O le a le mea e manaʻomia e faʻapipiʻi ai se laumua: o le filifiliga o le mea e sui ai, ofutino ma faʻaputuputu

Anonim

O le matagofie ma le lelei o le foloa i totonu o se fale tumaʻoti poʻo se fale mautotogi na te faia se sao tele i totonu o le mamanu. O se faʻavae agavaʻa e mafai ai ona e faia le mafanafana ma le mafanafana. Talu ai nei, e toʻatele tagata tau atinaʻe e fausia ai se fola lisiina faʻaaoga laumua.

O le a le mea e manaʻomia e faʻapipiʻi ai se laumua: o le filifiliga o le mea e sui ai, ofutino ma faʻaputuputu

Laminate masini ata.

A o faia le galuega, e te ono manaomia ni mea eseese mea faigaluega ma mea. O lea, o le a talanoaina le talafeagai o le ta nei mea.

O le a le mea e tatau ona e iloa aʻo leʻi lafoina se laumei?

O le a le mea e manaʻomia e faʻapipiʻi ai se laumua: o le filifiliga o le mea e sui ai, ofutino ma faʻaputuputu

Laumua o faataatia o fuafuaga.

Afai e te faʻapipiʻi lenei fola ufiufi mo le taimi muamua, aʻo leʻi ona malamalama i ai i nisi o mea taua, mataupu ia e mafai e le foloa ona auauna atu ia te oe e le o le tasi tausaga:

  1. Ina ua uma ona faʻatau pepa, e manaʻomia le siakiina ma le faaeteete elemene taʻitasi mo le ono faʻaleagaina. E le faʻatagaina e faʻatinoina mea e oʻo lava i upu faʻatupuvatututu.
  2. Ina ua faʻatautaia galuega faufale, o le le fefe i totonu o le potu e tatau ona tausisia nisi faʻailoga ia. E le mafai ona ulufale i le faʻapipiʻi vai o le vai poʻo isi vai.
  3. A o le i faia se laumua, e manaʻomia le faʻaavanoaina o lona potu i totonu o le potu o le a tuʻuina atu ai, ia le itiiti ifo i le 48 itula i le vevela luga 18 ° C. I lea tulaga, o le le fefe e tatau ona 50-65%.
  4. Ina ia nana slot ala i le va o potu tuʻutuʻuga, aunoa ma le faʻaaogaina o isi mea teuteu vaega, o le faʻapipiʻiina o le laumua e tatau ona faia i le tutusa ma le la susulu.

O le a le mea e manaʻomia e le tagata ona fausia se laumei?

O le a le mea e manaʻomia e faʻapipiʻi ai se laumua: o le filifiliga o le mea e sui ai, ofutino ma faʻaputuputu

Tagi o le laminare i le faitotoa.

Ia faʻataunuʻuina le faʻapipiʻiina o mea faigaluega, e tatau ona e saunia mea faigaluega o loʻo pasia ai le atoaga o gaioiga o le laʻeʻe, igoa:

  • tusi lesona na vaʻaia pe olo, lea o le a faʻatagaina e tipiina ai vaega le le talafeagai o ia vaega;
  • O Hammer na faʻaaogaina e fai ai le tapaa laupapa: mo nei faʻamoemoe, e fautuaina e faʻatau atu se samala faapitoa o le a ave ai le mafai ona faʻaleagaina i le lamentan i le taimi o le masani o samala masani ma le rag;
  • o auala ma filo, o lea e mafai ai ona e tusia se tutusa tutusa ma le masani ai pe tatagi i se diagonal faapipiiina auala;
  • le tulaga e mafai ai ona e siaki le maliu o le faavae ae leʻi faia le faʻapipiʻiina o galuega;
  • Penikini ma laina faʻaaoga mo fua ma laina, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a talafeagai ai, ma suʻe se vaega patino o le vaega;
  • tina ua faʻaofi i le va o le puipui ma le ta faʻamau e fatuina ai se avanoa e tusa ai ma le soʻotaga o le tekonolosi;
  • Clamps o loʻo manuʻa i luga o le pito sili ona leaga o le fola o le fola.

Mataupu i luga o le autu: batteres mo le kesi pou

Mai mea o loʻo faʻaogaina e faʻatulaga ai le laminate ma lona isi gaioiga, e tatau ona e kuka:

  • Eleni e suia;
  • tulau fanua;
  • Polythylene ata;
  • Tufuga malosi.

Le isi, o ia mea o le a iloiloina i sili auiliiliga.

O le a se mea e tatau ona ou faʻaaogaina le mea e faʻauigaina?

O le vaega auiliili fesoasoani e le gata ia latou avae ia sili atu le mea e oʻo atu i ai, ae puipuia foʻi le laʻau mai le leaga o le susuga, vevela mata ma le pisapisao vevela.

O le asō e tele ituaiga o le suia:

O le a le mea e manaʻomia e faʻapipiʻi ai se laumua: o le filifiliga o le mea e sui ai, ofutino ma faʻaputuputu

Laminate fola i luga o le ata.

  1. O le mea na tupu ai le malosi o polythylene o mea sili ona lauiloa i ai mea e masani ai: sili le vevela: vevela mafiafia ma le pisa i mea e tetee ai. Ona o lona aulelei ma le moli, o lenei mea e sili ona talafeagai i le taotoga ma e faigofie ona gaosia. I le gaosia o substrate se sea, e na o mea e sili ona lelei e faaaoga e le ulu atu i le tali vailaau, o lea e mafai ona faaaogaina i mea faufale e pei o le sima, sima, lime, vali ma fafie.
  2. O le pito i lalo o polystadyrene e aoga tele i ai lelei le tetee i le faʻateleina o le faʻamalosi, e sili le lelei leo ma le vevela o loʻo i ai le tino tele.
  3. O le vai o loʻo faia e faia o le Cortm Cortex. I totonu o le tele o aoga o nei mea o le faʻamama lea: o mea faʻalenatura ma le siosiomaga o le lalolagi; Lelei le leo, vevela ma le susu; le mafai ona faaaoga i lalo o se suauu; faatagaina e puipuia le laminate mai le faia o le suia o le matagofie ma le ita; Faatasi ai, e mafai ona e nana ni mea faʻalelalolagi ona o le faʻavae.
  4. O polysyrene e suia i le ituaiga o maamora i le va o vaega e lua o Potyylene foi e fesoʻotaʻi foi i tulaga maualuga maualuga. O le aoga autu o loʻo i le agavaʻa e aveese le susū i totonu o vaʻaiga, o loʻo tuʻu i le tino o le potu.

O le faʻapipiʻi o le mea e sili ona faigofie, lea e le manaʻomia ai soʻo se tomai faʻapitoa ma tomai. Aʻo le i amataina le galuega, e taua le fufuluina o le faʻavae mai le pefu mai palapala, ona e faʻatautaia lea ma Phider. Ina ua maeʻa le taamilosaga o le Primer, o loʻo taoto i le soʻotaga mea, pe a maeʻa le pito o loʻo faʻapipiʻiina i se lautele sikola. I le taimi lava lea, o le mamao i le va o le puipui ma lona pito e tatau ona le itiiti ifo ma le 10 mm.

Mau i luga o le autu: faamalosia le Mesh mo le tosoina, faʻaaogaina le faʻamalosia o le Grid. Faʻafefea ona faʻatulaga se faʻauiga ma faʻamalosia?

O le a le laumua e filifili mo le fola o le fola?

O le a le mea e manaʻomia e faʻapipiʻi ai se laumua: o le filifiliga o le mea e sui ai, ofutino ma faʻaputuputu

Polokalame o se tulaga tulaga ese nofoaga.

Faʻatautaia o lenei Fale mea, e manaʻomia le amanaia le mafuaʻaga autu o nofoaga ia e faʻamauina ai. Faʻavae i luga o le maualuga o uta o le fola ufiufi o le a iloga ai le faʻapipiʻi o le fanua o loʻo filifilia o le atunuʻu ma faʻapisinisi faʻaaoga.

O le faʻamatalaga lelei o le laumua o loʻo faʻatino i luga o le faʻavae o faʻailoga faʻapitoa:

  • tapēina;
  • faaosofia;
  • Aafiaga o le tetee;
  • E tetee vai vai;
  • Mautu i le tau le lelei.

O le suʻega autu latou te valaʻauina o le laulau e igoa o se laulau suʻega, ua aʻuina atu ma le fesoasoani o se olo masai. Faatasi ai ma lea, o le fuainumera o lio e fuafua ao leʻi amataina le vaega pito i luga o le laminate. I le vaega o fale gaosi nei, na faauu o lisi ua filifilia e ono maua e le migao iai le 7, 9, 11, 11, 15, 17 ma le 24 afe fouvale. O le tele o lenei taua, o le sili atu o mea o le a iai ma o le tau o le a sili atu.

O le a le mea e manaʻomia e faʻapipiʻi ai se laumua: o le filifiliga o le mea e sui ai, ofutino ma faʻaputuputu

Fola masini.

I fale, o loʻo faʻatutu lauʻeleʻele i luma o ia vasega i nei vasega.

  • 21 - faʻaaogaina mo fale ma se laʻititi lagona o le savali (mo se faʻataʻitaʻiga, potumoe);
  • 22 - tu i potu ma le averesi malosi o le savavali (tamaiti);
  • 23 - Faʻateʻa i totonu ma le tele o le savali o le savali (umukuka, alavai).

O ituaiga i luga e fuafuaina mo le faʻaaogaina o le atunuʻu. Mo faapipiia faʻapisinisi, o tu i lalo o le uaeate ua faʻaogaina: 31, 32 ma le 33 tausaga, e faʻatatauina mo nofoaga ma se tamaʻi, faʻaopoopo ma faateleina le malosi o le savali, maopoopo. Na pau le eseʻesega o ia ituaiga mai le fanua o le atunuʻu o lo latou siʻitia o le olaga tautua.

Polythylene ata ma glue mo laugatasi o le lalagaina

O le a le mea e manaʻomia e faʻapipiʻi ai se laumua: o le filifiliga o le mea e sui ai, ofutino ma faʻaputuputu

Lisi lisi o auala.

Polythylene ata o se tasi o le sili masani ma tulaga ese polymeric mea. E mafai ai ona e mautinoa le lelei o le faʻamamaina o le faʻamamaina o le susu. O se tulafono, e tuu i totonu o se mea mautu ma le mafiafia o le 0.2 mm i luga o le matutu mineral luga. O lenei fua e puipuia ai le ofi o le faitauga i totonu o le laumei i totonu o le laumei i lalo.

Mataupu i luga o le autu: lamolemole ma le maputi flizelin weldpaper

I lona faʻavae, o loʻo mafai ona vaevaeina le GLAE mo le laminate:

  • vai
  • Faʻavae e faʻavae i luga o le synthentic restin;
  • lua-vaega polyrethhane kelu;
  • Tasi-vaega vaega.

O le filifiliga o le tasi poʻo le isi vaega faʻapipiʻi e tatau ona faʻatinoina pe a uma ona masani ai ma ana meatotino.

Mo le Faatootoina o le Laminare, e faasa ona faʻaaogaina PV kube, aua e faia i luga o le vai faʻavae, e mafai ona oʻo atu ai i fola.

O le Glue Blicoition mo le laminae lameta e tatau ona iai uiga nei:

  • ia tetee atu i le aafiaga o le faʻamamaina o lenei tulaga, o le tulaga lenei o le mea sili lea;
  • ia lelei le faʻamalosi, lea e mafai ai ona e mafai ona faʻamalieina ma le sili ona maualuga inisiua;
  • ia tetee i le maualalo o le vevela;
  • Le Siosiomaga saogalemu: E taua tele le aofia ai o ituaiga tulaga taua, e lamatia le soifua maloloina o tagata;
  • O toe vaega o le faʻafefeteina o le fefiloi e le tatau ona tuʻu i luga o le taina o nofoaga ma le malosi.

Ae le i faaaogaina se mea fefiloi, o le fanua maualuga e tatau ona fufulu o le efuefu ma le palapala, pe a uma le devinds i mea faapitoa.

Maimau pe a na o ni mea tau le lelei sa faʻaaoga pe a mamanuina se lauʻeleʻele folasaga, i mea faigaluega e aunoa ma le faʻatuatuaina o galuega o le a sili ona maualuga.

Faitau atili