Creek i le atunuu eria. Faʻafefea ona tuʻu iai ma faʻatulaga i ou lava lima?

Anonim

Matagofie decutited plot - le miti a tapaa taitasi. O le a le mea e matagofie ai le fale?

Creek i le atunuu eria. Faʻafefea ona tuʻu iai ma faʻatulaga i ou lava lima?

E tele lava galuega ma lona alofa i au meatotino, faʻapea foi ma le tau le faʻatinoina ma ia na fausia ai ni vaega taʻitasi o laufanua laufanua mamanu, lea e fesoʻotaʻi ma se tasi oi latou lava. O le vaitafe i le atunuʻu e mafai ona avea ma se tasi o nei vaega.

O lenei filifiliga o le a fetaui lelei e fetaui i soo se mamanu. O le a matou iloiloina vaega o Lana foafoa, o faʻavae faʻavae ma ala o mamanu.

O le iʻuga, o le a e malamalama o le fausiaina o se vaitafe e le faʻataʻitaʻia se faʻapitoa faʻapitoa o le tau talafeagai.

Faʻafefea ona fai se vaitafe i le atunuʻu? Laasaga Autu

Muamua, tatou filifili poʻo le a le ituaiga vaitafe e te manaʻo ai e faia . O le faʻaseʻe o se vai o loʻo tafe i se vai ua faʻapipiʻiina ma sopoia le atoa itu, o loʻo tuua lalo o le eleele. Ae ui i lea, e aoga le mafaufauina o le vaitafe o le amataga lea o le tupuʻaga masani, ma e mafai ona agai atu i le laina sao. A e faia se vaitafe faʻapitoa, o le a e faʻamaoti le faʻafitauli o le tafe o le vai. I le tulaga lea, ina ia mafai ai ona gaoioi le vai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le pamu. I le taimi e tasi, e le tatau ona iloa.

O le faigofie lomiga o se vaitafe matutu, o loʻo iai le vai. O se ituaiga o vaega o le scrizzed eleega o le laufanua, na o le pau le mea na te taulimaina ai le vai tafe. Ma o lea ua tatou mafaufau i filifiliga uma.

Afai o loʻo i ai le vaituloto masani i luga o le 'upega tafaʻilagi , o le taimi e le masani ai e le o se vaaiga sili ona manaia: vevela, ma le shaamp odor ona o le maualalo o tafega vai tau fua faatatau e mafai foi ona taofia. I le taimi muamua e tatau ona suʻesuʻe, vaʻai poʻo fea le mea e tele ai vaʻaia ma lautele nofoaga.

Ona e tatau lea ona e 'aina vao i luga o matafaga. Faaauupegaina i se suo, e mafai ona e aumaia se vaitafe o nisi ua ia teʻi, faʻalautele i nofoaga vaʻaia. E ala i le faʻaopopo ma faʻalauteleina, taumafai e faʻateleina lona solo e maua ai se sili atu o le vai. Ae ui i lea, ia faaeteete i ai.

Mataupu i luga o le autu: Dary Grimergortten

Creek i le atunuu eria. Faʻafefea ona tuʻu iai ma faʻatulaga i ou lava lima?

Afai e sili ona manaia le matafaga, taumafai e fai i latou ma tagata agamalu ma faʻatiga ia i latou lava i le mamao e mafai ai i le vaitafe o le mita 2 i itu uma e lua. E le tatau ona tutusa le vaitafe.

E manaʻomia foʻi le faʻamamaina o lapisi, ona tuʻu ai lea i luga o manu ma maʻa i se faʻasologa o le faʻatonuga, e eseʻese ituaiga. O le a faʻatagaina ai le vaitafe ma le fiafia. I luga o matafaga, e manaʻomia foi le tuu o maa, palu i le 1 / 3-1 / 2 i le eleele.

O le isi tulaga o le totoina o laau toto. E le gata i lea, taumafai e piki ituaiga maualalo-agaga, o le a le mafiafia, a leai o le a leiloa le vaitafe i tua o le saua.

Ia mafaufau nei i le fausiaina o se vaitafe o le tino . Matou te aveina le fuafuaga o le upega tafailagi ma faʻaaoga i le faʻasologa. Ia lelei, pe a fai o le mapusaga o loʻo iai le malifa, aua i le vaega soko o le a tatau ona fausia e submestakes, ma e sili atu lea tau. E ui i lea, aua le popole, vai e mafai ona tamoe ma toetoe lava o laufanua ma le maualalo slope, tuina e le pamu.

Creek i le atunuu eria. Faʻafefea ona tuʻu iai ma faʻatulaga i ou lava lima?

Ma alu atu i le aveeseina o le vaitafe i le natura. E manaʻomia le eliina o le palu papaʻu (pe tusa o le 20 cm) ma matafaga agamalu. Ma le faʻailo o le 3 cm i le 1 m, o le a le mafai ona vaʻai le vai le mataina o le mata. O le a leaga foi pe a fai e te faia se tasi poʻo ni nai mataua o le a taʻalo ai le vaega o le laʻititi o le afu.

O le pito i lalo o le tram, ma o se ata faʻapitoa ua tuʻuina i ai, lea e le faʻatagaina ai le vai. Ia mautinoa o loʻo i ai maa pito i lalo, o aʻa ma isi faʻaopoopoga e mafai ona gagau le mea. I lalo o le ata e manaʻomia e sasaa ai le oneone, vaega 5-6 cm (tamper).

Creek i le atunuu eria. Faʻafefea ona tuʻu iai ma faʻatulaga i ou lava lima?

Nai lo le ata tifaga, e mafai ona e faia se moega o sima. A o le sima e le faʻaʻaisa, maa, maata e faʻapipiʻi i totonu. Minus o se mamanu o le manaʻomia mo le malutaga mo le malulu mo le taumalulu. , Afai e te le aveesea le vai uma, ma o le a taʻele, ona tafe lea o le vaitafe o vaitafe, pe a le fealuaʻi i le taumafanafana.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se laupapa laupapa i le taʻele ma ou lima?

Afai o le pito i lalo o le pito i lalo e le faʻatagaina e fai ni tulaga ese, e mafai ona latou faʻaaogaina ni maa lapopoa, o loʻo faʻatumuina i lalo o sina lagona i le itu o vai.

Creek i le atunuu eria. Faʻafefea ona tuʻu iai ma faʻatulaga i ou lava lima?

O le a paʻu le vaitafe i totonu o le koneteina (faʻataʻitaʻiga, o se faletaele tuai), susunu i le eleele. Mai luga, e mafai ona aofia ai ma se ata papaʻu o loʻo faia, o loʻo tuʻuina atu (ufimata) ofu ma maa. O le pamu e faʻapipiʻi i totonu o le tane, o le a tuʻuina atu le vai e puna i le hose. O le mea e tanumia ai le eleele i le eleele.

Ina ia fausia se vaitafe mago, e mafai ona e faʻaaogaina le tekinolosi luga, naʻo le aunoa ma se vai. E mafai ona e faitauina atili auiliili ii.

Tusia se vaitafe ma ou lima lima

Ina ua maeʻa le vaitafe o le vaitafe, e mafai ona e agaʻi atu i lana fuafuaga. Mea taua o maa ma laau. E le manaʻomia i le ata o le pito i lalo ma matafaga e maa e matau ai, e talafeagai pe a faia se vai mago ma nisi tulaga.

Creek i le atunuu eria. Faʻafefea ona tuʻu iai ma faʻatulaga i ou lava lima?

I totonu o laau o le a sili ona maualalo . Mai le fuga o le Spring o le Spring - Primoes, Muti, Daffedils, Dwarf Toulips ma isi le mautonu. Matagofie foliga i ituaiga maualalo o laʻau (oatmeal, getmeal, grioy barley), eleele (PHLOX, Jascok Jackba, Stonks), aemaise lava i maʻa. E mafai foi ona e gauai atu i le tele o le tele o le mea e te faia ai se alpine slide.

Creek i le atunuu eria. Faʻafefea ona tuʻu iai ma faʻatulaga i ou lava lima?

Vavae ese kopi o juniper o Juniper (Shandleating pepa), o le paluga mauga ponaivi o le a maua ai foi le seleselega masani foliga. Mai le puna e mafai ona e maua ai se afifi iva.

O le lauiloa lauiloa ua mauaina le faʻatulagaina o le tafe ma eseese ituaiga . O le upu atoa lea, o se alalaupapa laupapa e le tatau ona magaala ma maualuga, a leai o le selesele atu, ua maumau i lona talaaga. O le a le mea e tasi lava pei o se tamaitiiti na faapoupegaina Asani poʻo le faasaʻo o le vaipuna, e aunoa ma se peril.

Creek i le atunuu eria. Faʻafefea ona tuʻu iai ma faʻatulaga i ou lava lima?

E mafai ona faia le alalaupapa i laupapa, maa. E na o ni 'au teuteu teuteu e le mafai ona sao ai ma e i ai foi la o mea e te savali ai.

Tusitusiga i luga o le autu: vai lafoai i tafatafa o le fale

Faʻapea foi, e atagia ai vaitafe e mafai foi ona ese foʻi isi taufaʻafefe ma fausaga (Clal, tamai fatuga fale, maa lareto). O le mea lilo ma le faʻamatalaina o le motu i le pogisa o le a aumaia le malamalama, e le tatau ona pupula. E sili le le nanaina i maa ma laau.

Sa faʻapipiʻiina nisi o galuega ma le taimi, e te maua ai se fausaga matagofie o le a fesoasoani ia faʻamalieina se aso faigata, o le a faʻatumuina ai oe e le faʻamalosiʻau ma le malosi ma le malosi.

Faitau atili