Kevr WEL: FAAMATALAGA, meatotino ma talosaga

Anonim

O le taimi nei, o le kevle ua avea ma tulaga masani o le lavalava ma manaʻoga o tagata o lona ola e masani ona lamatia: militeli ma Siprokov, o tagata suʻesuʻe ma tagata tausi manu feʻai. O Kolala Fbers o loʻo faʻaaoga i soo se mea, lea e manaʻomia le malosi maualuga, ma faʻamutaina mai i luga o le vaʻa, e faʻalauteleina le lautele. . O lenei mea na maua mai ile afa seneturi talu ai, ma o le toʻatele o le a foliga ese mai o le fafine ma lona Tusitala.

Na faapefea ona faaali kele?

Kevr WEL: FAAMATALAGA, meatotino ma talosaga

O le faʻatusa o le fatuina o lenei tagata taʻutaʻua o Jauber Stephanie Kolk i le laititi fiafia e fiafia ai e loka lavalava mo pepe. Ina ua tuua le aʻoga, sa ia mauaina se kemisi faʻapitoa i Carnegie University, ae miti o vailaau. Ina ia maua tupe mo le aʻoaʻo i le iunivesete, o le 1946 sa amata ona galue ai le teine ​​i le taʻutaʻua taʻutaʻua, ma sa vave lava ona ia iloaina o lana galuega. O le 1964, na galue ai le kulupu o Kollik i le faʻaleleia o le gaosiga o polyrairiam - polymeric mea ma se rod-foliga fausaga e mafai ona suia ai uʻamea uʻamea. Musumusu atu i le feololo metotia, na mafai ai e Stephanie ona maua se ituaiga uiga ese o tali, o le a le pasiaina o faamama filo filo.

Ina ua maea ona filifili e le auvae le malosi, sa taʻe le galuega ona motusia mea - Le malosi o le mea fou sa sili atu nai lo le uamea.

O mea fou ua faʻaigoaina Kelelar, mauaina faʻapisinisi faʻaaoga i fitugafulu. Na amata ona faʻaaoga mo le gaosiga o paʻu, faʻamafanafanaga o mea faitino, mea faʻapitoa. I lena lava taimi, sa avatu e sofaigaluega ma malosiaga, o le malosi sili o polmidad muramid, o le augatupulaga o le atinaeina o uiga taitoatasi o le puipuiga. O le manatu o le ofu talaloai ua aliali mai i le taimi o le Taua Muamua a le Lalolagi (o lona tusitala o le tusitala clove Dyle), ae o papatusi tutotonu uamea ogaoga ma pupuu.

Tusi i luga o le Autu: Pepa lamepa Fai oe lava ia. Faaeteete

Tagata tomai faapitoa a le National National Instition of Acationsore mo le tele o tausaga na faaalu auiliiliga, i le taimi na latou faamaonia ai o le tetee atu i le fasioti tagata e fitu na maua ai le fitu. O le vaega mulimuli o suʻega o mataupu na faʻaalia o le malosi o se tino o le tino e faʻaititia i lona susu ma pe a faʻaalia i Uv rays. Sa maua ai foi o le WVIL Dessie Worged Worgent a latou nofoaga malupuipuia pe a uma ona fai ni fatuga ma mea e le mafai ona latou malamalama ma mago.

O le iʻuga o le atinaʻeina atinaʻe o le ofutino voular ma se taupulega o le susu o le susuga, o le tuʻuina atu o puipuiga mo le faʻamalosia o vaega mai le vai ma le la . I se faʻaopopoga, o le puloutau ma le totigilima, totigilima, toso potu, ma isi mea o loʻo aoga e avea o se auala o le puipuiga taʻitasi.

Meatotino a Aramd fibers

I le faʻaopopoga i le maualuga o le malosi, o Kevla e tele isi mea totino, igoa:

  • A faʻafesoʻotaʻi le afi ma le maualuga vevela, e le paʻu ai lenei fiber, aua le ulaula, aua le ulaula ma e le faʻavaivai;
  • O le kevr e le oona ma le le atoatoa;
  • O le vevela o lona fatu o le 430-450500 o tikeri;
  • O le malosi o le Arid Fuli e amata ona faasolosolo le faʻaititia pe a oʻo le sili atu nai lo le 150 tikeri;
  • Pe a o le faʻaʻaisa, e na o le malosi o le kalave, o le a mafai ai ona tatalia le vevela o le vevela (luga atu i le -200 tikeri);
  • O le mea lea o le eletise eletise.

Kevr WEL: FAAMATALAGA, meatotino ma talosaga

E le gata i lea, o le kevlar ie e iloga i le malu, hygroscosiccession ma le mafai i le ea fesuiaiga, ma e matua lelei pe a faʻaaoga. E moni, e le fetaui i lavalava na fuafuaina e galue i tulaga faʻagaioi ma maualuga vevela. Ina ia faʻateleina le vevela teteʻe, o le kevle ua ufitia i le alumini. Mea e mai i lea Fatua ma le Faʻamamaina Puipuia faasaga i le Manu Malosiʻaga o le Suafa Laʻulaina, faʻafesoʻotaʻi ma hots vevela i le 500 tikeri, faʻapea foʻi ma le pupu e vevela vevela.

E tatau ona faʻaopopoina o lenei mea e faigofie tele - tasi le mita o ie mamafa 30-60 g, ma e ui lava e le tau gafatia (mai le $ 30 i le sikuea malosi e faʻamatuʻuina atu o ia tupe faʻaalu. O nisi taugofie e puipuia ai mea e faʻamalosia e le au ma le au filogia, lea e maua ai le teteʻe atu i le faʻaleagaina ma le mauga a le lagi. O ia ie o loʻo faʻaaogaina mo puipuiga puipuia i le galue ai ma ni tagata taʻalo, totigilima, atoa foi ma le faʻaaogaina o le auʻa. O le tausiga o oloa mai ia latou e matua faigofie. E le tatau ona latou:

  • masani ona fufulu;
  • faamama vailaʻau tuaoi;
  • malamalama i le la susulu.

Mataupu i luga o le autu: togalaau faia-i ai-oe-tagata mea leaga mea ma ata o manatu

O fea o apalai kevle?

O lenei maualuga-malosi fiber maua le sili ona eseese le faʻaaogaina - mai le vaʻalele ma avanoa o le vaʻalele i taʻaloga ma tagata turisi. O le kevr e sau i le maketi i le ituaiga o filo, corrd, ie, faʻapea foi ma vaega o le tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina mea . O auala autu o lona faaaogaina o:

Kevr WEL: FAAMATALAGA, meatotino ma talosaga

  • Gaosiga o le faʻamalosia o paʻu;
  • Faia o apamemea ma fiber oplec uaea;
  • hydroteppnical ma gas-gaosi fale gaosi o le maualuga omiga;
  • Vaalele ma avanoa tekonolosi;
  • vaapiapi o le vaa;
  • fuafuaga ma orthhetis ma oloa orthopedic;
  • o lona uiga o le puipuia o tagata mo le au tau, eletise eletise, tagata o loʻo galulue faʻatasi;
  • Tagata fai mea ma mea faigaluega.

E aunoa ma se masalosalo, i le lumanaʻi, tatou te manatu uma i le alualu i luma o lenei mea matagofie matagofie ma le avanoa fou o lona faʻaaogaina.

Faitau atili