O le mea aoga e fai ai ma le aoga

Anonim

E iloa e tagata uma o le faʻavae o le fale e faia ai ni galuega taua ma manaʻomia se mafutaga faʻapitoa. E puipuia ai le fogafale mai le tele o mea leaga e mafai ona apa fua faatatau i le taimi. O le faʻavae o le fale e tatau ona puipuia mai le susu e faʻaleagaina ai lona fausaga. O le mea lea, peʻa filifilia mea mo le faʻamagoina, oe manaʻomia le amanaia uma mea lelei ma leaga, faʻapea foʻi ma le faʻasino atu i le faʻapipiʻi tekonolosi i luga o le faʻavae. Sa taua mo aʻu le na o le pau le faʻavae, ae ia vaʻai foʻi i le fale o se manaia matagofie ma maeʻa. O se filifiliga o loʻo i ai se maʻa sa vave ona ou fiafia, ae ou te le mafai ona ou gafatia se maʻa masani - sa ou manaʻomia se filifiliga e taugofie. O lenei mea na avea ai ma se pa masani ma e uiga ia te ia o le mea ou te fia taʻuina atu.

O le mea aoga e fai ai ma le aoga

Teuteu ni maa fatufatu o le maa i le teuteuga o le faavae o le fale

Tulaga lelei ma le le atoatoa

O le mea aoga e fai ai ma le aoga

Fale faavae o le fale ma le maa fatu

I le taimi muamua sa ou faateiaina loa o le apogia o le faavae o le fale o se maa faaletagata, na matua iloga ma lona faamaoni, ae ua ia taliaina lava. Ioe, ma o le faʻapipiʻi e mafai ona faia tutoʻatasi. Mo aʻu lava, sa ou filifilia ni uiga lelei ma lelei:

  • O le mea sili ona taua mo aʻu, o le feʻaveaʻi o le pito o le maa e mafai ona sili atu tutoʻatasi, aunoa ma le fesoasoani a tagata faigaluega. O lenei faʻaititia o le tau o le feagai ma le fale e ala i mea faʻapitoa.
  • E aofia ai mea masani ma e tumau, ma o le tautua olaga e le tasi pe lua sefulu tausaga. E tusa ai ma nei meatotino, o mea e le maualalo atu i le natura, natura vaega
  • E manaʻomia ni mea e manaʻomia ai le faʻamamaina o mea e le fefe ai ile tele ole vevela o le vevela. E talafeagai le maʻa o mea i totonu o le feeseeseaiga

O le mea aoga e fai ai ma le aoga

Fale o le fale i le fale ma mea faitino ma o latou lava lima

  • Pe a faatusatusa i le natura, o lona faiga e matua faigofie lava. Ma e faafaigofie faapipiiina
  • Mea faʻapitoa e sili atu le faigofie nai lo natura, o lona uiga o le avega i luga o le faʻavae o le a itiiti ifo ma e le tatau ona faʻamalosia le mamanu
  • E le pei o le masani ai, mea faʻapitoa mea faʻapitoa e i ai se lapoʻa tele. Lenei ua taʻu mai ai e leai se faʻamatalaga o le a tuʻituʻi mai le faiga lautele.
  • O le tele o lanu ma foliga na mafai ai ona ou filifilia le sili ona talafeagai filifiliga mo le feagai ai ma loʻu fale.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona vali le laupapa laupapa i le atunuʻu (10 ata)

Pau lava le taimi o loʻo i ai i le mea e maua i le vao maʻa e tetee i le susu, o le la ma le tau o le vevela. E mautinoa lava o mea faʻalenatura e sili atu ona mautu ma e mafai ona faia senituri, ae mo aʻu e le o se tulaga taua tele. O le faʻaaloalo lava ia e mafai ona faʻalogo i le Meleniuma, ae o le a le tumau le televave.

O le mea aoga e fai ai ma le aoga

O le maa fatu i le ogalaau o le faavae o le fale

Ina ua ou filifilia se fafie mo le alavai, sa ou taofi laʻu filifiliga i luga o se paʻu o le "maa le maʻa", o lona masani ma le foliga e te fiafia tele ai. O le faʻamalamalamaina o le pito i lalo o le maa na mafua ai le lotoa o loʻu fale.

E i ai isi ituaiga o le laualuga o se maa foliga:

  1. Vevesi
  2. Lamolemole
  3. Siitia
  4. Fausaga

TAUA! Mafaufau i le mea moni o mea masani e iai i totonu o le faʻavaeina o lenei mea, e toetoe lava a le mafai ona iloatino mai se faiga masani.

E tele faʻataʻitaʻiga eseese o le faʻaumaina o le ato "maa vaneina", o lea la e mafai e tagata uma ona filifilia le filifiliga e te manaʻomia.

O lo o tatou talotalo atu se faavae

O le mea aoga e fai ai ma le aoga

O le maa fatu i le o le fale o le fale fale

Ae le i feagai, e manaʻomia le saunia o le laufanua. O galuega uma e sauniuni mai gaioiga uma e le eseʻese mai gaioiga na faia mo le faʻapipiʻiina o isi nofoaga feagai.

  • Muamua lava, sa ou laina i luga ma faʻamaufaʻailogaina luga o le faʻavae, aveese uma palapala, pito pitonuu. E manaʻomia lenei mea mo le lelei tele o vaega faʻapitoa ma se faʻavae. Mo le faʻamoemoeina o le faʻauma, na ou ula loa ma le i luga o le laufanua e tuʻuina mai ai se isi mea faʻaletonu. E toʻatele tagata atamamai e fautuaina e faʻaaoga muamua muamua ae leʻi maeʻa le faavae, aua o le pa o le a faʻamaloloina le susu mai le fofo.
  • Afai e le manaʻomia le eseesega i luga o le 5 mm, ona le manaʻomia lea le gafa. A leai, e tatau ona e aveese le le mautonu ma se fofo aoga.

O le tele o le mafolafola, o le vaalele faʻapipiʻi, o loʻo faʻaalia ai le ono mafai ona vave faigata ma tautau e foia ai le maa i le pito i luga o le fale, o loʻo faʻaititia ai le taimi i le faʻapipiʻiina.

O le mea aoga e fai ai ma le aoga

Faasaga i le faavae o le fale

  • Fefe ma saesa falai foliga matagofie pe a fai o le ua tuuina mai i fafo, ae le galu. O le mea lea, o le uluai muamua o le mea na fai, na fola o atu e faʻaaoga se la. Lua laupapa na faatulaga ai le maualuga, ae i se mamao o le tasi ma le isi ina ia mulimuli ane i le va o latou.
  • O le mea sili ou te fiafia i ai pe a leai se malosi i le va oi latou. Ina ia faia lenei mea, sa ou fufuluina le pito o le teisi ma olo i misa, ma ina ua uma ona tuu i tua. O lenei metotia o le faʻaumaina e sili atu talafeagai mo le faʻapipiʻiina o lenei ituaiga faʻapitoa ituaiga. A iai sau masini o loʻo i ai le suavai vai, ona tatau lea ona e faʻaaogaina. Pe a fai o le pito i luga o pito, o le tioata e tumau le tele o le pefu ma mo le tele e le manaia tele.

Mataupu i luga o le autu: Potu teuteuga i le taumafanafana

O le mea aoga e fai ai ma le aoga

Faʻaiʻu faʻavae ma le maʻa

  • Faakee tatau ona misia e le gata i le laufanua, ae ia faʻaaogaina foʻi i le paʻu. Sa ou faaaogaina le ono, ma le fesoasoani o le mea na ausia ai le sili atu le mafiafia o le kulimi i le 5mm. Aua neʻi galo, o le faʻapipiʻiina o le a vave mago, ona o lenei, o le faʻapipiʻi i luga o le leiloa o le laulu e tatau ona sili atu nai lo le 40 minute pe a uma ona fai le 40 minute pe a uma ona faia le 40 minute pe a uma le 40 minute pe a uma ona fai le 40 minute pe a uma ona faia le 40 minute pe a uma le 40 minute pe a uma ona fai le 40 minute pe a uma ona faia le 40 minute pe a uma le 40 minute pe a uma ona talosaga le 40 minute pe a uma le aisa.
  • E ui i le faigofie o le faʻaumaina, e manaʻomia le totogi tatau ona totogi i le toniga o le fofo. Afai e iai avanoa avanoa, o le a faʻatumuina i latou i le faʻamalamalamaina. I le taumalulu, o le a amata ona faʻasaulotoina ma taʻitaʻi atu ai i le faʻamutaina o le feagai ai ma le faasaga i luma.
  • O isi laasaga uma na ou faia i le mataupu faavae tutusa. I le auala, na manaʻomia ai e le Blirthel Blillenge e vave fufulu ma le vai, a le o le faʻamamaina o le faʻauma, o le a faʻaleagaina.
  • Tuuina atu le mea moni o le glue atoatoa dries i luga o le 3-4 aso, na ou tolopoina ai le pito mo ni nai aso. Ina ua maeʻa, faʻaaogaina le paʻu o le paʻu, na ou faʻauigaina le faʻaʻoleʻole foliga. E puipuia le laufanua mai le ulaula ulaula ma le susu, ma ua tuʻuina mai foʻi le faʻafetauiina o le foliga uma.
  • I le faaiuga o le faʻamaeʻaina uma galuega, na Ia fufuluina le fetagisi i le vai mafanafana.

Auga

O le mea aoga e fai ai ma le aoga

Oti i le fale ma le maa fatu

I le taimi nei, faasaga i le maʻa foliga o se sili ona matagofie mo ona masani masani. O le iai o uiga e le sili atu le leaga nai lo le vao, fatuga tumau o se faʻasologa o le sili ona taugofie. O lea, a fuafua le tau ma gaioiga faaleaganuu ma gaioiga, o le eseʻesega o le a faʻaosofia ai, ae o le vaʻaiga lautele pe a maeʻa le iʻuga o le faʻapipiʻi galuega e le sili atu ona fesuisuiai. I ai i le tuʻufaʻatasia o vaega masani, o lenei mea e mafai ona faʻaaogaina e le gata i le faia o le faʻavae poʻo le foloina, ae tusa lava pe o le tagata i totonu o le tagata. Tile sa fufusi maa foliga sili i le felauaiga o fale ma fale, o loʻo i le manaʻoga ma i se tulaga ese. E ui lava o le pulu lapisi e sili atu le taugata nai lo isi filifiliga mo le maʻa, e faʻamaonia lona tau i foliga i luga o le fale.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona faʻapipiʻi se 'aʻai i luga o le palasitika faapaologa faitotoʻa

Faitau atili