Manaoga mo Fale Pooler i se fale tumaoti

Anonim

Ina ia faʻatuina mea alofa, e masani ona manaʻomia se isi potu malolo, lea e taʻua o le suauu, Boilelele potu, ae masani ona - biʻale potu. Talu ai o soo se fafaga e ono lamatia, ona faʻapipiʻi lea o fale e sopoia ma tulaga manaʻomia e mautinoa ai le maualuga o le saogalemu. O Koko e tatau ona avea ma potu Bolinir i se fale tumaʻoti, Manaʻomia Manaoga mo Taʻiala ma O loʻo i totonu lava o Ituves.

Manaoga mo Fale Pooler i se fale tumaoti

Boiler potu i se fale tumaoti e tatau ona fetaui ma le tele o manaoga

Tulafono Faatonutonu

E maeʻa loa ona manaʻomia le filifiliga i luga o le tulafono faʻatonutonu. Seia oʻo i le ogatotonu o le 2003, le Itumalo o Scrip Nu. 04.04.08-87 na faʻagaioia. Mai Iulai 1, 2003, snip 42-2002 o ō atu ai. O manaʻoga uma ma mea e fai i le masini o potu boiler i se fale tumaʻoti e tatau ona ave mai lenei pepa.

E manaʻomia le iloa o tulaga faatonuina, e ui lava ile fale o le fale faigaluega i se fale tumaoti e tatau ona tuʻufaʻatasia e se faʻalapotopotoga faʻapitoa. O lea e mafai ona e filifili i luga o le avanoa ma le mafai ona faʻapipiʻiina lenei pe o le faʻamafanafana meafaigaluega faʻapea foʻi ma le a le galuega o loʻo e sau e fetuʻunaʻi ai le avanoa poʻo fale i tulaga. Faatasi ai ma faigata eseese po o le malosi mataupu, e aoga le alu i le poloketi a le Heal sapalaiina o le kesi sapalaiina le faalapotopotoga ma talanoa ia i latou. E tele nileni e fesoʻotaʻi ma foliga o fale taʻitasi, ia e mafai ona foʻia naʻo le faʻafetauiina o le fuafuaga a le fale poo le poloketi.

Tulafono ma tulafono mo le faʻapipiʻi o se kesi kesi i se fale tumaoti

O le filifiliga o le faapipiiina nofoaga o le kesi pole sami e fuafua i lona mana:

  • ma le mana e oʻo atu i le 60 kw, o le faʻapipiʻi e mafai i le umukuka (e tusa ai ma ni manaʻoga);
  • mai le 60 kw i le 150 kw - i se isi potu, tusa lava poʻo le a le fola (mataupu i le faʻaaogaina o kasa faalenatura, e mafai ona faʻapipiʻiina i le potu i lalo ma le potu i lalo, e aofia ai);
  • Mai le 150 kw i le 350 kw - i se potu ese o le muamua po o le faʻavae fola, i se faʻaopopoga ma tuʻu eseʻese fale.

E le o lona uiga e le mafai ona faʻapipiʻiina le bouler mo le 20 kw kw e le mafai ona faʻapipiʻiina i se soli ese. E mafai, pe a e manaʻo uma i le olaga lagolago auala e faʻaputuputu i le tasi nofoaga. E naʻo le tele o le potu o loʻo iai manaʻoga. O le pito i lalo o le Boueir House i le fale tumaoti e tatau ona:

  • Mo tagata faipule ma le mafai ona oʻo atu i le 30 kw, o le ala maualalo o le potu (ae le o le nofoaga, ma le voluma) e tatau ona 7.5 M;
  • mai le 30 i le 60 kw - 13.5 M3;
  • Mai le 60 i le 200 kw - 15 M3.

Na o le tulaga o le faʻapipiʻiina o se kesi o le kesi i le umukuka o loʻo i ai isi tulaga - o le tapulaʻa maualalo o le 15 cubes, ma le maualuga o le tau o le 155 m.

Manaoga mo Fale Pooler i se fale tumaoti

Filifiliga o le faʻapipiʻiina o le pa puipui o le pa puipui o le Boiler - luga o le puipui i le itiiti ifo 10 cm

Mo filifiliga taʻitasi o nofoaga mo le Posta Broler potu, o nisi manaʻoga e tuʻuina mai. O nisi oi latou e taatele:

  • Soʻo se potu Boilelela fale i se fale tumaʻoti e tatau ona i ai ma le masani ai. E le gata i lea, o le vaega o le Windows e masani ona masani ai - e 1 M3 M3 Volume e tatau ona tusia mo le 0.03 m2 o Glazing. Manatua - o le tele lea o le tioata. I se faʻaopopoga, o le faʻamalama e tatau ona folo, tatala i fafo.
  • O le faʻamalama e tatau ona i ai se faʻamalosi poʻo se framauga - mo faʻalavelave faʻafuaseʻi i le taimi o le kesi o le kesi.
  • Manaʻomia Ventilation ma Aveesea o oloa faʻatau atu i le Chimney. O le vaipuna o le paso maualalo-malosi (e oo i le 30 kw) e mafai ona aveeseina i le puipui.
  • E tatau ona tuʻuina atu le vai i le potu o le Bouler o soʻo se ituaiga (e saini ai le polokalama pe a manaʻomia) ma le suʻi (vevela malu).

Tusi i luga o le Autu: 43 Tulaga Muamua o le Fono! O mea laiti o le aiga e tatau ona iloa e tagata uma (ata, filifiliga)

O le isi tulaga lautele na aliali mai i le fou lomiga o Snapa. A faʻapipiʻiina le kesi masini mo le DHW ma le faʻamafanafana ma se agavaʻa o le 60 kw, o le kesi faʻatonutonuga e manaʻomia, lea i le mataupu o le kasa.

Manaoga mo Fale Pooler i se fale tumaoti

I le i ai o le Boiler ma se mulivae o Boiler, pe a ia fuafuaina le tele o le potu o le boiley, o lo latou malosi ua otooto mai ai

O manaʻoga nei e eseʻese vaʻaiga faʻalagolago i le ituaiga o potu o Boilele.

Bouler potu i se fale tumaoti i totonu o se potu eseese (fausia-i pe faʻapipiʻi)

Faʻasaina potu Bailer mo le faʻapipiʻiina o kesi o kesi ma se tulaga o le 200 kw e tatau ona vavaeʻese mai le vaega o le le-afi o le 0 0.75 itula. O mea manaʻomia e talia e piliki, Smubloblock, sima (faʻalelei ma mamafa). Manaoga mo vavaeʻese ese i totonu o le fausia-i totonu poʻo faʻapipiʻi potu e pei ona taua:

  • Maualalo voluma - 15 cubic mita.
  • Totoina maualuga:
    • ma le mana mai le 30 kw - 2.5 M;
    • Tusa o le 30 kw - mai le 2.2 m.
  • E tatau ona i ai se faʻamalama ma se stramiuga poʻo le faʻamalama, o le tioata o le vai e le itiiti ifo nai lo le 0.03 sikuea i Cubic Myter Came.
  • Ventaila e tatau ona mautinoa le itiiti ifo nai lo le tolu-taimi le ea fesuiaiga i le tasi itula.

Afai o le Bouler potu ua faʻatulaga i le pito i lalo poʻo le potu i lalo, o le maualalo o le bouler o le a sili atu: 0.2 M2 o loʻo faʻaopopo i le malosi 15 kupita i luga o le mana o Kivat. O le manaʻoga mo puipui ma pine, lata ane i isi potu ua faʻaopopo foʻi: E tatau ona i ai le ausa-kesi-kesi-kesi. Ma le tasi vaega sili atu: o le ogaumu i le pito i lalo poʻo le faʻavae o le fola pe a faʻapipiʻi meafaigaluega ma le malosi o le 150 kw i le isi oloa. E faʻatagaina ona ulufale i le auala e agaʻi atu ai i le auala.

Manaoga mo Fale Pooler i se fale tumaoti

E le masani ona faaʻoleʻole e le potu o le boiley, ae o lona uiga foi o loʻo tuʻuina atu foi le maualalo o le maualuga o le taualuga

I se tulaga lautele, o le fua o le fale puʻe i se fale tumaʻoti o loʻo fautuaina e filifili mai le faigofie o le tautua, lea e masani ona sili atu i tulaga.

Faapitoa tulaga mo faʻapipiʻi boler

E le tele naua. Tolu mea fou e faʻaopopo i mea o loʻo faʻamatalaina i luga:

  1. O le faʻaopopoga e tatau ona iai i luga o se vaega mautu o le puipui, i le lata ane o faʻamalama poʻo faitotoʻa, o le mamao e tatau ona i lalo ifo o le 1 mita.
  2. E tatau ona faia i le le-afi o mea ma le faʻatapulaʻa o le afi tetee i le itiiti ifo i le 0.75 itula (sima, piliki, sceteblock, slamiblock).
  3. O pa o le faʻaopoopoga e le tatau ona fesoʻotaʻi ma puipui o le fale autu. O lona uiga o le faavae o le faʻavae e tatau ona tuʻu eseʻese, e le ma fausia e le tolu pa, ae o le fa.

    Manaoga mo Fale Pooler i se fale tumaoti

    O le faʻaopopoga o loʻo faia mai le fale e le o se fale e le o iai.

O le mea e tatau ona e mafaufau iai. Afai o le a e faʻatulaga se potu boiley i se fale tumaʻoti, ma potu o le tulaga talafeagai e le o le maualuga o le chiulings, e mafai ona e alu i le fonotaga eria. Afai o loʻo e fuafua e fausia se fale, Ona e tatau ona e teteʻe uma mea, a le o le a le malilie le poloketi. E tatau foi ona talafeagai i le fauina o potu faʻapipiʻi boiler: e tatau ona fetaui lelei mea uma ma e leai se auala ese.

Faapipiiina o le kesi poler boler boler i le umukuka: potu manaomia

A o talanoa, kesi kesi ma se malosi o le i luga o le 30 kw e mafai ona faapipiiina i le umukuka. O le ituaiga o potu e mafai ona faʻapipiʻi (tatala, tapunia), o le aveesea o oloa susunuina e mafai i fontikanals (fale mautotogi), chimney. E mafai ona e setiina se puipui po o le fola-cyple boeir.

Manaʻoga mo umukuka mo le faʻapipiʻi o se kesi ponaivi:

  • O le maualuga o le taualuga e le itiiti ifo nai lo le 2.5 m;
  • le lapoa o le itiiti ifo i le 15 kupita;
  • O le stiaition system e tatau ona maua ai se suiga o le ea i le itula o le ea i le itula;
  • E tatau ona i ai le aʻafiaga o le ea fou i totonu o se tali ua mafai mo le kesi;

E tatau ona tautau le pa puipui i luga o pa puipui. I le taimi lava e tasi, e manaʻomia le tuʻuina o le booir i le mamao o le itu i totonu o puipui o loʻo i luga o le 10 cm. Afai e leai se tulaga e le mafai ai : E tatau ona ofi ma le faʻapipiʻiina poʻo le toe faʻafesoʻotaʻi mata. O le mea itiiti o le mafiafia o le plaster seaceer o le 5 cm.

Manaoga mo Fale Pooler i se fale tumaoti

O mea e manaʻomia mo le faʻapipiʻiina o se kesi poʻo le umukuka i le umukuka e tele lava i le tele o le tele ma le ea.

O le mata mo le kesi Bouler faia pepa uamea. Uamea ua faʻasaʻo i luga o le laupepa vevela-soʻotaga mea ma le mafiafia o le itiiti ifo i le 3 mm (Asbestos poʻo le cardboard mai ibane fulufulu). E tatau ona sili atu le sili atu nai lo le tele o le boiler i le po o le 70 cm i luga ma le 10 cm i le taimi o totoe o pati.

Manaoga mo le vavae ese

O nei faaleaga e faia i le maualuga o tuaoi ma luga 200 kW. I totonu o le faʻaopopoga i le muamua faʻalauiloa muamua e tele manaʻoga faʻapitoa. Lenei ua uma lava:

  • O mea e faia e le pa, e tatau ona i ai ni taualuga ma taualuga.
  • O le aofaʻi o le tuʻuga o se potu puʻupuʻu e le itiiti ifo i le 15 cubic mita, ma le 0.2 SI. M mo le kwe o le mana e faʻamafanafana ai.
  • O le maualuga o le taualuga e le itiiti ifo nai lo le 2.5 mita.
  • O le Glazing eria o loʻo manatu e faʻavae i luga o le 0.03 sikuea mita i le tele o poloka taʻitasi.
  • O le faʻamalama e tatau ona i ai se faʻamalama poʻo se framuuga.
  • O se vaega tuʻufaʻatasi e manaʻomia mo le boioler, o lona maualuga e le tatau ona i luga ole 15 cm i luga aʻe o le fola.
  • Faatasi ai ma le tele laʻititi tele (e oʻo atu i le 200 kg), faʻapipiʻi i luga o se fola sima ua faʻatagaina.
  • E tatau ona i ai se faiga o le faʻafitauli o faʻalavelave faʻafuaseʻi (tuʻu i luga o le paipa).
  • E le lava le malosi o faitotoa, vaivai.
  • O le Ventiving i totonu o le potu e tatau ona maua ai le tolu taimi o le ea fesuiaiga i le 1 itula.

A talia ma faʻapipiʻi ni mea kesi i totonu o se potu poleti o le potu, o le taliaina o le a usetino: o le a vaaia le taliaina: o tulafono uma e tatau ona maitauina. Na o lenei tulaga o le a e faia se faatagaga.

Manaoga mo Fale Pooler i se fale tumaoti

Tuueseeseina le ponaivi atonu

O le a le mea e tatau ona avea ma faitotoʻa i le potu aʻoga

Afai o se potu tuʻu ese lea i se fale nofomau, ona tau atu ai lea o faitotoʻa mai le ogaumu mai le ogaumu e tatau ona toe faʻafesoʻotaʻi. O lona uiga e tatau ona latou taofiofi le afi mo le 15 minute. I lalo o nei tulaga, naʻo na o uʻamea e talafeagai. Fale gaosi poʻo le fale i le fale, e le taua tele, pe a na o tapulaʻa na o mai.

A i ai se ulufale mai i totonu o le auala i le ogaumu, e tatau ona le masani ai faitotoa. Ma i totonu o Scep, ua tusia "Lelei faʻaola". O lenei mea e tatau ai i le faʻatulagaina o le pusa ma se paso na o le paʻu o le paʻu galu. Ona faʻataʻitaʻi lea o le malosi faʻamalosi i le auala, ae le o le puipui o le fale. O le lona lua faʻaopopo faigofie "tumau" faitotoʻa - kasa o le a mafai ona saʻoloto alu ese.

Manaoga mo Fale Pooler i se fale tumaoti

Faitotoa i le Bouler House faatau vave i le Grille i le pito i lalo

E masani lava, o le poloketi e faʻaopopoina le manaʻomia atili - le auai o le pu i le pito i lalo o le pu i le pito i lalo. E manaʻomia le mautinoa o le ea i totonu o le potu.

Ventaila mo Boiler House i se fale tumaoti

E pei ona taua, o le fuafuaina o le ventraing gaioiga o loʻo mafaufauina mai le tele o le potu. E tatau ona faʻateleina e 3, faʻaopopo pe tusa o le 30% i le faʻasao. Matou te mauaina le voluma e te manaʻomia e "pamu" i le itula.

Mo se faʻataʻitaʻiga, potu 3 * 3 m ma le taualuga maualuga o 2.5 m. Volume 3 * 3 * 2.5 = 22.5 M3. O le tolu-taimi fesuiaiga e manaʻomia: 22.5 m3 * 3 = 67.5 M3. Matou te faaopoopoina se tupe teu i le 30% tatou te maua ai le 87.75 M3.

Ina ia mautinoa o le itu faʻalenatura i le pito i lalo o le puipui, e tatau ona i ai se pu o le sapalaiina, tuʻituʻi ma se ata. O paipa e tatau ona o atu i le taualuga, e mafai ona alu ese mai le puipui i lona pito i luga. Faaali le paipa paipa e talafeagai mo le tasi maualuga ma le asu.

Manaoga mo potu Boiler mo le faʻapipiʻiina o tagata faipule i luga o le malosi ma suavai suauu

Manaoga i le aofaʻi, tele ma mea mo le potu o le boray e tutusa lava. Peitaʻi, e iai ni mea faʻapitoa, o loʻo fesoʻotaʻi ma le manaʻoga e faʻatautaia le Chimney ma Fuel Teu avanoa. Nei o mea taua (tele latou te sipela ai i le tusi folau o le Bouler):

  • O le chimney stesen vaega e le tatau ona itiiti ifo nai lo le lapoa o le auvai o le poler. Leai se faʻaititia o le lapoa i luga o le chimney e le faʻatagaina.
  • Mamanuina chimney e tatau ma le laititi le numera o tulivae. O mea e lelei ai, e tatau ona sao o ia.
  • I le pito i lalo o le puipui e tatau ona avea ma sapalai pu (faamalama) mo le ea vevela. O lona eria e manatu mai le mana o le boiler: 8 sikuea mita. Vaʻai Kivatt.
  • O le decompiation o le chimney e mafai ona ala i le taualuga po o le puipui.
  • Lalo o le asu ulufale e tatau ona manino pu - mo le toe iloiloga ma le tausiga.
  • O le aniti mea ma ana fesoʻotaʻiga e tatau ona kesi-fufusi.
  • Faʻapipiʻi le Boiler mo le le-o le le-faʻavae faʻavae. Afai o le fola i le Boueir House o Wooden, o loʻo taoto i luga o le laupepa poʻo le cardboard o Warale Wool, pito i luga ma le uʻamea. O le filifiliga lona lua o le podium o piliki, pipiʻi pe faʻaputuputu.
  • A faʻaaoga le boiler i le tulimanu o le uau na natia, o le taoto i o ofutino uʻamea e mafai. E tatau ona faʻamalosia pakema e le faʻaititia o le 42 v v v v v v voltage, ma e tatau ona faʻamau. O nei manaoga uma o se mafuaʻaga o le pa pefu efuefu.

Faʻamolemole ia matau o le fuaitau o le chimney e ala i le taualuga poʻo le puipui e tatau ona faia e ala i se vaega faʻapitoa o se node e le o le ofi.

Manaoga mo Fale Pooler i se fale tumaoti

Boilers i luga o suavai e masani ona galue pisa

E aoga i ni nai upu e fai atu e uiga i le Boilers i luga ole suauu suauu. O a latou galuega e masani lava ona o faatasi ma le tulaga maualuga o le leo, faʻapea foʻi ma se uiga odoor. O lea o le manatu e tuu se mea tutusa i le umukuka e le o le sili ona lelei manatu. A filifilia se potu ese, e aoga le mafaufau i ai i puipui e maua ai se malosi malosi, ma sa le ofi le manogi lelei i faitotoʻa. Talu ai o faitotoʻa i totonu o le a avea pea ma metallic tausia o le i ai o le maualuga o le sili-faʻailoga faʻamau faataamilo i le tino. E mafai ona faalavelave i leo ma manogi o le a le. O fautuaga lava lea e tasi ma mo potu puʻele i le bolier, e ui lava latou te le o faitio.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea e togi pupuni ma le puipui: O le fuafuaina o le ie, faʻafanua, foliga, foliga

Faitau atili