Faʻafefea ona olopalaina puipui ma le kulimi, sauni i latou e lulu ai le puipui

Anonim

O le Primer o se faʻafitauli tulaga ese o loʻo faʻaaogaina tele aʻo leʻi faʻapipiʻi pepa puipui. Afai e le faia lenei mea, ona suia uma ai lea o taimi faʻaputuputu fiafia i le aluga o taimi, ma lona taunuuga e te toe faia e toe faia uma le galuega.

Faʻafefea ona olopalaina puipui ma le kulimi, sauni i latou e lulu ai le puipui

O le a faʻatagaina oe e Prime Parce o le a vave ona e vave ma faigata ona faʻaʻaisa

E le afaina i lenei mea, o le a le kulimi na e faʻaaogaina pe a faʻapipiʻi pepa puipui. O nisi taimi e oʻo lava i mea sili ona maualuga o oloa e le faʻatagaina ai le ausia o se fesoʻotaʻiga aoga. Ae tusa lava pe a filifilia se faʻataʻitaʻiga talaʻi, ia tulaga e tatau ona iai i totonu o le faʻavaeina o auala, o ana mea totino.

Gaoioiga sauniuni

Grainding Glut e tatau ona faia na o le maea ai o gaioiga o loʻo faia, o lona uiga, o le laufanua e tatau ona faʻamamaina ma lamolemole. Na o le a faʻatagaina ai oe i le mea e mafai ai ona faʻapipiʻiina le pepa puipui ae le o le faʻataunuʻuina uma le teuteuga o mea teuteu.

Ae le i faʻapipiʻiina pepa puipui ma le faia muamua, e manaʻomia le suʻesuʻeina ma le totoʻa le siakiina o le laufanua mo le faaleagaina. Afai latou te auai, ona tatau lava ona aveʻesea mea uma i le faʻaaogaina o le Pulu. Ina ua mavae lena, aveese le mea tuai atoa mai luga o puipui.

Faʻafefea ona olopalaina puipui ma le kulimi, sauni i latou e lulu ai le puipui

Tele o taimi e masani ai Primer Corsations ei ai le lanu ma le tumau

O le a le laufanua o pa puipui, ona e tatau lea ona fai ni masini talafeagai. O iinei e le mafai ai ona e faia e aunoa ma se polokalama faʻapitoa, tusi faʻapitoa mo le fofo ma le ptu muamua lava ia.

A o le i faia le olo o le puipui ma le kulimi, e tatau ona e ofuina ofu talafeagai. Ia mautinoa e tausi le puipuiga o le paʻu ina ia aua le afaina o ia le faʻavae o le faʻavae.

Ma o lea o vaega leaga o le pia muamua lava e le o tupu i totonu o le manava malosi, ae e aoga puipuia i latou ma se manava. O le mafuaʻaga mo le popole o loʻo taoto i le mea moni o le promander glue e mafai ona mafua ai le afaina.

O le a le mea e sili ona fetaui

I le taunuu mai i le Faleoloa Faleoloa, o le a e tatalaina le tele o vaega faʻapitoa o oloa faʻapitoa. O le a se mea e filifili ai i se tulaga faapea, ma o le a le tali e sili? Lenei e tatau ona e amanaia le ituaiga o pepa puipui faaaogaina ma faagaoioia aiaiga. O le Primer Conveculls faʻaaogaina ae leʻi tipiina pepa puipui e mafai ona eseese suiga. Faʻatalanoa i latou e faʻatatau i le pito faʻataʻatitaʻi o le a faʻaaogaina, faʻapea foi ma le ituaiga o le fusi saisai i le vaega puʻupuʻu.

Mataupu i luga o le autu: afi mai le fufuluina masini ma se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga

O loʻo tuʻuina atu le Primer i totonu o le faleoloa fale mai isi fale gaosi. O le filifiliga o le talafeagai talafeagai e tatau ona filifili naʻo oe, tuʻuina atu uiga agavaa o se faʻapitoa. Afai e te filifili e mafaufau lelei i ituaiga lelei, o le a sili atu lo latou tau.

Faʻafefea ona olopalaina puipui ma le kulimi, sauni i latou e lulu ai le puipui

Primer Brication mai le lauiloa Siamani gaosi oloa

E masani lava ona faʻatinoina i lalo o le Guise o le Primer Fofo o le taugofie filifiliga o le PV kelu. Ae e le mafai ona faʻatagaina lenei filifiliga e maua ai le maualuga-tulaga sili ona lelei, e ui lava o le toʻatele o tagata e filifilia lenei kelu ma ua matua faamalieina i lenei vaega. Afai e te filifili e taulimaina le luga o le puipui aʻo leʻi faʻapipiʻi pepa puipui, ona talafeagai lea o le faia o le vai.

Ae e le uma lenei tagata. Tele tagata gaosi oloa e aoga lona uiga o le tele o tapulaʻa e mafai ona nofoia tulaga taʻitaʻia pe a faʻatusatusa i Pva.

Atonu e iai ituaiga ituaiga:

  • Alkyd;
  • glyphthd;
  • acrylic.

O le Alkyd o le tufuga o loʻo faʻaaogaina atoatoa i luga o le laʻau. Ona o le faʻavae tulaga ese, e mafai ona iai le agavaʻa tapenaga se laʻau e faʻaalia atili ai le latou tusiata. Ae e le mafai ona e faaaogaina muamua le mataupu muamua. E le mafai ona apalai i luga o le laufanua o puipui o le plaster. A faʻagaioia le lau, o le a iʻu ina faʻamamaina i totonu ile 15 itula.

O le ituaiga o le ata o le primer o glyphtho. Latou te manaʻomia tele aʻo leʻi fefiloi tagata i luga o le uʻamea ma le laupapa laupapa. E mafai foi ona e faia le faʻagaioiga i luga o se Pa e aofia ai i le Pa, naʻo le pau lea o le tulaga na oi ai i le faletapuaiteleina. O le le lava o Primary e aofia ai i lona taimi umi, mo lenei mea e tatau ona e faʻatali mo se aso.

Faʻafefea ona olopalaina puipui ma le kulimi, sauni i latou e lulu ai le puipui

Lautele lautele lautele

Acrylic primer i le aso e sili ona lauiloa o lona uiga pe a manaʻomia le puipui o le puipui ae e te leʻi tipiina le tapoleni. E leai sona manogi, e faʻaaoga mo pa mai mea eseese, vagana ai uamea. O le a faʻamago vave, o lea e mafai ai ona faʻasusu le pepa puipui pe a uma le 5 itula. O se tagata muamua e mafai ona i ai se masani masani pe loloto gaioiga. O le filifiliga lona lua e tatau ona faʻaogaina i le mataupu pe a oʻo le vaega o le pepa puipui o le a tupu i luga o le le mautonu.

Mataupu i luga o le autu: o a mea e faamama ai mo vai

Afai e te le manaʻo e faʻaaoga se matata faʻapitoa, ona e mafai ai lea ona fua i luga o pa o puipui e ala lea e iai se pepa puipui. O le faia lea o lenei mea, o le a le fiafia i le vai i le vai o le tumau ma faaaoga i luga o le puipui. O le ogatasi o le pepa puipui o le pepa puipui, lea e tatau ona matauina mo le muamua o puipui, ua faailoa mai i luga o le afifi.

Faʻafefea ona olopalaina puipui ma le kulimi, sauni i latou e lulu ai le puipui

Sili mo primer e talafeagai tele le pamu pepa kuluper

Auala e Faaaogaina ai

Afai o loʻo e fuafuaina ma le ituaiga o tuʻufaʻatasiga faʻaaogaina, e mafai ona e agaʻi saʻo e faʻaaoga tonu ai. Peitai, ina ia e faʻaeteete pe a manaʻomia ona e iloa o loʻo tufatufaina vaega o loʻo tuʻufaʻatasia i totonu o se ata laititi ma sili.

Na ou fautua mai o le laufanua o le puipui ei ai lona siosiomaga fausaga, i se nofoaga o le ata o loʻo i ai mo nisi mea sili atu, ma i se mea itiiti. Ina ia iloa, e aoga le tagofiaina o le pa ma le vai, ona iloilo ma le faʻaeteete lelei. I le mea e vave ai le vai offsuins, ma tuu le kimi o le aulelei ma le mapusaga lelei.

A maeʻa lena, o le a aoga le faʻaaogaina ma le malamalama i le taumafaina o AMERICT i se nofoaga faʻapitoa. O le faia o lenei mea, e tatau ona e faia le vaega o le ufiufi i luga o le tele e faʻateleina i le 1.5. O le taua na mauaina o se aofaiga o le aofaʻi o le Primer, o le a alu i le tasi vaega, e fuaina i lita. Mo le maualuga-lelei gaosi, e taua le faʻaaogaina o le tuʻufaʻatasiga i lua valavala.

Faʻafefea ona olopalaina puipui ma le kulimi, sauni i latou e lulu ai le puipui

E le mafai ona tuua mea mamago, e manaʻomia le pulea o le faʻagasologa o le faʻaaogaina o le faʻavae

O le tali filifilia o loʻo liligiina i totonu o soʻo se koneteina, lafo i le suavai faʻasusu, fetaomi luga ma amata ona faʻaaoga se tali lolomi i luga. Ile faʻagasologa o le faʻatinoina o galuega, e manaʻomia le faia atoa o le puipui taʻitasi. I le taimi lava e tasi, e taua le faʻamautinoaina o loʻo iai ni poloka mamago i soʻo se mea. Afai e faigata-i-auala vaega e tupu, o loʻo gaosia le faʻaaogaina o se pulumu vali.

Ina ua matutu le vaega muamua ma mamago, ona mafai lea ona apalai le phimini. Ae le i aoga e faʻaalu le alofilima i luga o le puipui o loʻo i luga nei, ma o le mea na faia ai le uluaʻi tuʻufaʻatasiga, ma vaʻai pe i ai se moli paepae. I le tulaga o lona i ai, e manaʻomia le faʻaaogaina o le Ofisa mo le vaega mulimuli ane ma le meatotino o le loloto o lotoa.

A faʻamamaina le vaega mulimuli, ona e tatau lava ona e iloiloina le galuega faia. Afai ua lamolemole le laʻei lemu ma teisi solo i lima, ona lelei mea uma.

O le promite o se taua tele gaioiga aʻo leʻi faʻapipiʻi pepa puipui. Naʻo le talafeagai o le faʻaaogaina ma le saʻo talosaga o le a faʻamaonia ai oe maualuga-lelei faʻaiʻu ma le pepa puipui. Filifili se Primer Fofo ma se mea e faʻaaogaina i luga o le puipui (sima, fafie, fasi laupapa, pipili).

Tusitusiga i luga o le autu: Nich mai Mutewall e faia oe lava

Faitau atili