Faʻafefea ona faʻapipiʻi le paʻu i le iʻuga?

Anonim

E tele ma e tele atu tagata o loʻo sailia i aso nei i le faletaloto, e le faigofie e faʻaosoina ai le goto, ma faʻatasi ai ma se laupepa.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le paʻu i le iʻuga?

O le mea sili ona lelei mo le siki i totonu o le umukuka e leai se fiva, atoa ai, faʻapea foʻi ma le umi umi.

Lenei o se faʻauiga moni i lona aoga ma le faigofie. O mea uma, o se matamuli o se tapo e le gata na lafi mai mata e le o ni elemene sili lea o le pipili, ae avea foi ma mea lelei e teu mo ni nofoaga eseese.

Filifilia o se Nofoaga

A o le i faapipii i le fusiina o le magoto saʻo i le kapeneta, muamua e tatau ona e filifili i se nofoaga faʻapitoa i totonu o le taʻele laulau. E le masani ona 'aʻai o le nofoaga o le fale, ma o le paʻu o le uati i se laulau i se tulaga masani filifilia pe a fuafuaina i le fale. O le mafuaʻaga lena e manaʻomia ai le filifilia o lea nofoaga muamua ae ou te leʻi faʻaaluina le paipa ma isi sosoʻo atu uaea.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le paʻu i le iʻuga?

Curling atigi e sili ona lauiloa, latou te faʻatagaina oe e fatuina se tasi potu mamanu.

Muamua lava, e tatau ona maitauina, i le tele o taimi e sau ai le faitotoʻa o le suavai. O le mea lea, ia filifili loa pe tatau ona fetaui lelei ai mo oe, pe a iai paipa i le faaiuga o le Kapeneta, faʻaopopo le 'au mea. Afai o lea, ia filifili se moega i luga o le moega i luga o le tipiina o pu i luga o lona pito i lalo ma malutaga mo paipa uaea ma le sipela o le sili atu faafitauli. Afai e le talafeagai lenei filifiliga, ona sili lea o le faʻapipiʻi o le magoto i se isi mea. Ae o le paʻu o le paʻu o le a manaʻomia ona faʻataʻitaʻi pea i lalo o le magoto pe mai lalo o le pito i lalo o tulaga, pe faia se tamai itu e tatalaina i ai.

Ia amanaia le itu o le atoa o le vaega o le faletaele ma vavae ese tu. E taua tele i le lumanaʻi o le moega i autafa o le moega ma le uati e taofia ai oe filemu pe tuu isi, leai ni mea taua i le faletaele.

E taua tele, e le fesoʻotaʻi paipa vevela i le vai vevela e le fesoʻotaʻi ma le tumbta. E le mafai ona faaleagaina le i luga. O le mea lea, poʻo le tulaga o le paʻu o le mea e sili atu mai le paipa vevela e le itiiti ifo ma le 3 cm, pe faʻapipiʻi i le nofoaga o fesoʻotaʻiga ma le vevela-tetee masani foliga. O lenei ma le moli o meaafale o le a sefe, ma o le a maua ai se potu i se isi mafanafana. Ma e taua foi lenei mea, pei ona matua faʻaleaga le faʻatafunaina ma le alofa o le a le faʻatagaina ai le foliga vaʻaia. Ma o le ea i totonu o le potu o le a faʻamafanafanaina, e lelei tele i le vaitau malulu.

Tusitusiga i luga o le autu: Hozblok i le atunuu e faia oe lava

Lisi o meafaigaluega talafeagai

Faʻatasia Syink e atoatoa mo se fale faifaʻamataʻu o le alofa kuka, mautinoa le kuka kuka.

Ina ia mafai ona faʻapipiʻi lelei le kapeneta ma le magoto i le faletaele, e tatau ona e faamasani i le lisi o mea faigaluega, le i ai o le mea sa tatau ai i soʻo se mataupu. O lea, mo faapipiiina, o le a e manaomia muamua:

  • Furthasin ma se vaega atoa o niniti o masini mo i ai (palu sisina, siphon, ma isi mea);
  • Kapeneta i lalo o le magoto;
  • vili pe leai;
  • Spormanter mo le faatulagaina o fao;
  • o le samala;
  • Hacksaw mo le tipiina pu i le laulau ma le iuga;
  • lio;
  • Silkone (pe a fai e le mafai ona nonoa le fufuluina i luga o le fao).

Sauniuniga o kapeneta ma atigi

A maeʻa ona e filifili i le nofoaga, ua oʻo i le taimi e amata ai le magoto. O nisi tagata e fiafia e faʻapipiʻi muamua faʻapipiʻi ma faʻamau le magoto i luga o le puipui, ma faʻasusu solo i le tab. Peitai, e le o se mea lelei tele lea. E i ai le sili atu ma faigofie filifiliga.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le paʻu i le iʻuga?

Polokalame ma le fiafia mo le magoto.

Muamua, e tatau ona e mautinoa e saʻo atoatoa le suavai i lalo o le uafu, ua faʻapipiʻi lelei ma lelei. O le taimi lava e te siakiina ai, agai atu i le faʻapipiʻi o le moega o le moega. E amata i le, tatala le faatau muamua. Pei o se tulafono, o loʻo faʻatau atu i se foliga taʻalo, ma faʻatumu le puʻeina ma isi mea talafeagai e tatau ona ave i ai. Lelei tele pe a fai o le polokalame faafaasālalau. O lea o le a e aumaia le po tele vave. A e aoina, e mafai faapefea ona e liligi uma fao ma tulimanu. Faamolemole ia matau o le ai ai se tele tele uta i luga o le paipa e le gata i le tele o le atigi atigivae, ae e mafua ona o le tumama o le a i totonu o fata. Ma ina ua maeʻa le faʻapipiʻiina o le kapeneta o le kapeneta ma le magoto, fusi le nati ma fao toe malosi o le a matua faigata. Masalo, o le a e tatau ona fanau atoa le vavaeeseina atoa.

O lea, o le moega i autafa o le laulau e potopoto ai. Oti i le puipui ina ia mautinoa le saʻo ma le faigofie o le mea filifilia. Alu nei i le fonotaga o le ua magoto. E manaʻomia le aoina o le a ese mai le nofoa. Ina ia faia lenei mea, muamua o le faʻaseseina le faʻafefiloi lelei i le o le lagi, ma le puleaina e le mafai ona suia. Faʻafesoʻotaʻi mea totoe i le papupuni ma toe tasi e faʻafilemu ai le paluga i le magoto. E sili le faʻaaogaina o se palasitika poʻo se meaola faʻapitoa suamalie suamalie mo paipa. Lenei o le sili atu le faʻatuatuaina filifiliga. Ua mautinoa le taimi i luga o le taimi e mafai ai ona tafe i le paipa. Ma le palaka ma le palasitika o le a mafai ona tumau umi.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona pikiina le lautele o le pupuni lipine mo le uafu mai le pafter mai le Taffeta: Sauniuniga, matoto

Alu nei i le faʻapipiʻiina o le siphon. Liliu i luga o le magoto ma faʻapipiʻi ma le saogalemu e faʻapipiʻi ai le taimi nei i le magoto. E mafai ona sasaa atu ni vai i luga o le pakete i le magoto. Afai e leai se vai i le nofoaga o le fefiloi ma le siphon ma o le a le faʻapipiʻi saʻo le vai ma le vai. A leai, o le a manaʻomia ona e mimilo le fefiloi, siphon poʻo le paipa seia oʻo i luga o le plumping o le a leai se susu.

Amata kapeneta ma le magoto

Faailoga o coungerorting i lalo o le umukuka goto.

Ina ua mavae lena, alu i le sili ona faigata o galuega. E manaʻomia le faʻapipiʻi o le magoto i le moega i autafa o le moega. E foliga mai e leai se mea faigata iinei. Ae e foliga mai na o le muamua vaai. Lelei tele, pe a fai o le pu i le laulau o le nofoa o le umukuka i lalo o le magoto ua uma ona tipi manino i le tele, faapea foi ma mea talafeagai mo paipa. Ona na o oe na o le vaai tino pea i totonu o le Kapeneta, ia faʻamalosia ai ia le savali ma faʻagaieesea ai le mea lea i le puipui. A leai, e tatau ona e tutoʻatasi muamua pu manaʻomia o oe. Ia matua faʻaeteete i se tipi i le laulau i lalo o le magoto. E sili le le faia vave faia se pu tele. A leai, o le taʻavale 'Olo o le a pa'ū i totonu ma e tatau ona e pikiina se mea fou poʻo le itiiti ifo i le galuega mo le galuega. Sa ma faasolosolo lava ona matou tipiina le pu, ma taumafai e fufulu i totonu. Ma a puipuia le fola ia Melama o loʻo iai, e mafai ona e toʻafilemu. O le filifiliga sili ona lelei e faʻapipiʻi i le tino o le fufuluina. E masani, e taua ia i lalo o le poloaiga. Ae e te le tau vevesi ma le galuega.

A e alu aʻe le laulau moega i autafa o le moega i le puipui, maka le penisini poʻo le penitala i luga o le puipui o le nofoaga o le a ofi ai (i le pito i tua puipui). Ona viliina lea ma se peritorator poʻo le taʻavale (faʻalagolago i le malu o le puipui o le puipui) pu i nofoaga faailogaina. I totonu o pu malosi fale mamae, ona mafai lea ona e ofiina le magoto ifo ia te ia lava. E mafai ona e faia lenei mea, i le taimi lava e tasi na te tuu ai le solo. Ae e sili atu ona faigofie i le auka sesega muamua le sosea faapito mai le sasaina ai le tumbda i lalo o le timbata i lalo o le ai.

O nisi taimi i nisi o faʻataʻitaʻiga, ua naʻo le tele o sulugatiti e leai ni pu mo le fao. Ona e i ai lea o sau filifiliga e lua mo le foʻia o se faʻafitauli. O le muamua o le faʻasaʻoina o le fufulu i le puipui i luga o le silicone. Afai e te filifilia le sili-uiga sili ona lelei, atonu e te le masalosalo i le faʻatuatuaina: o le a lelei mea uma. Ae maitau e mafai ona na o le faʻasue pe a fai o lau puipui o se paʻu pe na o le vali. I luga o le puipui, tuʻu taga pepa poʻo mea na pa, e sili le le faʻataʻitaʻia. O le isi filifiliga o le faʻatauina o se auala sili ona malosi mo le magoto (mai le maamora, mo se faʻataʻitaʻiga), ma ua uma ona tuʻufaʻatasia le magoto. Ae o le ua i le poloka e mautinoa lava o le a tatau ona faia i le fesoasoani a tagata poto faapitoa. O oe lava e le mafai ona taulimaina lenei galuega. Ia fesoʻotaʻi uma paipa manaʻomia ma uaea, ona ki lea o le vai ma siaki taimi uma i le taimi o le gasolo.

Tusitusiga i luga o le autu: Glue mo Linoleum: Faʻafefea ona kelu i le laupapa laupapa, axon mo le natura, nai lo le glue pvc uamea

Faʻapipiʻi le kapeneta i lalo o le atigi ata

E i ai pea le "Tulip" Ituaiga Shel Vell lomiga. O lona uiga o le matua atoa le faʻamamaina o loʻo nana i le "vae", o le saʻo saʻo i lalo o le magoto. A e filifili e tuʻufaʻatasia se paʻu ua paʻu ma se tab, mafaufau i nei tulafono taua ma fesoasoani.

I lenei embodimt, o le a e filifilia le pito o le atoa o le mago, ae le o le a le mea. E le gata i lea, e matua talafeagai lava le i ai ma le maualuga. Talu ai o le maualuga o le atigi vae e le faʻasaʻoina, o le maualuga o le nofoa e tatau ona filifilia atoatoa.

Filifili se faʻaiuga o le iʻuga e faigofie lava ona e faʻasolo i le ua uma ona faʻapipiʻi. Ia amanaia le mea moni e tusa lava pe o le a le tele o fata i tafatafa o le moega i autafa o le moega, e tatau ona i ai i le ogatotonu o le uati o le uati o le sulugatiti.

Afai e te filifili e tuu le tumbta, o loʻo i lalo o le uati o lenei ituaiga, fai se laulau moega. Faʻailoa mai le poto masani i lou fale ina ua maeʻa ona faʻapipiʻi le vaipuna, ua maeʻa fuaina mea uma ma sili ona saʻo ma faigofie ona maua uma le tau talafeagai. O le a tau sili atu, ae o le a faʻaolaina lou taimi ma tupe, talu mai le ono mafai ona o le fua o le faʻasao poʻo le faʻapolopolo e itiiti.

Ma i le tele o filifiliga i lalo o le atigi o le tulip ituaiga, e mafai ona e taofi le laulau moega. Ona o le mea moni o mea uma ua natia i le vae, o le ituaiga o le uafu o le a foliga lelei tele. E tele mea e vave televave ma le soona faʻatau le faʻatauina o se fale tupeʻe masani ma na ona tuʻuina atu i tafatafa o se matamuli, e aunoa ma le tipiina. Ma i lalo o le magoto e mafai ona e tuʻuina i taimi uma mea talafeagai (mo se faʻataʻitaʻiga, o se pakete) pe naʻo le tuʻua o lenei nofoaga.

Faitau atili