O le auto sauaga e fai ai oe lava

Anonim

O le tausiga o paga o latalata i le fale - Latoto Laoava, Lafoga, togalaau, vao, fugalaau, malulu moega - aveese le tele o taimi ma le malosi e laveai ai vai. Afai e te otometi ma faʻamalosia, ma e le maua le taimi, ma e sili atu le taimi: E ui lava ile vai, o fua ma foliga o laau. O mea uma e uiga i le masani ai ma le tutusa o le vai. Matou te totoina ia faiga faʻapitoa i kamupani, ae o le saʻolotoga e mafai ona faia ma o latou lima lima.

Ituaiga o Faiga o Autopout

Ole vai e otometi ai, e mafai ona e totoina vaega o loʻo fuafua i soʻo se auala: I luga o le eleele i fafo, i se tamaʻi fale, tusa lava pe o le vaipuna. Na o le fua ma o le a ese mai foi auala. E mafai ona sapalaiina le vai i le tele o auala:

  • Tagata faatau. E ala i masini faʻapitoa, vai e tutuʻi i luga o le laufanua, e faʻatino ai le timu. O lenei metotia o otometi alavai e masani ona faʻaaogaina mo le vao uʻamea. O le mutia na tali atu lelei i luga o le vai. Talosaga mo isi miti e ono faʻatapulaʻaina ona o le ono ono aʻafia i faʻamaʻi.

    O le auto sauaga e fai ai oe lava

    O se tasi o metotia o otometi vai o laau - splashing vai

  • Ua tauaso tauaso. I lea tulaga, o le vai e sapalaiina i le laʻau toto faʻatoʻaga ma tuʻuina atu i mataua, o nisi taimi e ma le manifinifi fagu, i le nofoaga o le aʻa o le laʻau. O lenei metotia o le otometi ala faʻaaogaina mo faʻatoʻaga ma berry faatoaga, laʻau, vaomatua, lanu. E masani ona faʻaalu i lanumeamata, luga o faʻatoʻaga, i taeao fugalaʻau. Alavai faiga e mafai ona faia i luga o le faapaologa pe mo fugalaau o le sami. Aua o le vai e masani ona tautua i le mea e manaʻomia, ua taʻua i le vai nei "manatu".

    O le auto sauaga e fai ai oe lava

    Sili atu le tamaoaiga o le vai i le prim fafaga

  • Lalo o le vai talosaga. O le vai o le vai o loʻo faʻatulagaina i luga o le taulaga tekonolosi. O mea iloga e iloga ai - e tatau ona sili atu le tumau, i ai le pasofatu: o le fausaga o meafaitino e faia, e le tuʻuina atu le aʻa o laʻau. O isi mea uma, o le fausaga e tutusa.

    O le auto sauaga e fai ai oe lava

    O le vai o lalo ole vai e fesoʻotaʻi ai i le sisina o tekinolosi, ae o le aofaʻi o le lalolagi e tele

E ui i auala eseese e tuʻuina atu ai i le vai, o le faiga o le otometi o le ea e fauina tutusa tusa ma faʻavae lava. E ese a latou mea e fai i le galulue ai: Srip vai sapalai e mafai ona galue e tusa lava i le maualalo o le faʻaaogaina o faiga - mai le 0.2 ATM, o le a tatau ona sili atu ona sili atu. O le mea lea, o vaega o le faiga o le alavai ma lona mamafa e tatau ona fuafuaina mo eseese galuega mamafa. E leai ni isi eseesega: O le faataatiaga e tutusa.

Mataupu Faavae o le Fausiaina

O le sketi skigram o le otometi fefaatauaiga o le puupuu. E i ai le punavai o le vai, o se ogalaau o le ogaupa o loʻo tetea mai i le nofoaga i sone o alavai. Ma le isi, ma le fesoasoani atu o aʻu, o satauro, o tamaʻiʻo iʻa upe ma sapalai vai sapalai masini, o le vai vai ua faia. Mo le masani faagaoioia o le vai o loʻo tatala mai lisiti, o faʻapipiʻi e manaʻomia i le vai autu. Pau lava lena. E ese mea uma. E oʻo lava i le pamu poʻo le faʻatonutonuga o faiga atonu, ae mafai ona e faia e aunoa ma latou

O le auto sauaga e fai ai oe lava

Faiga o le automomoli ma ou lava lima - o le galuega moni

Faʻapefea Ona Faʻatulaga Vai o loʻo sapalaiina le fale mai le lelei pe faitau lelei iinei.

Na faʻapefea ona faʻatautaia

Puleaina o le le mafai ona mafai ona pule (o le otometi iunite) poʻo le tamaloa liliu le crane. Afai e faʻapipiʻi le Pule, o le polokalama e toetoe lava otometi otometi: e liliu i luga ma tape le vai sapalai i se taimi faʻapitoa. E i ai masini ma se maualuga maualuga o otometi - Latou te mulimuli i le tau, eleele susu ma, tusa ma nei faʻamatalaga, fetuʻunaʻi meafaigaluega. I le faigofie tele, o le vai o le vai i se taimi faʻapitoa e maua ai le vai, pe a uma le taimi o le taimi (seti i le tulaga) e tape.

Afai e leai se pule faʻavaitaʻo, tatala mai le faʻasao ma e tatau ai ona taofi. Ae o le pau lena o le a manaʻomia mai ia te oe, o isi mea uma o le a faia ai se faiga faʻamolemole.

Suavai taumafaina ma le malosi o le suavai

Talu ai o le tafe o vai i le tufuga faamasani e tele naua, ma se saʻo le saʻo, e mafai ona iloa pe o le a le taimi e o ai ina ia mafai ai, ae lava. Afai o vai uma o vai o loʻo manaʻomia le tutusa o vai, e leai ni faʻafitauli e tutupu, ae e le masani ona tupu. O le tulaga lea i le vao, o nisi taimi e tele suafa o le tutusa toto i le togalaau poo le togalaau. Ae sa tele taimi na tupu ai le tulaga pe a tele ni mea e susu ai ai. E mafai ona e foia lenei faʻafitauli i le tele o auala:

  • Tuu le palu pe faʻapipiʻi ma le fetuʻutuʻunaʻi vai taumafaina. Ma le latou fesoasoani mo nofoaga taʻitasi poʻo laʻau, seti le tele o le susu mo le tasi vai.
  • Faʻaaoga le tele-sone faʻamalosi. E mafai ona latou pulea tutoatasi ni sone free. E fetaui i le togalaʻau, i le faʻatoʻaga ma faleʻiʻele, o loʻo iai le totoʻa o laʻau e manaʻomia ai le afaina tele.

    O le auto sauaga e fai ai oe lava

    O nisi taimi e sili atu le aoga e fai ai le lua tutoʻatasi e lua alavai

  • Fai ni tagata tutoatasi tutoatasi. O nisi taimi e sili atu le aoga nai lo le toso mai le tasi tulaga i le isi pepa i se isi paipa uumi pe faatau pulega faigata.

O le mafuaʻaga lena o otometi oona ma o latou lava lima ma mafai ona faia: e tele avanoa e maua ai le iʻuga manaʻomia.

O fea e ave ai vai mai

O le vai puna mo le otometi faiga e mafai ona avea ma suavai, o se agavaʻa o iai le vai puipuia, lelei, le vaituloto, vaitafe, marrop, vaituloto. I tulaga uma, o faamama e faʻapipiʻi i luga o le paipa paipa. Mo na o mea eseese e manaʻomia ai ni meafaigaluega eseese. Afai o le vai o loʻo tafe mai se mea tatala (vaitafe, vaituloto), e tatau ona e muamua tuʻuina le faʻamamaina ma le faʻamamaina o lea mea. I isi uma (vagana ai le vai inu vai inu), naʻo meafaigaluega mo le faʻamamaina lelei.

O le auto sauaga e fai ai oe lava

O le vai i le 'upega tafaʻilagi ma ou lima lima mafai ona faia mai soʻo se vai punavai

Afai tatou te talanoa e uiga i le otometi o le osofaʻiga o le togalaʻau ma faleʻoloa, ona sili ai lea o le pamuina o le vai i totonu o le koneteina o loʻo faʻamamafaina ai, ona tufatufa atu lea i luga ole laiga Auā o fata ma lava fale o loʻo iai ni numera o faiga e sili atu le kalave. Latou te manaʻomia le faʻaititia o le mamafa, o loʻo faia e ala i le siʻitia o le malosi i le maualuga o le 1-2 mita. E i ai faiga e mafai ona aoga pe a siʻitia le koneteina e 10-40 cm i luga aʻe o le eleele (o loʻo mafai ona e faitau e uiga i latou).

I le faʻalapotopotoga, ma le agavaʻa o le vai, o se pamu mo se otometi alatomaa faiga, e mafai ona e filifilia se mea. Maimau pe a na ia mafai ona palu palu i totonu o le tane. O le vai vaega i le tane e masani ona pulea e se floot mechanism (pei o le mea moni o le faleuila tane). I lea tulaga, aua neʻi galo e maua se faʻalavelave faʻafuaseʻi ma fafo atu i se auala, e mafai ai ona liliu lou 'upega tafaʻilagi.

Afai o se tagata e faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina o se punavai - tutotonu pe leai foi, ma le vai o loʻo filifilia, o le kisi o loʻo manaʻomia, i lalo ma le faʻamalosia o nei meafaigaluega

Otometi alavai

Fesuiaiga ma Fesuiaiga o polokalame faatulagaina. O i latou o telefoni tele ma faʻatagaina tatou ona amanaia uma foliga o pats ma faʻatoʻaga. Mafaufau i le mea e tuʻuina atu ai le vai mai le puna i le faʻaaogaina o le nofoaga pamu mo le faʻamamaina o laau. O lenei filifiliga o le otometi ala o loʻo faʻaalia i le ata i lalo.

O le auto sauaga e fai ai oe lava

O se faiga o le vai i le atunuʻu e mafai ona aoina i le aso

Vai e mafai ona sapalaiina e mafai ona tuʻuina atu ma drops pe faʻaaogaina ni tagata faʻatauvaʻa. E leai se tusi mo le faia o fetilaisa. O le a faʻatatau i le faʻatulagaina o le taʻavale a le togalaʻau, faleʻiola, e ui lava mo le fanua ma le faʻatoʻaga o le a le sili atu. Ole aofaʻiga o laina vaʻavaʻaiga e fuafua e fuafua i le manaʻoga, o loʻo fuafua le omiga. Bropper pe splashes ua filifilia e le tele o le vai manaomia mo laau.

O le polokalame o le otometi i luga o le faiga o le faʻaaogaina o loʻo faʻaalia i luga o le ata o loʻo faʻaalia i le ata i lalo. O nei masini e tele igoa: Sprinklers ma Spornklers, ona o le vai o loʻo taʻua o le "Sprinkler".

O le auto sauaga e fai ai oe lava

O le Sprinkler System o le vai e talafeagai mo le alavai o vao po o le maualalo maualuga o laau - i luga o le 10-15 cm

O le eseʻesega o le laʻau vao o le mea lea e masani ona faʻaputuputu ai le peʻa i lalo o le eleele. Ina ia e le faalavelaveina le afāina i le vao vao, e tatau foi ona latou nanaina i le eleele. E i ai faʻataʻitaʻiga.

Le vaaiga o le auala otometi vai, o moli mumusu ma le faʻatoʻaga o loʻo faʻaalia i le fuainumera i lalo. Vaitaimi muamua tumi i totonu o le koneteina. Mai ai iina, e mafai ona tuʻuina atu i le kalave, pe a fai o le vai apa o le vai (ua tusia). Ina ia mautinoa le manaʻomia o le faʻamalosi, o le pamu poʻo le pamu poʻo le nofoaga o le pamu o le a manaʻomia mo niniva.

O le auto sauaga e fai ai oe lava

Suafa system i le fale mai le tane

Afai o se togalaau fualaʻau, o se faʻatoʻaga ma se fale maupuʻe o loʻo manaʻomia i le faʻamalolosi, e mafai ona faʻatulaga mea uma e pei o le fuainumera i lalo. Mai le mea moni o le pito i luga o loʻo faʻailoaina i luma o se nofoaga pamu, lea e maua ai le vai i faamama, ina ua maeʻa le paipa i moega.

O le auto sauaga e fai ai oe lava

Otometi Suavai o le togalaʻau e mafai ona aoina mai le vaega poʻo le faʻatau o loʻo sauni e sauni mo le suavai

Taualumaga mo le atinaeina o le alavai ma o latou lava lima

Muamua ave se fuafuaga fuafuaga i luga o le fua. Afai e le o sauni, tusi i luga o le milimita poʻo se lapoʻa tele i totonu o le pa. Faaaoga fale uma, moemoe, laau tele.

Aiaiga Atinaʻe

I luga o le fuafuaga e tusi ai sone vai vai, punavai vai, lona nofoaga. I le auala, tusi se pulou paipa. Afai o le a e alu i le spray niniva, tusi sone o a latou gaioiga. E tatau ona ova tele ma e le tatau ona i ai nofoaga e le talafeagai.

A totoina totoga ma ulutala o loʻo toto ai i le vai vai e le itiiti ifo, faʻapea foi ma le tau o masini. A oʻona le matagaluega ma Priprict Fefaatauaiga, o le aofaʻi o laina vai e faʻalagolago i le mamao i le va o laina. I luga o tulaga, i le va o le mamao e sili atu nai lo le 40 cm e manaʻomia i luga o le laina tasi mo taʻitasi. Afai e latalata atu laina i le 40 cm, o le vai o le vai e tau i se pu ma laina e tasi le itiiti ifo.

O le auto sauaga e fai ai oe lava

Atinaʻe o le alavai ma o latou lava lima

Ina ua maeʻa tusia uma palu, faʻamatala i le Popotu Paipeneione, e te manatu e fia vai o loʻo manuia, o loʻo fuafuaina, o loʻo manaʻomia pe leai foi o lau pamu. ma le kia, o le a faapipiiina le mafai i se tulaga pe leai, o le fea o le otometi e tatau ona tu i luga ma le mea. Lenei pe a uma ona mafaufau uma ua uma ona mafaufau i ai, i luga o le lapoa o paipa, totters ma fetuunai, o le tulaga aoga e tupu. O le faiga o le alavai, tusia i luga o pepa amata e tu i luga o lau '' upega tafaʻilagi.

Ua amata ona matou fausia

Le isi, galue i le fausiaina. Ma o le mea muamua e te manaʻomia o le faʻamoemoe lea pe faʻafefea ona tuʻu le paipa. E lua auala: o le paipa le paipa i luga ole pito i luga pe tanu i totonu o le utu. I lalo o le eleele, e masani ona tuʻuina i le atunuʻu: iinei vai vai ma le pau le tulaga na o ese. E seasea lava ona tupu fua i luga o fale na totoe mo le taumalulu: tusa lava pe o mea na iloga ai le taumalulu, e mafai ona gagau pe gaoi.

A faia se faiga o le otometi taai o se vaega o le fale o le tumau nofoaga, latou te taumafai e fai mea uma e mafai ai, ona o paipa ua tanumia. I lea tulaga, e le o le itiiti ifo i le 30 cm tmsos. E lava le loloto e le ua faaleagaina i eleele. Ae aua le galo o ia laʻau, tofitu ma isi mea e mafai ona siʻitia le taumalulu e tatau ona siʻitia i le faʻaʻaisa.

O le auto sauaga e fai ai oe lava

O se tasi o tulaga o le fausiaina o se otometi vai ma lou lava lima - fanua galuega ma o le a o ese mai i luga o hes

Mai le vai maualuga, lala o vai ua o ese. Soʻo se numera ma fesoʻotaʻiga e aʻoaʻoina e mafai ona fai i fofoa: O loʻo i ai i fesoʻotaʻiga, Tees ia, ma isi. Tele taimi e televave ai. Ina ia tosoina le utu atoa ina ia maua le nofoaga o isi mea - Le o le sili ona fiafia galuega galuega, ma afai o avanoa muamua "faafitauli, o le auaunaga e avea ma se galuega faigofie.

O le auto sauaga e fai ai oe lava

I lalo o le lapisi o lalo o le sami o le papepa o le fesoʻotaʻiga nofoaga, faʻapipiʻi i pusa faʻapitoa

O le vaega mulimuli - faalagolago i luga o le auala filifilia o le vai, o loʻo faʻapipiʻi ma faʻataʻitaʻiina mea uma ma tofotofoina.

Mea faigaluega

O le paipa uaea i luga o le upega tafailagi e faia mai polmer paipa. E tetee ia i latou e teteʻe atu, aua le faʻamāina i le sili faʻataʻitaʻi, faʻatuatuaina, faigofie tele (o loʻo faʻaaogaina metotia e aunoa ma ni masini faʻapitoa). Tele taimi e masani ona faʻaaoga Pnd paipa (maualalo faʻamalosi tino polythylene). Taʻitasi na faʻamatalaina muamua faʻaopoopoga faʻaopoopo pea le teteʻe atu i ultraviolet: E mafai ona faʻapipiʻi i luga. PVDs (maualuga-ofe polythylene) e talafeagai foʻi, pvc (Polyvyll chloloride, ae e fefe ai i le unteravot - e le mafai ona faʻaoʻo ma le PPR (Polyproplele).

O le auto sauaga e fai ai oe lava

Tele taimi e masani ai, o otometi suavai o loʻo aoina ma o latou lava lima mai pnd paipa i le faʻamalosia o tagata.

Mo otometi alavai i luga o fale, lanumeamata ma togalaau e faia tele paipa 32 mm i le lautele. Afai o le a e alu i le vai o se tele o moega, e sili le tele o le tele o le sitepu e sili atu i le tasi sitepu sili atu - luga i le 40 mm.

Pnd paipa o loʻo aoina e faʻaaoga le faʻamalositino o loʻo i luga (ma paketi i luga o le filo). Na latou faʻatumauina le mamafa i lenā maualuga, ina ia saʻo le faʻamalosi mo le sao o le vai. La latou Plus: I le iʻuga o le vaitau, e mafai ona faʻalauiloa, o mea uma e fai ma faʻaletonu, ma le isi tausaga e toe faʻaaogaina.

Afai e filifilia le Cribs o le Cligigation, e mafai ona fesoʻotaʻi Hes poʻo lipine i le auala tele, e mafai ona osofaʻia ai le palu (latou te faia se pu e faʻapipiʻi ai i luga o le masini. A o le le mautonu o le le mautonu, e faapipiiina e le au amoina. E ese a latou fausaga ma ufiufi sone o foliga o foliga ma tele - taamilosaga, vaega, taufetuli.

O ituaiga ma ituaiga o vaega mo otometi ala o loʻo faʻamatala atu i le vitio mai se tasi o taʻitaʻi o le maketi mo le suavai o le Siamani Katation (Mida). O latou meafaigaluega e maualuga-vasega, ae o tau e sili lona maualuga.

Tusitusiga i luga o le autu: O le a le pisinisi 18650 o le sili sili ona lelei

Faitau atili