O tua atu o tua o faitotoa e fai ai oe lava i se taavale

Anonim

O lima o na auala i luga o faitotoʻa e manaʻomia lava ona paʻi ma ave taʻavale. O le mea lea, e taua le faamautinoaina le tausiga faifai pea o sea tele o mea latou te le tau sailia se taimi umi i le pogisa atoa. E faʻapitoa lava lenei o le faitotoʻa o le taʻavale. I mea uma, ua e vaʻai i ai, leaga le talafeagai i le po e masani ona faʻafiafiaina le nofoaga o le 'au.

O tua atu o tua o faitotoa e fai ai oe lava i se taavale

Tagata tomai faapitoa fautuaina se moli Diode e tuu i lalo.

O le mafuaaga lea o le mea lea na faia ai filifiliga i tua mo lima o lima. E i ai le tele o ituaiga. Ae o le tele e faʻavae i luga o le galuega o le taʻitaʻiga. Mafaufau i se tasi o filifiliga sili ona faigofie ma sili ona faatuatuaina, a o mafai ona vave ona e faia le pito i luga o le au.

Meafaigaluega mo Galuega

O tua atu o tua o faitotoa e fai ai oe lava i se taavale

Imuluga mataga o lima ese.

Muamua lava, e tatau ona e faʻasoa atu muamua i mea talafeagai ma mea faigaluega. E le gata i lea, e manaʻomia le faʻavaeina o le afio mai o soʻo se tasi o mea uma i le taimi e tasi, aua o le mea e le faʻatonutonuina le faʻatuai, aemaise pe afai e sau i le taʻavale. O lea e te manaʻomia:

  • Taitaiina malamalama o le papa;
  • Nofoaga;
  • Uaea uaea;
  • e vevesi;
  • sikue;
  • naifi;
  • faapiopiope mea faapipii;
  • vili;
  • Sulu kelu;
  • palasitika proks mo le tupua;
  • ammeter;
  • Sgatia.

A e manaʻomia mea uma o le a manaʻomia o le a saunia, filifili mo oe lava, mai le faitotoʻa e te manaʻo ai. Tagata atamamai fautuaina amata amata ona toe fai i tua o faitotoʻa i luma, a o avanoa i le eletise eletise o le taʻavale e latalata i ai iinei.

Sauniuniga ma le Sootaga o Uaea

O tua atu o tua o faitotoa e fai ai oe lava i se taavale

I le faapopoleina o 'au mai i totonu.

Alu nei i le galuega. Muamua e tatau ona e lafoaia le faitotoa. O lenei mea e faia e faʻaaoga ai le aufaʻatau talafeagai. Ia ave le moli kilia ma aveese le fale puipui mai ia. O iina o le ae vaʻai ai i pine i le pito o le moli o le a manaʻomia le faʻatau atu i le uaea. Ae muamua atu lenei, e faʻaaogaina le faauu teisi laʻititi ma faʻamalo i o latou tulaga laiti. O le a e pa'ū e sili atu le faigofie, ma o le lelei o galuega o le a sili atu.

Mataupu i luga o le autu: Tranch Roadformer Faia oe lava: Fautuaga ma ata

E le o se mea e tatau ona faʻavaveina e tuʻuina atu i luga o le pa o loʻo pa puipui mo le puipuia, aua o loʻo iai pea oe e fanaina le galuega. Ae i le isi itu, ua manaʻomia foʻi e le uaea o le faia o se moli ma alu i luga o le iʻuga i luga o fautuaga, ae ua tele naua.

I lenei galuega, e taua tele le mafaufau i se tasi tulaga taua. O se tulafono, soʻo se faitotoʻa o le faitotoʻa i totonu o le taʻavale e lua itu: O le tasi o le a malamalama, o le isi o se vaega o le malamalamaʻaga o le a oʻo mai i lenei malamalama. O lea o le mea e mafai ona alu saʻo e pei o le eletise eletise o le taʻavale (e masani lava e te manaʻo e tatala se pusa e latalata i le ave o le faitotoʻa), pe a maitauina le faʻafanua o le faitotoʻa ituaiga).

I le tulaga muamua, e manaʻomia le fuafua o le umi o le uafu muamua ina ia e fesoʻotaʻi atoa ma le taimi e tasi mo le tuʻusaʻo o le uaea i lalo o o latou vae. I le tulaga lona lua, o loʻo masani ona faʻaaogaina le uaea, aua e le o alu i tua atu o latou nofoaga. Ae o loʻo i le muamua ma i le tulaga lona lua e faʻaaogaina e umi lou ua ua ua ua ou pupuʻu lava.

I le maeʻa ai, ma le fesoasoani a se Ammeter, e tatau ona e siakiina le saʻo le fesoʻotaʻiga o uaea uma. Afai i le eletise e te malamalama lelei ai, ona sili ai lea e mafai ona faia feutanaʻiga poʻo fesoasoani tuʻusaʻo o le eletise ina ua leai ni mea le fiafia i le lumanaʻi.

Faapipiiina o le diode i totonu o le 'au

O tua atu o tua o faitotoa e fai ai oe lava i se taavale

Fetaui lelei ma le amataga o le amataga.

O le isi o le a e manaʻomia e faʻapipiʻi saʻo se diode i le kapisi lava. O iinei e aoga le eletise eletise. Ae muamua taumafai e tuu le diode i totonu o le 'au ma le tumau le tumau i luga o le faitotoa. E masani i taavale faaonapo nei, o le fola e mafai ai ona e faia. Ina ua mavae lena mea, ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi le Dieode i le eletise ma siaki siaki le taotoga.

Mau i luga o le autu: Aisea e te manaʻomia ai se tagata o le 'oti?

Faapitoa fautuaina le diode lamepa i taimi uma - ina ia sili ona lelei le moli o le moli. Ma le mea foʻi, e latou fautuaina e faʻafesoʻotaʻi isi pito o le uaea i le malosi o le eletise i le ituaiga o le malosi-agavaʻa masini pe a e le manaʻo i se pupula tumau. Ae afai o le mea lea, e ono faʻaalia ai le faʻatau atu o le uaea i le faʻi o le sikaleti o le sikaleti.

Pe a sauni e, fai le faʻailoga talafeagai i luga o au ma tafaoga i na nofoaga o le a lomiaina ma o fea o le a vaʻaia ai le diode. E le o le mea e tatau i taimi uma ma e faʻalagolago i le ituaiga o mamanu e iai le 'au. Ae afai na sau i le mea lea, o le a tatau ona e galue i se auaupili, vili ava. Darll lapoa filifili le itiiti ifo. Ae mai mea uma, e mafai ona siʻitia le pu, ae ia faʻaitiitia - ua uma ona leai se ala.

O lenei o le a naʻo le a maeʻa le fesoʻotaʻiga o le uaea ma le diode. O lea la ua uma le galuega tele uma, e mafai ona e ofuina ni mea saogalemu puipui puipui palasitika, ina ua e fasiotia le palasitika ia i latou, na aveesea muamua.

A o le vaega o le taumafa, iinei e te manaʻomia se mea e mafai ona taofia ma ni fasi mea laiti o le taʻele, pe a na o le manaʻo e ofuina le palasitika i le puipuiga pala. Ae vaai o le puipuiga o loʻo faia pe a o loʻo feoaʻi pe a tauʻa uaea le uaea ma uaea o loʻo tauʻavea uaea.

Tele eletise fesoasoani i lenei mea uma e faʻatino ai se isi vaega o le faʻamalosiʻau i luga o le faitotoʻa. E faia lenei mea i le fesoasoani a se masani masani. I le avea ai o se tulafono, o le faavae o le moli i luga o pito o lo o solomuli solo, aua e aafia ai le au. Ona fetaomi atu lea mo ni nai sekone. O lea o le a le mafai ona oso le lamp i luga mai le pu i totonu o le 'au.

Ma, na manatu le faʻafiafiaga o le fale o le faitotoʻa i le taʻavale i le taʻavale.

O se metotia tali tutusa e faia o mea autu mo isi tagata uma, ma pe a tatau ai - ma tua. O le tagata fou e foliga mai o faigata, ae afai e te le faaita ma faia mea uma, e mautinoa lava o le a maua se avanoa, ma o le a mulimuli ane le taavale.

Mataupu i luga o le autu: E le masani ai le ie puipui e faia oe lava: Fautuaga i la latou foafoaga (ata)

Faitau atili