Afi afi

Anonim

Afi afi

Afi afi

Faalagolago atu le faʻalauiloaina o le pasese taʻavale afi i le taumalulu e mafai ona liliu i nisi taimi i se faʻafitauli. O lenei lomiga e sili atu ona talafeagai mo le malosi o le aʻoga vaegatupe o faʻatoʻaga pisinisi, o auala o auala o loʻo faʻaaogaina i lalo o tulaga o loʻo teuina. E le tupu lenei mea pe a fai o le fesoasoani faʻapotopotoga o le eletise, lea e mafai ona faia e leitio faʻateleina.

O le amataga o lenei ituaiga o lenei ituaiga na gaosia e tusa ma fautuaga o loʻo faʻamatalaina i le "Amataina masini" o le leitio. Raclet Exchange. Tusi " O suʻega muamua na faʻaalia ai e mafai ona valaʻau o se mea e amata ai se masini e iloa ai. E mafai ona fai le galuega i le "sikaleti mama" mode, I.e.e. Faʻatasi ai ma le taʻavale taʻavale, ma o le mea lea e sili ai le saʻo le valaʻau o se moliaga ma amata masini. I le maualalo o le vevela vevela, o le afi o le afi na tatau ona faia i tulaga lua:

- toe faʻafouina le maʻa mo le 10-20 sekone;

- soʻofaʻatasi "faʻalauiloaina" o le afi.

O le taliaina taliaina o le tagata amata faaliliuina tumau i le 3-5 sekone, ona faaitiitia ai lea o le tele o le taimi. Afai e leʻi amata le afi mai le taumafaiga muamua, na tatau ona ou toe taʻu muamua mea uma. E tele taimi. O lenei faiga e le naʻo le faigata, ae le manaʻomia mo ni mafuaaga se lua:

e tau atu i le lagolagoina o le tagata muamua ma lona ofu maualuga;

Faʻaititia le ola le ola (i le taumalulu, o le amataga o vaitafe o pasese taʻavale e oʻo atu i le 250 A. Latou te mafua ai le suia o le batini o le tino, ma isi mea).

Ma o le manatu iinei e le gata o le rechargeble bat o le "le o le muamua fou". E pei ona iloa mai le tusitusiga (n.m. ilin, yu.l.m. dayafeev, V.ya. Vanyaev. Mat. O le le mautonu o le koneteina o loʻo faʻamaoniaina i le eletise eletise + 25 ° C. Ma le faʻaititia o le vevela, o le faʻaaliga o le electrolyte faateleina, e oʻo atu i le faʻaititia i le faʻasoasoaina o le 1% i le tikeri o le vevela faʻaitiitia. O lea, e oʻo lava i le o se o le aoga faʻafouina i le tau malulu e seasea maitauina lona "amata" foliga ".

E mafai ona e aloese mai nei faʻaletonu pe a fai o le mana o le amataga masini ua lava mo oe lava (aunoa ma le fesoasoani a le maa) o le amataga o le taʻavale malulu. E matua taua tele lenei mea i le olaga malosi.

Sei o tatou taumafai, pe tusa o le, iloilo le tapulaa o se amataga masini. E pei ona iloa mai le tusitusiga [1], i le amataga faiga, o le galue i le taimi nei o le maa:

IR = 3 × c20, ma

lea c20 o le maualuga o le malosi o le maa (Andh). Ole voltage i le Amataga Faiga i luga o maa taʻitasi e le tatau ona itiiti ifo nai lo le 1.75 V. o lea. Mo le 12 volt maa:

Ur = 6 × 1, 75 v = 10.5 v,

o le mea o le uʻu o le paʻu o le maʻa o le voltage i le amataga faiga, V.

O le mea lea na tuʻuina atu ai le malosi i le tagata amata:

PCC = UR × IP, W.

Faʻataʻitaʻiga, a faʻapipiʻi le maa i luga o le pasese taʻavale 6 t-60, o le mana na tuʻuina atu i le amataga o le:

PCC = 10,5th [3 3 = 1890 (W).

O le tuusaunoaga i lenei tulafono o le maa 6 85, o le tagata amata i le taimi nei o le: IP = 255 a, ma le mana na tuuina atu i le tagata amata mafai:

Pct = 10.5 vih 255 a = 2677.5 W.

Faʻaoga le Lisi 1 faʻamaumauga, e mafai ona e fuafua le mana o le sapalaiina i le tagata muamua o soʻo se taʻavale. Faatasi ai ma lenei mana, o lenei taimi o le rotation o le crankshaft cpm - mo carbauretor elgines ma le 80-120 rpm-, lea e mautinoa e maua ai le afi afi.

N / n.

Ituaiga o Amata

Malosiaga o le Malosiaga, Kw

Rating voltage i

Maso le afi

Toe Faatau le paleni

Mana Malosiaga Mana, Kw

tasi

St 230a,

St 110b,

St230k.

1,03.

12

Taavale

"9GA",

Gaz - 53,

Gaz-66,

ZIL-130.

6-60

6 75

6 75

6st-90.

fa

4.5

4.5

lima

2.

Arce 221.

1.25.

12

"Visa"

65

fa

3.

ST 117A.

1,18

12

"Moskvich"

65

fa

fa

St 222a.

2,2

12

Togafiti

T-16,

T-25,

T-30.

2 × 6st-150

6.

lima

UPU 142.

7,73.

Aua.

Taavale

"Kamaz",

"Maz",

"Kraz",

"Zil-133 Gi"

2 × 6st-190

16-20.

6.

St 103a-01

8,2

Aua.

Togafiti

"Kirovets",

(K-700,

K-701)

2 × 6st-190

16-20.

Mataupu i luga o le autu: tutoʻatasi faʻapipiʻi o se faʻailoga tumau

Faafetaui Data Tabley No. 1 ma le fuafuaina i luga, e mafai ona e faia ni faaiuga:

- Mo le tele o pasese taʻavale, o le malosi moni na tuʻuina atu i le tagata amata e sili atu i lona igoa (tusifolau) le pule e 2-2.5 taimi ma o:

1900 ≤ Duct ≤ 2700 [w];

• Mo loli ma le afi o le uta uila, o lenei faʻailoga mafai ona sili atu:

2400 ≤ tcc ≤ 3310 [w];

- mo taavale ma se afi afi:

Pct = 2 · 10,5th ·5th7 = 11970 [W],

(E lua batteres 6 st - 190 o loʻo aofia i le faʻasologa).

A faʻatulaga le faʻaupuga pito i lalo o le tagata amata, e manaʻomia le amanaia o tupe leiloa i luga o le pepa o le rectifier, o le sapalaiina o uaea o le faʻafesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi ma faʻaiuga. A o faʻaalia le poto masani, o le mana o le pito i lalo o le amataga o le amataga masini mo se pasese taʻavale e tatau ona itiiti ifo nai lo Rtr = 4 kw.

Na faia le faʻatulagaina o le faʻavaʻa e pei ona faamatalaina i le [2], ae o se sili atu le malosi malosi t1. (vaai Ata 1).

Afi afi

Ata.1 O le polokalame o le tasi-vaega amata amata masini.

I le tusitala, o le faʻaupuga pito i lalo na faia i luga o le toroidal autu mai le fuainumera o se bent asynchronous eletise eletise ma se malosi o le 5 kw. O ana faamatalaga foliga pei o lenei:

Sct = 27 cm2, sct = a × b (sct - o le vaega o le maneta paipa o le magnetic paipa orm, cm2)

(tagai Ata 2).

Afi afi

Ata 2 a, b maneta laina

O le numera o le suiga o le 1 i le gaioiga faʻagaioiga na fuafuaina e le fomu:

T = 30 / ss

O le numera o le suiga o le muamua matagi o le transformer o le:

W1 = 220RT = 220 · 180 · 184;

Lona lua o le saviliulu:

W2 = W3 = 16 T = 16 · 30/26 = 18.

O le matagi muamua e lavea ma PTTV Ø 2,12 MM, o le lona lua o le tumini paʻu ma se koluse vaega o le 36 MM2. Sini Sa1 Ituaiga AE - 1031 (ma le fale o le Fale o le Hormal) mo le taimi nei 25 A. DDes VD1, VD2 Ituaiga D161-250.

O le ammelitude o maneta faʻamalosi i le autu o le transformer vm = 1.7 t .. O le taufaʻasese o loʻo i ai nei i mea taua o le VM e oʻo atu i tulaga taua o Ixx = 3.5 A, o loʻo faʻaititia le Transformamer lelei lelei. Peitaʻi, e manaʻomia ona amanaia le tulaga mulimuli. O le faʻagaioiga o le taimi nei i le Peraimeri na o le Alualu i luma o le Transformer i1 i le taimi o le faʻalauiloaina e mafai ona oʻo atu i mea taua 18-20, mafua ai se voltage dist o le sapalai o le utu i le 15-20, le 220 ma le 200 V. e faʻaaogaina i le uluaʻi tuʻufaʻatasiga o le transformer. Faʻaititia le tau o le VM ma leai se paie i le taimi nei, e faʻateleina ai le transformer lelei atoatoa i le taimi o le amataga.

Mo i latou o loʻo manaʻo e tutoʻatasi o loʻo fuafua i tapulaʻa o le Instream Transpormer, e mafai ona e faʻaaogaina metotia faʻaopoopo i le [2], [3].

O ni nai fautuaga i le tapenaina o le Cearodal Corre. O le fuainumera na feagai ma le eletise eletise eletise e aunoa ma toefaatoaga o le matagi. Faatasi ai ma le fesoasoani a se maʻa maʻa ma le samala o tipiina nifo o le fuainumera. E le faigata lenei mea. Vaivai uʻamea, ae e tatau ona e faʻaogaina mata tioata saogalemu ma Mittens. Ona mai le uamea pa ø-8 mm saunia ni puipui lua p-faʻapipiʻi o le 'au o le a faʻapipiʻi i le pito i lalo. I pito uma e lua, o puipui na tipiina ai le filo i lalo o le M6 nu. Mai le uʻamea lipine, o le mafiafia o le 3-4 mm ma le lautele o le 18-20 mm, punou p-faʻatusa, sauni se faʻafanua. O pito o le P-Faclated Platend Stendly Connd i le tasi ma le isi, i le suia o le "o le umi 5-8 i luga o le laupapa laupapa. Ile iuga, o pu o Ø 7 mm ua le fiafia i le "gagana". O le lua puipui ma uʻamea vaega o le 'au o loʻo afifi ma se vaega o ie o loʻo i ai ma le epoxy resin ma faʻapipiʻi i totonu o le isi. O le autu atoa o loʻo ufiufi foʻi i le tasi pe lua vaega o le tisu o le tisu i le epoxy resin. Ina ua maeʻa faʻamamaina le EPOXy Resnin, amata le faʻamutaina o savili. O le malaga muamua o le Sapati e faʻaipoipo muamua, ma latou te mauaina foi le tulaga lautele. Ina ua maeʻa le malaga muamua, o le 'auʻauna e aofia ai se fesoʻotaʻiga ma fua le tau vevesi i le taimi nei, e tatau ona manatua e latalata i le aofaʻi o Liliu o le a mafua ai le tele o suiga i le taimi nei o le Ixx muamua malaga.

Tusitusiga i luga o le autu: e mafai ona sasaina le fliesline wallpaper ma glue mo vingl

A o lei faamaapeina le lona lua o le savili o le uʻamea o le 'au, o loʻo siosiomia e le pu i lalo o le pu i lalo o le ogatotonu ma le ogatotonu o le "lelei". O le faasaolotoina o dodives o loʻo faʻaalia i le ata e mafai ai ona faʻaaogaina le uamea elemene o le faʻavae o le faʻavae e le gata mo le faʻapipiʻiina o le vevela e aunoa ma le vevela o le vao mago.

O faaiuga a le lona lua o le semiotock o loʻo fesoʻotaʻi ma le "Lelei" Lolomi, ua uma ona tufatufa atu i ai i le lautele o le autu. A o le faʻaaogaina le laupapa laupapa laupapa.

Le isi, ma le fesoasoani a le faʻaaogaina o le sauniaina o se faʻavae faʻavae. Mo lenei, uamea sitepu rodd Ø 10-12 mm ua faaaogaina. I le tasi itu o le faʻavaʻa i luga o le alumini po o le 'apamemea ipu ma le mafiafia o le 3-4 mm, e faasaofuina dodio pipii. Lenei le pu e alu i lalo o le M12 Boul, o le a tautua o se "minus" masini. I le isi itu o le faʻavaʻa, o le vaega o le koale o loʻo vaʻai ma o le Sa1 suiga e faʻapipiʻi i ai.

O lenei e uiga i uaea e fesoʻotaʻi ai le amataga amata. Soʻo se faʻailoga i totonu o latou gaosi oloa mafai ona "faʻaititia le" uma au taumafaiga. Faʻasino i se faʻataʻitaʻiga faapitoa. Ia e tutusa le tagata i le RPR o le mea e fesoʻotaʻi ai i le faʻatonuga i le amataga o le a tutusa i le: rpd = 0.01 ohms, o lea i le taimi nei o le IP o le a:

Upr = Iprip = 250 A = 0.01 OM = 2.5 V;

Malosiaga leiloa i uaea:

RPR = Tretrh ip = 625 W.

O le iʻuga, o le voltage e le 14 v, ae 11.5 v, poʻo le a le mea moni, e le manaʻomia, e le manaʻomia, e le manaʻomia e amata i le faʻagaioiga faiga. O le mea lea, o le umi o le fesoʻotaʻiga ua tatau ona pei o sina mea e mafai ai (l ≤ 1.5 mita), ma le vaega o loʻo mafai (sm ≥). Uaea e tatau ona tele 'apamemea i totonu o le pamu o le pamu. Mo le faʻafaigofie, o le fesoʻotaʻiga ma le tagata amata faia ma le faʻaaogaina o le faʻapipiʻi poʻo le malosi o clammsisi faʻaaogaina o ni komepiuta e fai mo aiga o loʻo faʻaaogaina masini. O le ituaiga lautele o le tasi-vaega o loʻo faʻaalia i le Fi.3.

Afi afi

Fitu.3 Vaʻaiga Lautele o se tasi-vaega amata amata masini.

O le faʻatulagaina auala o le fuafuaina o le Atoʻalima masini e lautele ma talosaga i malo o soʻo se pule. O le a matou faʻailoaina lenei mea i le faʻataʻitaʻiga a le tagata amata st-222 a, faʻaaogaina i luga o T-16 Roacks, T-25, T-30 Vladimir Banctor Too Toto.

Faʻamatalaga faʻavae e uiga i le ST-222 o se tagata amata:

Nofoaga voltage - 12;

Faʻatonutonuina o le malosi - 2.2 KW;

Toe Maua le Maea Ituaiga - 2 × 3st-150.

Ma:

Ire = 3 · CRO0 = 3 · 150 a = 450 a,

O le mana na tuuina atu i le tagata amata o le a:

PCC = 10.5 V · 450 A = 4725 W.

Tuʻuina atu le paʻu paʻu:

RP = 1-1.3 kw.

Malosiaga le mana o le mana:

RTR = PCT + RP = 6 KW.

O le vaega o le koluse o le maneta paipa a le magnetic stct = 46-50 cm2. O le taimi nei o le matagi i matagi e tutusa:

J = 3 - 5 A / MM2.

O le puʻupuʻu o le faʻagaioiga o le amataga masini (5-10 sekone) faʻatagaina lona faʻaaogaina i le tasi-vaega fesoʻotaʻiga. Mo nisi amataga malosi, o le amataga masini tranformer e tatau ona tolu-vaega. O le a matou taʻu atu i uiga uiga ese o lona ata i le faʻataʻitaʻiga o le amataga masini mo se malosi dripsel dractor partor "(K-700). O lona amataga tr-103a-01 o loʻo iai se malosi o le 8.2 kw i le faʻavae o le 24 v. O le mana o le amataga masini o le a avea:

Tusitusiga i luga o le autu: Teuteuga puipuia mai le BAMBOO faia oe lava

RTR = 16 - 20 kw.

Faigofie fuafuaina o le tolu-Vaega Taualoa o loʻo tauaveina ia amanaia fautuaga na faʻatulagaina i lalo o fautuaga i le [3]. Afai e mafai, e mafai ona e faʻaogaina ni pisinisi faʻaititia trk-20a, tmob-63 ituaiga transforms, matc. I totonu o le fale i manu, puaa tele ma t .. O le Trigger Training i luga o le tolu-Vaega transformer o pei ona taua (vaai le ata 4).

Afi afi

Fig.4 Amataina masini i luga o le tolu-Vaega transformer.

MP o se maneta pmlic pml-4000 ituaiga tagata amata, PMA-4000, pe tutusa ma i latou mo le sui masini ma le mafai ona 20 kw. PAD button SV1 Ituaiga Ku-121-1, Ku-122-1M, ma isi mea

O le tolu o le tasi-vaega tasi-AlpapID o loʻo talosaga ii, o loʻo mafai ai ona e mauaina le parrake stroke o le 4 v. o lona faʻateleina o le uaea umi 4 m). O le faʻaaogaina o le tolu-Vaega transformer e maua ai avanoa sili atu e maua ai le manaʻomia o le faʻamoemoe. O lona tau e mafai ona suia, e aofia ai le "Star", "trianting" savili, faʻaaoga se tasi-alteogeliaous poʻo le bippeov device.

I le faaiuga, o nisi o tofiga lautele ma fautuaga:

- O le faʻaaogaina o le toroidal transformers mo le tasi-Vaega amata-o loʻo i luga o le tulaga e le o se mea lelei ma faʻatonuina e latou sili ona lelei-faʻavae. I le taimi lava e tasi, o le tekonolosi o latou fale gaosi o le sili ona faigata.

- O le fuafuaina o le transformer o le amataga masini ei ai nisi foliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fuafuaina o le aofaʻi o le suiga i le 1 i le gaioiga faʻagaioiga e le fua faatatau: T = 30 / sst, faʻamatala e le manaʻo o le tamaoaiga. O lenei ua faʻamaoniaina e lona puʻupuʻu (4-10 sekone) faiga o faʻagaioiga. Afai e le faia e le tulaga o se gaioiga, e mafai ona e faʻaaogaina se isi auala e ala i le fuafuaina o le faʻatulagaina o le fomu: T = 35 / ss. O le koluse vaega o le maneta paipa ua ave e le 25-30% sili atu.

- mana e mafai ona "aveese" mai i totonu o le 'olo o Irorodal autu, tusa ma le malosi o le tolu-vaega asynchronous eletise eletise, mai lea o lenei autu e faia. Afai e le iloa le eletise, e mafai ona faʻaaogaina e le fomu:

Rdv = tumau {

lea o le a le mana o le mana o le afi o le afi, w; E sili atu - o le vaega o le magnetic paipa o loʻo iai le vaega, CM2 seti = a × Ile Old - o le vaega o le faʻamalama o le maneta o le maneta

Alu = 0,78552

- O le vaega autu o le transformer i le pito i lalo o loʻo nonoa i le lua p-faʻapipiʻi puipui. Faatasi ai ma le fesoasoani mai feteʻenaʻiga o le tatapipi, e manaʻomia le aloese mai le foliga mai o se pa-rota-tapunia atoa na faia e se puipui ma le faʻavaʻa.

- Mafaufau o le le mautonu voltage i le tolu-vaega amata-luga masini luga 28 v, o le afi amata faia i le faasologa lata mai:

1. Faʻafesoʻotaʻi le amataga masini tiketi ma amataga amata.

2. O le avetaavale e aofia ai se tagata amata.

3. O le fesoasoani e oʻo atu i le ki ki o le OV1 ma ina ua maeʻa le faʻatulagaina o le afi o le afi o le afi.

- A faʻaaoga se mea e malosi mai ai le faʻaumatiaga o masini i se faʻaupuga tutotonu e tusa ma manaʻoga o le TB, e tatau ona faʻavaeina. O loʻo i aitu o le fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga e tatau ona i ai i le paso o le paso. Ina ia aloese mai le fenumisina, o le "lelei" o se mea faigata e faaipoipo, ma se faataitaiga, o se mumu mumu.

- Pe a amata le maa, e le mafai ona e motusia mai le tagata amata. I le tulaga lea, e faʻapipiʻi ai pepa i ni mea talafeagai o le pa. Ina ia aloese mai le toe faʻaleleia o le maa, o le amataga masini pe a uma ona faʻaumatia le afi.

- Ia faʻaititia le faʻapipiʻi o maneta, o le lona aiga lona lua o le sui e lelei ona o le na o aoina muamua le velo i luga o le velo, ma manua ai le muamua matagi.

Tusitusiga:

N.m. Ilyin, Yu.l. Timofeev, V.ya. Vanyaev. Eletise eletise mo taavale. M .: Felauaiga, 1982

I.P. Mauga. Leitio o le Ageecuri aoga. Tusi 1, m.: O Soniqun 1998.

I. Nicoforov. Faigofie fuafuaina o le upega tafailagi transformer. Leitio, 2000, i. 39.

Tagata trackers "Kirovets", K-701/2013 A. Faʻamatalaga o Faʻamatalaga ma Faʻatonutonuu Tusi Lesona. M .: Togafitiga.

V. Motuzas. Electropuscas. Forral inisinia, 1988, No. 4. 23-24.

Faitau atili