Faʻafefea ona fai le faʻalumaina lelei atoatoa?

Anonim

Ina ia vaeluaina le le mautonu i le taualuga ma hone o le le fiafia, o le taulaitu o le faʻaumaina o galuega o loʻo fuafuaina muamua e iloilo le tele o le galuega e sili ona lelei. I totonu o le fale mea o lo o iai le tele o maualuga maualuga mamago matutu fefiloi fuafuaina mo lenei faamoemoe.

Faʻafefea ona fai le faʻalumaina lelei atoatoa?

E mafai ona e faʻatusatusaina le taualuga i auala e lua: Faatasi ai ma le fesoasoani a le faʻapipiʻi ma faʻaaoga le vevesi ma le faʻanoanoa.

I ni tomai faʻapitoa, o le plastteri e fesoasoani e tatalia se laʻau le mautonu i se matagofie, faʻasolosolo lamolemole lamolemole. Afai e tafe le taualuga poʻo le fale tuai mai le vevela, ona le aumaia ai lea o se galuega umi. Muamua, e manaʻomia le faʻaitiitia o mafuaaga na faia ai le taualuga ma le mataga, ma naʻo le faʻaaoga i luga o le 'afa masini.

E mafai ona e faia le taualuga ma auala e lua i ni auala se lua, o le muamua lea e sili atu le masani (ma le faʻaaogaina o le vaega o Spirs, tuʻu ma vali). Ina ua uma ona latalata i le masani ai o loʻo i ai uma, o le taualuga o le a foliga manaia tele.

O le tulaga lona lua e ofoina atu e fai ai le taualuga matagofie ma le faʻaliliuina poʻo le o le o le a natia uma o mea leaga i lalo o latou laina lamolemole.

O le a se mea e ono aoga?

Vaega o le tuʻugamau ma tutusa o le pito i luga o le taualuga.

O loʻo i ai galuega faʻapitoa ma valivali e matua maua lava i tagata e iai tomai faʻapitoa. O lenei faʻapitoa (Matai o le faʻamaeʻaina galuega) o loʻo aʻoaʻoina i faʻaputuga faʻapitoa i totonu o le 2-3 tausaga. O ata o lumanaʻi o loʻo faʻataʻitaʻia ai galuega eseese. Na oo mai mai i mai i fafo mai iina e iloa lelei le ala e fai ai se totonugalemu o lea o ia na ia fiafia i ona mata ma le le manaia.

E i ai tulafono mo le togiina o se fofo i le taualuga. I le faʻataʻitaʻiga, o gaioiga o lima o loʻo faʻatinoina ina ia o loʻo totoe le fofo i luga o le taualuga, ae le o le ulu ma le fola ona o le malosi o le tosinaina. O le mea lea, afai e i ai se avanoa, e fatuina ai leo, valaaulia le matai. Ae afai o loo i ai se manaʻo e aʻoaʻo, ona mafai loa lea ona galue uma.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona seti ou lima i luga o le auvaʻa i potu potu?

Mo galuega e te manaʻomia:

  • spatralas (lautele ma vaapiapi);
  • oneone pulu;
  • Grid-sherryyanka po o le uamea mesh;
  • aisa;
  • ipu mo le faʻatupuina o le faʻamago le mama;
  • ipu mo vai mama;
  • afa;
  • aisa;
  • faasolosolo

Mai i mea e mafai ona faatauina:

  • Plaster Plaster fefiloi;
  • tono;
  • vali;
  • Palemia.

E te manaʻomia le tele o le onosaʻi, aua o le teuteuina o taualuga o se umi tele lava gaioiga. E manaʻomia le tele o lona malosi.

Faʻafefea ona fai se faʻauiga pe a fai o ni mea e le tusa ai ma le 20 mm?

Afai e i ai ni pu i luga o le vaalele sivili, taupulepulega, sa le mafai ona togafitia le auupega ma luga o mataua ma luga o le ogatotonu,

O le faiga o le simaina o le taualuga.

Afai o le taualuga o loʻo fou pea ma o le tele o mea e vaʻaia i ai, ma faʻafesoʻotaʻi le fola o fola ma le o eseʻesega e sili atu nai lo le 2 cm, ona sili atu lea o le faʻaaogaina o le uʻamea faʻapitoa i totonu o fao o loʻo faʻapipiʻi i le laufanua o le taualuga. E fautuaina e tagata atamamai e faaee atu i luga o le ma soʻoga uma ma soʻoga ma ua uma ona tuʻufaʻatasia le vaalele ma le sima, tuʻu ma vali. Ina ua maeʻa le maeʻa o le galuega, e mafai ona e fiafia i le galuega na faia.

Afai e te manaʻo e tuʻufaʻatasia le laufanua i le fale mautotogi, ona matou talanoa ai lea e uiga i se faʻalelei lelei. I le amataga o galuega, e manaʻomia ni mea mai le potu, aveese pupuni, lamepa ma kamela. O le eletise eletise de-faʻamalosi, o fola o lo o ufiufi i laupepa nutimomoia ma amata i le lautele o le spaula e fufulu nofoaga o loʻo i ai. Pe a uma ona lafoaʻi, o loʻo faʻagaioia le lauʻeleʻele e ala ile Primer. O loʻo fausia ai se siʻitia o le Luga o le fofo i le mafanafana ma le faʻamautinoaina o le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻi palu poʻo le punou.

Ma le tele o mataua (sili atu nai lo le 5 mm ma lalo ifo o le 20 mm), o se spill palu e apalai i le totonugalemu, lea e mafai ai ona tuu i luga o le mafiafia. Fuafuaina o le sili sili ona faigata gaioiga lea na amata ai le galuega atoa mo le lelei o le mea. Tagata tomai faapitoa faʻaaogaina meafaigaluega eseese mo lenei, galuega e manaʻomia ai tomai. Ina ua totoa le la luga, sa faʻatagaina o ia ona faʻamago. Ona olo lea ma le oneone. Ina ua maeʻa, o le faʻauma o le carpy ituaiga "Terrako" o loʻo faʻaaogaina. A uma ona toe sosolo atoa le eleele, ua faamamaina le matagi mai se vave ma ki le ata vali. E mafai ona e faʻaogaina le acrylic poʻo le vai-emulsion e talafeagai mo lanu.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻapipiʻiina o se solo solo i le faletaele: sui ma fesoʻotaʻiga o le fou

Ae a pe a fai o eseesega e sili atu nai lo le 20 mm?

Faʻafefea ona fai le faʻalumaina lelei atoatoa?

O le ata o se tasi-sili atu le maualuga na taofia ai le siusiu o le sifi i luga o le uamea.

Afai o le taualuga o loʻo i ai ni mea e tele ma e sili atu nai lo le 20 mm, ona fautuaina ai lea o tagata atamamai i le maualuga o le laʻasaga i luga o le ata. O nei mea e mafai ai ona e maua lelei mafolafola laina puipui ma le taualuga, nanaina lameu, fai ni moli i le eria i le eria ma fatuina se mamanu i totonu. E i ai filifiliga talafeagai mo soʻo se faʻatoʻaga aiga.

O galuega foʻi e manaʻomia tomai faʻapitoa tomai faʻapitoa tomai ma e masani ona faʻatino. E manaʻomia le faʻatauina o tupe faʻaalu tau tupe i le faʻatau mai o mea talafeagai. Afai e iai le manaʻo i le tutoʻatasi o le a latou faia muamua se galuega mataʻutia, ona e tatau loa ona mafaufau i lou mafaufau e te manaʻomia se fesoasoani. Uamea auala e tatau ona faʻapipiʻi i le faʻaputuga faʻafefeteina. O le lautele o le vaaiga i le lumanaʻi o le faʻafefe e faʻalagolago i le auala o le a faʻaali mai ai le moli. O le galuega e manaʻomia meafaigaluega o le a faʻapipiʻi ai le faʻapipiʻi. E le saʻo le faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi le paʻu e mafai ona ufitia ma le talau.

O le atoatoa le lamolemole malosi e tumau e ala i le Plasterboard, Chipboard, Lamed Chaneur, LIGS, Gypsium moa po o le uamea. Ma o le iʻuga o le osofaʻiga o le sasaina, valivali poʻo le agavale i foliga masani. E aliali mai se vaaiga matagofie e fiafia i ai itu taumatau.

Soʻo se auala o le faʻauiga o le mea e maua ai e se tasi mimiti. Ina ua maeʻa le lolo o se fale mautoo i luga o le faʻauiga e tatau ona suia, aua o lo latou toe foliga mai ua mataga. I fale tumaoti, o ia matapogia na mafai ona faamafanafanaina a latou tagata e ona mo se taimi umi. Ua faʻateleina ai le faʻamalosi o loʻo taofia ma faʻafiafiaina ai le vevela.

Faitau atili