le tulimanu mai le tulimanu o pa, faapipiiina faaupuga amata. Brux, faʻaofiina i Pasila, fusi ma tino le tumau, isi pa o loʻo faʻapipiʻiina i le auala tutusa.

Mataupu i luga o le autu: o puipui o nifo elefane

A faʻapipiʻiina uma pa o loʻo tuʻufaʻatasia, o le pito i luga o le fusi ua fausia. O pa e lava e tasi e masani ona faʻaaogaina ma le faʻavae lava e tasi ua uma ona aofia ai pe a faʻaputuputu le pito i lalo. O le nofoaga o le pito i luga ma lalo e tatau ona tutusa, ua siaki soo i le faʻasologa o faʻagaioiga ma le plumm ma le tulaga, o le a le fale e mafai ona ofi atu.

Auiliiliga faʻatonuga faʻafefea ona fau se fale faʻavaʻa ma ou lava lima

O loʻo iai le loto faʻaalu o pa o le tino o le tino.

O le pito i luga o le pito i luga, i le faʻatusatusaina i le pito i lalo, o loʻo i ai ma fao, ma o latou umi e tatau ona tele ina ia le itiiti ifo i le 10 cm i pito o le faʻafanua o le proterber. Tuʻuina atu le tumau le le tumau, sui o le faʻasaʻoina, e le tatau ona aveese atoatoa. O i latou o loʻo faʻapipiʻi le sili atu le malosi i le faʻavaʻa ma aveese le vaega o avega mai le pito i luga ma lalo ifo.

Ona faapipiiina lea o le laupapa e faia ai le galuega o le tuufaatasiga o le pito i tua. E tatau ona sili atu nai lo le afa o le mita mai le isi ma le tasi ma le piniki i fata. I le taimi lava e tasi, o tagata lagolago i totonu o le fale o loʻo faʻapipiʻiina ai, latou te lagolagoina o le u ma faʻavae o loʻo iai vaega.

Ina ua uma ona faapipiiina pa o le auivi, e mafai ona faitauina e totonu o kamupani i fafo atu. Faʻapipiʻiina o faʻamalama mo le fale ma ou lava lima tatau foʻi ona i ai foi. E talitonu o le tele o pupuni e le tatau ona sili atu nai lo le 20% o le lautele o le pa atoa, ma i le vaega o le matagi e mafai ona filifilia. O le faʻavasegaina o le nofoaga e valavala atoa e Sanu Hanuls pe o lo o faapipiiina, ma a faaputuʻu le taualuga, e tatau ona e mulimuli ai ina ia leai se mea e leai.

Mafanafana i le fale ma ou lava lima

Ina ia talafeagai le fale e talafeagai mo nofoaga masani, o le a talafeagai ai le faʻamavaeina, ona faia ai lea o le faʻaupuga ma faʻatino le teuteuga fou. O le filifiliga o mea mo le ita o se nofoaga o le tino na tele taimi.

Auiliiliga faʻatonuga faʻafefea ona fau se fale faʻavaʻa ma ou lava lima

O le polokalame a le ausa o le vasa o le tino o le tino.

E mafai ona tuʻufaʻatasia aʻoaʻoga i fafo atu ma mai totonu, o le filifiliga sili ona filifilia mo le maeʻa o le aiga o le vevela o le eleele. O le isi filifiliga sili atu i le fausiaina o le vinyl digwall, ma le vevela tutusa-lofituina meatotino ma sili atu lagona fiafia. Faʻaaogaina o lenei mea, o le faʻafitauli o le feteʻenaʻi ma le teuteuga o le a foia.

Tusitusiga i luga o le autu: CSP i luga o le fola: Lagas o le lalagaina, laupapa Gvl ma vitio, mamago ma lou lava lima, mafanafana o lau lima mafiafia

E manaʻomia le mafanafana o le fale mai fafo ae leʻi tausia e le laupapa laupapa poʻo le nofo, o galuega uma ma le atoatoa o le taimi e tatau ona faʻatinoina. O le tulaga muamua e faia o se malaia, i le va o sela o le mea e punou ai le au o minerale. Mai luga aʻe, e mafai ona ufitia i le 'aano, ma avanoa, pe afai latou atiaʻe, faʻatumuina o le mauga. O le fale i fafo e mafai ona taofia i le leai o se tusi. I le itu lava e tasi, o puipui ma i totonu o lo oi ai. O le faʻamalosi e puʻeina i le va o fata, e leʻi tapunia ai le tele o le anufe.

Parosolation o se nofoaga

I se fale e nofo ai, e manaʻomia le fetuunai, aotele ai pea i se faletaele ma le umukuka, o lona igoa lea o faʻamatalaga o mea e maua mai ai le susuga maualuga. O le maualuga o le le fefe i totonu o nei potu e sili atu nai lo lenei faʻailoga i fafo atu. O le Vear Vissozougraption e masani ona faia i ni nai mea sese masani ma o se mea e le aoga. E masani lava, o mea e faia ai a le tagata lava ia ma Polythylene o loʻo faʻaaogaina ae le o le fale gaosi oloa. O se ata tifaga e manaʻomia mo le au papupuni e tutusa lava ma polythylene, ae e ese mai ai o loʻo i ai le malosi o le fausaga e le faia.

O le faʻatagofieina o le faʻapipiʻiina e mafai ona faʻaalia i mea sese, o le taimi lea na faʻatoʻilaloina ai le tala, poʻo lona matamuli. E tele taimi e faʻapipiʻi ai le ata i le puipui, e le maualuga le lelei ma vave leiloa le faʻasologa. O nisi taimi, o se taunuuga o le le mautonu, o loʻo faʻapipiʻiina le membraine i fafo atu o le atigipusa i le fale, aʻo le ata tifaga na e sili atu ona talafeagai. Paroolation tatau ona avea pea ma totonu o totonu, tusa lava pe manifinifi puipui ma tutumau i fafo atu. I le faʻamiotonuina o le membrane, e te manaʻomia e mataitu ma le totoʻa i ai e liliu le itu taumatau.

O le Membrane e tatau ona faʻaoʻo atu i luga o se vaega o le vevela o le o le o le vevela o le susu mai le susu ma ua faamauaʻi, talu mai nei mea e ono afaina ai ana meatotino. I le mavae ai o ni nai vaitau, o le filo ua tuuaia e le agavaa e aafia ai i le faiga o le atuatuvale. Talu ai o laupapa i le fausiaina o le fale auivi ua faʻaaogaina lelei pe le mafiafia mafiafia, o lona puipui e aofia ai se vevela i le 70%. I le faʻatafunaina o laʻau o loʻo i ai, o le a mafanafana le fale, ma o le taimi lenei i le taimi ma tau e tutusa lava ma le fausiaina o se fou. O lea la, e le tatau ona le amanaiaina le au apor.

Faʻaaogaina ae le o membranes o Polythylene e tau atu i le mea moni o le lapotopoto o le ea ua faʻalavelave i le fale, o le fea poshylene e le misia atoa. O le a taitaiina atu ai i le ata i luga o le totonu o puipui o pamu o le puao o le puao, lea o le a le ea ma vave faʻaleagaina le taʻoto. Polychylene fusi faamau le potu ma e oo lava i le faʻamalosiʻau e le faʻasaoina.

Faitau atili