Gaosiga o le rafter system ma o latou lava lima

Anonim

O le Rafter System e lua ituaiga: o tautau ma magafagafa. E te filifilia le pepa e fuafua i foliga o le fausaga o le fale. Toatele latou te iloa o Rafters mo taualuga o fale tumaʻoti o le elemene autu lea o le fausaga. O le fausiaina o le taualuga ma ou lava lima o le ae manaʻomia ai le mautinoa poto ma tomai, pei o se mea sili ona faigata. O le polokalame o fausaga ma faʻapipiʻi o le taualuga o loʻo i ai i le tele o tulaga. Ae peitai, afai e te le o se tala faapitoa, ona le tatau lea ona e avea le tiute mo le mamanu o le taualuga, pe a mafai ona e faatagaina se mea sese. O le tulafono, o tagata mamanu o lo o auai i lenei.

Gaosiga o le rafter system ma o latou lava lima

Fesoʻotaʻiga ata tifaga.

O a ituaiga o taualuga?

O taualuga e faaauupegaina i ni fausaga ina ia puipuia ai i totonu o le potu ma le fogafale mai le afaina o aafiaga, aofia ai ma le le mautonu. O le taualuga e aofia ai le malifa o loʻo i ai ni vaega eseese o le faʻanaunauga. O le tulimanu o loʻo avea i luga o le faʻavae o le aʻea o tulaga o le nofoaga ma, o le mea moni, o manatu o le tusiata. O le pito i luga o taualuga uma o taualuga - folau, o se ofu o le afi ma le taualuga. Peitai, ia manatua o le galuega a le fofo e faia mo naʻo le fale, faleʻaufafa, taele poʻo isi fale. I totonu o fale gaosi, o le olo atoa 'o loʻo eseese nei, e le aoga le faʻaaogaina o se tasi meaola uma i fale uma o loʻo fau uma.

Gaosiga o le rafter system ma o latou lava lima

O ituaiga autu o rafter faiga.

Faʻapipiʻiina ma faʻapipiʻi galuega o se tutusa faiga o loʻo faʻatinoina ma se fesoasoani e faʻafaigofie ma faʻavavevave le faiga. Aua neʻi galo e uiga i le tuʻufaʻatasia o le skates - mo le taualuga taʻitasi ua fuafuaina mo lona ituaiga o ivi (faia i le taimi o le uaea). O le le mautonu o le lua ituaiga: faalava ma le mautonu. I le mataupu muamua, o le pito i luga o le taualuga, i le lona lua - tuʻuga (faʻailo, faʻamaloloina). O le mamanu, o le taualuga e mafai ona tasi, Duplex, fa-turi ma laulu.

  1. O le faigofie o se tasi ata. O se fausaga faʻavae i luga o puipui puipui.
  2. O tauafuautala mai ata o loʻo taua ai fale lavelave, o le fea mea e faigofie ona faʻapipiʻi. Skates, o se tulafono, faʻalagolago i itu faʻafeagai o puipui, e foliga mai e fausia ai se tafatolu. Ua taua i latou i luma o lumanai.
  3. O le vaega lona tolu o le fausiaina o se suilapalapa (fa-fa-fufusi), o le au skutes e lua, ae nai lo le laina o le laina roneng, honem.
  4. O le taualuga autu, o le ata lea e tutusa ma le palapala taualuga. I se isi auala, e igoa o le motu o taualuga. O sea rafter system o loʻo i ai ni vaega ma ni tulimanu eseese o le faʻanaunauga.

Tusitusiga i totonu o le autu: totonu o le Veranda i se fale tumaoti ma i le atunuu (58 ata)

O le a le auala o le rafter?

Gaosiga o le rafter system ma o latou lava lima

Masini o nofoaga.

O le rafting system, ma o latou lava lima faia, e aofia ai se taualuga fausaga, o loʻo i ai le tele o faʻatagata ma foliga o le faʻapipiʻiina. O le a lenei faiga? O le faavae o soʻo se taualuga o le tele o vae. Latou te fausia le tootoo. I se faʻaopopoga, o aʻoaʻoga talafeagai e manaʻomia i lenei faiga ma fata. O nei au elemene o le a lafo atu soʻo se vaega o le avega i luga o pou poʻo pa mo le lagolago.

O le ae manaʻomia ni isi faʻamatalaga faʻaopoopo e pei o le vaʻai ma le leaga o elemene. Na latou tautua foi e lagolago ma faʻamalosia ai le mamanu. O le faʻamalosia o le auala o le rafter e faʻaaoga faʻapitoa e faʻaititia ai le taumafaiga i le taimi o le avanoa. O se vaega e fai ma faʻafesoʻotaʻi vae o le isi. A o le pepa, o le filifiliga sili ona fiafia i le tafatolu, e pei ona lauiloa i le tumau ma le talitonuina.

Galuega sauniuni i luga o le masini o le rafter system

Gaosiga o le rafter system ma o latou lava lima

Faapipiiina o le rafter system o le taualuga taualuga.

Gaosiga ma le faʻapipiʻiina o le malae vaʻalele e amata i ou lava lima mai le fuafuaina o le fuafuaina ma sauniuni galuega. E Galue, o le ae manaʻomia ni mea faʻapitoa ma mea faʻaletonu, faʻapea foi ma le fausiaina o mea. O tagata atamamai e fautuaina muamua e mafaufau e uiga i le fuafuaga o le faʻagasologa o le gaosiga faʻapipiʻi. Ina ia fetaui lelei le faʻatulagaina o vae o le rafting vae, e mafai ona e faʻasino i le tusiata. Afai e te manaʻo e faʻapipiʻi oe lava, ona e tatau ai lea ona filifili le tele o faʻavae faʻavae poʻo fuafua, faʻavae i luga o lou iloa. O le a le mea e tatau ona iloiloina pe a fuafuaina le tapulaa o le lautele o le na?

  1. Taualuga ituaiga.
  2. Vaʻai o le Taʻaga mo le.
  3. O le tulimanu o le tulimanu.
  4. Alualu i luma uta (mamanu e tatau ona taofia ai latou).

O a mea e filifili ai mo le gaosiga o uta? Tele ona tele taimi mo lea tulaga, o le togavao o le fua o Conferot Fact ua filifilia. O tagata atamamai latou te fiafia i le fafie, e faigofie atu i soʻo se gaosiga ma e tau gafatia. Peitaʻi, e le tatau ona faʻagaloina e se tagata o sea mea e manaʻomia faʻaeteete mataala i anuslippitic fualaau aʻe mai le pua ma le pala. O le sili ona lelei fofo mo le gaosiga o le rafter - o le laupapa pa ma paramet 10x5 pe 15x5. O lona uiga, o le uluaʻi tele o le lautele o le pa, ma o lona lua o lona magutu.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona faʻamalosia le potu ofu

Aisea e sili ai le fafie i le uamea? I le avea ai o se tulafono, laupapa laupapa e faigofie ona faʻapipiʻiina ma le lelei o sea rafter faiga o le a lelei. O le malosi o se tasi o faʻavae mo le fausiaina o tauama, ma lenei mea ua iloga i le malosi ma le faʻatuatuaina o le fausaga. I se faʻaopopoga, o le faʻatulagaina o le taualuga faʻatasi ma a latou lava lima-faʻavae o le a avatua ia te oe ni faʻafitauli faigata. O le faʻailoga e le faigofie, e tele peleni, ma le sese le faʻapipiʻi o le a maua le toe fausia.

E manaʻomia foʻi ona e faʻatau se mea lelei ani-rixon faʻapipiʻi e puipuia ai le taualuga mai le malosi.

A e faia ni lalagaina o oe lava, aua neʻi galo o latou tapulaʻa faʻalagolago i luga o le taualuga, o le umi o le malaga ma, e tusa, o le tulimanu o laua faʻatasi.

Meafaigaluega mo le nanaina o le rafter system

Gaosiga o le rafter system ma o latou lava lima

Faapipiiina o node o le rafter system.

O le amataina, e tatau ona faaauupegaina oe ma le mea faigaluega talafeagai. Mo le gaosiga o le taualuga e te manaʻomia:

  • samala (tele ituaiga);
  • umiaina;
  • o faʻailoga mo le faʻaaogaina o faʻailoga, penitala;
  • ulo;
  • Kerner;
  • hacksaw;
  • rofautte;
  • vili.

Oe o loʻo sau pea i luga o le taʻavale antill (seti), bulgarian ma le maualuga. O lenei ua e faatauina uma masini ma mea faigaluega fausiaina, e mafai ona e amata galuega. O le vaega muamua o le nanaina o le rafter system o le saunia o le luga o le puipui ma luga. O mea i luga o le faavae o loʻo faia ai puipui, e le masani ai i luga o le laualuga. I soo se mataupu, e iai le feteʻenaʻi, tusa lava pe e te vaʻai ia te oe o le a le matauina. I le taimi lava e tasi, o le fua o le vavaeeseina o mea na atili ai ma lata ane, ma e le talafeagai mo le fausiaina o se auala e gata ai. Ina ia sailia le saʻo o le vavaeʻese talafeagai, e tatau ona e faʻaaogaina se maualuga poʻo le plum. O lea, o le ae faʻamaonia o puipui e sili atu i nai le CM, ma o tulimanu e mamao mai 90 °. O lea la, a o le i faʻapipiʻi le taualuga, e tatau ona e faia fua o le a iloa ai feololo. O lau galuega o le faʻasaʻoina o le le tusa ai ma se masini faʻapitoa.

Mataupu i luga o le autu: Palcony Glazing Filifiliga (Ata)

Faapipiiina o le rafter system ma ou lima lima

Gaosiga o le rafter system ma o latou lava lima

Faapipiiina o le rafting taualuga fatu.

O se tulafono, e tele auala e fau ai le ofe. Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻavemilo o tautau tulaga o loʻo faʻapipiʻi e faʻaaoga ai faʻatoʻaga uma. Tagata tomai faapitoa fautuaina e faia se intic infop. O le a le mea? O le laina pito i lalo o lena, i le aoina o le mamanu i le lalolagi, o le a e faigata ona siitia i luga o le taualuga, pei ona tutusa ai. Ina ia faia le faʻapipiʻiina, oe manaʻomia ona fai se tagata sauniuni-faia mamanuina o loʻo faia i mea mama. E mafai ona e faʻaputuputu le tele o faʻatoʻaga, o le a fetaui ma nei tapulaʻa o tapulaʻa. O tulaga lelei autu o lenei metotia o le faigofie o le faʻapipiʻiina ma asthetics. O le taualuga e mafolafola ma matagofie.

O le rafter e fai ai le mea e sili ona faigofie ai le mamanu. Peitai, o le a talafeagai lelei ai le auivi iinei, o lona uiga foi o le tausia o lona Foafoaga. E masani lava, o le faʻapipiʻi e faia e ala i le aoina o vaega o tagata. O le galuega e faatinoina i le tele o tulaga.

Muamua e tatau ona e setiina elemene elemene, luma-laina. E tatau ona tuʻuina i latou i se fapi ma le tulaga i le atoa o le faʻavae. Le isi, i le va oi latou e faʻapipiʻi ai le filo. O lona olo ua saunia manino, lea e taua tele i lenei galuega. Ona Lalau mai lea o elemene uma, le faatoaga a le Fafo System. A faʻapipiʻiina le System, faia le faʻamalosia fata (fula), o le faʻamau. E fautuaina e toso le na o mai seia maeʻa le faʻapipiʻiina o le pusa.

O lea, o le rafter system e tatau ona iai ni faʻatoʻaga, itu ma le skate e tafe, maelala ma diagonal elemene. O Maouerlat o se vaega o le taualuga, o se pa po o le ogalaau. Totoina e fesoʻotaʻi ma ia.

O le vaega autu i totonu o le faʻapipiʻiina o le taualuga o le mamanu o faʻatoʻaga. E masani ona aofia ai ma taulaga ma faatoaga. Manatua o le sili sili ona eseese o le solo solo o se faʻataʻitaʻiga tafatolu. O le faia lea o lenei mea, e tatau ona e talosaga mai le fusi ma le pa (fusifusia). O lea faiga e sili ona talitonuina ma tumau.

O lea ua e iloa pe faʻafefea ona faʻatino le faʻaiuga o le taualuga i le taualuga ma o latou lima. O le mea moni, e leai ni faʻafitauli faʻapitoa i lenei pepa, o le mea autu o le saʻo lea ma le mautinoa i le faʻapipiʻiina o faʻatonuga.

Faitau atili