Faʻafefea ona tuʻu i fafo se fale ogalaau i totonu o le paʻu?

Anonim

I aso nei, fale laupapa ua faatigaina mai ma le matua lauiloa. Ae, talu ai e faafaigaluegaina tagata agavaa e fau se fale mai le laʻau - o le fiafia e le taugofie, e toʻatele e faia mo le fausiaina ma toleniga, e le o se iuga na faamoemoe e fuafua. Ina ia manuia le faʻataunuʻuina o nei galuega, e tatau ona e faʻaalia le faʻataʻitaʻiga o le tipiina o se fale ogalaau i le pato ma pe faʻafefea ona i totonu o le ipu.

Faʻafefea ona tuʻu i fafo se fale ogalaau i totonu o le paʻu?

Polokalame ogalaau i totonu o le pa.

Aoga ma le le fiafia o le tipiina i le paw

O se faʻatusa o le mataituina o se tusi i totonu o le pao i Paw o le pito o ogalaau e le ulufale i tulimanu o le fale o loʻo fausia. O le tuʻufaʻatasiga o lenei metotia, o le faʻata e faʻamaufaʻailogaina o le guoves o le groove o loʻo faʻatusa i le tipi i le ipu. O le sao mulimuli i le lauiloa o se auala o le tipiina o loʻo faʻaaoga ai le mea moni, o le faʻaaogaina, o le laina o loʻo faʻaaoga i le umi atoa, e aunoa ma se mea e totoe i le mea.

Faʻafefea ona tuʻu i fafo se fale ogalaau i totonu o le paʻu?

O le polokalame o lo o ulufale i totonu ma le nifo.

Ae o loʻo i ai pea le auala lea o loʻo i ai le tele o misgiga. Faavaa e tulia i latou lava i lenei auala e le masani ai. I le faʻaopopoga, o a latou au filosofia e maua i le malulu, faʻamamaina o latou vevela vevela i totonu o le fale. O le mea lea, ona o le faʻatauina i le tusi o fale nonofo, na tatau ai ona manaʻomia nisi fesoasoani fesoasoani.

Peitai, o lenei alii e faigofie ona liliu mai i totonu o se faʻaopoopo: E lava e pupuni le pito i luga o le fale ma le maeʻa o mea ua maeʻa, ma o le a faʻateʻaina le faʻafitauli. E le gata i lea, o le taimi foi o le faʻauiga foʻi. Aua o le tipi na e, faia i totonu o le pesini, ma le rudid totini, o se faʻaiuga e le mafai.

Siruba faailoga

E ui i le paga sili ona faigofie o le gaosiga o grooves, e mafai ona tatagiina le pipi i le pato i le pato na o le paʻu o loʻo i lalo o le pito o ogalaau poʻo se pa ua faia saʻo. A faʻaaogaina se pa, e sili i taimi uma lava le tagofia ai o mea o le tutusa mafiafia, ma le taimi o le a mafiafia, o le faaʻagogaina lea o fale litaea i tulimanu. Pe a tipiina se fale laupapa mai logs, e masani lava ona i ai i taimi uma e ave ai se ogalaau ma le faaiuga o se mafiafia mafiafia o le mafiafia mafiafia mo se faʻataʻitaʻiga ma e faʻapipiʻi ai le isi mea.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona aumai le moe taʻavale i le fale e le tagata fofo

Mo le makaina, e sili atu le faigofie ona faia ni talitonuga faʻapitoa nai lo le galulue faʻatasi ma isi itu eseese. O saʻua ma puipuiga o loʻo faamatala mai le faʻatepaina o le pepa malo, ma le fesoasoani ma le latou fesoasoani e faʻataunuʻuina, tau le faʻaaogaina i le pito o ogalaau.

Mo le tipiina o se tipi, e te manaʻomia mea faigaluega:

Faʻafefea ona tuʻu i fafo se fale ogalaau i totonu o le paʻu?

Oti le tulimanu o puipui "i le pato" ma le faʻasologa o lona faʻailoga.

  • vaai;
  • ulo;
  • ;
  • vaalele;
  • rofautte;
  • maualuga;
  • tama mea;
  • o le samala;
  • Kiyanka.

O le runk e tatau ona le amanaʻia atoa le itu o ogalaau poʻo se pa, o le a faʻapipiʻi i totonu o le potu. O le isi itu o loʻo togafitia naʻo i faʻaiuga, o le umi-faʻagaioiga nofoaga e tatau ona i le va o le 2 i le 2.5 ogalaau. O le lua o itu e lua e tutusa ma pito o le 1-1.5 ogalaau sili atu.

Meafaigaluega i totonu o paw

Uili se fale ogalaau e masani ona amata i le tiaʻi o le muamua, so-valaʻauina le lotoa malosi. I luga o le vaega filifilia, e lua ogalaau o loʻo faʻatulaga i le tutusa, i pito o le mea lea i le itu taumatau o loʻo faʻatulaga e pei o le sikuea e fetuʻunaʻi e le sikuea e fetuutuunai ai e tasi le vaalele.

I le pito, o faʻailoga e faia ma o le a faia le faʻagaioiga mo le tulaueleele faʻapipiʻi. O le aotelega filifilia o le loloto o le groove e le tatau ona sili atu le afa o le mafiafia o le ogalaau.

Mo le masini o le pale paolo, e tatau ona e filifilia i taimi uma le mafiafia ogalaau.

A uma mea uma, i le lelei ma le saʻo o le a lafoina, ua manino le lelei ma le faʻatuatuaina o le lumanaʻi o le lumanaʻi.

Faʻafefea ona tuʻu i fafo se fale ogalaau i totonu o le paʻu?

Fautuaina le pito o le tulimanu o le tulimanu fesoʻotaʻiga i le paw.

I le mea na faia i luga o le pito i luga o le ogalaau, lea ua sauni ai le vaega pito i luga mo le lalagaina o le isi ogalaau. O solofanua e tatau ona tuʻuina ma saunia i se auala faʻapea pe a faʻaʻoleʻole le isi patu, na faapena foi i totonu o le tagata saunia. Ma o lenei e faʻatatau i le saʻo o le palealii o le pale i le faamoega, ae o le masani ai o le pulea o le lua o le tafailagi ma le faʻatafunaina o pale o pale.

Mataupu i luga o le autu: faitotoa-tauaso: laupapa, palasitika, uamea

Pe a tipiina le ogalaau i totonu o le pato masini o loʻo faʻataʻalo mai le pale mai le pa ma ogalaau e matua ese lava. Woodteen Timber, o le lamolemole foliga, na o le faʻapipiʻiina e se pale i luga o le pale. Afai e te tipiina se fale ogalaau mai logs, ona maua ai lea o le tumutumu o le pale i luga o le taamilosaga o le pito i lalo.

O lea ua faʻamalosia malosi le pale, i le pito i lalo o le pito i luga o le pale i luga o lona umi, o le tamaʻitaʻi umi ua faia. Ona faʻapipiʻiina lea o le pale i luga o le ogavae i le fale ogalaau ma foliga mai o le latalata i le pito i lalo. Afai o le maualuga o le malosi o le tino e le lava, e aveesea ai le ogatotonu, o le fale o loʻo faasaʻoina ma o loʻo faʻaloaloa muamua le faʻasologa. Ma na o le mauaina o le manumalo e fetaui lelei i le tasi ma le isi, e mafai ona e alu i le isi pale.

E masani lava ona le mafai ona maua se kamuta o se kamuta "i tulimanu, e le mafai ona fetaui lelei, ma tagata faaali atu ile va oi latou. Afai e le mafai ona aveʻeseina nei sluts e faʻaaoga se ax, ona latou manaʻomia lea e aveʻesea, tulia i totonu o le slot talafeagai i le mafiafia ma lautele o le laupapa uʻamea. Ae sili ai le taumafai e fai e aunoa ma nei fesoʻotaʻiga.

Faatulagaina o pale

Pe a tipiina se fale laupapa i totonu o le pa puipui o le sili atu o pale e sili atu le taua nai lo le kapefea i totonu o le ipu. Faatulagaina o ogalaau pe a tipiina i le pato o loʻo faia i auala e lua: faʻaaoga le pug-i pe o le le fiafia i ai. Muamua o le faigofie lea, ma le ogalaau lua e sili atu ona mautu.

O le filifiliga muamua e maua ai se masini i le "punws" o le 2 faʻafesoʻotaʻi vetters o le fogala o le itu i luga o le ata, o le lapoa lava o le laupapa. I pato taʻitasi, e eseʻesega o le malosi, e lua ia faʻauia ma tuʻusaʻo e mauaina, ma o loʻo faʻapipiʻi i totonu o se laupapa tusipatu o le a le maua ai se tasi laupapa i luga o le isi. Ina ia faʻaleleia le aotelega o le faʻatamaʻia o le fausaga, o loʻo masani ai spikes i luga o le umi atoa o le sili o le 1.5-2 m.

Tusitusiga i luga o le autu: Niche i le Pa: O le teuteuga na matua loloto ai pe aoga vasega i totonu o le potu

Poto masani kamuta e tuʻuina sili atu le malosi i le faʻamalosi tino, aʻo le tipiina o se tipi i le paw, e masani ona latou faʻatulagaina se tolalolagi. Ua faʻamalieina i le pale taʻitasi ma e iai se tamaʻi foliga (mai le 2 i le 4 i le 4 cm, fuafua i le mafiafia o le ogalaau. E i ai le tulafono e le o vaaia o le a le lautele o le va o le vaega o le kuata o le atoa o le paketi o le pamu o le pamu. O sea mea e masani ai i le itu o le tulimanu o totonu, ma tutusa lava foliga ma le loloto o le togavao e faia i luga o le pale o luga.

Afai e te iloa uma, ua e iloa uma pe faʻapefea ona tipiina se fale ogalaau, ae e le lava le lava poto masani, pe sili atu le alu i le ala o le ata i le 2-3 ogalaau . Afai e te manuia i le fesoʻotaʻi atu i latou i le pato e aunoa ma ni avanoa vaʻaia, e mafai ona e faʻaaogaina i taimi uma mo se ogalaau. Ia, afai o le taimi muamua e le galue ai, o le a e maua se avanoa vaʻaia e vaʻai ai, faʻataʻitaʻia mafuaʻaga o le tipiina e sao ai ma le faʻamamaluina o le tipiina lelei.

Faitau atili