O le mea e sili ona ou fiafia iai i le fale e sili ona fiafia i ai

Anonim

O le mea e sili ona ou fiafia iai i le fale e sili ona fiafia i ai

Manuia le aoauli uo pele!

O le isi vaomatua na amata ona poloka laʻu laʻau sili ona e fiafia iai i le fale e sili ona ou fiafia iai. Ou te alofa ia te ia e sili atu le geranium!

O le mea e sili ona ou fiafia iai i le fale e sili ona fiafia i ai

.

O le mea moni, o fugalaau uma e lelei, i na lava ala, ae o le pogisa ma lona matagofie Team Chills - o se fugalaau faapitoa.

Ou te fia faʻasoaina atu ia te oe le le mafai ona faʻafaileleina fanua ma le tausiga mo le lalolagi.

Fale o le fugalaau o plaxia. Faʻamatalaga

O le igoa faasaienisi o gloxinia o le agasala. Ma na ia tulai i Europa i le 19 senituri, lea na aumai mai i ai i vaomatua o Pasila.

O lenei Siamani Garde Gardener na fiafia tele i lenei fugalaʻau na matua fiafia lava ona sa ia faʻailo mai lena taimi.

Berhies aumai le tele o ituaiga lalolagi, ma faigofie, ma le tefe, ma Hentsene, o le lanu eseese o le lanu, lanumoana, lanumoana, ma se isi itu i luga o pito o o lau, ma e i ai pefu, tuʻuina atu e le tele o manatu.

Gloxniania o se tiber laau ma le tele o laulaau.

O fugalaʻau e iai se faʻailoga o le logo ma le lapoa o le 5 i le 13 sene.

I le taimi lava e tasi, o le tasi laau mafai ona fuga mai i le 20 -30 fugalaau.

O le fiailoa o fugalaʻau mai le amataga o le tautotogo i le tuai o le tautoulu. O nisi fugalaʻau - e fai mai tagata fiafia - e fai mai e i ai ni a latou goto ma fugalaʻau i le taumalulu. Ioe, e mafai ona ia faia se mea, ae le o le saʻo. I le taumalulu, o gloxniadia e tatau ona avatua i le filemu, a le mafai foi ona ia oti muamua mai le manava.

Mo le taimi muamua sa ou feiloai ai i le Sctixinia, o nofo pea i Pavlodar. O matou i le ogatotonu o le aai sa i ai se fale tumaoti i le tulimanu o le kuata. Ma ia o iinei, sa ou afai lava ia, sa ou gauai mai i faamalama o tagata uma na faamalosia e le lalolagi ma le itupa eseese o eseese ituaiga.

Vaai faalemafaufau, oka se matagofie! Ioe, na asia na asia aʻu e le matau ma le manaʻo ia i ai le agaga i le fale. Ua ou oo mai i lena taimi, sa ou lafoaia lau alaga mai lanu uma na ou vaai iai, ma aumai i le fale.

Ona ou te maua se aoina lautele.

Ae paga lea, ina ua uma ona laʻei, ou te le maua nei le taimi nei, ae o ou taumafai.

Faʻafefea ona faʻaitiitia lalolagi mai le laupepa

O le mea e sili ona ou fiafia iai i le fale e sili ona fiafia i ai

Vaeluaina pepa o le sili ona faigofie ma sili ona faʻatuatuaina auala e tuputupu aʻe i le fale i Gloxnia.

Afai na e vaai i uo ma matagofie gloxinia ma manaʻo e tuputupu aʻe o ia i le fale, aumai lemu, ina ia leai se tasi o faʻaaliga

O le mea e sili ona ou fiafia iai i le fale e sili ona fiafia i ai

, soifua maloloina talavou lautele lautele laupepa, ma sili atu lua pe tolu.

Fale puʻupuʻu e oʻo atu i le 1.5-2 cm ma lalo ifo i se tamai ipu ma le vai faʻapipiʻi. Pepa taʻitasi i se isi tioata!

Ina ia aloese mai le lafoina, faʻaopopo se ulugaliʻi "phytosphaurin" pa'ū i totonu o le vai.

E le manaʻomia le vai, ae naʻo le faʻamamafa pe a manaʻomia.

A aliali mai aʻa, o le laʻau e manaʻomia le tuʻu i totonu o le tamai ulo ma se faʻamalosi mai le paluga o pi ma le vaitafe o loʻo.

I loʻu ititi ai, pe a tulaueleele ma tuufaatasiga o le palu, e sili le maulalo i sina taimi loloto, e le tatau ona tu malosi i luga.

A aliaʻe laʻau, matou te faʻaseʻe ai le lalolagi i se nofoaga tumau o nofoaga i le sili atu o le sparator sili ona manogi o 12-13 cm.

O le laueleele o Snownicia e manaʻomia le fafagaina mai o le fefiloi o laufanua o le fanua, Sipi ma le S ioes ma le vaitafe o loʻo i le 1: 2: 1: 1 fua faatatau.

Ia mautinoa ia faia se alavai lelei.

I le muamua tausaga o le olaga, o laʻau tuputupu aʻe mai le laupepa, e le mafai ona e faʻatulagaina le taimi o le malologa.

Faʻafefea ona faʻaitiitia lalolagi mai fatu

E mafai ona matua gloxniania mai fatu. O nei, e mafai ona e maua le tele o laiti o laʻau laiti. E tatau ona na o le mafaufau i lenei metotia e le talafeagai mo le faʻateleina o tagata leaga ma ituaiga o gloxniani. Ma mo le sili ona matagofie lanu, o le tele foʻi o le sili ona matagofie - Ianuari - o le sili sili ona matagofie: o le sili sili ona manaia: o le sili sili ona manaia: o le sili sili ona manaia: o le sili sili ona manaia o lanu.

E tatau ona ave le ipu vai maualalo, sasaa i totonu o se paluga o pit, oneone ma laugfgesegese i lalo, faamaufaailoga luga.

Fatu faataapeape i luga o le lalolagi, e le mo manaʻomia le fanua. Tapuni ma le tioata po o ata tifaga. Le tutusa auala o le totoina o le ma le onetinia.

Tuu ipu i totonu o se nofoaga mafanafana. Fana o le a aliali mai i le 10-15 aso. Naʻo le a spray mai le fana fana, aua le faʻaleagaina e aloese mai le faʻataʻavaleina o le eleele, e mafai ona oti ai sosolo.

O le masina e mulimuli ane, o laau laʻau a Splogaloneia o le Pixined, i le masina mulimuli ane totoina i se tamaʻi povi, ma pe a latou tuputupu aʻe teisi, i ponaʻi sili atu.

E masani lava, gloxinia tupu mai fatu e amata ona fuga i le 6-7 masina.

Ina ua maeʻa le paʻu, ua sauni Gloxniania mo le taimi malolo.

Totoina le tuber o le gloxinia

Afai e te manaʻo e amata gloxniania ma aua le faʻalavelave ma fatu ma lau, asiasi i le faleoloa fugalaau ia Fepuari. Filifili mafaufau loloto e fituxy boling, maloloina ma le ola fatu. E foliga mai e tuai a faalavasina o Ubrabne tele, ua leai se mea. O ulau laiti, o le laau o le a fuga e le tele ma umi, e pei ona faia mai le averesi.

Ua uma ona ou tusia mea mo le filifilia o se ulo ma le lalolagi.

Aua le le mautonu po o fea le aʻa, ma poʻo fea ona mata.

Sazed aʻa aʻa i lalo i le eleele tasi lona tolu o ona maualuga. O le isi e tatau ona i luga o le eleele.

E tatau ona sasaa le lalolagi ina ia leai lava lona itu, ae na faʻaititia ai pito o le ulo. E manaʻomia ina ia aua neʻi paʻu le vai susu i le Tuber.

A taunuu le Sprout 5 cm, e mafai ona e faʻapipiʻi le lalolagi ma tapuni atoa le tuber.

Gloxinia. Fale o Aiga

O le mea e sili ona ou fiafia iai i le fale e sili ona fiafia i ai

E leʻi manaʻomia e Gganagusia le popole, o se fugalaʻau le talafeagai. Ae ei ai pea tulafono mo le tausiga i le fale e te manaʻomia ona e iloa.

E le manaʻo e faʻamago le faʻataʻitaʻiga o le eleele, o lea e sili ona lelei e fesoʻotaʻi ma le alavai pe a tulaueleele.

E tatau i le vai i taimi uma, moderately i le faatausiusiuga o le ulo ina ia le vai e le o maua i luga o le tuber, ma i se tulaga i le fugalaau ma laulaau. Ma e sili le vai i totonu o le pallet.

E fiafia Slowxinia le malamalama, ae le tumau i le solomuli vave la. Na ia pasi atu i le itu i sasae. Afai ua misi le moli, ua amata ona sao le laau.

I le tuputupu aʻe tulaga, e tatau ona piki i luga glonksinia taʻitasi uma 10-15 aso. Talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, "Apilir-tuputupu aʻe", ma i le tulaga o le boopenization - "Uniforlor-Bud".

I le tautoulu, e tatau ona e saunia e vaeluaina i le vaitaimi o le isi taimi. A aunoa ma lea, o le a fuga le laau e le o faʻamalosi ma e taunuʻu mai.

Tausaga malolo taimi

Mai ia Setema le toe fafaga, ma talu mai le faaiuga o Oketopa, e faasolosolo ona ou tipiina le vai.

Ina ua pogisa laʻau, latou te tipi, o loʻo taʻele foi foʻi le fola, ma le 1.5 - 2 cm.

O le ulo ma le tuber (e le manaʻomia e eli i luga) Taofia i se matutu pouliuli ma le potu malu, lea o le mea o le a taumalulu seʻia o Fepuari. Ma o le a ala ai, o le a mafai ona toe avatu.

O nisi o vaega o aso nei o ata o ata o le a fuga mai mo se umi umi, tusa lava pe Tesema. Oi talofa, ae e tatau ona latou sauniuni mo le le toe ola i le malosi i le malosi, tipi fugalaʻau ma lau laʻau.

Fale o le fugalaʻau o le gloxinia ma le tausiga talafeagai o le a faʻamolemole oe ma le tele o fugalaʻau. Afai na ia te ia te ia uliuli laulaau, o loʻo tu i luga, puʻupuʻu, puʻupuʻu manoa ma tele apu, o lona uiga e nofo lelei gloxinia i totonu o lou fale.

  • Faʻafefea ona faʻaliliuina i totonu o fualaʻau
  • Vevela taele mo le tuua o fale puipui
  • Aisea e le Blom Cacti
  • Fugalaau portulak. Susulu ma malie
  • I totonuTusi a Blog

    Tusi i luga o le autu: collage mai le ata ma ou lava lima i luga o le watman i le faamanatuina o le faaipoipoga

    Faitau atili