Faapipiiina o le tafe vai vai

Anonim

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se fualaʻau vai vai ma ou lava lima?

I tausaga taʻitasi o le taimi taimi e te manaʻomia ai ona ola e aunoa ma le vai vevela, ua atili ai ona umi lava, ae tusa lava pe o le 10 aso le faʻaletonu o se isi auala.

Faapipiiina o le tafe vai vai

Ata 1. Tapuʻu o le tafe vai vevela, 1 - faʻamafanafana elemene, 2 - ki, 3 - o le faʻamalosia o le malosi o le vai, 6 - o loʻo manaʻomia ai le suavai e faapipii le masini i le puipui.

A oʻo mai i le mafanafana o le faʻamafanafana i se mea na ola ai i ni nai vaiaso, o se tali lelei e mafai ona avea ma faʻapipiʻi o le tafe vai vevela. O le pito sili ona aoga e faigofie ona faʻapipiʻiina. E moni lava o soʻo se tagata e mafai ona faʻafetaui i lenei faiga, e matua faʻapitoa lava le poto masani o le faipu ma le ua vaivai.

Tele taimi e masani ai, o meafaitino o mea e tautau ai i luga o le puipui, e mafai ai ona mafai ona fefiloi i le umukuka poʻo le faletaele, ina ia mafai ona faʻateleina le vevela leiloa. Tafe 'eseʻesega, pe a faʻatusatusa i faʻaputuputu, i ai le faʻapupula ese, e fesoʻotaʻi ma le mea e le fuafuaina tele ai. O puipui masani ma fusi fao e ono sau. O tafega o loʻo i luga o masini o loʻo i luga o le fufuluina o le fufuluina poʻo le magoto ma lalo ifo. Mo ia mea e na o mataupu, o le fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga e tatau ona faʻamaoti mai i le faʻatonuga e sau ma le masini lava masini.

O lelei ma le le atoatoa o lenei mamanu, o le faʻapipiʻiina o le mafai ona faia oe lava

Faapipiiina o le tafe vai vai

Polokalame o le kesi tafe vai vevela.

Tulaga lelei o le tamoe o le vai vevela

  1. Laititi tele pe a faʻatusatusa i faʻaputuga vai vevela.
  2. Sili atu faigofie spindinder faiga.
  3. O le mea sili ona maualalo masini.

Le mautonu o le tafega vai vevela:

  1. O le maualuga o le malosi o le taumafaina e maualuga tele - mai le 5 i le 30 kilowatt (sili atu i le 5 i le 8 kilowatt, ae i nisi tulaga e mafai ona o mai i le 30).
  2. Le manaʻoga mo le mamafa o vai mamafa i totonu o le system, a leai ei ai le avanoa o loʻo mu le masini.
  3. Ile fesoʻotaʻiga ma le faʻafitauli muamua, e le mafai ona faʻaogaina se mea faapena i luga o le pito i luga o le tele o fale puipui.

Afai e leai se potu maualalo a se aiga laititi ma o le fale mautotogi e faʻapipiʻi se faʻaputuga mamafa, o le faʻatinoga o le fanua e tatau ona faʻamafanafanaina vai.

Faapipiiina o le tafe vai vevela ma ou lava lima: mea faigaluega

E aoga le totogi faʻapitoa pe a fai o ni taimi i le faʻapipiʻiina o le tafe vai vai o le a le mafai ona le malamalama ai, e le tatau ona taumafai e tutoʻatasi le eletise, ina ia aloese ai mai le faʻapipiʻiina o le eletise.

Faʻapipiʻiina ma atili faʻagaioiga e tatau ona faʻatinoina i le saogalemu.

Faapipiiina o le tafe vai vai

Ata 1. Lautele Ata o le tafe vai vevela.

Mataupu i luga o le autu: faʻafefea ona fausia se uaea i le fale

E tatau ona maitauina o le tafega vevela i le ulufafo e tatau ona taʻele pe masani ai, a leai o le a le maua se taimi e faʻamalieina ai le vai.

O le a le mea o le a manaʻomia ina ia mafai ai ona faʻatinoina le faʻapipiʻi o se tafe vai vevela:

  1. Tafe-ituaiga vai vai.
  2. O le hose mai le taele, e tatau ona fesoʻotaʻi i le paluluga i le disconnedid tapon o le taʻele.
  3. Se eletise eletise e mafai ona viliina i se pu i le sima.
  4. Fao ma totini.
  5. Alu mo sima i lalo o le tele o le tele o solo.
  6. Tolu i le tolutusi tasi-COD e le mafai ona faia e le aunoa mo le mana o le mea e sili ona vevela.
  7. Ki ki.
  8. Sikulukalaiva pe a le sikulu.
  9. Sgatia.
  10. Fumilent.

I le tulaga ua fuafuaina e faʻapipiʻi ai le Inpatient:

  1. Tee ina ia mafai ona faʻasolo vai i se boailer mai le plumming system.
  2. Crane alatoto, o fea le tele o vai i le vaitusi o le masini.
  3. Fetuutuunai le umi o le umi o le umi umi mai le suavai i le sterter.

E mafai ona fai ma se seti mo le faʻapipiʻiina o uʻamea-palasitika paipa (tipiina paipa o le umi o le umi ma faʻaputuga fesoʻotaʻiga-comps).

Sauniuniga o se tafe eletise eletise

Faapipiiina o le tafe vai vai

Faaputu o le faʻataʻitaʻiga eletise eletise.

Muamua lava, e tatau ona e filifilia le mea na manaʻomia e le vai vevela. E lava le tele o masini o lenei ituaiga e mafai ona faapipiiina ma ou lava lima. E ese le ese i le mamanu ma foliga. Peitai, ua faʻavasega uma lava i se taimi tutusa, ma o le faʻapipiʻiina o latou e masani lava ona tutusa.

O le ata o le tafega o le vai o loʻo faʻaalia ai le isi ata 1, lea 1 o le faʻamafanafana o elemene, 2 - ki, 3 - o le malosi o le suavai , 7 - Holes manaomia ona faʻapipiʻi le masini i le puipui.

Soʻo se vai o le vai vevela o le a aofia ai ma le tuʻusaʻo le vevela o le paʻu (lea o loʻo sailia mai itu uma o le cylinder ma o fea le 2 o loʻo faia ai le kapeti, 3 uaea pe Sui ma puipui.

O le sterter e faʻapipiʻiina, faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tuʻuina i se toega ma le sulu le toe faʻaleleia tagata faʻatonutonu mai le motusia o le vai, moli vai, malamalama paʻu.

E tatau ona taʻua i luga o le pa o le nofoaga lea na fuafua ai le tafega vai ua fuafua e faʻasaʻoina. O le a manaʻomia mo le faʻatauina o pu. Le isi, e tatau ona e faia le numera talafeagai o pu, lea na e aveina ai tagata mamai i latou. Le isi, o le a mafai ona e amata faʻaaogaina le faʻapipiʻiina o se tafe vai vevela.

Faapipiiina se tafe vai vevela ma ou lima lima

Faapipiiina o le tafe vai vai

Matamata o le tafe fua o le faʻaputuputu vai vai.

Faʻapipiʻiina ma faʻafesoʻotaʻi se mea faigaluega e mafai ona tupu i le 2 auala:

  1. Faatasi ai ma le fesoasoani a le taele hese e tape i le taimi lava latou te faia ai le vai vevela. I lea tulaga, ki le va o le vai o le vai vevela ma le palu fefiloi o le a faia e faʻaaoga ai le fefiloi ma 'au. A o le 'au o loʻo i le tulaga mo le taʻele, o le a mafai e le vai ona o ese mai le vai vevela, ma i se isi tulaga - pei ona masani ai, mai le perai.
  2. Le talafeagai i le fale mautotogi o le vai paipa. I lea tulaga, e manaʻomia le faʻapipiʻi o se isi falaoa i le faitotoʻa o le vai vevela. E ono mafaufau e mafaufau i ai auiliiliina lenei metotia.

Mataupu i luga o le autu: O le ata o le ata o le moli o tagata

E manaʻomia le faʻaalu o le vai malulu, pe a manaʻomia le faʻatuina o le tap adapter faʻaaogaina le fiva i le nofoaga ua fuafuaina.

Faʻapipiʻiina le taʻavale tupu e tusa ai ma faʻatonuga mo le fesoʻotaʻi ai o le faʻamafanafana o uaea. O le isi faaeega e faʻafesoʻotaʻi le uaea, faʻataʻitaʻiga, ma se mataalue mo le masini fufulu. Na faʻaaoga e le mana o le faʻamafanafana e leai ni mea e tatau ona sili atu i le mafai ona o ua oona i totonu o fale o loʻo i ai nei. A leai, i le gasologa o le tuʻufaʻatasiga o le vai i le malosi atoa, o le a avea ma foliga faʻatusatusaga e vaʻai lea i le plugs poʻo le otometi.

Le isi, e te manaʻomia e faʻamau le vai vevela i le puipui i pu i potu ma mea ola na saunia muamua. O lenei e tatau ona e faliu i luga o le vai vevela i totonu o le plumming system.

O le alatoto ua ulufale atu i le paipa o loʻo i totonu o le masini, ma le sprefable hese poʻo le uʻamea-ceramic tube e faʻaalu ai le alatoto. O mea uma o le a faʻalagolago i le faʻapipiʻi o le auala o loʻo fuafuaina. Paipa poʻo le tulaga e tatau ona fesoʻotaʻi i se faʻapitoa sauniaina fetuunai. Ile taimi lea, o le a sauni le faiga mo le taotoga.

Faapipiiina o le tafe vai vai

Fesoʻotaʻiga ata o le eletise eletise i luga o vai vevela.

O le isi mea e tupu ai le faʻapipiʻiina o le Crane poʻo le taʻele palu mai le faʻasologa o le vai vevela. A maeʻa lena, e mafai ona e alu i le suʻega o le masini faʻapipiʻi. E manaʻomia le aofia ai o le mamafa o le faʻaogaina o le vai ma le eletise eletise o le sterfea. Pe a ma le 10-15 sekone mai le Crane mafai ona mafanafana pe afai o le faʻapipiʻi na faia se mea sili ona lelei, vai vevela. O lona faʻamalosi ma le mafanafana e mafai ona fetuʻunaʻi e ala i le faʻaaogaina o le alatoto: A faʻamalosia le vai, e mafai ona malu. E tatau ona fai mai o le masini mo le 3.5 kw hot vai (manava vai) e matua le mafai ona maua. O le vevela i vai vai eseese o le a mafua mai i sina mafanafana e toetoe lava vevela. O le masini e i ai le malosi maualalo e fautuaina e faʻatau faʻapitoa i le tulaga o le fale mautotogi o se uati tuai e le sao mai ai 3.5 kw.

Afai o le tafega vai o loʻo i ai i le aveeseina mai le magoto, e tatau ona fesoʻotaʻi le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o se mea e mafai ona momoli mai ai le suavai.

Faapipiiina o tafega vai vevela: fautuaga

Afai e faʻamalieina mea uma ma le fesoʻotaʻiga ma o loʻo iai se manaʻo, e mafai ona e nana fesootaiga i tua atu o le pa puipui. O lenei o le a mafai ona fiafia i le mafanafana o le taʻele i le tausaga atoa ma aua le fefe e tape le vai vevela.

Afai o iai se vai o le le lelei lelei i totonu o le fale, e mafua ai ona fesoʻotaʻi le vevela ma se vai faʻatumu: O le a maua ai le avanoa e faʻalautele ai lona vai i le vailaau. O le sili ona faʻatuatuaina filifiliga mo le faʻafesoʻotaʻiga o le maualuga o le malosi o le vai o le faʻapipiʻiina o se uaea ma se kolosi o le vaega o le 2.5 MM, ma le taimi nei

Tusitusiga i luga o le autu: Filifiliga o le vave-mago valenish mo fola

Faapipiiina o le tafe vai vai

Fesoʻotaʻiga ata o le vai vai vevela.

Aua nei aofia ai le vevela vevela e aunoa ma se suavai. E mafai ona aumai ai se poloaiga. Ia mautinoa e faʻaaoga le paʻu i le taimi o fesoʻotaʻiga i le fesoʻotaʻiga. O le a manaʻomia foʻi le faʻaaogaina o le otometi fuse, o le fea ua mafua ai i le taimi nei a itiiti mai 32 A.

E tatau ona manatua le saʻo o le faʻamamaina o le tafega o le faʻamamaina o masini e ono avea ai ma olopalaina o le masini lava masini ma lenei, ua leiloa le liliega.

Vai le saogalemu fesoʻotaʻiga i le vai sapalai i le ata, lea ua faʻamatalaina i le faʻatonuga. Fuafua i le faʻataʻitaʻiga, o le faʻapipiʻi e mafai ona faʻatinoina e faʻaaoga ai le faʻaaogaina o le fetuutuunai poʻo le uaea uaea. Soʻo se fesoʻotaʻiga o le a manaʻomia e faʻamaufaʻailogaina ma FMU ma le faʻamau faʻamau. Ina ia mafai ona faʻatino le pule, e tatau ona e tatalaina se popo ma le vai ma siaki le faʻatuatuaina o fesoʻotaʻiga pe a maeʻa le faʻapipiʻi.

Afai o le tafega vai o le vai o loʻo tuʻufaʻatasia ma le crane poʻo le vai taele, o le ae manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi i le malulu vai. Peitaʻi, afai e faʻatauina le vevela o loʻo masani ai, e tatau ona fesoʻotaʻi i paipa vevela ma malulu tele. Ina ia mafai ona o se vaipuna o le suavai e galue ma le saʻo le tausisia o le vevela auala, o le a faia e faia ai le vai vevela e le sili atu 35 ° C.

Ofutafetuli i atoti ma le tumama e tatau ona faʻaaloalogia uma i tapulaʻa uma o le vai sapalai ma vai vevela. Nofoaga o ni auupega, o le latou pito sili ona faʻaalia pe faʻataʻotoga e tatau ona usitaʻia fautuaga mai tagata gaosi oloa.

O le mea mulimuli e maitauina o: o le tafega o le vai vevela o le a le mafanafana le vai i se vevela. Na o le mea na ia mutia, mo se faʻataʻitaʻiga, i le 20 ° C. O lea, i le taumalulu ma taumafanafana vaitaimi, o le vevela vai ina ua mafai ona ese lona maalili: mai le mafanafana i le taumalulu i le taumafanafana.

Fesoʻotaʻiga o le eletise e tafe ai le vevela

O tafe mauga o le vai vai e tatau ona iai i totonu o fesoʻotaʻiga pe a maeʻa le faia o galuega uma faʻapipiʻi, faʻapea foʻi ma le vevela atoa. Afai e faʻatau mai le faʻalapotopotoga a le aiga, lea e maualalo le mana, ona e fesoʻotaʻi lea o le agavaʻa i le 'au.

A o le i faʻatau atu se eletise eletise o vai vevela, e tatau ona e fuafuaina ma le faaeteete le avega i luga o le eletise eletise ma saunia se tolu-vaega faʻatasi. O le Cable ituaiga e tatau ona filifilia e faʻavae i luga o le faʻatatauina o le mana o le faʻamafanafana elemene (sefulu). O se masini faapena mo le mafanafana o le vai o le mafai ona mafaufauina o electrical faapitoa ma se mea aoga malulu.

E le gata i le aloese mai le faʻaleagaina o mea, o le ae manaʻomia e faʻapipiʻi se masini tapunia tapunia (Uzo), o loʻo maua ai faʻafitauli faʻafuaseʻi. E tusa ai ma le saogalemu manaoga, o le a manaʻomia ona e faʻafesoʻotaʻi se ituaiga masini ese ma uiga e fetaui lelei ma le avega i luga o fesoʻotaʻiga.

Faitau atili