Faʻafefea ona fai se tino o se fale mai le ogalaau

Anonim

O le vaega mulimuli o le fausiaina o puipui o fale laupapa o lo o caliking. O lenei faiga e manaʻomia e puipuia ai le lelei o le faʻamamaina i le va o elemene o le tipi, talu ai o le faʻaititia o le tupe maua e tau atu i le liligiina o ogalaau.

Faʻafefea ona fai se tino o se fale mai le ogalaau

Ina ua maeʻa le fausiaina o le fale O le vaega mulimuli o loʻo lalagaina. E manaʻomia le puipuia o le susu mai le ulufale i le va o ogalaau ma faʻalelei o se vevela.

Ae le i faia se fale mai le ogalaau, e manaʻomia le fuafuaina o mea, faʻatasi ai ma le faʻamalosi tino. O le aso gaosi oloa e ofo mai ai mea fou - o le a le jute ma fuli. Na latou o mai e suia le mea ua matua, pei o le MoSS ma Pa Pakele.

E saʻo le tausaga i le tausaga talu ona maeʻa le fausiaina o le oti, tusa lava pe o le uati na faataatia i le taimi o le tipi. O lenei taimi e manaʻomia mo le soloia o le laupapa laupapa o le fale ina ia mafai ai ona faʻapipiʻi le laupapa i le soloia. I le tausaga mulimuli ane, e manaʻomia le faia o se toe teuteu, pei ona mafai ona fatuina ni ata faaopoopo ma le solo atoa e tatau foʻi ona pipiʻi. Faatinoina lenei galuega, sauaina faamanuiaga faapena:

  • ausia le fufusi o le tipi;
  • saunia ni tomai lelei o le fomai;
  • Taofia fafie mai le lili;
  • E tatau ona malamalama i mea.

Mai soʻo se mea faigaluega, poʻo le fale o loʻo fausia, o le cachatka e gaosia e ala i le faʻavae lava lea. O le mea autu o le pug o mea i le va o pale. I nisi nofoaga, lea o loʻo mago ai le ma mailei tetele, o loʻo iai ni avanoa tetele tutusa o loʻo iai, i le tulaga lea latou te manaʻomia i se aufana poʻo le miti o fagu.

Mea mo Cacopa i le fale

A filifilia mea, e manaʻomia le amanaia o manaʻoga nei:

Faʻafefea ona fai se tino o se fale mai le ogalaau

A filifilia se mea mo se alalaloa o se Ekalesia, e tatau ai ona taialaina i le mea e le mafaatusalia, e leʻi i ai ni manogi leaga.

  • E tatau ona i ai le maualalo o le puleaina o le falepuipui i le fale talimalo;
  • e le tatau ona i ai mea leaga e mafai ona mafua ai le afaina o le soifua maloloina;
  • Aveese le auala mo le atinaʻeina o fausaga ma faʻavae o loʻo gaosia, inivesi le toe gaosia;
  • e tetee i aʻafiaga o mea masani, vevela ma le suamalie o le susu;
  • le tatau ona i ai ni fale le fiafia;
  • Aua le leiloa lona vevela talita ma faamau taua i le tele o tausaga.

Tusimatau i luga o le autu: togalaau a le togalaau faatasi ai ma o latou lava lima. O a mea ma e faʻapefea ona ou faia se tagata faʻatauvaʻa mo le avatua?

Moss. O se siosiomaga faauo natura mea e i ai le tomai e mitiia ai le susu ma foai atu. A faʻaaoga moss, e le faigofie ona tupu fafie, pei ona i ai ni manatu manatu. Ona o lona amataga masani, o le potu o loʻo tumu i se soifua maloloina lelei. Ae ina ua e galulue ma moss, o nisi faigata e mafua mai ile mea moni e faigata ona fetaui. E faʻafaigofie ai le galuega, e tuʻufaʻatasia ma afifi. Ma e oo lava i ona foliga le mautonu, o lenei mea o le sili filifiliga.

Iw. Faapea foi le mea masani. Ae, e le pei o le Moss, o le lona lua lea o le mea lea ua maeʻa toe faʻafouina le fuʻa ma le māmā. O loʻo i ai uiga lelei e pei o faʻaiuga.

Faʻafefea ona fai se tino o se fale mai le ogalaau

O le flap fula e faia o lino fiber ma e matua saogalemu ma siosiomaga faauo.

Linovatin. E faia i le mama lino fibers. E le afaina ile soifua maloloina, pei ole siosiomaga. Maua ai le sili sili ona lelei le malosi o le vevela. O le faʻaaloalo foi lea i le tulaga lelei e mitiia ai le vai i le maualuga o le susu, ma le faʻaititia - e tuʻuina atu. Faʻafetai i nei meatotino, fafie e le manaʻomia e faʻataʻamilomilo ma fausia le teuteuina ma le taliga. O mea o loʻo i ai le ituaiga o lipine, lea e gaosia e le sili atu. E tuu i le auala o le suia.

Fiber mai le jute. O le iʻuga o laʻau gaosi mai le aiga leaga, e tupu aʻe i luga o le teritori o tutotonu o tutotonu Asia, Initia ma Saina. O loo faʻaaogaina i le gaosiga o maea ma ato. I ni manaʻoga sili, e faʻaaogaina mo le cacopa o fale mai le laupapa paʻu ma ogalaau. E tusa ai ma lona le mautonu, o le afifi e tutusa, ae o lona alu atu i le seti.

Faafetai. Auā ua faʻaaogaina le fuainumera, o le vaʻa lauʻeleʻele e faʻaaogaina, o loʻo gaosia i le taamilosaga ma le mafiafia. E tele faʻaaogaina i fale na ia faamafaina ai le ormmul o loʻo manaʻomia. E i ai le sili ona lelei o le vevela o le vevela, tetee i se susu susu. O le tomai e le mafai ona faʻaaogaina le susu e mafai ai ona taʻoto saʻo i luga o ogalaau.

Tusitusiga i luga o le autu: uʻamea (faʻapipiʻi) taualuga. Masini uamea fale

Metotia ma foliga o KonOPKka

E lua auala:

  • fesuiai;
  • I le seti.

Faʻafefea ona fai se tino o se fale mai le ogalaau

Ataga o metotia o Cacopa.

Faatasi ai ma se kamuta metotia, o le rotor mai le mea o loʻo faʻapalepale, lea e mulimuli ane i le polo mo le faigofie pe a galue. Mai le faʻailo o le faʻailogaina o le mataua ma le paʻu i le iʻuga o le faʻatupuina ma avanoa. O le numera o matatis e faʻalagolago i tulaga taua o le taʻamilosaga. O mea mo le cacopa e masani ona tapunia i pito i luga o pito i luga, ona lalo ifo. Ina ia tuʻu le vaega o le sili o se ituaiga o le faʻatulagaina o le faʻatulagaina ma le pito mafolafola o se tamai fao.

Tele na ona tatou faʻaaogaina e tatau ona totogi i tulimanu, a o latou faʻaeteete i tausiga faʻapitoa. Agai i luga o puipui, o pito o le Pakley e tatau ona gaosia i tulimanu e 10-15 cm.

Afai o le Cavropka o loʻo faaputuputu i le fale, o le maualuga o le tipi ua faateleina i le 15 CM, e tusa ai ma le mea e mafai ai ona foia fofo i le taimi o le galuega.

Ae o le faʻapipiʻi o mea i le metotia i totonu o le pusa e masani ona faʻaaogaina i le taimi o le lona lua. O lenei metotia na maua ai lona faʻaaogaina pe a faʻamaufaʻailogaina le tele o vaʻa ma paʻu. O le tagata faʻatau faʻatau e masani ona galue, lea na sauniuni ai muamua. Talu ai o le fums e tutusa ma le lautele, o le papa mafiafia e tatau ona tutusa. Ae ui i lea, afai o se mea e sili atu ai avanoa, ona manaʻomia lea o le fana o ni taimi ina ia foliga ai le tagata matasele. O lenei metotia na maua ai lona igoa "i se seti" ona o se seti o le mafiafia e ala i le mimilo o le maea.

O le mea ua faʻapipiʻi ma se faaputuga faʻapitoa ma se ata laupapa.

Fale tausi fale

Faʻafefea ona fai se tino o se fale mai le ogalaau

O tausaga taʻitasi e tatau ai ona asiasia le fale mo le i ai o taufaʻafefe ma vaʻa. Ina ua iloa o latou, e tatau ona maua vave.

O le masini o le cacopa o fale mai le ogalaau ese mai i le undoth o isi laupepa cabins, afai e le mafai ona amanaia le mea moni e le mafai ona ofi i le interfertor feololo. Ae ina ua ou alalaga ma le fafine talimalo, e tatau ona e soona faʻaalu ni maʻitaga i le va o ogalaau, pei o le mea e sili ona vaivai.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻatasitasi le Faleoloa (Logginia) ma umukuka, potu

A o le faia o le mativa-lelei galuega i le malulu vaitau i le laititi, i le taimi muamua, o carus chest, o le a savali i le matagi i le fale. Talu ai o nei nofoaga e toetoe lava a le mafai ona iloa, o le a tatau ona e aveese le mea mama, lea o le a agaʻi atu i le tele o meafaitino ma mea.

O le mea lea, o fale vaaia mai ogalaau e tatau ma tausi lelei. Afai e te iloa e oʻo i le laititi o avanoa ma le tauʻavea, latou te manaʻomia e faapupuu mea e faʻamalosi ma lelei, e manaʻomia le gaosia uma o fafo ma totonu o le fale.

Mo se ogalaau o ogalaau, o le faʻaaogaina o le Powlet metotia o le a sili ona fautuaina, talu ona mafua ona o le malamalama o le faʻaseʻe, o lona tulaga lelei ma faʻateleina faʻateleina.

Faitau atili