Fale tumaoti Fale

Anonim

Fale tumaoti Fale

A o leʻi fausia se fale pe avatu ou lava lima, e te manaʻomia le mafaufau i lenei fausaga, o le talanoaga lea e ono tumau e talafeagai mai le amataga o meaafale ma le mulimuli o meaafale, o loʻo ave ma pupuni o meaafale.

O le faʻauiga o loʻo i ai nei o le faʻatulagaina o galuega tau fale ona uiga e le gata lelei, maualuga-lelei, faʻamaoni i le fuafuaina o tali, ae faʻapea foi, faʻatuatuaina, tumau, tumau, faʻaiuga, tumau, tumau, faʻaiuga ma faʻamafanafanaga. O le fale e aunoa ma mamanu o se faigofie pusa efuefu, ma e fetaui lelei ma le fesoasoani a leoleo, ia maua ai se foliga, mafanafana ma le aoga i le taotoga.

O le mea lea, o le mamanu o se fale tumaʻoti e le gata o se faʻaiuga o loʻo vali ai e le ta vali se fale ma o le a le vaega o loʻo i ai, pei o le tele o mataupu, system ma isi tuʻufaʻatasiga ma faʻatusa. E fai ai le mamanu ma ou lava lima

. O le fale mamanu e aofia ai le tele o ona paranesi, e faʻalagolago i ai le tasi i le isi. Mafaufau i ai auiliili.

Ituaiga o mamanu i le fale

• Sefe fausaga fale;

Fafo fale totonu;

• Lanulaupe (nofoaga) fale mamanu.

Pito i fafo

O le pito i fafo o le fale o loʻo igoa lea o le filifilia o le Faʻasalaga, o le ata o le o fafo. O lenei ituaiga mamanu o loʻo i ai se foliga e le gata e manaʻomia ona foliga matagofie, ae e masani ai ma le siʻosiʻomaga, e manaʻomia le mafaufau ma le mamanu o le aiga. O se pa, fale, talitutu, laufanua laufanua tusiata tusiata pepa (vaipuna, afu, galuega, o gaioiga, ma isi).

I se faʻaopopoga, o le mamanu o le fale e faʻalagolago i sinisininicty sisitema o loʻo faʻaaogaina ia latou fuafuaga.

Tusitusiga i luga o le autu: Puipuiga mo tamaiti i le maota o le gataifale - mamanu ma ou lava lima

Mo i latou e le iloa po o a ituaiga ata, ou te taʻuina puʻupuʻu ai oe: O lea o loʻo e pasi fale, o loʻo punou, o faʻamalama eseese, ma eseese koluma. O lona taua o le tusiata. E tafao faamasani, e 15 tele:

• dynamic fausaga fausaga (faʻavaeina mai le amataga o le 21b);

• denonstrdistism - o le ata tusiata (talu ai le 80s);

• Maualuga-tech (talu mai le 1970s);

• Meli-faaonaporasm (ogatotonu-20th seneturi);

• I le fausiaina o mea faimai (19202);

• o faaonaposolo (1900);

• Aso Sa (1980);

• Malosiaga (1830);

• talanoaga (ogatotonu-18 i);

• Rococo (amataga o le 18th c);

• Broque (Conf. 16th c);

• faʻafofoaa (Amata 15);

• alu le gothic (12);

• romanesqua faiga (10v);

• O le mea moni (8v d. N. E.).

Mai nisi o fausaga fausaga i luga o faiga masani, latou te ave ituaiga eseese o le taualuga, o le faʻamalama matala, faitotoʻa, maʻa o pou, o le autu e matua lautele ma manaʻomia le poto tele i le fanua o tusiata.

Totonu o le mamanu

O loʻo taʻua foi le mamanu o le fale o loʻo taʻua foʻi o totonu o le fale, i ai lona uiga, e faʻalagolago i ai, manaʻoga faʻapitoa o ola i ai, o latou manaʻoga, o latou manaʻoga, o latou manaʻoga, o latou manaʻoga, o latou manaʻoga, amanaia le naʻo le fale o le aiga, ae o manaʻoga faʻapitoa o le olaga. Le fale mamanu i totonu, pei ona e faifai uma, e faʻaagaga i le faʻamafanafanaga ma le faigofie o le ola i le tulaga muamua.

E le gata i lea, o le faʻaeaina ole laiga o le fale o se vaega taua lea, i totonu o loʻo fuafuaina se vaega taua o loʻo tuʻuina atu foi mea taua ma le oona, etc. o nei vaega uma o loʻo filifilia ma le Faauma. O lea, o totonu o loʻo i totonu e mafai ona faʻatinoina i sitaili eseese. Ituaiga o sitaili:

Mataupu i luga o le autu: fufulu masini ma makaina i foliga vaaia

• maualuga le tekonolosi;

• Miltionalism;

• O le DOODE;

• Ua nei leona;

• faifaimalie;

•.

O le maualuga-tech ua fuafuaina mo le maualuga aoga, e tuʻufaʻatasia ai ituaiga o mea tau ona po nei ma meaafale faʻaonapo nei o loʻo faʻaaogaina, e masani ona iai.

Fale tumaoti Fale

O le siʻosiʻomaga e le mafai ona faʻaoʻo le faʻafitauli, e pei ona i ai ni meaafale ma mea, o lea, o le potu e tauʻaveina ma le lita. Ma le isi, o le fefe i le potu e tasi i totonu o le potu e sili atu le itiiti ifo pe leai foi.

O faatufugaga a le au faatulagaga o ia lava solofanua lea e i ai le moli o pepa ma le alofa tunoa i le lautele. O loʻo faʻaogaina nisi e fai ata, i taimi o atavali, tele mea faʻapitoa, aemaise lava le laʻau piniki, o le tiliva lava lea e faia i le malamalama lanu tali.

O le taimi nei o le sili sili ona foliga o mamanu. E faʻalagolago i le tagata lava ia, e aʻafia lava le mamanu, ona uiga e fiafia iai, lanu lanu e faigofie lava, pei o laina, lamolemole. E leai ni foliga i le teuteuina.

O le vasega o se sitaili e faʻailoa ai le faʻasologa o le pule. O le i ai o le mea moni, o le au masani o loʻo iai se paʻu mamafa, eseʻese tino ma ata tusiata, aofia ai ma le tusiata ma isi mea taugata ma elemene.

O le fiafia o le sipela o le lua pe sili atu sitaili, e le aofia ai ni faʻafitauli faigata, e faʻaali ia te ia lava i le lua vaega, pe o le tele o faʻafitauli mai le tele o liligi, poʻo le soʻotaga, ae mea sili.

Fanua ata

Laueleele fausaga o loʻo iai le galuega autu: laufanua o le fale o le fale. O le ata o le fale o le atunuʻu e le galue mai e aunoa ma laufanua fanua, a o fai mai i luga atu o loʻo i ai se soʻoga i le va o foliga o le fale ma le teritori o aiga o le aiga.

O lea, i laufanua laufanua, faʻaopopo i pa, o galosi, pamu, nofoa ma galuega a le Greences. O loʻo iai foʻi foi mataupu o lanu lanu ma vaega e tatau ona maitauina.

Pei o isi uma o mamanu, o loʻo iai foi foi foʻi paranesi, e anoanoai o latou uiga i foliga vaaia i totonu o vaega lautele ma faʻapitoa, laufanua taʻitasi. O loʻo iai le faʻavae autu o lenei ituaiga o mamanu:

• Sase;

• laufanua malu;

• talanoaga.

O le Andental Style, na faia pea i sasaʻe o le filosofia i sasaʻe, lea na faʻaalia ai le mafutaga a le tagata ma le natura. I sasaʻe, e iai le mafaufau faʻapitoa i le i ai o maʻa i laufanua laufanua, aʻo latou faʻailoa mai ai ni filosofia ma le fesoasoani a latou.

Fale tumaoti Fale

O le tuʻufaʻatasiga o laʻau, maʻa ma vai, vai puipui o tino tino ma faʻapuna o faʻailoga o le faʻasologa oritora.

O le laufanua o laufanua e aveʻesea ai le auai o le lautele o le lautele. O mea uma lava e o mai i lalo i se natura masani masani, o lona uiga, o le tele o laʻau mafiafia o laʻau iinei e tupu.

O ala i ai o vaega, o le faʻamailaloina, o fausaga o fausaga pei o vaipuna, malaia o fale tuai, etc. e le masani ona iai. Naʻo mea faʻalenatura, o mea moni, e iai le teuteuga aganuu ituaiga.

E masani ona masani le tala i le masani a le vasega i le itu i sasae ona o lona maualuga maualuga o le teuteuga.

E tele le faʻaaogaina o laufanua fausaga o laufanua, o le tele o avanoa ua faʻaaogaina i lalo o le mutia, e iai ni tuʻufaʻatasiga o fugalaʻau ma laʻau, laʻau, ma isi mea e faʻaaoga ai alavai ese. O mea teuteu elemene e mafai ona fausia.

Ma o le a le mea e te fiafia ai? Tusi e uiga i ia i manatu. I se faʻaopopoga, ia mautinoa e te asiasi atu i le ulutala mo le mamanu ma le faʻatulagaina o le folo.

Faitau atili