Fai se cellar o le faʻamalosia sima mama

Anonim

E le o tagata uma e manaʻo e fausia pa o le cellar - O le umi lenei, ma e le o se taimi. Mo le teuina o fualaʻau i ni mea laiti, e mafai ona e faia se lotoa o le sima mama. O le lapoa sili atu o oloa tutusa o le 2 M ma 2.5 M, iinei latou mafai ona faaaogaina.

Faʻateʻa lelei le faʻasologa

Afai e te mauaina le mama ma le lapoa o le 2.5 mita mo le mea e sili ona lelei, o le a manaia tele, ona faʻapipiʻi lea o le lua-mita ina ua uma ona faʻapipiʻi le fata. Ua uma ona sauni nei e faia le palasitika papala, ae o le tau o latou e sili atu le maualuga nai lo le o lote o le faʻamalosia mai le faʻamalosia o le sima.

Fai se cellar o le faʻamalosia sima mama

Mai le sima ma le lelei e faia se mea tutusa ma lenei cellar

A o le i faʻapipiʻi mama mama, e manaʻomia le togafitia ma le faʻaputu. Tusa lava pe maualalo le vai o le vai, i le timu poʻo le taimi o le le ogaumu o le kiona, o le a kuka ai le sima, o le taufaʻamataʻu i le cellard o le a faliu. Ina ia aloese mai lenei mea, e mafai ona togafitia ma le musnumimemen mastic ua liusuavai e tamoʻe, ma le mautinoa o le loloto o le loloto o le ituaiga o le penethon poʻo se talafeagai lelei.

Pulufana

O le metotia o le fausiaina o se cortical cellar mai correte mama e le mafai ona faʻafefeteina: eli se piniki o se lapoʻa talafeagai. E mafai ona e matua loloto i le loloto (o le mea lea e tusa ma le 2.5 mita), ona faʻapipiʻi lea o mama e faʻaaoga se laʻasaga poʻo uo, maea ma manumalo i le triptod.

Fai se cellar o le faʻamalosia sima mama

Eli se pu i lalo o le vaieli

O le filifiliga lona lua o le faʻaaogaina lea o le tekonolosi e faʻaaogaina pe a fai o le masini o vaipuna e aveʻesea le eleele i totonu o le mama, na faʻateleina. O le mama i le taimi e tasi o le a afio ifo. Mo lelei, ua leva ona tanu i le 8-10 mama, mo le cellast, e te manaʻomia le maualuga o le lua pe tolu (fuafua i le maualuga).

Le numera o mama - faʻalagolago i lou manaʻo, ae sili le maualuga e maua ni mea faʻapena e mafai ai i totonu e tulaʻi atoa. I le taimi lava e tasi, faʻaopopo ia le itiiti ifo 15-20 cm i luga o le fola o le fola, ma le 10 cm e le itiiti ifo ma le laʻititi gapa luga o le ulu. O le maualuga o mama e mafai ona ese - o le 40 cm, 60 cm, 80 cm ma 1 m o nei, o le maualuga lea o le mauaina o mea talafeagai.

A faʻatau se GBB o loʻo i totonu o le clab, vaʻai o loʻo ia latou le loka - puipuia ma loloto ma loloto i pito. O nei loka faʻapitoa ai le mautu mautu, e faigofie atu i le faʻamaufaʻailoga.

Fai se cellar o le faʻamalosia sima mama

Sa faapipiiina mama

Ae le i faʻapipiʻiina, o pito o pito i lalo o mama ua faʻamamaina mai le palapala (fufulu), faaaoga se vaega o le sima-oneone fofo. Ina ua uma lena, tuu le mama lona lua. A maeʻa ona faʻapipiʻiina uma, o le ie ma le tekonolosi pu o loʻo toe leai ni mea.

Fai se cellar o le faʻamalosia sima mama

Tatalaina ma le sima-oneone fofo

O le tapuni e mafai ona faʻatauina saunia - e iai ni mau faʻataʻamilosaga ma se mauta, ae o le hatch o lapotopoto, ma e masani lava o se laʻititi tele - 70-80 chat . O lenei filifiliga e le mo uma.

Afai e te manaʻomia se sikuea laz, o le slab luga (ogatotonu) o le cellam mafai ona toso tutoʻatasi. Mo lenei, o le faʻavae o loʻo faʻaputuputu mai tulimanu, ia e faigofie ona faʻatulaga a latou mea. Faaaogaina tulimanu 40 * 40 * 4 mm. O le faiga o le a faʻasaʻo - o le a avea ma totonugalemu o le cellar - pei o le ata. I totonu o lenei embodimt, fasi o se laʻau lalagaina ma se mafiafia o le 21 mm ua faʻaaogaina, o laupapa ma le mafiafia o le 35-40 mm e talafeagai.

Mataupu i luga o le autu: faʻafefea ona faʻatatauina le faitotoʻa faitotoʻa faitotoʻa ma ou lima (ata ma vitio)

Fai se cellar o le faʻamalosia sima mama

Faia le cellar ufiufi oe lava

O le mesh mai le uʻamea pa o loʻo punou i luga o le tau le fiafia. Talu ai o le lapoʻa o le sima sima e laʻititi, o le tulimanu o se mea lelei o se mea lelei, e mafai ona e faia se rod 8-10 mm. Mai ia teʻi e nonoa le faʻamalosi tino - laasaga 15 cm.

Fai se cellar o le faʻamalosia sima mama

Aoina le faamalosia faamalosi

Ala i le faavaa o le paipa mo le ea, i lea tulaga, talu ai, talu ai o le tusi e laititi), matou te aumaia uaea mo le moli, lea e teu i totonu o paipa. Hoct Prompryork Shield. Mokesi ua tumu.

O le isi laasaga o le fausiaina o se galuega mo le slab o le cellar inlap. I le faʻataʻamilomilo, matou te faʻaalia le fetuutuunai, ae o mea mataʻina. E sili atu le talafeagai ona faʻaaoga se uʻamea faʻapipiʻi 10 cm lautele (mafiafia mai le 3 mm). E tatau ona faʻasaʻosaʻo le vaega faʻapipiʻi (e tau ai pine e alu i le eleele), i le va soo se isi itulagi. Sut ese le fasi pepa - luga o foliga pito i luga, o le a matou lamolemole le fofo. Mai i maea, matou te faia se galuega, ma fiafia i le faitotoʻa o loʻo onosaʻi ia le Correm M 200 (o se ituaiga faʻapitoa lea, aua le faʻanumiina ma le sima).

E masani lava ona avea ma sima, o le a manaʻomia ai le lelei o le sipuni lelei o le Portland M 400 (500). I le 1 vaega o le sima, e ave ai 3 vaega o le oneone ma 5 vaega o le maa mautotogi ma vaega lelei, vai i le tulaga o le lautele lautele.

Ina ua maeʻa le sima o le 50% o le mamanuina o le tino (i le vevela o le + 20 ° C, e tatau ona i ai le vaiaso, ma le + 17 3), e mafai ona ulufale i le mea e manaʻo ai.

Fai se cellar o le faʻamalosia sima mama

Fai se piliki e fai ai le laz

Faitau atili e uiga i le vaipuna o le cellar. Faaluaina-poto o pa ma pa o Laza ma Bitsumen Mastic. O lenei e mafai ona e faagasolo atu i le faʻatulagaina o le cellar i totonu. Muamua lava, e tatau ona e faia le fola. E mafai ona tuua le masi - o le mea lea pe a fai o le vai o le vai o le eleele. I le eleele na tafe ai le talepe pili palu ma le omea. O mea uma lava o loo tosinaina. E aliali mai se foloa lelei.

O le filifiliga lona lua o le faia o se fola sima. Potu ma le ono nutimomoia o maa, i luga - o se vaega o le oneone, faʻamamā, tamper (10 cm), ona tuʻu lea o le vai (ina ia le alu le vai i le oneone (ina ia le alu le vai puipui. I luga o le ata - o le faamalosia o le Grid ma uma lir sima.

Le filifiliga lona tolu - lalo e tuu le mama ma le pito i lalo. E i ai. I lenei tulaga, leai ni faʻafitauli i le susu i le pito i lalo.

Fai se cellar o le faʻamalosia sima mama

Mama ma le pito i lalo - talafeagai pe a fai o le cellar masini

O le isi itu: Afai e tapunia le vai o le eleele, ae e te leʻi faapipiiina mama i le pistal, e tatau ona tutulu e faalua i le tammifrofiout. Tele masani ona faʻaaogaina bitsumen mastic. Ma e manaʻomia foʻi le faʻasoa atu o le faʻamau o soʻotaga. Ma pe a faʻatau se mama, vaʻai mo loka (pei o le ata i luga). O sina vai sili o le fofo o loʻo tuu i luga o le loka o le mama pito i lalo pe a avea le mama pito i luga, o le vaipuna e faamamaina. Ina ua mavae ni nai vaiaso, e mafai foi ona misia e le au puipui e le biumen mastic.

Tusitusiga i luga o le autu: faleuila faʻaiʻu i palasitika panels: i totonu o le mamanuina o ata

Mo vaega ma le maualuga maualuga o eleele eleele

E le mafai ona e tanu pea le cellar mo 2.5 mita ma aua le feiloai ma le vai. I nisi itu, o vai ua i ai nei i le loloto o le 60-80 cm. Mo lea tulaga, e mafai ona e faia se cellar mai le sima ma le lelei i le lelei-matagofie. O le loloto o lena loloto, o loʻo leai lava se vai, ma o se vaega o le eleele i luga o le eleele e faʻapipiʻi ai le vevela o le vevela (o le sili atu o le eleele).

Fai se cellar o le faʻamalosia sima mama

Masini o le cellar mai correte mama i le maualuga maualuga o eleele eleele

Ina ia mafai ona ave saʻo le vai mai le cellar, faataamilo oe e mafai ona faia se ofu lima mai le paʻu - e faʻapipiʻi ai le 40 cm. Mai luga o le eleele. tipi.

I se mea faigaluega, e tulaʻi le fesili: faʻafefea ona faia le tapuni ina ia mafai ai ona manuia le vai i totonu, ma e le mafai ona pupula mata. Ulufafo - fai se lua tapuni. O le faia o lenei mea, o le ulufale atu o le ulufale atu o loʻo alu ese mai le taʻele mai piliki (filifiliga i luga) poʻo le monolithic sima (i le ata i lalo). I le taimi lava e tasi, e lua kuata - tasi le malamalama ua tumu (laupapa, mumusu ma Eppps, Plysyyrene Fom), o le lua o uamea ma loka.

Fai se cellar o le faʻamalosia sima mama

O le tusia o le ulufale atu i le cellar o le monolithic sima

O le isi filifiliga o le faia o se tamai fale i luga o le ulufale, pei o se fale manu po o se shala. E le o faapea mai o le a le iloa, aemaise i luga o le mauga, ae o le a tapunia le ulufale mai i le amataga.

Fai se cellar o le faʻamalosia sima mama

E le tatau, ae na e malamalama i le manatu

O nisi e na o ia cellar o loʻo faʻatulaga se fugalaʻau fugalaʻau i luga o le gaʻo, o se sipine ua amata ona maua se vaipuna, ona faʻapipiʻiina lea o laʻau.

O mea uma e le leaga, ae o lenei filifiliga ua tele naua o mise: e le aoga e aʻe i totonu o se lotoa mai le sima mai mama, o le voluma o galuega e tele. I lea tulaga, e sili atu le mafaufau i filifiliga nei - Faʻatinoga. E tutusa lelei le galuega o galuega, ma le mafanafana o le faʻaaoga.

Tafailagi (le lava)

E i ai leisi cellar o le sima o le sima - tufuga ituaiga. O se tamai mea laiti lea e maua ai poʻo luga ole fata. O lenei mamanu e talafeagai pe a maualuga le vai o le eleele. Eli le shallow pla (a itiiti ifo o le 50 cm loloto, ae mafai ona loloto - pe a fuafua).

Fai se cellar o le faʻamalosia sima mama

Faʻafefea ona fai se cellar o le faʻaaloalo mama

I le Pitchers fai le faavae-faʻavae-slab (10 cm mafiafia ma tele e 20-30 cm sili atu nai lo itu o le lumanaʻi o le lumanaʻi). 10-15 CM rum ​​sasa solo i luga o le sipai pipi. Faʻapipiʻi i faaputuga, 5 cm i le taimi, o nofoaga taʻitasi uma 'olo atoa. Ona sasaa ma tamper e uiga i le 10 cm o oneone. Ua salalau le ata, o le mea e fai, o le faʻatonutonuina o le faʻavaʻa (tasi fusi mai le faʻamalosia o le 10 mm i le 20 cm faaopoopo). O le ogatotonu e alu i le "Fanua nofoaga" i lalo o mama na taoto i le itu (fai se faataatiaga o le vaega maualalo mai plywood ma laupapa ma faʻaaoga i ai o se galuega). A puʻeina sima, e mafai ona e taamilo i mama.

Mataupu i luga o le autu: Suia le pusa mumu o-gum

O le mama pito i tua e mafai ona ma le pito i lalo - Ona le tatau lea i tua o le pito i tua. Afai o le mama e aunoa ma le pito i lalo, o le puipui o loʻo tauina ma piliki (i le afa o le piliki), e aunoa ma le faʻagaloina o le paʻu o le provise. Ona faia lea o le pu i totonu o le itu faafeagai i tafatafa o le faitotoa.

E ala i le faʻafesoʻotaʻi o fasipepa ma le fesoasoani a puipui o puipui ma faʻapipiʻi le taʻaloga soʻotaga, o se mea na muta ai cellar ua mauaina. Fefiloi mama e moe ma eleele, fausia se mauga.

Fai se cellar o le faʻamalosia sima mama

Overhead Buick Caellar mai Correte Rings

O lenei ua totoe mea uma o le faʻapipiʻi o faitotoʻa ma taʻoto ai avanoa o totoe. Latou te tuu le uʻamea tulimanu pe togafitia ma le faʻatuatuaina (i le taimi atoa) o se pa laupapa ia e faʻatumauina ai faitotoʻa. O le o totoe o le avanoa e sili ona faigofie e fai ai le piliki poʻo le taka (maa masani i luga o le fofo). O le puipui pito i luma poʻo le tatau ona tuʻufaʻatasia mai totonu, pe manaʻomia le mafiafia - o le pau lea o le pa.

Atuatuvale

Ina ia mafai ona teuina lelei le teuina o oloa, o le ea e tatau ona faatulagaina i totonu o le cellar. Ma le malosi o le ea, o le le fiafia i totonu e masani ona fetuunai. E lua auala e faʻatulaga ai le ventipelation i le faʻasologa:

  • Faatasi ai ma paipa e lua o loʻo i ai i le tele o mea maualuluga - sapalaiina ma vave.
  • Faatasi ai ma le tasi paipa - o le sapalai e le-manava.

    Fai se cellar o le faʻamalosia sima mama

    Metotia o ventipelation cellar

Ina ia mafai ona faʻatino i le tulaga masani i le masani masani, e lua paipa e manaʻomia - sapalai ma le sili atu. Ua tufatufa atu i lalo i le isi tulimanu o le potu, ma atagia mai ai. O le tuʻuga o le kibe e amata i se mamao o le 40-50 cm mai le taʻele fola. E mafai ona aveeseina e ala i le puipui pe luga, i le taualuga o le taualuga (tapuni). O le paipa o manava e tatau ona tapeina e le gata i lea e mafai ai, ma o lea e amata ona i lalo o le taualuga - ile 10-15 cm i lalo. O loʻo faʻaalia i luga, e le itiiti ifo nai lo le mita i luga o le taualuga (tapuni). Ia o le a le paʻu mai le velu, ua faʻamalosia ai i latou i le kulimi, faamalu o loʻo ofuina, luga o le pipipa o le pupu e faʻaleleia ai le tolopoina.

E faʻapefea ona aoga galuega i le lumanaʻi? Ona o le vevela o le atoatoa, omiga ma ona o le malosi o le matagi. I totonu o le Cellar o le tautoulu-taumalulu vaitaimi, mafanafana nai lo le auala. Ma le taimi, ona o le mea moni o le paipa o le manava ua siitia i luga aʻe o le taualuga, o le faʻamalosiʻau paʻu ua faia. O nei mafuaaga e faamalosia ai le ea mafanafana mai lalo o le taualuga e taumafai ai, i luga o le paipa. O le ea fou e sau i le nofoaga i le nofoaga o le mamao o le ea i le pito i luga o le kaleta. O lenei faiga i saoasaoa tele e masani ai. O nisi taimi o le taumalulu ua matua malosi lava, e tatau ona faʻaititia ai le vaega o le koluma o le vetisitisi paipa. O le faia o lenei mea, e mafai ona e tuu se pamu i luga o le ituaiga o kia po o le ogaumu, ae masani ona faigofie - ua tapunia ma se paipa, o se ituaiga o le ipu, o se ituaiga o le ipu, o se tasi ituaiga o le ipu, o se ituaiga o le ipu, o se ituaiga opete, o le ituaiga o le ipu, o se ituaiga o le ipu, o se ituaiga o le ipu, o se ituaiga o le ipu, o se ituaiga o le ipu, o se tasi ituaiga o le ipu, o se tasi ituaiga.

I tamai lapoa o ceel hote o loʻo i luga o le mauga, e mafai ona e faia ma le tamaʻi paipa. I totonu o lenei tulaga, o le ea na tosoina mai nai, e sau.

Faitau atili