O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

Anonim

E toatele tagata Sasae mafatia i le mea moni o loo i luga o le tulaga o loo maualuga tele vai. O le soona oso tele i le susu e le talafeagai uma laau, o le tele o suiga e lamatia pe oti. E mafai ona foʻia le faʻafitauli i le faʻailoaina o moega maualuga. Faatasi ai ma se faʻalapotopotoga o tulaueleele, e mafai ai ona faʻatautaia le maualuga o le susu. O se ponesi manaia i se faaiuga o le a avea ma taimi muamua o le matua ma sili atu tele le seleselega.

Tulaga lelei ma le le atoatoa

I le faʻaopopo atu i le fofoina o faʻafitauli ma le lotu, e maualuga moega i le togalaʻau e te sailia ai poʻo ni solo o le vaiaso 2-3 muamua: siitia i luga o le eleele e faʻamafanafana ai le mea moni o le la. O loʻo faʻamalosia pea lenei mea i le faiga o le pala o le faʻaleagaina o le laau, o loʻo faia ai se vaega taua o le pito i tua. Aua o na moega e taua foi le mafanafana. Afai na e tuʻuina se faitotoʻa i luga o se togalaʻau ma ufiufi le sunboocke poʻo isi mea faʻapena, ona faʻauma lea o le seleselega muamua.

Sili atu faʻafitauli o faʻafitauli i itulagi ma se vevela vevela. O le galuega i lenei mataupu e lē sili lea o le vevela e malulu, ae ia faʻatumauina ai mai le soona teʻa atu. Peitai e mafai ona foʻia: Faʻaaoga mo le ita o vaʻalele uumi ma mativa tagata fai vevela, faʻataʻitaʻiga, fafie. Mo se aafiaga sili atu, e mafai ona faia pa puipui, i le va o moe, mo se faʻataʻitaʻiga, togi, taoto, ma mafai ona tuua le ea o le ea. O le puipui i fafo i le vevela vevela e sili atu le vali paʻepaʻe paʻepaʻe pe popole. Ua lauiloa o le malamalama o lima e itiiti ifo. I lea tulaga, o le a mafai e tausisi ai le aʻa o le vaʻa mai le itu i saute, i Saute, ua malosi tele le lalolagi ma e maualuga foʻi le laʻau, o le mālie o le a i ai. Ma o luga o moega, e mafai ona e tosoina le mea tutusa i lalo ifo o mea. E le gata i le taofiofi o le vevela, ae puipuia foi le ova.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

Vintsage beets i le uumi moega

O moega maualuga e mafai ona avea ma se mea lelei i fafo ma i fanua le atoatoa. O le vai uʻamea e sili atu ona faigofie ona sosolo i moega, ae aua le tufa atu i totonu o le upega tafailagi. Faʻatumauina le fealofani i le faʻatonutonu vaega, lea o loʻo i lalo o le faʻavae o le fanua.

O le faʻafitauli o loʻo foia ai itulagi ua foʻia. I lenei tulaga, o le pa mo moega maualuga mai totonu ua faaseseina i bitumen mastic po o ua ufiufi i se ata tifaga, stacked i le pito i lalo (i le grid) fuli waterproofing mea (rubreguld vave e faasolosolo, o lea e sili atu se mea mai ituaiga o hydroographs po nei ). E le manuia le suavai ma le susu i totonu o le tele o le susu.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

Carrot o se tasi i le tasi. Sili ona lelei i le moega maualuga, albet i luga o le masani ai vave le vasega tutusa

E pei ona e vaʻai, ma le faʻamalolo ma le faʻamalologa, e mafai ona foʻia toetoe lava o soʻo se faʻafitauli. Manu feinu i mea lilo o laʻau, ae aunoa ma la latou mea e leʻi tau:

  • I le tele o taimi, e ala ai ona faʻatagaina le pa, ma o tau na.
  • Galue i le iloiloga. Te toe faia, taimi mo le gaosiga o le pa, ma o tusi lelei o fanua ma laau tioata ua siitia, ma o se galuega faigata lea.
  • I totonu o laupepa taumamao, lala, o le CorTuco lagona lelei, o lagona tutusa ma isi mea e tutusa olaga. Ua tatou taitaia le taua ma i latou.
  • E tatau ona lagolagoina e le feʻetiʻe, faʻafouina pe atoa le suia o le "faʻatumuina".

O le tele o sese na. Afai e te filifili e faʻatulaga laʻasaga maualuga, ia tapena mo le tele o galuega. Ae o le fua o le a sili atu taimi. Mo le faʻataʻitaʻiga e mafai ona e faia se tasi pe lua moega. Ma e filifili, latou te manaʻomia pe leai.

Fua

E leai ni faʻatonuga faʻapitoa e uiga i lenei togi, ae le mafai: eseʻese lava tulaga i le atunuʻu, ma tagata foi. E tele mea e tele na manatu i ai sili sili ona lelei.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

I luga o le tasi nofoaga, lauulu sili ona maualuga ae le o le ...

O lea, o le tele o moega maualuga:

  • Maualuga - mai le 20 cm i le 50-60 cm. O iinei e te vaai ai o le a le galuega faigata. O le maualuga na laga ai le Ginochka, o le faʻafaigofie o le faʻagaioia lea - itiiti. Ae o laueleele ma le vaega o totoe o le "faʻatumuina" o le a manaʻomia atili. O se isi manatu: afai o se tamai togalaau, le faatoaga e mafai ona i lalo o le kiona ma o le a ufitia i frosts ogaoga, ona malulu maualuga e ala i: foi e tatala le itu. Mo i latou groes lea e luluina annuals, e le taalo i lenei mea ma le nicely matafaioi, ae mo le tele o tausaga o le sitolōperi, ia tuu atu a fai e le o se faafitauli. O lea, filifili le maualuga e oo lava i lenei manatu. E tusa ai ma le poto masani o le tele o dacms mo strawberries, o le sili ona lelei maualuga o le 20 cm. Ona mafai lea ona e faamoemoe o le a le alu ese.
  • Lautele - mai le 60 cm i le 1.2 m. Filifili se mamao ina ia mafai ai ona e taulimaina le togalaau. O le mamao 60-70 cm e filifilia pe a fai o le aga i le togalaʻau na o le tasi lima. Afai e mafai ona e oʻo i ai i itu uma e lua, e mafai ona e faia le mita ma sili atu. E taua tele o le ogatotonu e gaosia e aunoa ma le tele voltage.
  • Umi. Lenei tagata e filifilia e faʻavae i le faʻatulagaina o le faʻavae poʻo le latou manaʻo. E leai se fautuaga.

Mataupu i luga o le autu: Rod mo pupuni i totonu o le faletaele: foliga o filifiliga ma faapipiiina

Ina ia aua le maualuluga le togalaau, o se tasi o le pa e mafai ona pa: poto i le 20-30 cm, ma luga o puipui. O le a alu fana o le palapala i tua (o le laueleele e masani lava ona le lava), ma le substrate mai le faaputuga masoa i lalo e mafai ona avea faamafiafiaina. Ma faʻaititia le tau o le faʻatonutonuina o se moega, e mafai ona e faia ni vai vai.

Nai lo le mea e te le fiafia ai i luga o moega maualuga

E mafai ona e faʻaogaina mea uma e mafai ona taofia le eleele. O tuaoi e tumau i tuaoi o loʻo faia o piliki, maʻa ma sima.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

Moega mai sima ma maa e mafai ona faia ma faapena

Ae o le e punou e laititi ni nai, ma sima o se taimi umi. ua faia le pa mai le sima i tulafono uma: muamua le formwork, lea e fetaui ma le faamalosiauga, ona sasaa le sima ma faatalitali seia oo ina ia uu. Ae o le tautua ola e manaia - le tele o tausaga.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

Felelei mo moega mai sima le sili ona tumau ma e le mafai "opeopea"

O le piliki ma le pa ma le pa o le pa o loʻo tupu foi i tulafono uma: i le fofo ma le laʻei. Ia faʻaititia le taumafaina o piliki, ua tuʻu puipui i totonu o le Polinapich. Ma ina ia le gaoioi le lauʻeleʻele, o loʻo faʻamalosia ai e le au tau le Groid.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

E le mafai e le Bickuck Masonry i Polkirpich ia e le mafai ona uuina le eleele. E manaʻomia ni faʻamalama lagolago

Ae tusa lava i lenei lomiga, o le a manaʻomia e ala i le mita e faʻapipiʻi ai pou faʻasino. Afai o loʻo i totonu o lau foʻele o loʻo i totonu o lau viskous, mamafa, e masani lava ona lofituina, faʻapena ona maua i luga o puipui faapena. O le mea lea, tuu laupapa laupapa poʻo le lagolago uamea e faʻasaʻo ai puipui umi pe fai ni moega laiti, pei o mo ni mea teuteu fualaʻau.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

Brick maualuga moega mo teuteuga fualaau fai fualaau aina togalaau

O le faʻavaeina o pa mai poloka poloka. E oo lava gaogao maua i latou e mafai ona faatumulia i le eleele ma o iina foi, laau laau ma se tamai faiga aʻa: mo se faataitaiga, o nisi ituaiga o greenery ma salati.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

Pa mo moega maualuga mai cerardzite sima poloka poloka

Sili atu le felelei mo moega maualuga mai galvansized uamea ma slate. Slate mafai ona faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina, e mafai ona e faʻatau se fou, galu pe lamolemole - leai se eseesega. Laupepa e tipi i totonu o fuʻa o le manaʻomia lautele. E le leaga le fefe i le fefe. I le slate, e aofia ai Asbestos i le tulaga fegalegaleai, ma e le solia i le vai. E leaga o ia ina ua ia vaaia le efuefu, pefu o lo o sau ma auala o le ea e pa'ū i le tino. Ina ia faʻaititia le leaga, galue i le manava ma susu foi le nofoaga o le tipi.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

O moega maualuga mai le slate

Fai ni pa mo moega mai palasitika. Suia le sivifo? Faaaoga. E i ai le palasitika palasitika panels - latou te i ai i pisinisi. Ae mo le salafa, e manaʻomia tele se tulaga faigata. Faia mai le uamea grid o le uaea uaea.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

O moega maualuga i le uaea pusa

O le ituaiga e mafai ona avea ma faavae mo pikles po o pulu. Naʻo lenei tulaga o le a manaʻomia se faʻaluaina lua, o loʻo i totonu o maʻa poʻo nisi o maʻa pe o ni mea e moe. O lenei togafiti e taʻua o le "Gabani" ma fafo atu, e le o se mea e le o ni foliga mo moega ma fugalaʻau, ae foi ia pa. Ae ina ia mafai e le vai mai le geonas, e le ofi le vai i totonu o puipui, mai le totonuga o le atigipusa ua laina i se ata mafiafia.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

Fucking maa pa ma moega maualuga

O le pa e sili ona lauiloa o loo faia i laupapa. E mafai ona e faʻaaogaina a lauka, laupapa, ogalaau. O fafie uma, seʻi vagana ua ia liu.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

E moni le togalaau

Talu ai i le laupapa maualuga i tulaga uma na fausia e faʻagaioia ai lenei faiga, ona vave ai lea o le malaia. E tele lemu ile faiga e mafai ona vali ai le Komiti Faʻatonu poʻo le Lē e taofia ai i totonu o le bioproctive. Ae o le faamaoniga mai le faatamala, e leai.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

O ata tipi e mafai foi ona faʻaaogaina mo le maualuga o moega

Ae o mea e mafai ona faʻaogaina taugofie, ma o nisi taimi, ma le lautele, o le aveʻesea: toega: toega ina ua maeʻa fausia, mauga, pamu, pamu, ma isi A e finagalo, e mafai ona e faia se pa e tusa lava ma lala. Na o le paʻu ua manaʻomia e aveese ai: E i ai i lalo o le tele o larvase ma tagata tapuaʻi. E ui lava ... o le a latou toe faʻaaogaina foʻi paleni o loʻo e tuʻuina i le pito i lalo o le pito i lalo. A o le tele o la latou fuainumera e le manaʻomia, atonu, e sili ai le aveeseina o paʻu o le paʻu.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

E oo lava i lala e mafai ona e faia le fiafia

O lala e uiga, na o le mea fou, e mafai ona e faia se pa lalagaina. Ma o le a oʻo i totonu foi i totonu ina ia tumu i se ata tifaga: ia tausia le vai ma le lalolagi i totonu.

E uiga i le faia o se tagata masani faitau iinei.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

Framing mo moega e mafai ona palapala mai lala fou pe talepeina maa

Mataupu i luga o le autu: totonu o le potumoe i le sitaili o le faʻamaoniaina o le faʻamaonia ma o latou lava lima (ata, ata ma vitio)

E mafai ona e faʻaaogaina le vao. E fesoʻotaʻi ma tamai utupoto e fesoʻotaʻi ma se uaea ma se uaea. E le mafai foʻi ona taugofie, ma e lelei le vai ma le vevela. Naʻo le pau lava le Minus o se filifiliga o le aveina lea o se pa i le tapulaʻa o vaitau lua, ae sili - tasi. Ae e mafai ona faʻaaogaina lea o se tasi o faʻaputuputu.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

Fasi ata

Maliega moega

E i ai moega maualuga e aunoa ma le pa: o le ua taua tele. O le eleele i totonu o latou ua liligiina i le ituaiga o mauga.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

Maliega moega

Ia faʻaleleia alavai i totonu o taʻela paʻu. Ina ia faaitiitia le maualuga o le moega (mo se faataitaiga, i lalo o tamato), o se itiiti faalolotoina, gaugauina o le palapala i le itu. Ina la ua moe i luga lala, e moe loa i luga, e masani ona manaʻomia i le eleele faaulufale mai. Afai e le mafai ona e filifilia se laina loloto.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

O le masini i totonu o le tele o moega

Le le lava o lenei ituaiga faʻatoʻaga: pe a oʻo le vai ma i taimi o timuga, o le pito i luga o le palapala ua fufulu ese. O le mea lea na amata ai ona fai se atigipusa - ia aloese mai le faoa le eleele.

Vaega o moega maualuga

Fai se vaega o na o sina vaega o le galuega. E te manaʻomia se isi pusa e faʻatumu ai. O le taimi lava, e tatau ona fai mai o le mafiafia o Laʻuʻatele e faʻalagolago i le togalaʻau o loʻo faalagolago i ai le mea taua, tusa lava pe o le a le umi lava. I le faaopoopo atu i le tele o le moega i le mafiafia o le vaega, mo se faataitaiga, lafulemu, aafia ai le filifiliga o le laau: ua lava 5 cm i se tasi, ma e manaomia se tasi e sili atu.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

Faʻataʻitaʻiga vaega mo le umi moega

O lea, ina ia sasaa i luga o moega maualuga - faaputuga mai lalo ifo:

  1. O se uʻamea uʻamea ma se sela papaʻu poʻo se geotexpletile vaega o loʻo tuʻuina i luga o le pito i lalo. E mafai ona e taoto pepa malo. Mesh ma Geotexles - puipuiga e faasaga i rodent ma le fiafia. Pepa o pepa e uiga i le tutusa tutusa, ae e le aoga.
  2. Tele fale laupapa e totoa: mafiafia lala, uo, e oo lava i cecks ma pa. O lenei Vaega o loʻo tautua muamua, mo alavai, lona lua, o le vevela faʻaputuputu i totonu o le togavao. Ole sili atu le matutu le sala i lau itulagi, o le tele o le fafie e tatau ona i ai. E le gata i lea, o laau laupapa nei laupapa.
  3. Eleele lala laiti, fasilaau. O isi solomuli e leai ni fale e talafeagai: Stems o Sarn, vao. O la latou galuega e faalua foi. Latou vai a spare, faʻapea foʻi ma le faʻaleagaina, vevela ma meaʻai elemene e faʻaesea. Ae pe a faaaogaina saito ogalaau ma straws, ia manatua o le faatoaga a le pine ae pa'ū: nei toe vaega ua faʻasolo vave, ae o le a maualuga le fua, ma e mafai ona faaopoopo se laueleele lafulemu mai luga.
  4. Pepa, manifinifi pepa laupapa. E masani ona laina ma se vaega mulimuli. E tele taimi e faʻaoga ai le afifi pepa afifi, 'ona e le fetaui pepa grassy, ​​pei foi o nusipepa: O le taʻimua: E le mafai ona fulifa le ata. Afai e i ai se tuai le le aoga burlap (natura) e mafai ona e faʻapipiʻiina.
  5. Vaega o le totoina o laʻau: o laʻau, mutia, semi-gagau ua uma ona gagau. Ma le magafagafa e faʻaeteete: Latou te faʻataʻavaleina le eleele. O lea la na ia i latou i lalo o laau e alofa ai acidic le eleele, pe faʻailogaina o le olaolaolaolaolaola faasaʻoina latou ma lelei o lefulefu o lefulefu o lefulefu.
  6. Fanua lafulemu.

I le lua vaega mulimuli, e mafai ona e faʻaopopo se vaega lelei o le pule tutoʻatasi matutua, faʻapea foi ona ala mai a latou mea loloto. Lenei o le a faʻavaveina le "sauniuni" o le umi o le moega e tulaueleele ai.

Faʻapefea ona fai se faʻamalosi i totonu o le atunuʻu, faitau iinei, ma i lenei tusitusiga o tusia ai se auala e faʻaaluaʻi ai ma le vaipuna.

A e sili atu le faia ma lena

Faatumu le moega maualuga ma le tautoulu. I lea vaitaimi, o le "mea" o le a lava ma i taimi o taumalulu faiga ua suia. I lea tulaga, i le tautotogo, e mafai ona e totoina laau ma le faamoemoe mo se maualuga seleselega. E mafai foi ona faia i le tautotogo, ae e ono o le ai ai nisi o eseesega taua i le fua: o le a amata foi i le faagasologa ma le mafai ona i ai se aafiaga tele i luga o le fanautama o le backfill. E ui lava o le eseesega i le tele o le vai mo le vai o le a matauina tonu: O le vai e manaʻomia tele.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

O se tasi o le eseese o moega maualuga: uamea mesh ma faʻamalosi tino pelythylene ata

Sui o laau

I le tausaga o le masini o se moega maualuga i luga, e mafai ai ona toto ni mea e manaʻomia ai le maualuga: kuka, zucchini, pamu, tamato suamalie. Mo le isi tausaga, e mafai ona e totoina greens - manogi-manogi ma le lau. E lelei tele i le tausaga lona lua o le aa.

Ina ua uma ona aoina le seleselega lona lua, e manaʻomia le toe faʻafoʻi o le latou. Afai o mea o loʻo i totonu o le togalaʻau foliga pei o le tautoulu, latou te momoe ma se eleele lelei fefiloi ma se matua. Afai ei ai se tasi e tafafao, o se vaega o le tumutumu vaega ua aveesea (i luga o se faapalaga lala po o isi pusa o se vaega o le backfill) ma suia i laueleele fou ma fertilizers.

O moega maualuga mo strawberries

E iloga ona iloga i le mea moni e oʻo i le "keke" lolomi le pito i lalo o mea. E faia ni pu lea o loo totoina ai laau. O lenei filifiliga e mafua ai le mea moni o le susuga o Eliaporates i le faʻaititia o aofaiga, ma vao e le o tupu i totonu o le vaʻa. O LE FILIFILIGA LOMIGA - O le mulā o le lalolagi e lelei foʻi laʻasaga, ae e sili atu ogaoga le tauimamaina.

Mataupu i luga o le autu: faʻafefea ona filifili le tulle ma tamai tamai mamoe i luga o faʻamalama

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

Strawberry lagona lelei

O foliga o le strawberries o ona aʻa e tupu tele i luga. O lea, e laititi le vaega o lafu ia. Ae o le foliga tutusa e tau atu i le mea moni o se aisa tele e mafai ona fano. Le itiiti ifo i totonu o le laupapa maualuga ma se faʻafitauli o le gaosia, faʻamafanafana le palapala, afai o le a leai se kiona ma le ufiufi i le taumalulu, e mafai ona faʻataua le taumalulu.

Moega maualuga mo kuka ma tamato

E lau masini, e leai se ese. Vagana ai o le mea moni o loo manaomia o le pito o le amo ma crossbars po o se uaea faaloaloa ina ia le laau o le tamato po o le mafai ona nonoa capes kukama.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

Mo kuka ma tamato, e tatau ona e tausia le garter

E mafai ona e faitau e uiga i le faʻapotopotoga o le auto teteʻe i le faʻatoʻaga poʻo le nofoaga iinei.

O moega maualuga e fai ai oe lava

E tele taimi e mafai ona tulaʻi mai pe a taʻoto o le faʻapipiʻi i luga o moega maualuga, ae i le gaosia o se atigipusa. Talu ai e masani ona fananau mai o tamaitai, o loo auai tamaitai i le faatoaga, i le taimi lava mo le gaosia o le pa mo le moega, le tele o taimi e mafai ona malamalama i ai. Ina ia faʻamaninoina le sili ona faigata, aumai se pusa gaosi oloa ata mai laupapa ma le faʻafefeteina - o le sili masani ona masani ai.

Mai le Komiti Faatino

Tele filifiliga mo le auala e maua ai moega maualuga mai laupapa na i ai i le ata i luga. O le mapu autu e masani ona fesoʻotaʻi i tulimanu. O le faigofie auala e fai ai a latou pasgs: naʻo le tasi le tasi i le isi i le 90 ° ma tuʻituʻi ese fao i totonu o fao. Ae o loʻo iai ni faʻailoga e taumafai mai ai tagata e filifili saʻo. Ma saʻo - e fufulu ai ni laupapa se lua i se tulimanu o le 45 ° ma o lea e faʻafesoʻotaʻi ai. O le filifiliga lea ma o le a faʻaalia i le ata.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

Tamūina laupapa, faʻagaioiga o le faʻaaogaina o le faʻaititia o le faʻagasolo

Ina ia faafaigofie, na faatulagaina le pa i luga o le eleele, ma o se laasaga o le 1.2-1.5 m, tūsaʻo faalava po o manua o le laupapa o loo tuʻituʻi, o le umi o lea e tusa ma le 20 cm sili atu nai lo le maualuga faatoaga filifilia.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

E te fafagaina le tuʻutuʻuga paʻu ina ia mafai ai ona tuli le pusa ma e mafai ona tipiina

O le pito i lalo o le pa poʻo le laupapa e tatau ona sasaʻe - o le a faigofie ai ona sikoa le pa i le eleele. Ona matou ave ai lea o le tino poʻo le disk na vaʻaia, ma tipi ese le pito i se tulimanu o le 45 °. Ina ua uma ona gagau lua laupapa matou te mauaina le atoatoa o le 90 °.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

Faia lelei le tulimanu

Mo se fesoʻotaʻiga tumau mai totonu o le tulimanu, matou te tuʻuina le fusi i le mea na e fao ai laupapa.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

O le mea lena na tupu. Na o ia o le "Noshati" i luga. Ua latou tumu i le eleele

o faia Fencing mo moega maualuga fafie mo se taimi puupuu, ae e oo lava i le faigofie, e faafesootai ai le laupapa i le initoneti, ma mo le malosi e tausi tulimanu uamea (i le ata i lalo).

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

O le faigofie filifiliga

Mai le Brenen.

E le tigaina le faia o se pusa tutusa o ogalaau Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei filifiliga: lua uumi itu o ogalaau, ma puʻupuʻu - mai vaega o laupapa.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

O le lelei o ogalaau o lo latou mamafa, ma i le aluga o latou mamafa o le a lelei e tausia eleele

Togiina le maeʻa o le pa: ma le taupulepulega e sili ona matagofie ma o se sili sili ona lalelei ituaiga.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

Amataina

Mai le slate

I le gaosiga o moega mai le mafolafola poʻo le galu o le laʻo, o fesili e tupu ai e ala i le faʻatinoina. O le faigofie auala o le alu. Ae e le o le tamaoaiga: e tatau ona e faia le itiiti ifo o le 10 cm e fai ai ni mea faʻapipiʻi ma e leai se faamaoniga o le a le "aau". I le lalolagi lamatia, o le a na o le a faamatiina. E mafai ona faʻasaʻoina, ae umi naua lenei ma aʻoga.

Aua o le tele o taimi uma ma le tasi poʻo itu uma e lua o le laupepa, o laupepa o loʻo tulia e tulimanu poʻo paipa, o fea le pamu ma aua le foaʻi malosi. I le ata, o le tulimanu ua tulia na fafo: mai totonu o le ai ai se vaega tele o le faaputuga o moega maualuga, ina ia e le pau i totonu o le pa.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

Fenceat Douckokok Slate

O nofoaga e fesoʻotaʻi ai pepa o pepa e lua o le a ufiufi i se ipu faʻapitoa unite. Mo le faʻatuatuaina, e mafai ona latou faʻoina e paʻu i totonu o le paʻu pa faʻaaogaina i le isi itu.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

O le vaega o le faamalosia ma se ipu ulded plate - mo le soona fai o le soʻoga o le lua laupepa o mafolafola

O le isi filifiliga o le faia o se faavaa. I nofoaga tutusa ma le udded o papatusi, faʻapipiʻi se laupapa poʻo se tulimanu - Mo ai le mea e taugofie ai. Ma ua faʻasaʻoina i lenei faʻavaʻa i le spete slirt i luga o le vaega (fao i totonu o le lelei, ae faigofie ma tagata taʻitoʻatasi.

O moega maualuga: Faʻafefea ma le mea e fai

Faʻavaʻa mai le pa i le pa mo le umi o le moega

I le faʻavae tutusa - ma taiala - fai moega mai palasitika panels ma isi mea faʻapena. A o e malamalama, o se tulaga sili ona lelei o le amio moni o le a le aoga. O le mea autu o le toe foi lelei.

Faitau atili