Metotia mo le faapipiiina o pepa sima

Anonim

Planterboard - nofoaga Lautele Fale, e fetaui lelei mo le teuteuina o puipui i soʻo se potu, faʻasolo mai le faletaele ma faʻaiʻu i potumoe ma loggas. Ae o le a filifili e faʻaaoga, o le mea autu o le ala e faʻasaʻo ai le laupapa ma le auala. O le aso e mafai ona e faʻaogaina ni auala se lua: E tusa ma le faʻaaogaina o Kelu, ma Skeleton, pe a tatau ona faʻapipiʻi le laupepa i le metactac.

Metotia mo le faapipiiina o pepa sima

O le polokalame o le faapipiiina o le lolomiina o le palakalafa i luga o le kelu.

Faatali Tele Faapipiiina o Nofoaga Papa

E le o taimi uma o le faʻapipiʻiina o le digwall i le puipui poʻo le taualuga e aofia ai le faʻaaogaina o uʻamea faʻamatalaga o se faʻavaʻa, o le faigofie auala e aofia ai le faʻaaogaina o le gresstam glus ua pipiʻi. Ae ia saʻo foʻi fasi ie i nei tekinolosi, e tatau ona e faia le maualuga o puipui poʻo le faʻailo poʻo le faia o se lavelave o galuega sauniuni. O le penefiti o le leai o ni tala, e tatau ona maitauina:

  • Le malosi o le faʻavae e le aliali mai, e leai se fungas i luga. E tele taimi e manaʻomia ai ona faʻatino i le maualuga o le tagisuaga, mo le faletaele;
  • O le puipui o loʻo puipuia mai le faʻamoe, e le faʻaʻaisa. O le maeʻa o le metotia e talafeagai lelei i le faletaele ma umukuka.

Mafaufau I se auiliiliga o le leai o se faʻaopopo auala o le nonoa o le laupepa o sima, lea e masani ona faʻaogaina i kolosi, loggidinam, umukuka, faletaele.

Metotia mo le faapipiiina o pepa sima

Meafaigaluega mo le galue ma le nofoaga sima.

A ole atu pe faapefea ona nana le mumū, o le sauniuniga na te mauaina se nofoaga taua. O lea, mea uma meafaigaluega ma mea uma e tatau ona sauniuni ai vave:

  • O laupepa o laupepa o le laupapa (mo le faletaele ma le umukuka ma umukuka e manaʻomia e ave ai le susu o le faʻamamaina);
  • Gyptum matutu mimita;
  • Agavaʻa mo le kulimi kulimi, mea faigaluega mo le faʻaaogaina;
  • lati le naifi;
  • Tulafono;
  • Spatralas, punou;
  • Fausiaina tulaga, fagotaga;
  • Roulette, faigofie penitala.

Vaega o le galulue ma le nofoaga

Muamua, o pa o loʻo faia, e faia ai maka le faʻailoga i luga ia te latou luga i laupepa faʻapipiʻi. Ina ia mafai ona faʻapipiʻi saʻo i latou, e manaʻomia le matauina o se tulafono faigofie: o lulu o kolosi e le faatagaina.

Metotia mo le faapipiiina o pepa sima

Laulau ma sitepu-i-laasaga faatonuga faatonuga mo le faapipiiina o le HCL.

O le laualuga ua faʻamamaina i le pefu, faʻagaioia e le primer. O laupepa pito i luga e toe gaosia e tusa ai ma foliga o le potu. Ina ia faʻalelei lelei le gwl, e manaʻomia le sauniaina o se gyptum faʻapipiʻi tele. O le amataga o spactive o lemu faʻaʻaisa e sili ona lelei mo lenei, e masani ona faʻateleina ai le taimi o le faʻaʻaisa i totonu o le tele o le faʻaʻaisa pluper gluper keke.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le Papatusi Planboan ma kelu? O le paluga o loʻo faʻaaoga i le nifo nifo i le luga o le pepa, pe a uma ona faʻapipiʻi le laupapa i le puipui, ma le vaʻai i le va o papatusi i le va o papatusi i le va o papatusi i le va o papatusi, e oʻo atu i le fola o papatusi. mai le taualuga. Ina ua maeʻa faʻamago, o soʻoga o le a tatau ona togafitia ma le lotomaulalo.

Mataupu i luga o le autu: Plumping ma ou lava lima: Faapipiiina laasaga

Faʻavaʻa o le faʻapipiʻi o le laupepa

Faapipiiina le faʻavaʻa mo Drywall e faʻaaoga tele i taimi uma, o lenei metotia e manatu o se tasi o sili sili ona lelei, faʻaalia lelei le lelei o le galuega. I totonu o le lelei o le faʻaaogaina o uʻamea talaaga e tatau ona maitauina:

  • faaleleia o le vevela ma le malosi;
  • le mafai e le atoatoa ona alu i totonu o le tele o i luga o puipui ma taualuga;
  • A o le i amataina le galuega, e le manaʻomia mo le sauniuniga lelei o aʻoaʻoga;
  • Faʻaaoga le faʻamatalaga mo le faʻavaʻa e mafai ona mo puipui o puipui;
  • I lalo o le faʻavaʻa e mafai ai ona faʻataunuʻuina fesoʻotaʻiga ma inisinia fesoʻotaʻiga, tuu se isi vaega o le faʻaleleia.

Metotia mo le faapipiiina o pepa sima

Auiliili auiliiliga faʻapipiʻi polokalama.

O le metotia lava ia e pei ona taua i lalo: Muamua le faʻavaʻa o le uamea faʻapitoa faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu (e mafai ona faʻaaogaina le tele o laupapa laupapa), pe a maeʻa le laupepa faʻapipiʻi.

Mafaufau pe faʻafefea ona muina mea i luga o mea. O le saʻo faʻapipiʻi amata i le faʻailoga i luga o le luga o puipui poʻo le ogatusi ma le fausaga o le fauga, o le plumb, se penitala. O le tulaga lea e te iloa ai le tulaga o le faʻavaʻa, tuu uma nofoaga o fusi.

O le faʻamatalaga lava ia e tatau ona o atu ma le leo o le 40 cm, ma faʻamalolosi manaʻomia ona tuʻu saʻo i le sitepu o le 80 cm.

Ina ua uma ona faʻapipiʻi uma faʻamatalaga, mafai ona faia ni inisinia fesoʻotaʻiga, pe a tatau ai, faʻapipiʻi le pito i luga o puipui ma le tuufaataloga o lebal timu. Mo Spilling Drywall i le talaaga, o le faʻaaogaina o le tagata lava e faʻaaogaina, o soʻoga uma o papatusi e tatau ona sau i luga o fata. A faʻapipiʻiina ia foliga o loʻo maitauina: O le fao o loʻo faʻaaoga i le umi o le 25 MM, o latou pulou e tatau ona faʻamalosia i totonu o le 1-2 mm. I lalo o soʻoga taʻitasi e tatau ona iai le lagolago lagolago e tatau ona faʻasaʻoina ai ma le maualuga-tulaga fesoʻotaʻiga, o lona uiga, paa.

O le faʻaaogaina o faʻamatalaga e pei o se faʻavaʻa faʻatagaina mo le tele o lelei, e aofia ai le le lava o le sauniuni, taugata puipui.

Faapipiiina o le laupepa i le puipui: auiliiliga faatonuga

Tele taimi e masani ai, o le mataga o loʻo faʻaogaina e faʻamauma ai puipui, lea e iai le faʻavasegaina o puipui. Lea e mafai ai ona e ofiina puipui, faʻatupu lo latou lamolemole ma le lelei le faʻaaogaina o le tele o mea teuteu teuteu. Matou te ofoina atu laasaga-e ala i le sitepu faatonuga, pe faʻafefea ona faia se faʻavaʻa o le faʻapipiʻi o laupepa i le puipui.

Tusitusiga i luga o le autu: faʻafefea ona filifili pupuni mo le potu malolo i le sitaili ma lanu

Metotia mo le faapipiiina o pepa sima

Faapipiiina o fasi pepa i luga o le puipui.

  1. O le sitepu muamua o le tapena o mea ma mea faigaluega e mafai ona aoga pe a galue:
  • Plasterboard pepa o le fuaina o aofaiga ma le ituaiga (e mafai ona avea ma se pepa masani, susu-le-tetee mo le faʻapipiʻiina i le faletaele, faleuila, i totonu o potu vevela, afi-fou);
  • Uamea talaaga mo le faʻavaʻa (selesele PS ma faʻatautaia PN faʻamatalaga) poʻo palauʻele;
  • Uamea fusiua (pa paa, puipui, ma isi mea);
  • Lava-Taʻiaʻe mo Drywall ma faʻamatalaga, ua taʻua o le "Spaoa", Founese "
  • tono;
  • Se seti o pale mo le maea ai o le palakalafa;
  • Viliina ma se uafu;
  • Fausiaina tulaga, ole lima;
  • Fai mai le penitala, rofautte, sauniga Speend Glus;
  • Seleulu mo uamea tipiina o faailoga;
  • samala, faʻatasi ma, spatula;
  • O se sikulukalaiva (e le fautuaina se sikulukalaiva, e oo lava i le laiti tusi o le digwall o le a le feoai).
  1. Apalaiina o le faʻailoga mo le lumanaʻi. O le faapipii sao i le laupapa, e tatau ona e amata amata le auivi mai le fola. Matou te iloa le mamao mai le puipui, o le a tu le faʻavaʻa, o le taimi nei o le faʻamatalaga maualalo o loʻo tuʻuina i luga o le foloa, o loʻo matou faia se penitala. Faʻaaogaina o se Faʻavae Nofoaga ma se Aso e Taumafa, o le laina lava lea e maua i luga o le taualuga. E taua o nei laina o nei laina o le faʻailoga, e ese mai le faʻapipiʻiina o le a faigofie ona.
  2. Mo le faʻapipiʻiina o le Mrwall, e mafai ona faʻaaoga se pa laupapa o se faʻavaʻa, ae e sili le faʻaaogaina o le faʻapipiʻiina ma le fesoasoani o le faʻapitoa uʻamea talaaga ma le Katavana. I lea tulaga, matou te manaʻomia se rack ma taʻiala faʻaaliga.

Ia amata, e manaʻomia le tausiga o nila, ia e fautuaina le faʻaaogaina o paʻu paʻu e faʻaaoga ai se faʻapitoa faʻapipiʻi i le tasi o faʻamatalaga taʻitasi. Le isi, e tatau ona faʻapipiʻi le taʻiala faʻataʻitaʻi i totonu o aliʻi mafanafana, e tatau ona fetaomi i le Mark, Eny pu i le uamea. O nei pu taʻitasi e tatau ona i ai le lapoa o le 6 mm ma faʻalatalata i le toe faʻapipiʻi o le toe foʻi i le itu o loʻo i ai 6 * 40, e faʻamau uma ai mea faʻapipiʻi.

Metotia mo le faapipiiina o pepa sima

Ituaiga o faʻamau faʻailoga mo le susu.

E mafai ona faʻapipiʻiina le auiliiliga o le faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina e oe lava ia e faʻaaoga ai ni faʻapitoa o faʻataʻitaʻiga poʻo puipui faʻapitoa i le taiala o le taiala, lea e faʻapipiʻi i luga o le tapuvae ma luga o le fola. O faʻamaumau e faia ma le fesoasoani a se falesa, le sitepu o le mea e tatau ona i ai mai le afa i le tasi mita i le maualuga.

  1. Lavea o fesoʻotaʻiga, feteʻenaʻi. I le tulaga o le faʻavasegaina o faʻamatalaga, e le tatau ona galo ia te oe le fua o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga ma le faʻamalosia, lea e mafai foi ona faia se leo leaga. A o le lalagaina eletise eletise, e manaʻomia le faia o ni oloa mo soʻotaga manatu. Faʻateʻaina o le faʻamaufaʻailogaina e tatau ona faia naʻo le faʻaaogaina o ni mea le aoga O le minerale fulufulu faʻaalia lava ia lava i lenei tulaga, o loʻo i ai uma uiga talafeagai, e aofia ai uiga maualalo, sili ona lelei, faigofie faʻapipiʻi.
  2. A uma ona sauni le faʻavaʻa, ma o fesootaiga ma fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga o loʻo faʻatinoina, e mafai ona e faʻaaogaina le tigāina o laupepa sima. O le faia lea o lenei mea, o le a e tatau ona ave muamua pepa i luga o le fua faatatau i vaega taua e faʻaaoga ai le joaunery 00, ua fautuaina le tekeni ina ia faʻamamaina ma fetuʻu. Faʻapipiʻi i le vaega amata aofia ai se kamupani kamupani o ni taʻiala faataamilo i le tino o le fasioti tagata o ia lava (e masani lava ona latalata i faitotoʻa, faʻamalama, apaʻau, apaʻau na matala). O le faʻapipiʻiina o le laupepa faʻapipiʻi o loʻo faia i se auala o soʻoga uma o loʻo pa'ū i luga o le taiala o le taʻiala, o le fao o le fao, ae e le o loloto.
  3. Faʻamaeʻaina galuega i luga o le faʻapipiʻiina o le pepa faʻapipiʻi mo le faletaele poʻo le potu masani o le potu o loʻo faia i lenei auala. I le faʻaaogaina o pale ma kuka, i nofoaga o tamoʻe, o fale mautotogi ma isi faʻaiuga e manaʻomia e tapena ai pu i le afi. Soʻo se soʻotaga uma i le va o laupepa ma nofoaga o le nonoa o faʻamau o le faʻaaogaina o tagata e tatau ona ufiufi. I luga o lenei mea, o le faapipiiina o le pepa laupepa i luga o puipui e mafai ona manatu atoatoa. O le mea e totoe mo sina mea: Primen, totoa, valivali. O le tele o taumafaiga, o le onosaʻi ma ou sauni o le a sauni.

Mataupu i luga o le autu: O le potu malolo potu ma le lua faamalama

Fautuaga mulimuli

Toatele Talitonu o le nonoa o faʻasologa o mea faʻapipiʻi e mafai ona faia e aunoa ma uʻamea talaaga, naʻo le faʻavae o le kulimi. Ioe, i le itu e tasi, o lenei faʻapipiʻi e sili ona faigofie ma vave, ae e mafai ona fai lenei faʻapipiʻi naʻo le atoatoa o puipui.

A o le i amataina loa faamaeaina, e galue i luga o le teuteuina o puipui ma le taualuga o le potu, fesili o le manaia ma le tulaga o le mea e masani ona tu ai. I lea tulaga, o le filifiliga sili ona lelei o le faʻaaogaina o le digwall, e mafai ona faʻaaogaina mo se lautele ituaiga o potu: nofoaga, mo umukuka, faletaele i luga. O lenei mea e iloga i le tele o vailaau, e faigofie ona faʻataʻatia, ia lelei le lamolemole lelei, soʻo se mea teuteu e mafai ona faʻaaogaina i le susu susu.

Faapipii ia lava e faʻailoaina i le faigofie, e mafai ona faʻaaogaina ni filifiliga se lua: taʻoto ma se faʻailoga faʻapitoa poʻo le faʻaogaina o uʻamea. Nai lo le talaaga, e mafai ona matou faʻaaogaina palau laupapa o loʻo faʻapipiʻi i luga o le luga o le pa poʻo le taualuga.

Faitau atili