O le uliuli matua ua aliali mai i le faletaele, pe faapefea ona aveese

Anonim

O le uliuli matua ua aliali mai i le faletaele, pe faapefea ona aveese

Faletaele, pei o isi potu i totonu o le fale, e tatau pea ona tausia i taimi uma. O le soifua maloloina o tagata uma o le aiga e faʻalagolago i lenei. Ae o se tamai potu ma le suamalie o le susu e tasi le fili ogaoga - o le uliuli lea o le uliuli. O lenei fungus e mafai ona lavea ai tulimanu ma vaega o puipui po o le taualuga o le faletaele. E le gata i le mata uliuli o le vaʻai, ae mafai foi ona atili ai foʻi ma le soifua maloloina o se tagata. O le mea lea, mai i sea "neplic" e manaʻomia ona tafiesea ai. Ma pe faʻapefea ona faia lea mea, ma o le a talanoaina i totonu o lenei tusitusiga.

O fea e sau ai le uliuli uliuli

O le uliuli matua ua aliali mai i le faletaele, pe faapefea ona aveese

O le uliuli mold o Eseese o taliga . O lenei tino e fiafia e nofo i se siosiomaga faamū. I le taimi lava lea e tasi, e le taua tele i le vevela vevela, o nisi o ituaiga o fulufulu ola e ola atoatoa e tusa lava i glapirtica ma lanumeamata. O le mea sili ona taua o le i ai o le susu. O le matua uliuli e amata ona aliali mai i le suamalie o le 70%, ma le manatu lelei mo lo latou tuputupu aʻe o le 90%.

Susu i totonu o le faletaele - O le masani lea o le tulaga masani. A taʻele se tagata i le taele poʻo le fufuluina o le taʻele, ua nofo ai vai i luga o puipui ma le taualuga. O nei uma nei moli uila ma le aluga o taimi e mafai ona oʻo atu ai i foliga o uliuli uliuli.

O mafuaʻaga autu foliga o le fungis i totonu o le faletaele e mafai ona manatu e pei ona taua:

  • I le faletaele, o le stativing system e le aoga tele;
  • Leaga le pulou shet, aemaise lava, patino, leai-sao galuega fofo nofoaafi;
  • Filifilia o le mea sese mo le faaiuina o puipui ma taualuga. A iai se mea toaga, o le a mautinoa lava e amata ai ona faaputuputu summith;
  • O le i ai o lisi i totonu o le vai sapalai poʻo se suʻi, e faʻateleina ai le susu o le ea i totonu o le faletaele.

E pei ona e vaʻai, o foliga mai o le ata uliuli e mafua ai le saʻo o le suamalie o le susu. E le mafai ona puipuia mai maso. E tele naua mea e i ai i soʻo se potu e lē faʻafetaui. O le mea lea, o le mea autu i le amataga o le tauiviga i le moega e aveese ai le susua. Na o le a le mafai ona galo e uiga i nei "tuaoi le lelei" tuaoi. "

Aveese le maualuga o le susu

Talu ai o le ata uliuli e ola sili ona lelei o le mea lea e faʻamalieina ai le faʻanoanoa, o le muamua i le feagai ai Tau o le sili atu o vai . Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina se tasi o fautuaga a tagata faʻapitoa. O lea, e faʻaititia le le fiafia i totonu o le faletaʻele o loʻo mulimuli mai:

  • O le uliuli matua ua aliali mai i le faletaele, pe faapefea ona aveese

    O le auala sili ona taua e faʻatoʻilaloina ai le vevela o le faʻamaloloina o le faʻatulagaina maualuga o le sili ona lelei. I fale mautotogi, o le ea e taulaʻi. I totonu o le faletaele ma nisi potu e i ai se pu e alu i totonu o le ato. E ala atu i ai, o le ea susu e alu i fafo. Afai e le o feagai ma le ventipelations stoft ma lana galuega (e pupuni pe le lava le tele o silla) ona foliga mai o le ata uliuli. Faʻasaʻo lenei tulaga o mataupu. E mafai ona e faʻamamaina le ventipelation shaft. Afai e le mafai ona faia lea poʻo se gaioiga e le o fesoasoani, ona faʻapopoleina ai lea o le system o le tau o le ea. I le pu o le ventiperation, o le lattice ma se tamai fao ua faapipiiina;

  • O le tautoga o le le sala e mafai ona aʻafia ai le faʻaititia o le susua. E sili ona lelei o le faletaele o le a avea ma faʻamafanafana mo le lua tikeri nai lo isi potu. E mafai ona e ausia lenei mea i le faʻapipiʻiina o isi vaitafe poʻo le mauga mafanafana o le fola fola;
  • Afai o le tasi o puipui o le faletaele o fafo, ona fai lea o le maualuga-maualuga feololo. O lea e te faʻaititia le tulaga lamatia o le tuʻu i luga o le puipui i luga o le puipui ma totonu;
  • E le gata i lea, e manaʻomia le asiasia ou alagaina. Siaki le leai o le leai o ni mea, sui ai le cranes ma fefiloi pe a latou o atu. E le gata i lea, e manaʻomia le sui o uʻamea uma paipa i palasitika. I lea tulaga, o le aofaʻi o kondnate na faʻavaeina e le iʻuga o le a faʻaitiitia.

Sili o nei faiga uma e ave pea lava i le faiga pe toe faaleleia. O le puipuia o ia o le a mautinoa o se mea uliuli i le faletaele. 'Inā amata ona amata e le fungin, ona e manaʻomia lea ona faia nei mea uma.

Vaega o galuega i le aveeseina o le uliuli gld

Tusa lava poʻo le a le mea o le faʻamaeaina o lou faletaele, Lautele Galuega Fuafuaga O le aveeseina o luga o le uliuli o le a foliga foliga o lenei:

  1. O le uliuli matua ua aliali mai i le faletaele, pe faapefea ona aveese

    A o le i galue, e tatau ona e tausia le auala o puipuiga. Uliuli uliuli o se mea manaia tele oona e ono afaina ai le soifua maloloina. O le mea lea, o galuega uma e tatau ona faʻaauau i totonu o le manava ma le totigilima.

  2. Ona manaʻomia lea e fufulu ai le paʻu mai luga. Afai e tuu eseese puipui e se lamolemole mea (mo se faʻataʻitaʻiga, o se tofa), o le taimi lava e masani ona lava. O le isi mea, afai o pa puipui o loʻo iai se faʻataʻitaʻiga fausaga (faʻataʻitaʻiga, lolomiina, I lea la, e foliga mai e manaʻomia ona iloiloina. O le mea moni o le mea o le uliuli o le uliuli e mafai ona ati i le loloto i le faauma mea. Afai e te fufuluina le fusi mai luga, o le a toe aliali mai i le taimi.
  3. Ma o le laualuga atoa ua gaosia e le antiseptictic. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina ni vailaʻau faʻapitoa o tapenaga na gaosia e le fale gaosi, pe faʻaaoga lelei ni mea aoga o mea.

Masani ona masani ai, aemaise lava pe a fai o le faiga o le faʻatupuina o le uliuli o loʻo faʻalauiloaina, o le fungas pinetarate loloto E oʻo lava i le puipui ma le paʻu . Afai o le maso e vaaia i luga o ie, latou aveese. Ona faʻagaioia mea uma e le vanimonimo e faʻaaoga ma se fou uaea.

A faʻapea o le uliuli uila na tupu i le faleʻoloa, ona tatau lea ona tuʻua ese. I lea tulaga, e sili atu le mafaufau i le pepa atoa ma faapipii le palapala toe. Ae o le mea lea e tatau ona muamua i le tausia o le antiseptictic.

Vailaau

E tau ai le lanu uliuli i le faletaele, e mafai ona e faʻaaogaina le tele o vailaʻau. O nisi ua faatau i totonu o vailaʻau i le fale, aʻo isi i tagata fai ma vailaʻau. Lisi le tele Lauiloa CACICKS E tau ai le fungi. O lea, e mafai ona e fesoasoani i mea nei:

  • O le uliuli matua ua aliali mai i le faletaele, pe faapefea ona aveese

    Copper Kuner . E matua faigofie ona maua, ma o se lelei sili ona lelei o lona uiga mo le viliina uliuli uliuli ma isi fungi. Iinei, sili ona taua, faagaeetia i faʻatonuga ma tumau i puipuiga. Copper Core oona ma e ono afaina ai le soifua maloloina o tagata. Mo le tapenaina o le fofo, 10 lita o vai ma le 100 kalama o le efuefu ua ave. O lenei faʻafefiloi ua faʻataʻuina uma le afaina o le afaina, ma mo le puipuia oe e mafai ona 'ala i le "pa uma ma le taualuga. A uma lena, sa muliloa le ala ma ua maligi;

  • Chlorine O le malosi malosi o le mea e tupu mo meaola, e aofia ai ma fungi. E tau ai uliuli uliuli i le faletaele, e mafai ona e faʻaogaina le masani o le chlorine masani. 10 ml o mea e mafua ai le 1 lita o le vai. O lenei fofo na te tauaveina atoa le laualuga. Ia aveese le manuki o chlokes, e mafai ona e faaaogaina se vaivaiga vaivai o le maota;
  • I le tulaga faʻapitoa o le tele o le fausiaina faleoloa e mafai ona e mauaina faʻapitoa Antifotugavodal sooupu . O ia mea ia na gaosia i aofaiga tele. A faʻaaogaina, e taua tele le usitaʻia uma o fautuaga a faʻamatalaga a le tagata gaosi oloa na loloia mai i totonu o faatonuga. O ia mea e masani lava ona oona. O lea, e tatau ai ona e faaeteete.

O le filifiliga o vailaʻau gaosi oloa e ala i falemai o lona uiga e matua tele. E le gata i lea, i tausaga uma uma o vailaʻau fou e aliali mai. E faigofie ona maua e tagata uma se mea talafeagai e talafeagai ai mo le taimi.

Tagata fofo

A leai sau talitonuga i totonu o vailaʻau, e mafai ona e faʻaaogaina ni fofo o tagata. Tele o latou e tele foi. E pei lava o lenei, toeitiiti gaumaga o aʻoaʻoga, a vailaʻau saogalemu mo le soifua maloloina o tagata.

Iinei O nisi o auala o ai na atiae i tagata:

  • Soda ma le vineta. O nei mea e lua e mafai ona maua i soʻo se fale o loʻo faʻaaogaina i le tele o tulaga. Alkali (Soda) ma acid (vingoga) pe a faʻafesoʻotaʻi le fesoʻotaʻiga. O le iʻuga, o latou fefiloi e mafai ona aveesea lou faletaele mai le uliuli foliga na aliali mai. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia ona apalai i luga o le galu o le soda (ina ia sili ona e teu, susu le nofoaga manaʻomia ma le vai. O se taunuuga o le tali, amam ua faavaeina, ma tausaga oti;
  • E mafai ona e faʻaogaina suauʻu ti. Lua sipuni o lenei mea faigaluega e le toe tuiina 400 kalama o le vai. I lenei tali, solo le eria ua afaina ai, fufulu le mea e le taua;
  • Hydrogen peroxide o le a fesoasoani foi e tafea ai uliuli uliuli. Mo le saunia o le fofo, o le a talafeagai ai: 2 Vaega o le peroxide, 1 vaega o le biric acid, 4 vaega o le vai ma 2 vaega o le vineta.

O nei metotia uma e faigofie ona faʻaaoga lelei ma saogalemu mo tagata. I le taim lava lena Ua faamaonia le lelei . Afai o le uliuli teuteuina i totonu o nofoaga faigata-i-aapa atu nofoaga, ona mafai loa lea ona e susu i se tasi o le cotton swab po o le mea mo le nofoaga sao. O le vai o le a ulufale i totonu o soʻo se avanoa ma fasioti le taliga.

Faaiuga

E masani ona maua le ata uliuli i totonu o faletaele. Lea E alofa le fungang , ma i nofoaga o nofoaga i taimi uma e tele. Ae ma le le fiafia maualuga e taua ai le tau. Faʻaleleia le stinting system, mulimuli i le vevela i totonu o le faletaele ma faʻatonutonu le leai o le leai o se taimi i le plumbing ma otaota. O le a faʻaititia uma e nei mea e faʻaitiitia ai le susu ma o le a le maua ai ni suiga e aliali mai. Ma ana amata lava pea le fusifa, o vailaʻau tetele o le a fesoasoani ia te ia. O le mea taua e le o le amataina o le amataga o le taua faasaga i le suia. E aoga le manatuaina o le fingus e oona oona ma e ono afaina ai le soifua maloloina o tagata.

Tusitusiga i luga o le autu: Brouble Wallpapers mo le alatele

Faitau atili