Foliga ma fautuaga i le vali osb ipu indors

Anonim

O le fesili pe faʻapefea ona vali se OSB i totonu o le fale, o e ona o lenei faiga o lenei taulaʻi na tupu lava, aua e le gata i lea Memo e leai se isi filifiliga. O lenei faiga e iai ona faʻaletonu, ae e ui i lea, e manatu o loʻo i ai le sili ona taua ma taugata. E faʻafefea ona e valiina ma mea e mafai ona vali ai le tali o le OSB Spall i totonu o le fale o le a vaʻai i lalo.

E uiga i mea

O papatusi i luga o mea mo le tuʻufaʻatasia o le teuteuga o le faaputuga o puipui po o le fola. O loʻo faia i laupapa laupapa, o le mea e maua ai le tele o resin, polymer, glue, e masani ona faʻaaogaina peimeni chips, ae o nisi taimi e tupu mai i le isi laʻau. Ina ia mafai ona aloese mai le afaina o le lelei o le susu, o le mea o loʻo afaina ai ma le tele o vai o loʻo i ai poʻo le vali.

Foliga ma fautuaga i le vali osb ipu indors

O nei mea, e tusa ma ana vailaʻau ma le faʻagaioiga o (tuʻusaunoa, puipuia o lavalava, pepa faʻatumu, ma isi mea ua vaevaeina i mea faapena:

  • OSB 1 - Aua le aofia ai vai-mama elemene, ua fuafuaina e faʻatumu puipui mai totonu, peʻa tele le susu laititi.
  • Osb 2 - ua fuafuaina mo pa ma lona uiga o le susu;
  • Osb 3 - fuafuaina mo puipui ma le tumau maualuga maualuga tulaga o le le tagi poʻo se taimi o le susu o le susu;
  • OSB 4 o le sili ona manaia-tetee, fuafuaina e faʻapipiʻi ai fale lagolago.

O le sili ona lauiloa o le fausiaina o maketi maketi mo faʻapipiʻi i totonu o le fale poʻo isi ituaiga o nofoaga o le osb 2 ma le OSB 3.

Pludes vali

O le faʻaopoopoga o le laufanua o le osb ma le fesoasoani o le vali lona uiga o:

  • Puipuiga (o se vaega o vali ua puipuia tele le leleiga, vai e le pa'ū i lalo o le ogaumulua, ma, e le fofogaina lea,
  • Faʻamautuina (pe a fai o le fausaga o le OSB o loʻo aofia ai le tele, e le masani ai chips, o le ata maʻai ma faʻamau uma mea uma);
  • faigofie o le faapipiiina;
  • Tau maualalo (faatusatusaga, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le teuteuina o panels).

Tusi i luga o le autu: fola sima i totonu o le faletaavale: faʻatumu ma fusi e faia saʻo, ma ou lava lima sima, o le a le mea e manaʻomia mo le masini

Foliga ma fautuaga i le vali osb ipu indors

E tatau ona maitauina o le ata vali e talafeagai pe a pule i totonu o le fale po o isi nofoaga. I fafo atu, o aʻea tulaga leaga e afaina ai le faʻauma, ma i lenei tulaga o se loloto o le puipuiga e manaʻomia.

Faaaogaina pisia ma i totonu o le aiga tulaga, ma i falesa. I soo se tulaga, o le lacquer vaega o loʻo faʻaaogaina pe a uma le vali - e puipuia le taina mai le paʻu ma le faʻaleagaina.

Filifilia vali

O le filifiliga o se vailaʻau talafeagai o le fesili autu i lenei mataupu. E mafai ona e valiina se OSB soʻo se mea, ae o mataupu taʻitasi e tatau ona iloiloina ai nisi foliga.

Talu ai o le Osb papatusi e faʻapipiʻi i se resin, glue poʻo polymer, o le sili ona talafeagai filifiliga o le okeni-tolotolo o elemene. Latou saunia le sili ona vavalalata o valivali vali i le faavae ona o le mea moni o le sone na faia i totonu o le potu lava.

OLll Vapto o le a faia se tasi o le sili ona lelei fofo fofo. Auā o le teuteuina o puipui o le OSB, latou te fiafia i le sili ona lauiloa - o ata nei e viopa i o latou fausaga, aua e le o latou faʻaputuputu atoatoa i le faʻavae ma le faʻatuatuaina puipuiga puipuiga. Pau lava le le lava o anufe o mea e mafua mai ai le umi.

Foliga ma fautuaga i le vali osb ipu indors

O le lona lua o le pito i luga o le taua o alkyd sili atu nai lo vali i luga o se alkyd o le faavae mo laupapa laupapa. Latou te tuiina le fausaga loloto - E le fausia ai se vaega puipuia o se vaega puipuia, ae ua faamaonia se faamaoniga o le tumau o le anoa. E le manaʻomia foʻi e alkyd ofutino mulimuli ane eseese, ma o le a faʻasao mai le mea o loʻo taofia ai lau atotupe.

O le lona tolu o le vae tolu o le vai-vavaeina mea (masani acrylic). Pau lava le minus o le fulafula i luga o papatusi ona o le faaputuputu o susu. Ae e mafai ona e mafaufau i le puipuia o lenei ma taua muamua.

Sauniuniga ma Valivali

Le lelei o le pisia i le itu tonu e faʻalagolago i le tapenaina o le tipiina. O mea e i ai - afa o le mataupu, aua o le lumanaʻi le fiafia faʻalagolago ia i latou, o lona uiga o le tumau o le vaega o le vaega o le gaioiga. O mea e manaʻomia e manaʻomia le faʻapipiʻi, tuʻu le mea, ma isi

Tusitusiga i luga o le autu: Gypsium Civings: Papatusi ma Pamu

O le muamua lua tulaga o le faʻapipiʻiina o panels (stanging pe a maeʻa le faʻapipiʻiina o le ata o le le mafaamatalaina) ma o loʻo aveʻese le ipu o le Prete. laau). I se faʻapitoa faʻapitoa o loʻo pipiʻi, osb 3 manaʻoga, talu ai o nei faʻapipiʻi o ufiufi i le mafiafia wax ma le varnish vaega.

Foliga ma fautuaga i le vali osb ipu indors

O mea uma e le mafai ona faia ma nofoaga o faamatalaga. O le suauʻu faʻafefiloi-faʻafefeteina e sili ona talafeagai ina ia mafai ai ona tuʻu latou. O lenei paluga e mafai ona e faʻatumuina i totonu o le va o pamu, ae e sili le tuʻufaʻatasia ma fusi faʻapitoa, a o foliga mai lava i lalo o vali vali. A o le palu faʻafiloi, ogatasi le laufanua ma le paʻu. Le isi, e mafai ona e maua ai le prester.

O le primer e faia i le tupe alu o le vai vai. O le a ave Acrylic (Acrylic Polyarethane), o le Bred e faʻatatau i le 1 i le 10. E tatau ona suʻeina le mea e pa'ū ai.

Ogaumu ma pulumu po o le roller gaoi. A faʻaaoga le pulumu, e tatau ona amanaia o le mafiafia o le mafiafia o loʻo faʻaaoga i luga o pito o le ipu. A faʻaaoga le lua filifiliga, o le galuega e faia i ni vaega se lua. O le muamua, le mafiafia mafiafia, e tatau ona moe i le 8 itula. Ona faʻaaoga lea o le lona lua, o le faʻafaigofie o le faʻatonutonuina o loʻo i ai i le manogi o le muamua vaega.

O le aano moni, tuʻu i lalo ma valiina le tauvaga o le OSB o loʻo i totonu o le fale poʻo totonu o se isi potu e le o se mea faigata tele. Ae i le taimi lava e tasi, ua le mafai ona le amanaʻia le suʻesuʻega o le fesili o le auala e faʻamalosi ai ma le mea o loʻo feagai ma lenei faʻasaga i mea feagai ma mea. I mea uma, o le iʻuga o le galuega faʻamoemoe i le malamalamaaga o le metotia faʻatamatu, o le iʻuga o le galuega faʻalagolago i le malamalamaaga o le faʻatinoga metotia.

Vitio "Teuteuga osb panels"

Vaʻai pe faʻafefea ona e fiafia i foliga o le OSB vaega faʻaaogaina mea vali mo fafie.

Faitau atili