Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

Anonim

O le vai taele e i ai ni pa manifinifi ma e manaʻomia le lagolago ma le faʻatuatuaina. Faʻapipiʻiina se taʻele o le auala e mafai ai i le tele o auala: faʻaaogaina le fale gaosi fale, o loʻo sau i totonu o le pusa, poʻo piliki. O loʻo i ai pea lava filifiliga tuʻufaʻatasi - pe a faʻaaogaina le faʻavae, toe tuʻu le pito i lalo i nisi nofoaga ma piliki. O lenei metotia e manaʻomia pe a fai o le pito i lalo ua amata ona manifinifi ma "taʻalo" i lalo o ona vae.

O le faʻavaʻa poʻo vae i le vai taele o le a oʻo mai i nisi taimi i le pusa, o nisi taimi i le faʻalauteleina o le faʻatulagaina. Ole eseesega i le va o vae ma le faʻavaʻa e taua tele, ae le gata ile tau. O vae o loʻo tuʻuina atu i luga o laupapa ua faʻapipiʻi naʻo le dnum, masani mo le lua pe fa ia lava le fetaomi. I le taimi lava e tasi e le mafai ai e aunoa ma le lagolago (lalo ata i le itu tauagavale). O le faʻavaʻa, e masani lava, o le tele o mea sa faia i le mafiafia o le ulu mafiafia o le ulu tiga (sikuea), e iai nisi faʻailoga lagolago. Vaega o lagolago mai itu o le taele, o le isi itu o loʻo faʻapipiʻi i le pito i lalo, lagolagoina (ata i le itu taumatau).

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

O le 'aiga taele taele - vae ma le faavaa

Tusa lava poʻo le a le ituaiga o faʻavaʻa, o loʻo faʻapipiʻi ai i le pito i lalo. O le faia lea o lenei mea, i le pito i lalo i le itu taumatau o pu o loʻo galue ai o loʻo osofaʻia ai le fao. E le tatau le fefe. O se faiga o le boorylic greyling tekinolosi. I nofoaga o faʻaalia ai o loʻo iai papatusi o talatuu. Ae 'aua neʻi faʻaleaga le taele, faitau totoʻa i le faʻatonuga, o le faʻaeteete itu e mafai ona faʻaaogaina o loʻo faʻatonu iina.

Faʻapipiʻi se vai taele i luga o le faʻavaʻa

I lalo o le taʻele taʻitasi, o loʻo atiaʻe le Mautu, aua e faʻatagataupule a latou aʻoaʻoga a le siteki. Tusa lava i le tasi kamupani, mo faʻataʻitaʻiga eseese o le tasi ituaiga, e ese faʻailoga e ese. Latou te amanaia le geometry o le taele, faʻapea foʻi ma le tufatufaina atu o uta. E ui i lea, o le faiga mo galuega e taatele, faapea foi ma nisi taimi faapitoa.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

Faʻataʻitaʻiga o faʻavaʻa mo le taʻele o vai o foliga eseese

O le faʻatonuga o le faʻatulagaina o le faʻavaʻa o le:

  • O le faʻavaʻa o loʻo faʻaputu i luga o le pito i lalo o loʻo iai. I nisi tulaga, e alu ai ma le loloto ma e le manaʻomia e aoina. O le faʻavaʻa o loʻo faʻatulaga i le pito i lalo o le taʻele o le taʻele, ae leai se mea e faʻatumauina. O loʻo faʻaalia tonu, e pei ona faʻapipiʻiina.
  • E faʻapipiʻi packs i luga o fata ma faʻapipiʻi. Racks o ni fasi talaaga (sikuea pito i luga), poʻo uʻamea uʻamea ma filo i pito lua. E tatau ona faʻapipiʻi i ofu o le taele o le taele. E masani ona atiaʻe e kamupani faʻapipiʻi o le latou pepa. I le ata - o se tasi o filifiliga.

    Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

    Fusi mo fata

  • Racks e masani ona faʻapipiʻi i tulimanu o le taʻele. I nei nofoaga e iai ni Papatusi, atonu ei ai ni tai, ma e ono le - e tatau ona e aveina i latou lava. O le numera o fata e faʻalagolago i foliga o le taʻele, ae le i lalo ifo o le 4-5, ma sili atu 6-7 fasi. Muamua, o fata na naaa la ma toe setiina le nofoaga ua faʻaagaga ia i latou (seʻia oʻo i le Derpaim).

    Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

    O se faʻataʻitaʻiga o le faʻapipiʻiina o fata (vaega uma o le pusa)

  • O le itu lona lua o fata e fesoʻotaʻi i le faʻavaʻa o le lagolago i lalo. I le pito o le fata, o le nati ma le taʻavale o loʻo faʻapipiʻiina, fao alu i totonu, faʻafesoʻotaʻi le faʻavaʻa ma le fata.

    Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

    O le itu lona lua o le fata e fesoʻotaʻi ma le faʻavaʻa

  • Ina ua uma ona faʻapipiʻi fata, ma le fesoasoani a o fusi o loʻo faʻafesoʻotaʻi le tulaga o le faʻavaʻa. E tatau lava ona i ai le faʻaupuga faʻafuaseʻi, ma e malosi, e aunoa ma le vaʻai, o le pito i lalo tatau ona pepelo.
  • Ina ua maeʻa le faʻavaomalo o loʻo faʻaalia sologa lelei, o loʻo tosoina i le faʻalauteleina o le vai taele. E manaʻomia le faʻaogaina o le fao o le umi o le umi, o loʻo aofia ai i totonu o le pakete.

    Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

    Faʻasaʻo le faʻavaʻa i le pito i lalo

  • O le isi laasaga o le faʻapipiʻiina o le taele vai taele o le setiina ma faʻasaʻoina fata. I le maualuga, ua uma ona latou fetuunai, o le mea lea e tatau ai e tuʻu i latou e faʻatulaga (pulea le fale i itu uma e lua pe siaki le saʻo o le nofoaga ma le plum). O le faʻaaliga o fata "nofo" i luga o le faʻauiga o oe O le umi o le fusi o loʻo faʻaalia i faʻatonuga mo taʻele taʻitasi, ae masani lava ona latou itiiti ifo nai lo i latou e faʻasaʻo ai le lalo.
  • Le isi, tuu vae i luga o le faavaa.
    • I le isi itu o loʻo le o le mata, o le nati o loʻo feoaʻi i le pine, pe a fai o latou o loʻo faʻaofi i totonu o pu (fuafua i le faʻavae o le tele o le tino. O le a suia fetuunai i le maualuga o mamanu - o nati nati e mafai ona tuu i le itu taumatau.

      Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

      Faapipii vae e aunoa ma le lau

    • O vae e potopoto ai i le itu o le mata e ese. O le nati, e lua ogavae lapopoa ua faapipiiina, o le taofi mo le lau ua faaofi i le va o ia, o le nati lona lua o loo tuiina. Mauaina fetuʻutuʻuga umi ma le maualuga taofi mo le lau. Ona faʻataʻavale lea o se isi meaai - o le lagolago - ma vae e mafai ona tuʻu i luga o le faʻavaʻa.

      Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

      Screen-itu Fono

      Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

      Tuu i luga o le faavae

  • O lenei e le o faʻapipiʻiina atoa se taʻele o le acrylic, ae aunoa ma lea tulaga seasea tau: Faʻapipiʻi le mata. Afai na e faʻatauina lenei filifiliga, o loʻo aofia ai papaʻe, o le a lagolagoina. O loʻo latou tuʻuina i luga o pito ma i le ogatotonu. Tuu le pupuni ma fetuunai le taofi i luga o vae, faʻasaʻoina i latou i le tulaga manaʻo. Ona o lea i le taʻele ma le laulau, e iai nofoaga e tatau ona faʻasaʻoina ai papatusi, ona faʻataʻalo lea i lalo o faʻamaumauga ma le puipui le pupuni.

    Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

    O le Screen na tuu i le itu

  • O le isi mea e tatau ona e faʻapipiʻi ai faʻapipiʻi mo se taʻele o le taʻele i puipui. O i latou nei o lo o pipii ai. Na tulaʻi ma faʻapipiʻi le tulaga o le taele i le pa, matou te vaʻaia le mea o le a tuʻu ai, tuʻu i lalo papatusi i lalo o le 3-4 mm. Faʻapipiʻi i latou i luga o le faletalimalo, faʻafefelaina pu i totonu o puipui.

    Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

    Matou te tuu ni faʻapipiʻi i luga o puipui mo se vai taele

  • A faʻapipiʻiina le taele o loʻo tuʻu i luga o itu i luga o papala. I le faʻapipiʻiina, siaki, tonu pe tau, fetuʻutuʻu, pe a tatau ai, maualuga ma vae. O le isi, faʻafesoʻotaʻi le alavai ma le vaega mulimuli - faʻapipiʻi le mata i luga o papatusi faʻapipiʻi i le itu. Lalo o i lalo, e naʻo le malologa i luga o Papatusi na faaalia mai o loʻo faʻaalia. Faʻapipiʻiina o se taele o le acrylic ua maeʻa.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

Faapipiiina o le vai taele ma o latou lava lima

Le isi, o le a talafeagai ai le faia o le soʻoga o itu o le tapu o le tapuvae, ae o lenei, aua o lenei tekonolosi o le a tutusa lava mo soʻo se auala faʻapipiʻi.

Le faʻasologa o le faʻapipiʻiina o le acrylic taʻele i vae

Faʻaputuputu le taʻele o le taʻele ma vae e sili atu le faigofie ma vave - numera o le ata. Faʻatumu lua fasipepa, e fa vae ma pine, faapipiiina o le vai taele i le puipui, o le aofaʻi o nati ma fao.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

Faauma o le vai taele ma vae

Saili le ogatotonu o le mauga laupapa ma le pito i lalo o le taele, tuu ni faailoga. E ala i le tuʻufaʻatasia o faʻailoga maualuga, o le lua faʻapipiʻi fasi pepa e le faʻaofuina le taele, toe faʻafefeteina sina taimi mai le pito o le faʻamalosia ipu (3-4 cm) Se penitala poʻo se faʻailoga faʻailoga faʻailoga faʻapipiʻi nofoaga (e iai pu i totonu o laupapa).

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

Tuu le ata tifaga

E tusa ai ma le faʻaaogaina o igoa, o pu e faʻafefeteina i le loloto o le 1 cm (e mafai ona e faʻapupula le lanu lipine i le faʻamalosi). O le drill stameter ua filifilia e 1-2 mm itiiti ifo nai lo le lapoa o le fao (faʻapitoa i faʻatonuga pe mafai ona fuaina). I le faʻapipiʻiina o laupapa ma faʻasalalauga le pu, na latou faʻapipiʻi ai i le faʻauiga o le faʻapipiʻi (sau i le pusa).

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

Faapipiiina o le taʻele o le taʻele i luga o vae ma ou lava lima: faʻaseʻe ai laupapa

O le isi tulaga o le setiina o vae. Latou te potopoto i le auala lava lea e tasi i le lomiga muamua: O le tasi leiloa o nati o le matagi, o le la e faʻapipiʻi i totonu o le pu i luga o le paʻu pa. I luga o vae i le itu o le mata tioata, o se mea faaopoopo e manaʻomia (i le ata).

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

Tuu vae

O le isi, tataʻi le taele, faʻaalia i totonu o le lautele o le vaalele, e faʻaliliuina vae. Tulaga pulea o le fausiaina tulaga. Ona e manaʻomia ai lea ona faʻapipiʻi le faʻamau i luga o le puipui, ma o le a le itu o loʻo tumau i puipui.

O loʻo faʻaalia le vai ma le maualuga o le tulaga, tuu i luga, faʻailoga i le mea o loʻo pala ai le itu. Matou te toe suʻe le ipu faʻapipiʻi, apalai i le igoa ina ia iai lona pito i luga o le 3-4 mm i lalo, faʻailoga le pu i lalo o faʻapipiʻi. O le aofaʻi o faʻamau e ese - tasi pe lua o totini, faʻapea foi ma le numera o le faʻasaoina o papatusi i luga o le puipui (tasi pe lua i luga o le puipui). Dialls pu, faaofi ni ie palasitika mai le fale mautotogi, tuu le loka, fao.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

Faapipiiina o le vai o le vai taele ma le puipui

O lenei ua mafai ona faʻapipiʻi se taʻele o le taʻele - E faʻatu i luga ina ia maualuga atu pe a faʻapipiʻi a laupapa nai lo papatusi faʻapipiʻi i luga o le puipui. Itiiti, O le faʻamau i luga o le laupapa i le puipui, latou te pipii i le faʻatulagaina o papatusi. Faapipiiina o le vai taele i luga o vae ua uma. Sosoo ai - plum sootaga ma mafai ona faʻaaogaina.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

Faʻapipiʻiina se vaimoli o le vai i luga o vae ua maeʻa

Filifiliga Faʻapipiʻi Filifiliga - o vae o vae ma piliki o loʻo faʻaalia i le ata lenei. I le maeʻa ai o le potopotoga, e lua piliki e lua o loʻo faaputuputu i luga o se fofo, o se tulaga taua o tali o le fofo o loʻo taoto i luga (e tatau ona tootuli i le palasitika). A tuʻu le taele i nofoaga, o le vaega o le fofo ua faʻapipiʻiina, e lelei le pikiina o le itu o totoe. O le taele ua utaina (e mafai ona faʻatumuina i le vai) ma tuʻu mo ni nai aso - ina ia o le fofo.

Tuu i luga o piliki

Faʻapipiʻiina o piliki e manaʻomia le saʻo ma le saʻo - e manaʻomia le setiina o le lagolago o le laina taele o loʻo i le vaalele.

E masani ona tuʻu i luga o le lua i le tolu laina o piliki na tulaʻi i luga o le moega (luga o se vaega tele). O le numera o pili komoemoega e faʻalagolago i le Faʻatulagaina o le Olo. I le va o piliki, o le manifinifi vaega o le fofo ua teuteuina. O le taele na tuu i luga o piliki, siaki le itu i le itu o itu, pe a tatau ai, fetuunai, suia le mafiafia o le fofo i le va o piliki (aua le faaee soo se mea i luga).

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

Sa ou tuu le piliki, fao le tulimanu

Faʻamatalaina, faʻamanatuina i luga o le puipui i le uiga o le laupapa. I lenei faʻailoga, o le tulimanu o loʻo faʻapipiʻi, o le a lagolagoina le itu o le taʻele. O le tulimanu e sili atu le ave o le Alumini, o le lautele o le fata - 3 cm, mafiafia - 2-3 mm.

Ina ia faia le faʻavae o le asthetic ituaiga, e mafai ona e afifi i totonu o se fasi uʻamea, ina ia amataina. O le mea moni, o le pati ua faaitiitia foi le hygroscoctaty o le mumu piliki, faʻapipiʻi le olaga tautua o le lagolago. Ma o lenei tulaga skip e le mafai.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

Plaster piliki faavae mo le tafe taele

Ua le mafai ona ia teʻi le valiina o le mesh, o le tino maumautu o le sima-oneone fofo o loʻo faʻaaoga i tumutumu o piliki. O se vaega mautu o le plumping sili ona faʻaaogaina e faʻaaoga i le tulimanu, pe a uma ona faʻapipiʻi le vai. E siitia i le puipui i le taimi tonu lava o avanoa i le va o le itu ma o le puipui e lamolemole.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

Lagolago mo le taele faʻapipiʻi sauni

Matou te filifilia se sili atu le sili-o le sili-o le manaia o sea. E mafai ona e tipiina ma se sipuni ti. Afai e te le taʻitaʻia lou lima mai le pito i le pito i le pito, e tapeina e tusa lava ma le Susulu Sum. Ona matou aveese lea o le fofo. O le silika e aveʻesea muamua - e sili atu vave "Grasps". O le fofo e tatau ona filifilia i se taimi mulimuli ane i le 20-30 minute Ina ua mavae, e le faʻatuai foʻi.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

E pei lava o le taʻele o le taʻele, ua oso aʻe i piliki.

Afai e le lava le anicone ma e le o le squdezed - e le taufaafefe. Matou te faia le Seam, faʻatumuina o le sili ona faʻalu i luga. Ile mea lea, o le faʻapipiʻiina o le taʻele o le taʻele o piliki ua maeʻa. Le isi - o le fesoʻotaʻiga o le siphon ma faaiu, ma e le o le mataupu lenei.

Faapipii taele ma puipui soofaatasi

O le a le malosi o le le pipii o le taele i le puipui, o le gase o totoe pea. I le acrylic, o le faʻafitauli o loʻo faigata i le mea moni o latou laupapa i le lotolotoi o se tamaʻi punou i totonu. O le mea lea, e le faigofie le tapunia o le fasimoli sikini. Manaomia ni tupe faaopoopo.

O le faigofie auala e toe faʻaleleia ai le lipine o loʻo faʻatau atu i chells. Faigofie tele mo le faʻamaufaʻailoga mai itu e tolu. Lautele o se atigi 20 mm ma 30 mm. O le lipine o le lipine i le pito o le taele, taofi i Inocone.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

Filifili soʻoga i le va o le acrylic taʻele ma le puipui e mafai ona avea ma se lipine faʻapitoa

O loʻo iai foʻi ni vaega eseese mo le taʻele. E faia i palasitika, ma o itu ua paʻu o loʻo faʻamamaina - ina ia e fufusi le ulavale i le va o fusi e le tafe. O talaaga ma foliga o tulimanu e eseese. E i ai na mea o loʻo faʻaalu i luga o le fola, e i ai i lalo o le mea o loʻo sau i lalo. Ma e mafai ona eseese eseese ma lanu.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai taele

O nisi ituaiga o taele mo le taele ma puipui

Tusa lava poʻo le a le fomu, latou te faʻatuina tutusa: I tulimanu, o mataʻitusi pito i lalo o loʻo tipi i se tulimanu o le 45 °. Ua siaki le tulaga soofaatasi. Ona o le laualuga o le puipui, o le itu ma le tulimanu o le faamaualuga (sili atu le ava malosi), alcone e faʻaaoga poʻo fea ua faʻapipiʻiina le tulimanu. O mea uma e totoe mo le taimi e manaʻomia mo le polygation o le taligalu (faʻaalia i luga o le paipa). Ina ua uma lena, e mafai ona e faaaogaina le faletaele.

I le tulaga o le au taula o akrylics e tasi le gase: aʻo leʻi faʻaaogaina le lagi, e tumu i vai, ma i se tulaga, ua totoe e tuʻufua. A leai, i se seti o vai ma faʻateleina le avega i le itu, o le a aliali mai microkracks i luga o le mea e paʻu ai i luga.

O ni nai upu e uiga i le auala e sili atu ai le Sealant pe a piki le soʻoga o le taʻele ma puipui. O le sili filifiliga o se vaivaiga mo aquariums. E le o le mafai ona umi lava i lo le pamu, ae ua i ai ni vailaʻau, faʻafetai i le mea e le mafai ai, e le suia le lanu ma e le fuga mai le lanu ma e le fuga mai le lanu ma e le fuga mai le lanu ma e le fuga mai le lanu ma e le fuga mai le lanu ma e le fuga mai le lanu ma e le fuga mai le lanu ma e le fuga mai le lanu ma e le fuga mai le lanu ma e le fuga mai le lanu ma e le fuga mai le lanu ma e le fuga mai le lanu ma e le fuga mai le lanu ma e le fuga mai le lanu ma e le fuga mai le lanu ma e le fuga mai le lanu ma e le fuga mai le lanu ma e le fuga mai le lanu ma e le fuga mai le lanu ma e le fuga mai le lanu ma e le fuga mai le lanu ma e le fuga.

Tusitusiga i luga o le autu: faʻafefea ona teuteu pupuni mai flax: auiliiliga faʻatonuga mo le amata

Faitau atili