Tutoatasi o tutoʻatasi o laupapa faʻapipiʻi o le fogafale lona lua

Anonim

O fale o ufiufi i se tasi taimi na sili ona lauiloa i lea taimi ma le atinaʻeina o mea fau aso, na latou tuua sina i tua. 'Ua toe fai ma sui o aso nei laupapa. E mafua mai i le mea moni naʻo totonu o le fale o le laau o laʻau e tumu i le fealofani ma le toʻafilemu. O le faʻamaeʻaina o se fale e mafai ona faia i soʻo se mea. Ae e le o le faʻaaogaina tele lea, talu mai puipui na faia e ogalaau foliga sili atu ona manaia ma faʻalenatura nai lo le vali poʻo ni pepa puipui.

Tutoatasi o tutoʻatasi o laupapa faʻapipiʻi o le fogafale lona lua

Polokalame o le inter-strey luga o le fale laupapa.

Ae o le fesili o le faaumaina o luga o le a faʻalagolago i ai naʻo tagata lava ia tofo fiafia. A o le fusi laupapa o le fogafale lona lua, e faʻataunuʻuina foʻi mai le umu. E leai se isi filifiliga. Faʻamalosi pepa faʻapitoa e le puʻeina i luga o puipui laupapa. I le maeʻa ai, o le faʻavae atoa ua faia i mea masani - fafie.

Fafie Faleoloa-Faleoloa i luga o le fogafale muamua

Wooden Wootlap i le va o le fola muamua ma lona lua e tatau ona ausia nisi faʻavae manaʻomia:

  1. O le maulalo o le faʻataʻitaʻiga e tatau ona malosi ma tetee atu i le tuuaia o avega mai luga, e fautuaina e fuafua le tele o avega ma le laina.
  2. Wooden Woomp Beam e tatau ona malosi e mafai ona faʻatulaga le fola i le fogafale lona lua ma le taualuga i luga o le muamua.
  3. E tatau ona tutusa le olaga e le au faaemu, pei o le fale atoa laupapa laupapa atoa. Ole faʻatuatuaina o le utaina ile faiga ole faufauga o le a mautinoa ai le saogalemu ma puipuia le toe faʻaleleia o galuega.
  4. Mo le fola e taua tele i le faʻaaogaina o le tele o le vevela ma le pisa.

Tutoatasi o tutoʻatasi o laupapa faʻapipiʻi o le fogafale lona lua

Wooden Chigram ata ma vavae ese.

Uili laupapa laupapa e pei ona ova atu i le faʻatinoina o galuega tetele uma, ma e eseese latou mai le faʻamalosia sima ma faʻafefe sili. E lava le malosi o le tagata lava, e leai se mea e manaʻomia e faʻaaoga ai mea faigaluega mamafa. Faʻaaogaina o utu, e mafai ona e faʻaititia le mamafa atoa o lona mamafa i luga o le faʻavae. O tulaga lelei o le laupapa laupapa e a le tau maualalo. Ma faʻapipiʻiina le gaosiga tatau ma faʻapipiʻiina, o lenei fuafuaga o le a le auai i se tasi tausaga e luasefulu tausaga.

O le le lelei o le laupapa e aofia ai se tulaga afaina ai o se gaioiga. I le faʻaopopoga, o le faʻaletonu o oloa o 'oloa e maualuga le afi i le afi. Ina ia faaitiitia le ono aafia ai o ia faiga, e taua tele le tapena umu i le taimi muamua o le galuega. Mo le sili atu o le sili le faʻaaogaina o le autasi laupapa. Ina ia mafai ona aloese mai le le mafaamatalaina, e le fautuaina le faia o le sili atu nai lo le 5 m. Afai o le a sili atu le star, e manaʻomia le faia o isi lagolago i foliga o koluma poʻo le mea taua.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona tautau faʻata i luga o le puipui, chotrobe

Fuafuaina o le mamanu o le tumutumu i totonu o le fale laupapa

O le aofaʻi mai le tele o le fuafuaina o le uta uta o le a faia saʻo ma mafai ona e faia se mamanu malosi maualuga, o le a faʻatinoina lau galuega umi ma tautua i se taimi umi.

Tele taimi, o le utupoto i totonu o le punou o loʻo faapupuuina i le puipui puʻupuʻu. E mafai ai ona fai le tulaga maualalo. O le sitepu i le va o utupoto o le a faʻalagolago muamua i le tele o le vaega. I le averesi, o lenei tele o le 1 mita. E le na o se mea mamao, e pei ona o le a faʻateleina le taumafaina o mea ma aga galue.

Tutoatasi o tutoʻatasi o laupapa faʻapipiʻi o le fogafale lona lua

Fola o le stam stateting polokalame.

E sili le tuʻuina atu o le manaʻomia i le utupoto ma se vaega tele kolosi, nai lo le faia o le faʻapipiʻi ma se laʻasaga laʻititi ma le vaivaiga vaivai.

O le tele o le tele o utupoto i se aofaiga o le vaitau:

  • 2200 mm Sina - Fuaiupu 75 * 100 MM;
  • 3200 mm scance - vaega 100 * 175 mm po o le 12 mm;
  • 500 mm span - Fuaiupu 150 * 225 mm.

Afai e faia le faʻapipiʻi i le va o le uluaʻi fola ma le ala i le va o mea e tatau ona tutusa, ae o le vaega o le 'oulopoto e mafai ona filifilia. O lenei ona o le mea moni o le tele o avega i le Art o le a matua itiiti ifo nai lo le fola atoa.

Meafaigaluega mo le faʻatulagaina o soʻotaga-fetaui lelei

O galuega uma e mafai ona faia na o latou lava. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona saunia nei mea faigaluega ma mea e fai:
  • vili;
  • vaai;
  • Topsoric (pe a tatau ai, Big ma laitiiti);
  • moa;
  • o le samala;
  • leai o se mea le manatu faapito;
  • faiga le tulaga;
  • Faapipiiina elemene.

A o le fale oloa, o le fafie e tatau ona maualuga lelei ma mamago lelei. A o le i faia uma galuega, o elemene taʻitasi o elemene e manaʻomia e faʻagaoioia auala o le a puipuia ai le pala ma faia fafie i luga o le afi.

Masini o laupapa laupapa

Tutoatasi o tutoʻatasi o laupapa faʻapipiʻi o le fogafale lona lua

Laulau o le fuafuaina o laupapa laupapa.

O le tumutumu o ou lava lima e matua faigofie lava, o le mea autu o le usitaʻia uma o fautuaga ma tekinolosi. O le utupoto e faaputu i luga o puipui. Ina ia mafai ona malupuipuia le malupuipuia, o loʻo tipiina le fesoʻotaʻiga faʻapitoa i totonu o le puipui i lalo o le vaega manaʻomia. Tuu se utupoto i totonu o le fesoʻotaʻiga, ua totoina ma afifi mai itu uma. Lenei o le a taofia ai le faʻavaeina o le malulu alalaupapa i le lumanaʻi. Afai e i ai se vaega o Beam i lalo ifo o le pa, ona mafai lea ona faia le malologa i le loloto.

Mau i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se moli i lalo o le toeaina?

O le filifiliga lona lua e faʻamau ai le ova i le puipui o le "folo taʻele". Ina ia faʻalauteleina se mauga, o faʻapipiʻi o faʻapipiʻi e faʻaaoga i le tulaga o le puipui o le puipui. O ia o le Smutipii e tele lava taimi e masani ona faʻaoga pe o O pa o le fale e fai ma taʻaloga. I totonu o le fale laupapa, o le utupoto ma le utupoto i luga o le tulaga e mafai ona tumau ma se togafiti.

E taua le taua o le sili ona taatele ai le sili ona taatele i le pito i totonu o le biglel - o le faʻaaogaina lea o pa faʻaoleole. O na pa na faʻapipiʻi i le fana, ma ua uma ona faʻapipiʻi le utupoto ia i latou. E fautuaina le faʻaaogaina o le bruus ma se koluse vaega o le 50 * 50 mm.

Mo se fale talita, o loʻo ia faia se auala tele. O le pa e faia ai ni faamoega faʻapitoa i le mea o loʻo faaputu mai ai le pito o le sili atu. O le sili ona loloto o le faamoega o le 150-200 mm, a o le lautele e tatau ona fetaui ma le tele o itu. I se faʻaopopoga, e manaʻomia le tuʻua o le avanoa i itu uma o le 10 mm. E pei o le tulaga muamua, o pito o mea ae e te leʻi o mai i le faamoega i totonu o le faamoega.

Ua mafai ona faʻaaogaina le taula mo uʻamea mo le faʻapipiʻiina o elemene. Faatasi ai ma lenei faʻapipiʻi, o le iʻuga o le utupoto o le a le ulufale i le puipui.

Floting Banks: Fautuaga

Ina ia mafai ona faia le fogafale muamua, e tatau ona e faia se lisi. O lenei tulaga o galuega e mafai ona faia e faʻaaoga ai le lautele o ituaiga o mea.

Tutoatasi o tutoʻatasi o laupapa faʻapipiʻi o le fogafale lona lua

Polokalame o le tulaga o le tulaga.

I le tele o atunuʻu laiti i le itu o le utupoto, pa faʻa-konaseti o loʻo faʻatumuina. O na pa e tatau ona i ai le kolosi o le 40 * 40 pe 50 * 50 mm. E le tatau ona latou faia lalo o le umu autu. E mo i latou o le a mulimuli ane faapipiiina laupapa, o le mafiafia o lea mea e tatau ona i totonu o le 10-25 mm. Ina ia mafai ona fufusi le taualuga, e mafai ona e talosaga i luga o fasi pepa. Faʻaaogaina pepa mea, e mafai ona e maua se faʻaliliuga atoatoa. O le mea sili ona maualalo plywood mafiafia i lenei mataupu e tatau ona le itiiti ifo 8 mm. E taua tele le pulea o le a pito o laupepa na taoto i le ogatotonu o utupoto.

Mataupu i luga o le autu: Faʻamaeʻaina o le malifa o Windows Tamavich Panels - o le vaega mulimuli o le faʻapipiʻiina

Nai lo le faʻaogaina o pa faʻaseʻe, e mafai ona e faia ni fale faʻapitoa i utupoto. Ina ia faʻaaoga lenei metotia, e tatau ona faʻalogo muamua atu le sima nei.

O le filifiliga o le fola, o le pito i lalo o le tuleiuna elemene mafai ona tatalaina, mo lenei, o elemene tautaunu e le tuʻituʻi i luga, ae teisi maualuga. O lea, o le fola o loʻo faia i le va o utupoto.

A maeʻa le kesi, e mafai ona e amata amata tuʻu le fola o le fola lona lua. Afai ae le o le fogafale lona lua o se fale lauʻeleʻele, ona lava lea o le faia o se fola faʻapena. Afai o le potu o loʻo tu i luga o le fogafale lona lua, e tatau ona faia le fola mai mea maualuga. O le a faataatia tuutusaga laupapa i luga o le lags.

Isoping o le inter-storey luga

I le fale laupapa, e taua tele le faia o lelei le malosi o le soifua maloloina. E manaʻomia foʻi le faia i le Inter-Deptony i luga o luga. O loʻo tuʻuina atu i aso uma le Faletupe i aso nei i le tele o lautele. O le a le aoga o le mea e filifilia ma na taina lelei, o le hirmmail o le potu o le a faalagolago. E taua tele lea pe a fai o le lona lua-fulu o le fogafale atoa o le tino o le a manatu e avea ma fale. O lea la, o le faʻatupeina e le vevela mai le potu ae le o ia, e manaʻomia le faʻapao o le soifua maloloina ile va o uto.

O le fulufulu fulufulu o le a lelei filifiliga.

E maualuga lona maualuga o tulaga lelei, ae le o se sili atu le lelei o foliga. E le gata i lea, ina ua maeʻa se vaitaimi o se taotoga, o lona tino e faafesuiai, ma micropar o loʻo tatalaina i totonu o le siosiomaga.

E tatau ona totogi faʻapitoa i le leo o le soʻotaga o le Inter-Deptoy.

A gatoina soʻo se mea e aoga ia puleaina lona nofoaga. I le va o Lauga ma le Insulator e tatau ona nonofo fua. Pepa o mea e tatau ona tipi malosi i le tele, rocky mea e fetaui lelei ma le tele.

Afai e faʻapipiʻi le faʻapipiʻi i le va o le fogafale muamua ma le 'ie, e manaʻomia le faʻatuina o le parobara. Polythylene ata e mafai ona taulimaina ma lenei. Ina ia tuʻu le faʻamalosi mai lalo o le ata vave, e manaʻomia le tuʻuina atu o le vela o vaʻa.

Faitau atili