O le koluma o le vai i tafatafa o le fale

Anonim

O le koluma o le vai i tafatafa o le fale

O le vai togafitiga vai e manaʻomia mo le faʻaaogaina i totonu o nofoaga taua, lea e leai se suavai e sau mai le tuʻufaʻatasia vai.

Ina ia fai mai e galue atoatoa masini, e le mafai, ae o ana galuega faatino lelei atoatoa, i soo se taimi mafanafana.

O le ata o le vai koluma e faigofie. E faʻapipiʻi i le vaieli poʻo le eleele ma e aofia ai:

  • alatoto;
  • Etentictor;
  • Paipa mo le siitia o le suavai;
  • Papatolu;
  • O le leve o le leve o le koluma (o nei mea e lua o elemene o loo i luga).

Le mautonu o pou vaipuna

E ui i le manaʻomia mautinoa mo le faʻaaogaina ma le leaga vai vai, o lenei meafaigaluega o loʻo iai le le atoatoa:
  • Ile mea e tuʻuina atu ai faʻamaumauga, e tatau ona iai ni mamafa maualuga, a faʻapea, aemaise, aemaise, pe a tuʻuina mai le vai mai le ogatotonu o fesoʻotaʻiga;
  • faʻaʻaisa o le vai i le taumalulu, aemaise lava i le maualalo ifo o faʻamalosi;
  • E masani lava, o le masini e maua muamua ma le timu, pe a fai o le alatoto talafeagai, fuafuaina e faʻatapulaʻaina le faʻalavelave o le suavai, ua faʻaleagaina pe a o latou lava lima e le iloa ai O aso uma o le olaga ua uma ona o mai ma le mama).

Le aʻoaʻoga autu ua tuʻuina atu i le koluma: pa ma sapalai vai. Ole mea lea, o mea faigaluega mo faapipiiina o le koluma e sili ona lelei e filifili ai avanoa sili, ma le lelei, o le a faʻateleina ai le faʻasaolotoinaga o le pa puipui o loʻo faʻamamāina le vai mai le suavai.

E le gata i nofoaga ole vai e faʻaaoga ai, ae o nofoaga e mafai ai ona fausia fale apitaga i faʻasalalauga.

Faʻatulagaina o Manaʻoga mo Vaitaimi Vailaau

O le koluma o le vai i tafatafa o le fale

Ina ia mafai ona faʻapipiʻi le laʻasaga o le vai e faʻasaʻo, ma faigaluega le masini umi, e tatau ona e tausisia mea manaʻomia:

  • O le faʻapipiʻi e sili atu le faʻamalositino e latalata i le kolosi o le kolosi pe latalata i le ala savali (ae tusa lava pe fuafua i le nofoaga o le vaieli, o loʻo faʻamatalaina le mea e mafai ona e latalata ai i le auala savali);
  • Faapipiiina o se koma o le apoten e tatau ona faia i le fuafuaina o le masini o le tautua a le masini e le tatau ona sili atu nai lo afe mita;
  • O lea la ma le faʻateʻaina o le efeno e leai ni faʻafitauli, o le faʻapipiʻi e sili atu ona maua i luga o le mauga (ae le o le tele o maualuga). O le mea autu o le tausisia lea o alavai;
  • O le laina-pito i tua e le fautuaina mo le faʻapipiʻiina pe a fai o loʻo faia i le eleele.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona aveese le 'ai o manogi i luga o pupuni

I se tulaga masani, o koluma oona e faʻaaoga i le lautele o vevela: mai le -40 tikeri e oʻo i le +40 tikeri.

Faapipiiina o le vai togafitiga laina ma ou lava lima

O le koluma o le vai i tafatafa o le fale

Faapipiiina o le koluma e tatau ona faia i se faʻasologa, e mafua ai le fonotaga e uiga i le sapalaiina o le vai ma le otaota:

  • Matou te faʻafesoʻotaʻi le paipa ma le filo ma flange (e mafai ona ave uma ma mafolafola ma mafolafola);
  • O le koluma ua ave i totonu o se paipa kesi ua taufanoina lelei;
  • Vaʻai e le sili atu le fuli ese mai le tele o le paipi faʻapipiʻi e fesoʻotaʻi ma ia;
  • Matou te faʻavaeina le sima o le a avea ma faʻavae o le vai togafitiga vai. Ua lava lo latou tele o lo latou tele ua sili atu nai lo le faʻapipiʻiina o le lumanaʻi. E fautuaina le faʻaeteete atili ina ia mautinoa le faʻapipiʻiina o le sulu o aluga;
  • Faʻatulaga le fata fofo, a o matou saunia se tulaga maualuga o le mautu ma vave avanoa i le masini;
  • Matou te fufuluina le koluma faʻaaogaina se fofo saunia faʻapitoa mai le chlorine lime (aua le galo ia mafai ona amanaia o loʻo faʻaalia i luga o le afifi).

Sa matou vaʻavaʻai i le faʻapipiʻiina o le vai togafitiga vai i le vaieli. O le masini e mafai ona faʻauʻuina i ni vaega faaopoopo o loʻo faʻatagaina ai oe e faalauteleina le pulega ma le fuaina o faʻailoga.

Ma le isi, ina ia puipuia ai fua i le migala, o le koluma i le taumalulu e mafai ona fesoʻotaʻi ma soʻo se nofoaga faʻaofi i latou i le vaipuna.

O sea mea malulu o le a sili atu ona faatuatuaina ma mautu. I le tulaga o le faʻapipiʻiina o, e le mafai lea ona faia lenei mea, aua o mea moni o le a le faʻavaivaia i le taumafanafana.

O le faʻapipiʻiina e sili atu le faʻatinoina o le loloto o le 75 sene ma le sili atu nai lo 4 mita. O le a le mea e faalagolago ai le loloto o le faʻapipiʻiina?

Mai le mea e faʻapipiʻi ai paipa. O le sili atu le loloto o le faʻapipiʻi, o le sili atu o le avanoa o le a le faʻaʻaisa le masini i le taumalulu vaitaimi.

O le umi o le paipa e fesoʻotaʻi ai le vaega pito i luga ma lalo ole vaega atonu e ese - e faʻalagolago i le nofoaga o le masini ma, e tusa ai, o le loloto o paipa.

Mataupu i luga o le autu: O le a le mea o loʻo avea ai le paina i le faleuila

I le faʻaopopoina o le aluga o le aluga, e fautuaina foi e fausia se oneone, lea i se mamao o le 10-20 sene o le a faʻafaigofieina le vaega o le eleele, ae le fesoʻotaʻi ma le ea.

Lenei o le a faʻatagaina le faʻapipiʻi ina ia faʻasaʻoina lelei, aua le fufula i le 'au ma timuga.

Faʻapipiʻiina polokalame i le vaieli ma le eleele e tutusa tutusa, ae i le tulaga o le faʻapipiʻi i le vaieli, e tatau ona e faia ni laʻau sili i le fanua.

Faitau atili