Toe fai le taualuga o le laupepa i lau lava lima (ata ma le vitio)

Anonim

Ata

Ua leva ona avea le mea na ono avea ma se mea taua o se mea e tatau ai. Faatasi ai ma le fesoasoani, o luga o le fanua o loʻo gatasi, ma aso nei o loʻo faia.

Toe fai le taualuga o le laupepa i lau lava lima (ata ma le vitio)

O le taualuga o le ulutala o le mea e lauiloa ona o le faigofie o le faʻapipiʻiina ma foliga lelei.

O le isi vaega o le "Spill Slass" igoa. O loʻo faʻaalia mai e le GySpum Message faʻaiʻu i le va o vaega o le fauina o le pepa malo. Fuafua i luga o le lelei o mea, o laupepa e vaevaeina i totonu o ia:

  • Pepa lautele Planboard Card - GLC;
  • pepa modure-faamaoniga pepa - g Clac Clac;
  • Seti pepa - GKLO;
  • susu-afi-fusuaga pepa - globo;
  • Sypan fiblei laulaau - gvl.

Faʻafetai i ituaiga tulaga nei, mea nei e mafai ona faʻaaogaina mo faʻalapotopotoga, o le fausiaina o tagata, o le feoaʻi o puipui i totonu o le faletaele. Peitai o le sili lauiloa o le GLC ua mauaina i mea faigaluega o le taualuga. O le taualuga mai GCLs o nofofua ma le tele-maualuga, manuʻa ma vali, ma faʻamalamalamaina ma leai se tali ma le lavelave.

Meafaigaluega ma mea mo le toe faaleleia o le taualuga o le maea

Le faia o le toe faaleleia o le taualuga o le pito o le plasterboard, o le a e manaʻomia ni mea faigaluega ma mea:

  1. Toe fai le taualuga o le laupepa i lau lava lima (ata ma le vitio)

    Ina ua toe faʻaleleia se laupapa sima mo le faʻafesoʻotaʻiga o faʻamatalaga, o loʻo faʻaaoga ia te ia lava.

    Plasterboard. Pepa pepa o laupepa - 2500x1200 mm. E manaʻomia le fuafua o le fanua ma fuafua le manaʻomia o le aofaʻi o mea. O le mea taua mo le Drywall o loʻo i ai i le taimi o faʻapipiʻi e i ai le maualalo o otaota, e pei ona faʻapipiʻi le laupepa i soʻo se itu.

  2. Faʻavaʻa taʻiala Faʻatonu: Galulue Gualvised Talia o Mon 27x28 ma le tuʻufaʻatasia o faʻamatalaga o le PP 60x27.
  3. Faʻamalolo mo le faʻamauina o le faʻaupuga O loʻo saʻo ma faʻamalolo ma uaea taiga.
  4. E teuteu fao e teuteu ai le faʻavaʻa i le siʻosiʻomaga i le sima i le siʻosiʻomaga ma puipui, o le tele o 6x40 mm. Afai o le taualuga o le laupapa, ona nonoa lea o le malosi ma le tagata lava ia.
  5. Vaaia-bugs. Latou te masani ona faʻafesoʻotaʻi faʻamatalaga.
  6. Tauvaga masani o fafie mo le faʻapipiʻiina o digwall.
  7. Meafaigaluega mo le galuega: E leai se totogi, toso i luga o le sima ma le lapoa o le 6 mm, bushwdiver, o le bukrian mo le tipiina o polofesa, vai.

Pepa mea e ese le mafiafia: Mai le 6 13.5 mm. O Slim Darwall mo Coilings o loʻo faʻaaogaina i le gaosiga o curvililiar luga o luga, ma le mafiafia - mo le tele o luga.

Mo le taualuga o le ulutala o le laufanua e sili atu le filifilia o se mea ma le mafiafia o le 9.5 mm, ma e taʻua o le taualuga. O le mafiafia o le laupapa laupapa mo milings o le a mamafa, o le a manaʻomia ai sili atu malosi o faʻamatalaga ma faʻamau faʻapipiʻi.

Montage o Plasterboard ma ou lava lima

O le faʻatinoina o le toe faaleleia o le taualuga o le palakalafa o le palakalafa o la latou lima e iai se faʻasologa:

Toe fai le taualuga o le laupepa i lau lava lima (ata ma le vitio)

Faailoga e manaʻomia mo le faʻavaʻa o le faʻavaʻa o le faʻavaʻa i lalo o le taualuga laupapa.

  • faamamafa okapi;
  • Faapipiiina o le faavaa;
  • Faapipiiina susu i le faʻavaʻa;
  • Punou, vali, faapipii puipui.

Muamua e tatau ona e filifili po o le a le lautele o le taualuga e tuu ifo mai le tasi. E masani lava, o lenei mamao o le 100-200 mm. O le faʻamalologa o le malulu e lelei lea i le va i le va o le sima ma le faʻapipiʻi luga, e mafai ona e nanaina le uaea mo le tulaga ma le maualuga o luminare.

Faatasi ai ma le fesoasoani a se tulaga poʻo se le lava tulaga, matou te faʻailogaina le faʻamalologa o le laina o le laina mai le Drywall ma faia ni faʻailoga i luga o puipui. E tusa ai ma nei laina, e faʻatonutonu ai faʻamatalaga. O le sitepu i le va o le auupega e tatau ona i ai le 400 mm. Afai o loʻo fuafua nisi vaega o loʻo fuafua i le ituaiga o pusa i luga o le totonugalemu, ona faʻapipiʻi ai lea o isi faʻamatalaga i lenei.

O le isi, e tatau ona e faia se faʻailoga e faʻapipiʻi ai le faʻamalologa: i le isi itu o le potu e faʻapipiʻi ai laina tutusa ma le leo o 450 mm. I luga o le laina muamua na faailogaina i se penitala ma le sitepu o le 500 mm. I le laina o auala a le vaega lona lua, o le faaiʻuga muamua na faia i le 250 mm mai le puipui, ma o le a faʻateleina lava le numera 500 mm.

O le laina lona tolu ma isi tulaga ese e tuʻu tutusa i le laina muamua, ma le lona fa ma uma tusa ma le laina faʻaluaina. O le mea lea, e faia le faʻailoga i totonu o se tusi siaki. E faʻamautinoaina le le faʻamalosi o le faʻavaʻa o le faʻaputuga.

E mafai ona e fausia se faʻavaʻa e faʻaaoga le faʻamalologa poʻo le taʻiala o faʻamatalaga i le ituaiga o le mataʻitusi "g".

Toe fai le taualuga o le laupepa i lau lava lima (ata ma le vitio)

Ata o le faʻavaʻa o le faʻavaʻa o le faʻavae i lalo o le taualuga o le laupepa.

O le faʻamalologa e tatau ona faʻasaʻo i le faʻailoga iloga i le faʻataotoga faʻaaoga o ia lava o le faʻaaogaina o le tagata lava ia o le faʻaaogaina poʻo le toʻilalo. Le isi, alu i le saogalemu o carrier. O le umi o latou umi e tatau ona fetaui ma le amataga faʻamalosia faataamilo le tino o le potu. O le faia lea o lenei mea, fuaina le lautele o le potu ma le vaega o le 10 mm mai lenei taua o le umi o le masani.

O loʻo tagofia le matafaga i matafaga i le faʻamalologa ma faʻamautuina o ia lava. I lenei faiga, e taua le matauina o le faaupuga faasolosolo. Ina ia fetuunai le nofoaga faʻapitoa, e tatau ona e suia le tulaga o le faʻapipiʻi. E pulea le faʻaupuga, e sili le faʻaaogaina o le laser.

Ia o le faʻavaʻa e punou, o faʻamatalaga o mea o le a faʻateleina ai - e tatau ona faʻaleleia atili i le maualuga o elemene. Mo lenei, o mea taua o le taʻiala o faʻamatalaga o loʻo tipi i totonu o fasi 400 mM. Ua latou faʻasaʻoina e faʻaputuputu sopoia ma faʻaopoopoga o le 500 MM faʻapitoa faʻapipiʻi - "Crabs".

O loʻo galue mulimuli o le toe faʻaleleia o le sima o le laupapa

Ua maeʻa le vaega autu o le galuega: E mafai ona sauni le faʻavaʻa ma ona faʻapalepale e fetaui ma tulaga masani e taliaina. O lenei ua mafai ona e lulu. Mo le nanaina o le taualuga o le pito o le plasterboapi, o le ae manaʻomia i le lua tagata: o le tasi e tau ma le isi e umia le pepa. Afai o le taualuga e aofia ai ni vaega, ona fausia lea o le GLC ma tipi.

O laupepa e faʻapipiʻi latalata i puipui ma Jack i le tasi ma le isi, i le isi itu o loʻo i luga o faʻamatalaga maualuluga. O loʻo faʻapipiʻiina le pamu i le tino ma le tagata lava ia e tusia i le sitepu o le 200 mm. I le taimi lava e tasi, o pulou o malo e le tatau ona usitaʻia i totonu o mea mea, talu mai le faʻamaoni o le faʻavaʻa ua leiloa.

Toe fai le taualuga o le laupepa i lau lava lima (ata ma le vitio)

O le nofoa o laupepa o laupepa o laupepa e tatau ona pagatia.

O le nofoaga o le Junction of Plantsboard cards e tatau ona pagatia. O lenei metotia o le a mautinoa le lamolemole luga pe a uma le statty. Nofoaga o loʻo feʻela ai le fao, e tatau foʻi ona faʻagaioia.

O lenei la ua sauni mo le punou. O le taualuga i lua vaega o le amataga fefiloi "Knaufi", ma pe a uma ona apalai le totogi o le vaega. O le faʻavae o le tufuga e tatau ona faʻaaogaina ma le vaitaimi o 1-2 aso ina ia mago lelei vaega o loʻo matutu.

Ina ua maeʻa le taualuga o le palapala, e mafai ona faʻamago atoa, e mafai ona vali pe fusi i le puipui.

Mo le valiina o lenei laufanua, e talafeagai ai le valiina o le vaisu i luga o se subbmion faavae o le vai. O sea taleti o le paʻu lamolemole, mago vave ma e leai se manogi ma le manogi. Valivali o vali e mafai ona filifilia mai eseese ata. O le vali i luga o le taualuga e faʻaaoga ma se puʻupuʻu pule pe o se pulupulu pe a fai e le o gaosia pa.

E tele ni fautuaga mo le faʻatinoina o se taualuga o le laupepa o loʻo lima

  1. E tatau ona filifilia e tagata mamae le uʻamea, ae le o le palasitika.
  2. Talosagaina faʻafitauli e lelei le faʻaaogaina pe a tuʻu i lalo le taualuga pe a le maua i le 20 cm. Afai o le mamao mai le ogatotonu o le pp4. O faʻamatalaga o loʻo i ai punou i lalo o le 90º ma se itu puʻupuʻu e faʻapipiʻi ai i le sima.
  3. O paipa eletise e pa puipui e tusa ai ma le muamua-tusitusi. E tatau ona faaesea i latou i le masaesae.
  4. Ae le i faʻatumuina le faʻavaʻa, siaki le saʻo faagaoioia o le eletise. Ina ia faia lenei mea, fesoʻotaʻi moli ma faʻataʻaloga ma siaki la latou galuega.

Toe faaleleia Plamise Oborming o se vaʻaiga i onapo nei i le atoaga o nofoaga o loʻo faʻaogaina ai le aofaʻiga laʻititi o mea faigaluega, tofo ma taimi.

Mataupu i luga o le autu: Fuafua ma ua le lelei o fale fou

Faitau atili