Faʻafefea ona fuafua le quadus a le potu, puipui, faʻatauaina, fola

Anonim

I lea taimi, e tatau ona matou iloa le eria ma le lapoa o le potu. O nei faʻamaumauga e ono manaʻomia pe a vaaia le vevela ma le faʻavaivaia, pe a faʻatau mea na faʻatau ma i le tele o isi tulaga. E tatau foi ona iloa le tele o taimi nei iloa ai puipui o puipui. O nei mea uma o loʻo fuafuaina e mafai ona faigofie, ae o le a muamua galue i se roulette - fuaina uma itu manaʻomia. I le auala e faʻamaonia ai lea o le vaega o le potu ma puipui, o le lapoʻa o le potu ma o le a taua atili ai.

Faʻafefea ona fuafua le quadus a le potu, puipui, faʻatauaina, fola

E masani ona manaʻomia le fuafuaina o le potu o le potu, o lona uiga

Potu sikuea i sikuea mita

E faigofie ona e mafaufau, e manaʻomia le manatuaina o taugofie faiga faʻavae ma ia faia fua. Mo lenei tatou te manaʻomia:
  • Roulette. Sili atu - ma le tausi tagata, ae o le masani ai e fetaui.
  • Pepa ma le penitala po o peni.
  • Calculator (pe faitau i se koluma pe i le mafaufau).

E faigofie lava le seti o mea faigaluega, e i ai i faatoaga soo se mea. E faigofie atu le fuaina ma se fesoasoani, ae mafai ona e feagai ma oe.

Muamua e tatau ona e fuaina le umi o puipui. E fautuaina ona fai i luga o puipui, ae a fai o le a faamalosia uma meaafale, e mafai ona e faia fua ma i le ogatotonu. Pau lava le tulaga, mulimuli i le liofeteta le pale o lo o taoto ai puipui, ae le o le faaletonu - o le fua sese o le a itiiti ifo.

Nofoaga Faatulagaina

Afai o le potu o le pepa saʻo, e aunoa ma le tuʻufaʻatasia o vaega, fuafua le potu o le potu vave. Fuaina le umi ma le lautele, tusi i luga o se fasi pepa. Tusi numera i mita, ina ua uma e le Tamia Centimita. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le umi e 4.35 m (430 m (430 cm), o le lautele o le 3.25 m (325 cm).

Faʻafefea ona fuafua le quadus a le potu, puipui, faʻatauaina, fola

Faʻafefea ona fuafua le sikuea

Maua fuainumera o loʻo puʻupuʻu, matou te maua le potu i sikuea mita. Afai tatou te liliu atu i la tatou faʻataʻitaʻiga, ona i ai lea o le a i lalo: 4.35 M * 3.25 M = 14,1375 sikuea mita. m. i lenei masei tele, e masani lava o numera e lua pe a uma le semicolon, o lona uiga teisi. Aofai, o le sikuea o le potu o le potu e 14.14 sikuea mita.

Mataupu oi luga o le autu: O le autau e faia oe lava: mai laupapa, lala, lala

Faapipiiina o foliga le talafeagai

A e manaʻomia e fuafua le vaega o le foliga sese, ua solia i ni fuainumera faigofie - sikuea, toctonal, tafatolu. Ona latou fuaina uma lea o vaega e manaʻomia, e fua ai faʻatatau e tusa ai ma le lauiloa o faʻamatalaga (o loʻo i ai le laititi ifo i le laulau).

A o le i fuafuaina le potu o le potu, ona faʻatino foʻi suiga. I lea tulaga, e le toʻalua fuainumera, ma le fa: O le umi ma le lautele o le fomaʻi o le a faʻaopopoina. O fuaitau o mea uma e lua ua manatu ese.

O le tasi faʻataʻitaʻiga o loʻo i le ata. Talu ai o mea uma e lua o se tafatafa, o le vaega o loʻo taʻua i le tutusa o le fomu: O le umi o le umi e faʻateleina e le lautele. O le numera e tatau ona ave pe faʻaopopo i le potu tele - faʻalagolago i le faʻasologa.

Faʻafefea ona fuafua le quadus a le potu, puipui, faʻatauaina, fola

Sikuea sikuea

Sei o tatou faʻaali atu lenei faʻataʻitaʻiga pe faʻapefea ona fuafua le potu ma se faʻapaologa (ua faʻaalia i le ata i luga):

  1. Matou te mafaufau i le sikuea e aunoa ma le soli: 3.6 m * 8.5 m = 30.6 sikuea mita. m.
  2. Matou te iloiloina le itu o le tautua o le tautua: 3.25 M * 0.8 m = 2.6 sikuea mita. m.
  3. Matou te piilima e lua numera: 30.6 sikuea mita. m. + 2.6 sikuea mita. m. = 33.2 KV. m.

O loʻo iai foʻi potu ma pa pupuni. I lea tulaga, tatou te vaevaeina lea o faʻafou ma trionallege ua mauaina (pei o le fuainumera o loʻo i lalo). E pei ona e vaʻai, mo se mea ua tuʻuina atu, e tatau ona i ai le lima ituaiga. Na mafai na smash ese, tuu se tufuga, ae le o se laina faalava. Leai se mea o iai. A seti o fuainumera vaʻaia faigofie e manaʻomia, ma o le metotia o latou faʻasoa e ōga.

Faʻafefea ona fuafua le quadus a le potu, puipui, faʻatauaina, fola

Faʻafefea ona fuafua le potu faʻapitoa

I le tulaga lea, o le faʻatonuga o mea faʻatatau o:

  1. Matou te manatu o se vaega tele o vaega: 6.4 m * 1.4 m = 8.9 m = 8.96 sikuea mita. m. Afai o laa, matou te maua le 9, 0 sq.m.
  2. Mafaufau i se tamai faatafafa: 2.7 M * 1.9 M = 5.13 kv. m. Lautele, matou te maua 5.1 sikuea mita. m.
  3. Matou te manatu o le vaega o le tafatolu. Talu ai o le itu taumatau, e tutusa ma le afa o le vaega o le tafatafa ma tutusa tutusa itu. (1.3 m * 1.9 m) / 2 = 1.235 sikuea mita. m. Ina ua maeʻa le taamilosaga, matou te maua le 1.2 sikuea mita. m.
  4. O lenei o loʻo tatou gagau uma e maua le vaega atoa o le potu: 9.0 + 5,1 + 1.2 = 15.3 sikuea mita. m.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona vali le pa i lau oe lava

O le faataatiaga faʻapitoa o fale e mafai ona eseese eseese, ae o le faʻavae sili na e malamalama i ai: Matou te faʻavasega i luga o le tele o fua, fuafua i le sikuea o mea uma.

Faʻafefea ona fuafua le quadus a le potu, puipui, faʻatauaina, fola

Fua faatatau mo le fuafuaina o le eria ma le tele o faigofie geometric foliga

O le isi faʻamatalaga taua: O le potu, fola, folasaga ma le faʻaʻeleʻele vaega o tulaga tutusa uma. O eseesega e ono i ai pe a iai ni ami -lolopo pou e le mafai ona oo atu i le taualuga. Ona toesea lea o le quandas o nei elemene o nei elemene mai le atoaga o quades. O le iʻuga, matou te maua le fola.

Faʻafefea ona fuafua le sikuea o puipui

O le faʻaiuga o le pa puipui o puipui e masani ona manaʻomia pe a faʻatau mea lilo - pepa puipui, sipela, ma isi mea. Mo lenei mea faʻatatau, faʻaopopo faʻapitoa o loʻo manaʻomia. O le lautele ma le umi o le potu o le a manaʻomia:

  • tataoa o le maualuga;
  • Maualuga ma lautele o faitotoa;
  • Maualuga ma lautele o le faʻamalama matala.

Uma fuataga - i mita, pei o le sikuea o puipui ua ave foi i le sikuea mita.

Faʻafefea ona fuafua le quadus a le potu, puipui, faʻatauaina, fola

O mea e sili ona fetaui o le faʻaaogaina o le fuafuaga.

Talu ai o le puipui e tafao faamasani, ona manatu lea o le eria mo se faatafafa: O le umi o le umi e faatele e le lautele. I le auala lava e tasi lea, o loʻo tatou fuafuaina ai le tele o faʻamalama ma faitotoʻa, o latou tulaga ua toe suia. Mo se faʻataʻitaʻiga, fuafua tulaga faʻavae o le pa o loʻo faʻaalia i totonu o le ata i luga.

  1. Puipui ma le faitotoa:
    • 2.5 m * 5.6 m = 14 kv. m. - atoa le vaega o le puipui umi
    • E fia le ave o le faitotoʻa: 2.1 m * 0.9 m = 1.89 sq.m.
    • Puipui e aunoa ma le amanaia le faitotoʻa - 14 sq.m - 1.89 sikuea mita. m = 12,11 sikuea mita. M.
  2. Puipui ma le faamalama:
    1. Quads o pa laiti puipui: 2.5 m * 3.2 m = 8 sq.m.
    2. O le a le tele e ave le faʻamalama: 1.3 m * 1.42 m = 1.846 KV. m, lapotopoto, matou te maua le 1.75 sq.m.
    3. Puipui e aunoa ma le faamalama matala: 8 sikuea mita. M - 1.75 SQ. M = 6.25 SQ.M.

Saili le aotelega o pa puipui o le a le faigata. Matou te piilima uma numera e fa: 14 sq.m + 12.11 sq.m. + 8 sq.m + 6.25 sq.m. = 40.36 sikuea mita. m.

Tusitusiga i luga o le autu: Filifili se LOFT Fofo mo tamaiti

Maota Le Vaelua

Faʻafefea ona fuafua le quadus a le potu, puipui, faʻatauaina, fola

Fua faatatau mo le fuafuaina o le potu voluma

Mo ni faʻataʻitaʻiga, o le tele o le potu e manaʻomia. I lea tulaga, e tolu mea taua e faatelevaveina: lautele, umi ma le umi le umi. O lenei taua e fuaina i Cubic Meters (Cubic Meters), taua le sili atu o le kupita. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaoga faʻamaumauga mai le palakalafa talu ai:

  • Umi - 5.6 m;
  • lautele - 3.2 m;
  • Maualuga - 2.5 m.

Afai e te faʻateleina, tatou te maua: 5.6 m * 3.2 m * 2.5 m = 44.8 m3. Ia, o le lapoa o le potu o le 44.8 poloka.

Faitau atili