O fea e sau ai le efuefu ma pe faʻafefea ona aveʻesea mo se taimi umi

Anonim

E oʻo lava i le fale mautotogi i le sili ona saʻo o fafine, o le faʻatapulaʻaina o le pefu mai lea taimi i lea taimi. E le mafai ona aveese e faavavau ma le efuefu efuefu aliali mai i luga o le foloa, meafale ma mea teu ma pu i luga o maa ma tioata i luga o faamalama.

O le a le efuefu ma le mea na sau ai

E taʻua e le pefu o loʻo valaʻau mai ni vaega laiti ma sina tamaʻi, o le faigofie o i latou i le ea, o lo latou tulaga e mafai ona taʻua o le "ua sili ona faʻamalosia i luga o mea o loʻo nofo ai.

E sese le manatu o le pefu o mea taua o taunuuga o le faʻalavelave o tagata i le natura ma gaioiga o tagata. O le toʻatele o loʻo faia i le natura ma e faʻaauau pea "vitates" i le ea.

O fea e sau ai le efuefu ma pe faʻafefea ona aveʻesea mo se taimi umi

Ua lafo le pefu i mauga mutaga ma le matagi na sosolo ai mo le faitau afe o kilomita. O le isi punaoa e mafai ona taʻua o le laufanua o le lalolagi ma taʻamilosaga na oneone mai le toafa Aferika e mafai ona i se isi konetineta. Faʻapea foʻi le "tagata gaosi oloa" e mafai ona faʻaigoaina le sami o le sami, ina ua amata ona faʻasolosolo vave le vao mago i le ea. E le gata i lea, o faʻamatalaga o le efuefu e nofo i luga o le laufanua o le lalolagi o loʻo i ai.

O le tuʻufaʻatasiga o le pefu i le ea i le potu nofomau o le mea lea:

O le efuefu o le fola o vaega laiti o loʻo i ai e oʻo i le le-nofo ai nofoaga ma faʻapipiʻi tapuni faʻamalama ma faitotoʻa, talu ai o le pefu o loʻo i luga o le ea. E tusa lava pe leai ni meaafale mai i totonu o totonu o totonu o le potu, o ana mau o loʻo ufiufi i faiga faʻanatuʻi, faʻauia, folau, e mata tioata i luga o faamalama.

Tusitusiga i luga o le autu: Talosaga o fugalaʻau mai ie mo tamaiti ma faʻataʻitaʻiga ma polokalame

Peitai e toʻatele i matou e na mafai ona matauina - e toʻatasi e manaʻomia le faʻamamaina 1-2 taimi i le vaiaso, ma le isi vaiaso, o le vaalele faʻapitoa i aso taʻitasi. E i ai le tele o vaega o loʻo aʻafia ai le aofaʻi o le pefu o le pefu o loʻo tuʻuina atu i totonu o le potu.

O fea e sau ai le efuefu i totonu o se fale po o se fale

I fale mautotogi i nofoaga tetele o loʻo avea ma pefu nai lo le fale o le rusttic. O faʻafitauli o le tele o se numera tele o ni vaega laiti ona o le tele o tagata, taavale, fale gaosi pisinisi ma fauina mea fau fale.

  • I se faʻaopopoga, o faleʻafu o manu i lalo o le papa maualalo e tatau ona fufuluina ai le sili atu nai lo latou o loʻo nonofo ai "i lalo o le taualuga."
  • Faʻatosinaga i le aofai o le "efuefu lanu" i le fale ma le auala tele, o le latalata atu i le auala o le fale ma sili atu le malosi o taʻavale, o le tele o le pelu.
  • O le latalata o le gaosiga o pisinisi ma fale o le a faʻaopopo foʻi le talimalo o popolega a o faʻatumauina le mama i le fale mautotogi i totonu o le fale mautotogi i totonu o le fale mautotogi Laʻitiiti ni vaega o le oneone, sima ma eseese "tetele" vailaʻau o le a i ai pea le nofo, ma faʻatupu ai oe i luga o le rag ma le faʻamamaina o oe.

Lelei "efuefu aoina" i o tatou mautotogi

O le aofaʻi o le pefu i le fale mautotogi faʻalagolago i totonu o loʻo i totonu. E i ai le tele o mea e tosina mai ai tamai fasi efuefu o latou lava, e aveʻesea o le a le faigofie. E aofia ai:

O mea uma o loʻo lisiina e fesoʻotaʻi ma le mea moni o le tele o le pefu o le a faʻaputuputu i totonu o le potu, lea e faigata ona faʻateʻaina.

O fea e sau ai le efuefu ma pe faʻafefea ona aveʻesea mo se taimi umi

Nai lo le pefu matautia

O le Shearloge Store i meafale, pa ma fola lea e le gata mai o le afio mai o le nofo ai ua le aoga, ae e mafai foi ona afaina ai le soifua maloloina o tagata o loo nofo ai iinei. MicroPartarnal pa'ū i totonu o le manava vaega, e oʻo atu i le tulaʻi mai o le orlegies ma faʻamaʻi o māmā ma bronchi.

O nisi ituaiga o fasimea i le decompiation o loʻo mafai ona vavaeʻese ai vailaʻau oona e mafai foi ona iʻu ai i faʻafitauli ma le leaga o le manuia. I le faʻaopopoga, o le pefu o se nofoaga e sili ona fiafia i ai o le pefu o meaʻai.

Tusitusiga i luga o le autu: Tatala le Suʻega o le Summer Sealover

Ua latou paʻu i latou i se fale e nonofo ai mai le auala, matou "aumaia" i latou i le fale i luga o lavalava ma seevae. O se taunuuga o le taua o gaioiga o nei meaola ma le faʻateʻaina, o le siosiomaga i totonu o le fale faʻaleagaina, e faʻamataʻu ai foliga o le athma, bolnuvis ma le pnelumonio tagata o nonofo ai.

O le a e fesoasoani i le lautele o le faʻamamaina o fale i le tausisia o tulafono uma o le taʻele o le efuefu.

Faʻafefea ona 'aveʻesea le pefu i le fale mautotogi

I le tau faasaga i ai, o le auala e taua tele. A faʻapea o le a faʻamamaina le fale, ia matau le tele o fautuaga, faʻatagaina e faʻaititia le tele o le pefu i totonu o lou fale:

  • Lafoi mea e itiiti ifo "i le taimi nei", aveese i latou i totonu o le pupuu tapuni, mo se atigi fatu fatu, ma togi le le aoga.
  • O meaafale malu e tatau ona faamamaina ma se moliina o le mama, ma e alagatatau ona faia soo. O le a fesoasoani e aveese le pefu i totonu o meaafale e aofia ai "tuʻituʻi mai" e ala i le susu susu.
  • Puipuia le gaioiga ma se alavai. Afai e pupuni ie puipui i luga o ou faamalama, e mafai ona e feagai ma le faafitauli, foloina o latou i le uʻamea.
  • Atiina le faʻamamaina masani o aumataʻu, aluga ma malu meaʻai.
  • Faʻapipiʻi i le Mesh Windows, o le a fesoasoani e faʻaititia ai le aofaʻi o le pefu totonu o le fale mautotogi.
  • Aua neʻi galo e uiga i le faʻamalosiʻau o potu uma.
  • O le Windows e manaʻomia le fufuluina o le itiiti ifo 1 le taimi i le masina.
  • A iai ni au fagafao, fufulu totoʻa au pun ina ua mavae se savaliga.
  • Oti susu susu i le itiiti ifo 2 taimi i le vaiaso.
  • Fufulu le moli uila ma fufulu le tagata faʻalauaʻitele, o le palapala i totonu o nei nofoaga e faʻaalu vave.
  • Alu i totonu o potu o laʻau, o le a maua ai le ea i totonu o lou fale i se isi fou fou.

E mafai na o le faʻaitiitia o le pefu, ae e mafai lava ona faʻaitiitia ai le malosi o ona foliga vaaia i lou fale.

Afai i totonu o le vai lea e te vaʻavaʻaia ai se isumu mo le paʻu o le pefu faʻaopopoina sina tamaʻi pagani, ona o le efuefu i luga o luga.

Mataupu i luga o le autu: O le Kerisimasi Meatane Matutua na faia o le foma ma ona lava lima

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le pefu

Eseese mea faʻapitoa e manaʻomia ai le faʻamamaina o tagata.

Faʻafefea ona faʻamalu le vai i le fale

Faʻafefea ona fufulu le ea mai le pefu

O fea e sau ai le efuefu ma pe faʻafefea ona aveʻesea mo se taimi umi

Ina ia faʻamamaina le ea mai le pefu i totonu o se fale poʻo se fale e manaʻomia:

  • faataunuu o le faaeeina o le lagolago;
  • Fufufuga ie puipui ma mala lavalava;
  • Faia se susu susu o le fola ma tatala uma luga;
  • i le ea o potu;
  • Susu le ea.

Faʻafefea ona fufulu le faʻamafanafana o le paʻu mai le efuefu

Faamamaina o maa maa mai le pefu e faʻalagolago i lona faʻatulagaina. I le tele o taimi, o sitepu nei e lava:

Faʻafefea ona aveese le pefu mai le pepa puipui ma le taualuga

Tele folasia o loʻo aoina i luga o le plasterpahisit ma le faʻatauaina, ma le faʻatautaia o faamama, e le tatau ona tatou faʻagaloina e uiga ia i latou. Ina ia fufulu le faʻafanua ma puipui, faʻaaoga se pulumu faapitoa ma se faaputuga poto e mafai ai e ala i le eletise.

Faʻafetai i le pastic eletise, tamaʻi fasi mea o le a "tosina mai" i le pulumu i le mea leaga, o le a fesoasoani e faʻamamaina ai lou coungs.

Nai lo lamumu, oe mafai ona faʻaaoga se ofu faʻapipiʻi, e mafai ona feagai ma le Charturt E Leai Leaga. Afai o le puipui e aofia ai ma le taualuga e mafai ai ona e faia le faʻamamaina o le fufuluina, aua le faʻatamala. A o le i amataina ma le faʻamamaina o puipui i lenei auala, taumafai e fufulu se tamaʻi nofoaga. Afai, o le faʻaiuga o le susu o le susu, e leʻi faaleagaina ma faʻatumau le foliga muamua, e faʻasolosolo ai le lototele.

Fufulu le avanoa, aua neʻi galo le "hard-i-e-e-e-aapa" nofoaga, e uiga i maa, aua neʻi paie, e le paie o lou fale i totonu o le faleaʻole o mea e le lelei ai.

Faitau atili