Faʻafefea le ata o le taualuga ma o latou lava lima?

Anonim

O le valiina o le taualuga ma ou lava lima e mafai ona suia i lau totonu, faʻapea foʻi ma atiaʻe fou faʻafitauli e aunoa ma taumafaiga faʻaopoopo. Teuteu ai le potu i lenei auala o le a manaia, ma o le iʻuga o le a muamua lava. Ina ia foʻi mai faigata le talafeagai i le faʻatinoga o lenei galuega, e manaʻomia le matauina o se tekonolosi faʻapitoa fuafuaina mo le tuʻufaʻatasia o ata, o loʻo tapena soʻotaga, faʻataʻitaʻi ai le faʻailoga.

Faʻafefea le ata o le taualuga ma o latou lava lima?

Ata i luga o le taualuga foliga aulelei tele i soʻo se potu ma mafai ona faʻaopopo atoatoa lona totonu.

Meafaigaluega ma mea e manaʻomia

Ina ia faʻaalia le tutoʻatasi, o le a e manaʻomia ni mea:

Faʻafefea le ata o le taualuga ma o latou lava lima?

O le atavali ma le fesoasoani a se stencil o le a mafai ona faʻataunuʻuina e le o se polofesa.

  • paketi;
  • vai;
  • Uʻamea, eseʻese sparalas;
  • pulumu (ma le le faaputuga pale);
  • pulumu i luga o se mea e fiafia ai;
  • Laasaga (mea faigaluega mo le fuafuaina o le faalava);
  • oneone (sili ona lelei le ulufafo);
  • punou (amata ma e tatau ona uma);
  • Acrylic primber.

Sauniuni tulaga

Muamua o mea uma, saunia le faʻailoga i le Peraimeri muamua o le ata. O lenei tulaga e tatau ona faia le faʻaaogaina agavaʻa ma ma le tiute atoa, ona o ia o le ituaiga o le maeʻa o le galuega ma faigata i isi vaega o le a faʻamoemoeina. O le faia o lenei mea, faʻatasi ai ma le fesoasoani a se tele spatala tele, ave uma le faʻapipiʻi mai le taualuga. Ina ua maeʻa, susu le pulumu ma se umi ona tu i totonu o se pakete ma vai ma fufulu. I luga o le faʻamamaina o luga, faʻaaoga se faʻasesega poʻo se pulumu fluffy i le muamua o le loloto o lalo ifo ma faʻamama. O le taimi malie o le taimi ua faʻaalia i faʻatonuga poʻo luga o le afifiina. A matu atoa le faʻamaeaina, siaki le tulaga o le a lamolemole ai i fafo. Afai i le taimi lava e tasi na e mauaina ai le le fiafia o loʻo i ai le paʻu o le sili atu nai lo le 1.5 cm, latou te manaʻomia le fesoʻotaʻi ma le sipuni. O le faia lea o lenei, tusi le faʻapolofesa faʻafefiloi ma se tamai spaula, tufa atu i se lapoʻa tele spatula ma faʻaaoga i le laufanua i se tulimanu. I le i ai o laiti laiti, e mafai ona faʻasaʻoina e le faʻavae (amata) punou. I le faaiuga o le faʻamago, o le taualuga e tatau ona sasaʻe e faʻaaoga ai le oneone.

Mataupu i luga o le autu: Pa puipui mo umukuka latalata i le laulau

Ina ua maeʻa uma nei gaioiga ma maeʻa le faʻamamaina, e mafai ona e alu i le faʻaaogaina o le faʻamaeaina o le faamaloa, o loʻo faʻatonutonuina e se vaega o le 2 mm. Faʻafetai ia te ia, o le a avea ma faigauo o le a lelei atoatoa ma ua sauni mo le vali. O le Acrylic Pricer e tatau ona apalai i le isi faaumaina le tumau. A uma ona tiʻea, e mafai ona e agaʻi atu e faʻaaoga se ata.

O fea e fai ai se ata o le mamanu?

Faʻafefea le ata o le taualuga ma o latou lava lima?

Mo taua, e mafai ona e faia ni vali ata o loʻo faʻaogaina mo vali tioata ma ceramics.

Filifili le faʻafefiloi ma ou lava lima e ono foliga mai ose tagata e leʻo mama. A maeʻa, mo lenei mea e tatau ona iai se taleni faʻapitoa tusiata. Peitai, e le o se moni lenei. Ina ia faia le atavali e te manaʻomia e maua ai se ata atoa o lau ata o le mea o le a e alu e momoli ai le taualuga. Naʻo lou manatu e te mafaufauina le mea e tupu o loʻo tupu. E mafai ona e sau ma se ata oe lava pe saili lana togafiti i mekasini o tusitusiga fou. O le mamanu o le ata e tatau ona fetaui ma le faamoemoe o le potu. Aua le filifilia ni ata faʻamalositino mo le potumoe, ma pogisa - mo le vasega pepe. O le ata filifilia e tatau ona tatalaina le galuega o le potu o le a iai nei. Ma, o le a fesoasoani le lanu toʻamalie e faʻamalieina i le potumoe, ma pupula - atiaʻe fatu ma faʻatasi ma taʻaloga i le vasega pepe. O le ata autu e faʻaaoga i le taualuga poʻo le pa i totonu o le potu malolo o le a tuʻuina atu ai se siosiomaga faʻapitoa. E mafai ona faigofie ona faʻaogaina se televave ata, o loʻo i ai, o le a faʻateleina ai le faʻateleina o lau avanoa.

Afai e te filifilia le manaʻomia tusi ata, na e mauaina e le fetaui ma oe, o le a le o se faʻafitauli. E faigofie ona suia i le tele, na o le siʻitia i le pepa ma vaevaeina sikuea i le tutusa tele. Mo le faigofie, e mafai foi ona e faitaulia. Ona ave lea o le pepa o le sili ona manaʻomia (mai lea o le ae feoai le ata) ma faʻaaoga se mea e te puʻeina ma le numera i ai. Ina ua maeʻa lena, e mafai ona e siʻitia le iʻuga o le ata tusi ata i sikuea taʻitasi. A maeʻa le mamanu mamanuina, e mafai ona e agaʻi saʻo i le ata vali.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona faʻaosofia se fale ogalaau mo le taʻele?

Faʻafefea le ata o le taualuga ma o latou lava lima?

Palette ua faʻaaogaina mo le faʻafefiloiina o vali.

Mo le isi taimi, saunia mea faapena ma mea tatau e te faia ai:

  • vai tane;
  • efuefu;
  • aloalo;
  • Brushes faia o le fou afi;
  • faasitepu;
  • penitala;
  • acrylic lanu.

Le taualumaga ma tekonolosi o le faia o galuega i luga o le ata

Faʻapipiʻi le sitepu i luga o le mafolafola luga ma ia mautinoa e le faʻapipiʻi. O le a fesoasoani lea ia te oe e puipuia ai le foliga mai o laina i le ata. Mo nei faʻamoemoe, e mafai ona e faigofie ona faʻaogaina le sitepu ma le pamu o loʻo mafai ai ona e galue pepelo. O lenei ua tatau ona e aumaia le ata i le taualuga. E mafai ona faia lea i auala e lua. Afai na e faia se ata i se mea moni, ona tulaʻi ai lea ma se peni vaivai ma faʻapipiʻi le itu i le taualuga. Ona faʻatau atu lea o ona laina i le peni poʻo le au. Ma le faaitiitia o kopi o le ata, e tatau ona e faʻaaogaina le masini talitane, ma o feʻau o loʻo faʻatasia ai ma se penitala.

I le maeʻa ai o laina taʻitasi o loʻo fesiitai, e mafai ona e alu i le valivaliina. Amata i le talaaga ma le sili atu o elemene. Fefiloi i le vali palette a o le i mauaina le foliga foliga ma le faaeteete i luga. E mafai ona e aveese ni laina faaopoopo e faaaoga ai le susu susu. Ina ua uma ona valivaliina le tele elemene, alu i le mamanu laititi, seia sauni le ata atoa.

O le vali vali ata o loo manatu e mossore-tetee ma folafolaga e tautua mo le tele o tausaga.

Ae ui lava i lenei, o le sili sili ona lelei-atoa ata e ufitia i se vaega puipuia. O lea e faʻasau ai pea lona manatu muamua, lanu ma malosi.

Acrylic eseese, o le mea lea e iai o se vaega puipuia, aumai se foliga e sili atu le pupula ma le manino. E manaʻomia le talosaga pe a naʻo le faʻamagoina o le faʻamamaina atoa o le acrylic vali (pe a uma le aso). Mo se toniga o toniga o le toniga, o varnish mafai ona faʻaaogaina o se sparay ma se pulumu vaivai. Ma pe a uma ona talosaga, tufatufa atu i le mama mama. Ona o le mea moni o le pefu ma le le fiafia i le taimi muamua pe a uma le faʻaaogaina o le pefu e mafai ona mitiia efuefu ma le le fiafia, e tatau ona e taofia le asu ma le paʻu paʻu. I lalo o nei tulafono, e mafai ona e fiafia i lau foafoaga mo se taimi umi.

Mataupu i luga o le autu: Windover faaleleia filifiliga

O le faia o mea uma i luga o fautuaga i luga ma fautuaga, e mafai ona e fiafia i le iʻuga o lau galuega. Ma vali tulaʻi mai le tuufaatasia o le a avea ma sini o lou faʻamaualuga ma le fiafiaga manatu o malo.

Faitau atili