Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

Anonim

A o le fausiaina, toe faʻaleleia ma le tausiga o se fale tumaʻoti poʻo le fale e iai ni galuega e faia i le maualuga. Faatasi ai ma le fesoasoani a shiircase, ae le o mea uma e mafai ona faia, ae le sili atu le mafanafana. Sili atu le talafeagai e faʻaogaina ai le faʻamalosi.

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

Mai le pamm ladder e le manaia tele e galue

Homemade Scalfolding o fafie

Ioe, o le uʻamea mataina, o le mea moni, faʻatuatuaina ma tumau, ae tele taimi uma latou te faia i fafie. O mea uma e mafai ona galue ma fafie, ma mea uma e te manaʻomia - vaʻai, fao-faʻapao-faʻapaopau faʻaʻaisa, hamwarever / sikulu. O se seti o mea faigaluega o se faigofie, lea ua maua mai soʻo se tagata e ona, ma pe a fai e leai se mea e manaʻomia e faʻatau ai le tele o tupe. Uamea i le tulaga e sili atu ona faigata. E manaʻomia le sili atu o nisi ituaiga faʻasino manatu, o le i ai o se maoaʻe masini ma le itiiti ifo o nisi manatu pe faʻapefea ona faʻasaʻoina le ufiufi. O le mafuaʻaga lena o le faʻafafa ma o latou lava lima i le tele o taimi e faia i fafie.

O le a le mea e fai

E manino uma tagata o le faʻafafeaʻi poʻo le faʻamaʻi o loʻo manaʻomia mo se taimi puʻupuʻu. Ae e manaʻomia le faʻaaogaina o fale fausaga o le lelei o le lelei mo le latou gaosiga, ma le itiiti ifo o le aʻoga. O nisi master na fautuaina vaomatua vaomatua o le 'ai E le pei o le pane, o le swirls o loʻo i ai se tasi ma le malosi o le laupapa toetoe a le aʻafia.

Ae o le toe mauaina o Koperapene, ae e masani ona lava le taimi. Mai pine pine ma vaomatua e mafai foi ona faia, ae e tatau ona siakiina uma manulele (i soo se tasi o iai, e alu i luga o fata ma le fola). Mo le mea lea, e lua vaega (tolu pe fa koga tasi, o se ulugaliʻi poloka poloka, lua maʻa, ma isi mea. A suʻeina laupapa tolu-mita o le mamao, o le mamao i le va oi latou - 2.2-2. I luga o pou o loʻo tufa atu i luga o le laupapa i le ogatotonu o taimi. Afai o i ai ni mea vaivai, o le a gagau le laupapa pe tolotolo. O le mea lea - e mafai ona e faaaogaina.

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

Laupapa mo vaomatua sa faaaogaina lelei, aunoa ma le bitch

E uiga i le magystane o le laupapa e tatau ona faia faalilolilo o le fausiaina o le faaafatafata mamao i le va o fata ma le ata fuafuaina. Pau lava le mea e mafai ona fai mai o le racks ma le fola e masani ona faʻaaogaina le laupapa ma le mafiafia o le 40 mm, mo le shustin - 25-30 mm. O se Komiti Faatino e mafai ona faʻaaogaina i le galuega faʻatino galuega, pe a fai e mafai ona vaʻaia ai le mea e aunoa ma le faʻaleagaina o ia.

Fao pe le manatu faapito

O le feeseeseaiga e uiga i lena, fao poʻo le faʻaaogaina o oe lava e masani ai, ae o lenei mea e faʻateleina i le mea moni o loʻo faia i le galuega mai le mamanu. Mai lenei manatu, e sili atu le faoʻoina. E faia i le malu uʻamea ma i le i ai o se avega, e punou, ae aua le taʻe. O tagata lava ia o le faʻaaogaina o 'o loʻo faia ai le faʻaʻaisa, ma e maalili ma i le i ai o le teʻa poʻo le fesuiaiga o avega mamafa. Aua o le sauaina e matua taua - sa i ai mea ina ua malulu tele. Ae o le fesili lenei o le "Black" o ia lava ia Afai o le Andodezzed - samasama lanumeamata - latou te le o le maaleale ma mafai ona sili atu le lelei o avega. Afai o loʻo e popole tele e uiga i le faʻatuatuaina o vaomatua, e sili le faʻaaogaina o fao. Latou te le fiafia ia i latou ona o le mea moni o le a e tosina vave ai le fesoʻotaʻiga ma aunoa ma le leiloa o le a le aoga - e masani ona faʻaleagaina le fafie.

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

E oʻo lava i tagata e leai se manatu

Ma le tutoʻatasi o gaosia o scaffolding, e mafai ona e faia lenei: muamua aoina uma i luga o le faʻaʻaisa o le tui. Afai e faigofie ma faʻasaʻoina le mamanu, e alualu i luma, aveina e lua pe tolu fao i soʻo se fesoʻotaʻiga. Ina ia mafai ona faʻalavelaveina e faʻaleagaina ai fafie, i lalo o fao e mafai ona faʻatumuina o fao o laupapa ma laupapa atoa, ae o le mafiafia mafiafia e mafai ona faʻaaogaina i luga o le lautele lautele. Pe a na le mautonu mai ia te oe e mafai ona vaeluaina, ma ua faigofie ona aveese ona faomea.

Mataupu i luga o le autu: Hosterans Note: Faʻafefea ona tautau ie puipui i luga o se ie puipui

Fanua ma o latou foliga

Mo ituaiga o galuega, ituaiga o fale fetaiaiga ma mea ua faaaogaina. Mo galuega ma moli moli, mea tele, tele tele le feʻaveaʻiga o le malosi e le manaʻomia. I ia tulaga, o le malosi po o tomai ua faia.

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

Teutusi teutusi. E ui i le foliga le le talafeagai, e faigofie ona galulue ma latou

Mo galuega i luma ma le pito i fafo o le maualalo o se fale nofomau-fale, fausiaina 'fale e faaaoga, luga o ana tagata folau ua taoto i lalo.

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

Afai e le mafai ona e faia se mea i luga o puipui, fale 'aiga e talafeagai ma tapunia i luga o le koluse

Mo puipui o pilimu o mea e fai ai piliki, e leai ni poloka fale, aua e teuteu fua ma piliona poʻo le maʻa, mo mea uma, ua uma ona faʻatumuina.

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

Scaffolding mai fafie e faʻateleina ai le malosi faʻamalosi ma lafoaʻi

I le avea ai o se tulafono, o nei fausaga uma e le faʻapipiʻi i le puipui o le fale, ae e faʻatumauina e le taofi e lagolago ai fata. Le isi, tatou talanoa e uiga i nei fausaga taʻitasi.

Faʻapipiʻi

Valaauina faapea ona o mea e masani ona pipii i le puipui, ae faatoa oso. O loʻo taofia i le aluga o le taofi. O le lapopoʻa faʻafaʻafou o le faʻamaʻi, o le malosi o latou tau. E lua mamanu, o latou uma na faia i le ituaiga o le mataitusi "g" na o le faʻaaogaina i itu eseese.

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

Ata o le teuteuina o le fausiaina o le fausaga (lua ituaiga)

I le ata i le itu taumatau, o se mamanu faigofie ma faʻatuatuaina o le lautele. Pau le mea e le mafai ona faʻatonutonuina i le maualuga. Talafeagai, pe a talafeagai ai, faʻataʻitaʻiga, e lafoai mai le taualuga, faʻamutaina pe faʻamamaina ai le alavai, o i latou uma e galue o loʻo iai se suiga o le maualuga. O nisi e fetuunai foʻi le tutusa o le faʻafanua mo le fausiaina o se fale o ogalaau (timber). E ala i le Fuga o le taofi o le Storectactactance Router pe sii logis.

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

Latou te talitonuina - ma le 11 mita ogalaau ma le tolu tagata

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

Fausiaina scaffolding - faigofie mamanu

I le ata i le itu tauagavale o le nanastery, le teutusi poo le armen spaffolding. E faigofie ma talitonuina le Fuafuaga ma talitonuina, e ui lava e foliga mai e le lelei. Ae e tusa ma le tele o afe o fale o loo fau. Aulelei i latou e manaʻomia le itiiti ifo le maualalo o fale fale, e aoina / faʻaputuputu / faʻasolo i latou i minute. O le mea taua o le faia o tafatolu, ma le faʻapipiʻiina i se taimi atofaina e aveʻesea ai sina tala, malolo i le tafatolu, malolo i totonu o le eleele.

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

TVINGUL taofi mo le vaomatua vaomatua

Le gaosia o tafatolu o se fagu ma le mafiafia o le 40-50 mm, 100-150 mm lautele. O le Faʻatulagaina Vaega atonu o se umi - E faigofie ona siitia le faʻasolitulafono mo se maualuga maualuga. O le pito i luga o le koluse e faia e dina 80-100 cm, e faaputu ai puipui i luga. I se auala faapea, ua 8 mm mafiafia, ma o le ua lautele o sili sili atu, sili ona lelei, lelei le 150 mm.

I le gaosia o tulimanu, o le tumama e tatau ona faʻatulagaina ina ia o le Komiti Faʻafoʻe o loʻo i luga. Ina ia faʻateleina le faʻatuatuaina o lenei node, e mafai ona e faʻaaogaina uʻamea uamea i foliga o se tulimanu. Ae afai o le a tumau le tulimanu ma le fesoasoani a le tolu faamalama, na faʻasaina i itu uma e lua, e leai se aoga.

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

O tafatolu o Armenia Sctuawolds i mita taʻitasi ua faʻavae.

E faʻapipiʻiina nei tafatolu i le taimi uma o mita. Afai e faʻatagaina e le fua, latou te faʻafaileleina pe a le - na o le kalave o le tau. O le uta autu i totonu o lenei suʻega tala mo le Komiti Faʻafoe - o le tasi e tuʻu i le tulimanu ma tasi pito o loʻo iai i luga o le eleele. O nei taofi e faia mai le pa, o laupapa ma le mafiafia o le 50 mm, o paipa o le tino mautu (le itiiti ifo i le 7 * 40 mm). A faʻapipiʻiina le taofi, o loʻo tuu i totonu o le tulimanu, ua faʻapipiʻi i totonu o le eleele, maʻea le faʻaʻailo, tietie uila uila.

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

Taofi tuu tonu i le tulimanu

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

Tietie taʻavale e tulia i le eleele, faʻaopopoina le lesitala o tamaiti

Mataupu i luga o le autu: faʻafefea ona aoina Karnis Magellan: Fuataga ma Faʻapipiʻi

Ina ia aveese avanoa o le itu sifi, o le faʻavaeina o taofi e tumau i le tele o tino e faʻafesoʻotaʻi ai i latou i totonu o se mamanu malosi. Lenei mo nei ituaiga e mafai ona e faʻaaogaina le laupapa faʻatatauina, pe a fai o le mea moni, ae lava ia i le mafiafia ma lautele.

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

Faʻapipiʻi taofi ua tuʻituʻi i lalo

Afai e i ai se manaʻomia e teteʻe atu i le tuputupu aʻe (pe a latou manaʻomia le sili atu nai lo le 6 mita le umi), mo se laupapa o loʻo i ai le faamamafa. E malolo i le ogatotonu o le ogatotonu o le nofoaga autu, aveeseina vaega o le avega.

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

Faʻafefea ona fai le Armenia Scaffolding i luga o le pito i fafo

O sina mea lea e uiga i le fola o nei tapenaina o nei faamama fua. E faia mai se laupapa lautele ma le mafiafia o le 40-50 mm. I lea tulaga, e tatau ona latou faʻasaʻoina i tafatolu o le sili atu i luga o le faʻauiga o le fusi. O lenei fuafuaga e le o aumaia mo le i ai o se faʻatagata, ma sina gaioiga faʻasolosolo i lalo o ou vae o le a mafua ai le le fiafia. O le mea lea, o le faʻatulagaina e sili lona manaʻo.

Wooden Scaffolding: ata ma ata

O filifiliga o loʻo faʻamatala atu i luga e lelei pe a le taʻu o le galuega o le iai o mea mamafa. E le mafai foi ona inu le vaomatua i luga o le vao - soʻo se fotfassid poʻo le tele o le puipui - ma e le mafai ona tutusa se mamanu. I lea tulaga, e iai vaomatua uma ona salanu atu. O la latou fuafuaga e le faigata foi, ae o se taimi lelei o le laupapa e manaʻomia.

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

Polokalame o scaffolding mai laupapa

Mo la latou masini, o laupapa o se tulaga maualuga o loʻo faʻaaogaina - 40-50 mm. Muamua aoina racks. Nei o le lua pito i luga laupapa po o le mafiafia o laupapa ua taofia e sopoia. O le tele o le koluse o le 80-100 cm. E tatau ona latou faia i luga o le faavae o le mea moni o le sili atu pe itiiti ai lautele o le a e te lagona ai pe a e sili atu le lautele o le 60 cm. Le itiiti ifo i le 80 cm. E tuʻuina atu le mamanu o le sili atu o le tele o faʻafitauli o loʻo mafai ona faia ma fusi.

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

Ina ia le ufiufi le vaomatua i le pa o le fale, e mafai ona faia le satauro ma le tatalaina o le 20-30 cm. Latou te le avatua fuafuaga e pa'ū i le fale

Fata o loʻo tuʻu i se mamao o le 1.5-2.5 mita. O le faanaunauga mai le mafiafia o laupapa, o le a faʻaaoga mo le fola - e manaʻomia ai latou te le aisi. O fata na faʻapipiʻiina i le mamao mamao ua fusifusia i lulu. Latou te le avatua ni mamanu e galue ai. O le telefe o le kolosiʻaga ma le faʻatupuina o le faʻasoʻonoa, o loʻo maua le faʻamalosi tino.

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

Ina ia aua le paʻu le fusuʻaga, o loʻo lagolagoina i latou i laupapa / bar, tasi le itu o loʻo faʻatumuina i totonu o fata (fao), o le lua - zapyan i le lalolagi

E le mafai ona galulue i fafo o le au trams e fai i fafo, ae o loʻo iai pea le ono mafai ona faʻamutaina le vaomatua. Faʻapea e le tupu, o 'ua lagolagoina e' 'aumata. Afai o le maualuga o le vaomatua o le 2.5-3 mita, e le mafai lea ona faia, ae afai e tatau ona faia galuega i le tulaga manaʻomia o le lona lua poʻo le tolu.

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

Wooden Soundfolding faia oe lava i le lua aso

Afai o le galuega o le a faia i le maualuga maualuga, e fautuaina le faia o se tau. E mafai ona faia i latou e le o le mafiafia o le laupapa laupapa, ae le tatau ona i ai patupatu. O lima o le a fesoasoani ia te oe lagona i le sili atu le talitonuina ia i latou e fefe i le maualuga.

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

O le fauina o le scaffolding o modular, faigofie faʻateleina i le maualuga maualuga ma foliga

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

I le tulaga o le ova mai le fogafale lona lua o loʻo i ai lava le lima masani - 6 mita

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

Le le talafeagai ai vaomatua i latou e tatau ona latou 'alo ese ai, pe a fai o loʻo manaʻomia se mea e alu ai i le isi puipui

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

E mafai ona aoina laititi faʻamaʻi mai le tuai, ae malosi laupapa. O nisi taimi mo le pito i tua ma taofi le faʻaaogaina pou poʻo paipa - o le a le mea o i totonu o le faatoaga

Fale Tauva

O loʻo iai pea le auala e fai ai le malamalama feaveaʻi o loʻo faia ai - e fausia ai tutusa fale meaʻai, o loʻo feagai ma se sitepu o le koluse, ma le vaega mo le fola laupapa.

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

I luga o le crossbars o loʻo tuʻu i lalo le fola laupapa

O se fili ese o le faʻamaʻi o mea e lelei, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a aʻe i le fale o lo o alu. O le maasiasi e alu ese mai le pito i lalo, o le maualuga e tatau ona suia i taimi uma, tuʻu pe faʻatumauina i le puipui e leai se avanoa. O lea la, o lenei filifiliga mo se mea e sili ona lelei.

Mataupu i luga o le autu: puipui

Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

Fale o 'aiga - filifiliga

O nisi taimi o le tasi fata i le tasi itu fai le itu, e aunoa ma le le fiafia. E faʻatagaina oe e faʻapipiʻi latalata i le puipui, o loʻo nofo latalata i le puipui. I ni nai mea e talafeagai - mo se faʻataʻitaʻiga, ma le ofuvae, vali, faʻaoga faʻasaoina.

Ituaiga ma au pasi o uamea uamea

Pe a fausia se fale maa, o poloka fale, o vaomatua e sili atu ona talafeagai. Latou te mafaia ona onosaia soo se avega. E itiiti le talivaia mo le mafuaaga o loo i ai i le tele o itu o le togavao o loo i ai pea le taugofie o mea. O lona lua taimi, e masani ona vevesi, ua faʻaaoga le motu o le malepe o le laupapa laupapa, o laupapa faʻavae e faʻaaoga i le lumanaʻi fausiaina. Ma vaega o le uamea e tatau ona efuefu i le fale manu.

Ae o le uamea fau fale manulele ei ai ma. I le tulaga o le setete, latou te le nofoia le tele o avanoa. O tagata e ana fale o fale e tupu pea i taimi o lea taimi e faʻaaoga ai: o le fale ogalaau e manaʻomia le tausiga, naʻo le tasi i le lua tausaga manaʻomia. Poto i lenei tulaga o loʻo avea ma uʻamea, ae le o laupapa. E faigofie lava ona faʻaputuputu, maoaʻe ma malosi.

Uma uamea scaffolding o loʻo tutusa lava le ituaiga-vertical racks faʻafesoʻotaʻi e ala crossbars ma nana. Na o le auala o le tusitusi vaega i le va o latou lava e ese mai:

  • Vaomatua vao. Valaʻaina i le mea moni o le mea moni o le crossbars ma fata e fesoʻotaʻi faʻaaoga pine. O tipi o le paipa po o tisiketi o loʻo vaʻaia i luga o fata, ma i luga o le crossbars - faʻamalosia pine. O le taimi lava e faigofie tele ai ia lava lea faiga, ma taumatematega mamafa. Naʻo le faʻatinoina o le Pin Beard Vaomatua mo fale o le faigofie foliga, o le faʻaaogaina o tagata e aveʻesea ma tagata atamamai - sili ona faigata.

    Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

    Mataupu Faavae o le Fesootai Pin Vins

  • Claumps. Mo fata ma alavai, o paipa o le siʻosiʻomia vaega o loʻo faʻaaogaina, o loʻo fusifusia faʻatasi ma le tasi ma le isi o loʻo fesoasoani i se mamanu faʻapitoa faʻapitoa. O le faiga e sili atu le feaveaʻi ma le gaoioi, e mafai ona faigofie ona maua ai ni metotia curvilliar. Minus - faʻatapulaʻaina le siʻitia o le malosi ma le maualuga (e tusa ma le alu i luga - leai se maualuga atu nai lo le 40 mita).

    Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

    Clamps - faʻavasegaina faʻapipiʻi / faʻalavelave

  • Faavaa. Frames o le tutusa tele o loʻo vaʻai mai i se taʻamilosaga poʻo se paipa. E fesoʻotaʻi i le va o paipa ma tino. E i ai la latou modular fausaga, faigofie faʻateleina le maualuga ma le umi. E i ai la latou laasaga i le umi - 1.5 / 2 / 2.5 / 3 mita, o le maualuga, e tasi le vaega o le 2 mita le loloto o le 1 M O le fesoʻotaʻiga o le fug-ituaiga elemene - o le pine ma se slot i le faʻavaʻa e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le siaki pusa. O tagata faʻatupega e faia i crossbirs ma mauga. O elemene o loʻo tuʻuina i luga o le pine, o loʻo maua ai le faʻaaogaina o le pusa siaki. O loʻo faʻateleina le vaega e faʻaaoga ai paipa o le lapoa o le lapoa o le lapoa, o loʻo i ai i le faʻavaʻa fata i le tasi itu. Faatasi ai ma lenei metotia, lelei lava sipena sipepe vaega e taua ina ia leai se reslashsh.

    Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

    Faʻavaʻa o vaomatua - O le faʻavae o le faʻavaveina o le satauro ma le Uksustin

  • Tina. Faʻatasi ai ma le aotelega o le mamanu o le mamanu e ese mai i le faʻatafunaga pepa. I luga o tausuaga ma se laasaga faapitoa (masani ai 2 mita) na uia ai ni aitalafu ma le tolopo. I luga o le Jumpers mai pito uma, loka faʻapitoa pei o le "luko pal" o le atoa. O loka e faʻasaʻo i luga o le disk faʻaaogaina le tina o se pepa faʻapitoa. O manufesootai o loʻo fesoʻotaʻi ma faʻaʻeseʻese vave, e mafai ona faʻaaogaina le feaveai maualuga, e mafai ona faʻaaogaina i luga o le stade o le lavelave.

    Faʻafefea ona fai le faʻamalosi

    Wedge vaomatua fata ma crossbreaks fesootai ma tina ma le lokaina loka loka loka

Ma le tutoʻatasi o le gaosia o uamea scaffolding e masani ona fai ni pine. O loʻo latou faʻatinoina le faigofie o auala, e naʻo le lelei i le faʻatonutonuina o vaega, i le o loʻo i ai sili atu lavelave foliga, e tatau ona e faia ni isi.

Faitau atili