Faʻafefea ona fai se lua-maualuga faʻatasi ma ou lava lima

Anonim

Ina ia mafai ona fai le potu sili atu ona manaia ma le masani ai, e mafai ona e faia se sili lua sili ona lua ma ou lima lima. I lenei tulaga, e mafai ona fua mai o mai i filifiliga e faʻaaoga eseʻese mamanuina, lanu talimalo.

Faʻafefea ona fai se lua-maualuga faʻatasi ma ou lava lima

I le tulaga o le lua-maualuga taualuga.

E le gata ona e sefe se tupe e ala i le faʻamaeaina o ia i ai se vaivaiga ma ou lava lima, ae faʻatupu ai foʻi se tali mautu o le a faalelei ai oe ma au malo.

Tulaga autu mamanu

Faʻafefea ona fai se lua-maualuga faʻatasi ma ou lava lima

Masini o se lua-tulaga na taofia ai le taualuga o le plasterboard.

Faia ia ituaiga o lima e faigofie, o le a mafai i se fale lua o loʻo i ai ni tomai tulaga lua ma le naunautaiga e faʻaliliu ai o latou manatu i le olaga. O le faʻapipiʻiina o le lua-tulaga o le tulaga lua tulaga faʻatagaina e le gata e suia ai le potu, ae ia vaʻaia lelei.

O le lua-tier fasi laupapa pito i luga e mafai ai ona e faia se auala le masani ai malamalama ma vaevae le tasi potu i isi sone aoga.

GLC o se fale lautele, ua faʻaaogaina uma pe a faʻaiʻu i puipui ma pe a maeʻa le taualuga. E faigofie ona e galulue ma lenei mea, ma e mafai ona e suia se potu i se taimi puʻupuʻu e ala i le fatuina o se lua-maualuga o le pito i totonu.

Faʻapipiʻiina o le taualuga mai le mataʻutia o le drywall e mafai ona faia pe a le sili le taua i totonu o le potu i le 70%, afai o lenei faʻailoga e sili atu, ona manaʻomia lea e faʻaaoga le susu susu.

Ae e te leʻi amata faia le faʻapipiʻiina o le taualuga o le taualuga o le faʻauiga, o galuega uma e tatau ona maeʻa i totonu o lenei potu, faʻapea foʻi ma galuega susu, pei o le faʻamamaina o ma le lau susuga.

Faʻailoa atu le polokalame atiaʻe o le lua-maualuga le tutusa o le prywall o le ventister system ma mana eletise e tatau ona faia muamua. I nofoaga na tusia ai le faapipiiina o masini uila moli, e tatau ona faatinoina le pagatia.

Tusitusiga i luga o le autu: Foliga o le Sword Pepeplex i le fale laupapa

Faia galuega sauniuni

Ina ua faʻapipiʻiina le satiaina o le lua-tulaga o le plasterboard o le a faʻapipiʻiina, e tatau ona mulimuli atu i mea saogalemu (

Faapipiiina ata o se lua-maualuga taualuga.

  • Ina ia mafai ai i le pefu mai le laupepa i mata po o le manava tino, e tatau ona faia uma galuega i le faʻaaogaina o mea totino puipuia: Teuse, manava, manava;
  • I totonu o le potu e faʻatino ai le galuega, e tatau ona iai se faʻavae masani o le galu, ma e tatau foi ona ona suia i faʻavaivaia;
  • O mea faigaluega e faʻaaogaina i le faʻagaioiga e tatau ona faʻaaogaina na o le mafuaʻaga, ae a leai o le ono afaina o le lavea ua siʻitia;
  • A o faia le eletise i totonu o le potu;
  • Talu ai o le galuega o loʻo faia i le maualuga, vaʻaia o le sitepu poʻo le vaomatua e mausali ma faʻapipiʻi ma le saogalemu;
  • Nofoaga o galuega e tatau lava ona mama.

Aʻo leʻi amataina le faʻauiga o se taualuga, e manaʻomia le faʻamatuʻunai le potu ina ia mafai ona faʻalatalata atu ai ia te ia.

Faʻafefea ona fai se lua-maualuga faʻatasi ma ou lava lima

Meafaigaluega mo le muinaina o le taofia o le taualuga o le plasterboard.

E manaʻomia le faʻatatauina o le tulaga o le taualuga o luga, e manaʻomia le aveese o le ogaumu tuai. Afai e i ai ni faaputuga loloto i luga o luga poʻo le leo ua faʻalogoina i le taimi o le mapusaga, ona aveʻeseina ai lea o le ufiufi i luma o le tumutumu, pe a uma ona toe tapunia i le sima.

Afai o le maualuga o le faʻatamaia o le maualuga eseesega i totonu o le potu e le sili atu i le 10 mm, ona lavapo lea, ma pe a fai o le faʻamama o le isi laasaga o galuega.

A o le i amataina le faʻapipiʻiina o ia se taualuga, e manaʻomia le faʻatinoina o le saʻo fuafuaina. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia ia i se mea e le tusa ai ma le faʻataʻitaʻi o se ata o le lumanaʻi, lea e faʻailoa mai ai elemene, faʻapea foi ma le nofoaga o masini moli.

Fuafuaina o mea talafeagai

Faʻafefea ona fai se lua-maualuga faʻatasi ma ou lava lima

Poloketi o taualuga mai le nofoaga o lotoa.

E manaʻomia le maeʻa le saʻo o mea o mea. Muamua, fuafua le numera o Ded Demepment, lea e manaʻomia ai le fuaina o le tulaga lautele o le potu. Talu ai ua matou faia se lua-faʻatasiga, ona faʻateleina ai lea o le umi o le umi 2 taimi, e manaʻomia le faia o se tulaga lona lua.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona tautau ie puipui i le puipui: o tulaga uma o le galuega

Ina ia fuafua le aofaiga manaʻomia o le faʻavasegaina CD talaaga, e manaʻomia le manatu e faʻapipiʻi i le 60 cm, ma le umi o le tasi matata e fetaui ma le lautele o le potu. O le umi o le tasi faʻamatalaga o le 3 m, o loʻo i ai se umi atoa, e mafai ona e faigofie ona iloa le manaʻomia numera o faʻamatalaga.

Faʻasaʻoina Faʻasaʻoina o le 60 cm, o se Initia mai le puipui o le 30 cm. Faavae i luga o lenei, e mafai ona e fuafuaina le tele o le faʻamalologa e manaʻomia mo le tele o le faʻamalologa. Ia faʻateleina le malosi o le mamanu, e manaʻomia le faʻapipiʻi o osofaʻiga osofaʻiga.

O le fuafuaina o le manaʻomia o le aofaʻi o mea mo le muamua tulaga, i le tutusa auala o le fuafuaina o mea o le a manaʻomia e fausia ai se tulaga lona lua. Ina ia mafai ona faʻamalieina le ata ma o le saogalemu o vaega o le gkl, e manaʻomia le faʻaopopoina o le faʻasoasoaina o fata.

A maeʻa ona e fuafuaina le manaʻomia numera o faʻamatalaga ma faʻamalolosi, e mafai ona e alu i le fuafuaina o le numera o laupepa. Fai i lena mea, ao ni popo e tele ma le iloa o le tau mafanafana, e mafai ona e fuafuaina lo latou aofaiga.

Taualumaga mo le faatinoina o galuega

Faʻafefea ona fai se lua-maualuga faʻatasi ma ou lava lima

Imumu o le lua-maualuga o le maualuga o le lua ma le fesoasoani a lamepa.

Mo le faia o galuega, o le a e manaʻomia ni mea faigaluega:

  • Seleulu mo uamea;
  • Planer mo le gaosia o vaega o ie;
  • Hacksaw mo le galue ma le nofoaga sima pe o le pestionery naifi;
  • talaaga Barbercator;
  • nilaʻa e manaʻomia, e manaʻomia pe a fai o le a faʻatino ai le tele o mea
  • sikulukalaiva;
  • Uafu.

E mafai ona e faʻaogaina se petiotionetiry naifi mo le tipiina o le pepa manaʻomia. Ua lava le faʻaalu o le naifi mo se laina i le itu i le tasi itu o le laupepa, ona faigofie lea o le nofoaga saʻo, ma le isi vaega o le kife.

E manaʻomia le faʻaaogaina o pepa atoa i le tapulaʻa, o le pito o le pepa e tatau ona mauaina i taimi uma i luga o le talaaga poʻo le gutu. A manaʻomia se pu i le laupepa, ona tatau lea ona faʻasaʻoina, ona oti loa lea o le pu i le fou ata i le mamanuina e ala i le mea tatau.

Tusitusiga i luga o le autu: o mea lilo o le agavaa sipela le taualuga e faia oe lava

Muamua, o le taualuga ua faailogaina e tusa ma le ata na muamua atu. Ina ua maeʻa, o le UD talaaga o loʻo tumau i le tulaga o le potu i le maualuga lava. Faʻaaogaina Faʻafitauli Tulomi, o le autu autu o loʻo tuʻuina atu, mo lenei faʻaaogaina CD talaaga.

Ina ia mafai ona o le maualuga o le maualuga, faatasi ai ma pito o le ud talaaga lalo o le isi tulaga faafeagai, o le maea na mautu ma uma CD COD CODS e aliali mai. E oʻo i le faʻavae lava lea e tasi, o le lona lua-tulaga faʻavae na faia.

Ina ua uma ona faia le faʻavaʻa, e mafai ona e amata ona fai le eletise eletise eletise, o le uaea e tatau ona natia i le masaetagese. Ina ia fetaui lelei le faʻapipiʻi o uaea, faʻapea foʻi ma le faʻafesoʻotaʻi moli, e manaʻomia le faia o se faʻasoa e uiga i le 10-15 cm.

O le Breps Borpim muamua i le tulaga muamua ina ia sili atu le faʻatuatuaina o le mamanu, e tatau ona faʻapipiʻi le ata i le rotor, o le mamao i le va o le fa e tusa ma le 25 cm.

Afai e i ai le manaʻomia e faʻapipiʻi se laupepa i le fusi i luga, ona tipiina lea o le fasi pepa o le tele. Ua faʻamalieina lea ma le vai, ma o loʻo faʻatino foi ma se sui tauva, pe a faigofie le fasi pepa ona sasaina.

E tumau pea le faia o pu mo lamepa, e faʻaaoga ai le laualuga ma fasi mea uma. O lenei ua latou faʻaaogaina le faʻauma le faʻamaeaina, faʻapipiʻi i totonu ma faʻapipiʻi lamepa.

Faitau atili