Taofia le taualuga o le sisitema o le pito i luga ma lau oe lava lima: propmome laasaga i le sitepu (ata, vitio)

Anonim

Ata

Na faia pea le siʻitia o sulugatiti, aua o mea faʻaonapo nei e faʻatagaina matou e fatuina ni Mataibilies e le gata i le nana atoa, ae teuteu ai foi le potu uma. O le sili ona lauiloa o le taualuga o le laupepa. Faatasi ai ma lenei mea, e mafai ona e mauaina le sili ona le masani ai o le sili ona le masani ai: o le tele o le maualuga o le maualuga, asymetric ma le geommetric ma le gemmicrically ma le tuai ma le taua ma le taua. O tagata mamanuina e filifilia filifiliga ma le fausia-i le moli, o le osooso le moli i le potu. O nisi e mafaufau i se filifiliga faapena e faigata ai. Ae o le mea moni o le fasi mea o loʻo i luga o le pito i luga o lona lima ma le taua tele e oʻo i le amataga.

Taofia le taualuga o le sisitema o le pito i luga ma lau oe lava lima: propmome laasaga i le sitepu (ata, vitio)

Faʻamalolo o mea o loʻo taofia mo le faʻapipiʻiina o le pito o le pito i lalo o le taualuga.

Afai e te masalosalo i ou tomai, ave le faigofie - toefaatasi lua-maualuga le taualuga o le laupepa. Lalo o oe mafaufau i le filifiliga o le fausiaina o se fao lona lua ma tua. O lona uiga o le muamua o le taualuga o le ufiufi ua uma ona maua (laupepa o gvl po o gkl). I soo se tulaga, o le a aoga e toe faamanatu ai nisi o mea e galulue ma le GLC.

Taofia le taualuga o le sisitema o le pito i luga ma lau oe lava lima: propmome laasaga i le sitepu (ata, vitio)

Tuufaatasia o le matagaluega o le pito i luga o le laupapa.

  1. A i ai le manaʻomia o le fetuʻunaʻi le tele o le laupepa, ona muamua fetaui lea i le itu e tasi e tusa ai ma le tulafono, ona liliu ese lea, o le avetaavale.
  2. Ina ia taulimaina le mea faʻapipiʻi ma ou lava lima, o le a e manaʻomia se faʻailoga faʻapitoa i luga o le gwl (mo le fatuina o sikuea pu) ma faʻafefeteina (e fatuina ai pu).
  3. O laupepa faʻapipiʻi e faʻapipiʻi ina ia le fesoʻotaʻi sootaga.
  4. O fao e manaʻomia le fao i luga o le malosi malosi i le laualuga o le pepa i le 15 cm faʻaopoopo.
  5. E fesoʻotaʻi pepa e faʻapipiʻi ai ma le maileia.
  6. I le va o laupepa o laupepa e manaʻomia se avanoa o le 1 mm.

O le amataina o le faʻapipiʻi o le tulaga lona lua, e tatau ona faia i le mafaufau o le laina o le saogalemu o le sima o laupepa e matua le taliaina lava. O pine tusitusia e tatau ona oʻo atu i le muamua inisiua ma ulufale i le taʻiala o le muamua tulaga. O se masini o lona uiga o le taʻiala o le muamua o le tulaga muamua ma le taʻiala o le pusa pito i tua. Mai iinei e mulimulitaʻi ma le tasi tusi: O le fausiaina o se moli lona lua ma o le pito i tua e sili atu le mafaufau aʻo leʻi faaumaina le taualuga o le taualuga.

Mataupu i luga o le autu: laulau gaosiga o tekonolosi mai laupapa ma o latou lava lima

Mea mo Galuega

O le ae manaʻomia:

  • kalopeni o fata;
  • tulimanu;
  • tulaga;
  • Faomea;
  • Faamumumu.

Aua neʻi e faʻavaivaia pe a na o le lua taʻiala na faʻapipiʻi pe a faʻapipiʻi le tulaga muamua. E mafai ona faʻapipiʻiina faʻamatalaga a le auvaʻa i luga o le mea e faʻapipiʻi ai

O lea, ua uma ona e filifili ua e faia le taualuga o le laupepa. O lenei e mafai ona e alu i le faʻapipiʻiina o le lona lua tulaga ma le pito i tua. Ina ia faia lenei mea, o le a manaʻomia ona e faia ni auala le mautonu ai:

Taofia le taualuga o le sisitema o le pito i luga ma lau oe lava lima: propmome laasaga i le sitepu (ata, vitio)

Polokalame Stum mo le taualuga o le laupepa.

  1. Faʻaaoga le faʻailoga i luga o puipui, faʻailoa le tuaoi (tulaga) o le lona lua tier.
  2. I luga o le totonugalemu, tusi ai tuaoi o le pito i tua. Tusa lava pe e te mautinoa i le soʻona o o outou puipui, faʻaaoga le tulimanu ina ia faatatau ai le faʻailoga o le faʻailoga i le pa ma tulimanu.
  3. Ia faia lelei se fasi pepa faʻapipiʻi, malupuipuia le taʻitaʻi i luga o le puipui ma le taualuga. O le talaaga o loʻo faʻapipiʻi i se lamolemole mata i le taualuga (puipui). I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona galo oe - O faʻailoga tuufaatasia ma fusiua o loʻo faʻapipiʻi i le autu o le pasi.
  4. Faʻapipiʻi le faʻamalologa fata i le pusa tuufaatasia, o le itu o lea e tatau ona fesoʻotaʻi ma le faʻamoemoe o le pusa. O ia fata e faia mai le talaaga e ala i le tipiina i vaega o le umi o le umi. I se taimi lelei, faʻaputuputu le tele o fata talafeagai i le fua o loʻo faʻapipiʻi i le mamao o le 50 cm mai le tasi ma le isi. O tagata lava ia o tagata o loʻo faʻaogaina mo le faʻapipiʻiina.
  5. E tusa ai ma le numera o faʻafitauli o le faʻamalologa mai le talaʻaga o le talaaga, o avanoa o loʻo tipiina, o le umi e tutusa ma le umi o le pito i lalo o le pusa.
  6. O avanoa e faʻapipiʻi i le tasi faʻaiuga i le nofoaga puipui, ma le lona lua i le faʻamalologa o loʻo tu ma le fesoasoani o fao.
  7. Taunuuga - sauni-faia-faʻapipiʻi pusa. O se taʻiala faʻaalia o loʻo faʻaliliuina i le pito i tua.

I luga o lenei tapenaga galuega mo le faʻapipiʻiina o le taualuga o le laupepa o loʻo faʻataunuʻuina ai o latou lima.

Faapipiiina o meafaitino mo le taualuga o le palakalafa ipu ma ou lava lima: aoaoga

A o le i alu atu i nisi gaioiga, faʻasolosolo le uaea i totonu o le faʻavaʻa i totonu o le faʻavaʻa, talu mai le taimi e faigata ai le patipati ona fai. O le faʻatulagaina o le pusa o le pusa ua teuteu muamua, ona feʻela aʻe lea.

A maeʻa ona sauni le laupapa le laupapa, e mafai ona e amata le faʻaliliuina o le pito i tua.

Tele taimi, o le paila e faʻaaogaina mo lenei. E i ai le tele o manino lelei:

  • Malosiaga lelei (sili atu le maualuga nai lo isi malamalama malamalama);
  • Faigofie faʻapipiʻi (pei o se tulafono, o le taʻiala na faʻatau atu o loʻo faʻatau atu i luga o le sili atu-faʻapipiʻi faʻavae);
  • o se iunite mamao (faʻatagaina oe e fetuʻunaʻi ai le faiga o tua);
  • Tau maualalo.

Tusitusiga i luga o le autu: potumoe o loʻo i totonu ma lua ituaiga o pepa pepa: Faʻafefea ona faasalaina, ata, filifilia o lanu, felaʻiga, faʻataʻitaʻiga mo le potumoe, ata, e faʻapefea ona faʻatino totogi, ata vitio

A faia le masini mūlūina ma o latou lava lima, o fautuaga nei e tatau ona maitauina:

  1. O le Clish o le Tape Tape ua umi le umi o le 5 m. E mafai ona e fesoʻotaʻi ma le sili atu ma le tolu vaega.
  2. O le malamalama o le sili atu nai lo le 15 mita le umi e aofia ai le tutusa i vaega fesootai.
  3. O le lipine e fesoʻotaʻi ma le iunite pule. Matau mea manogi.
  4. O le mana o le eletise e tatau ona avea ma feteʻenaʻi ma le teteʻe i le tuʻuga.
  5. Faia se siaki. Afai ua maeʻa ona faʻamanuiaina, faʻamau le lipine i le nofoaga manaʻomia i le nich poʻo le pa i totonu o le itu.
  6. O le eletise eletise e faʻapipiʻi i le galuega i fafo ma fesoʻotaʻi i le vaega o loʻo i ai nei.

Fausiaina o se taualuga o le palakalafa o le palakalafa o latou lava lima ua maeʻa.

Faitau atili