Bog i le va o linoleom ma le laminate: placks ma fufuluina

Anonim

Mea e pei o le Uminite ma Linoleum e masani ona faʻaaogaina o le fola o le fola. E iloga ona latou iloga i foliga sili ona lelei, tumau, tetee atu i ituaiga o aafiaga. I se faʻaopopoga, o le tau o na peleue e avanoa mo soʻo se paketi. Ae latou te le o ufiufi pea le fola atoa i totonu o le fale atoa po o se fale i se mea e tasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Linileum ua faʻaaogaina mo kalama poʻo umukuka, ma mo potu nofomau - laminate.

Bog i le va o linoleom ma le laminate: placks ma fufuluina

O le suiga i le va o ituaiga eseese o le fola o le fola e le gata o se galuega faʻatino, ae faʻapea foi le mamanuina o totonu.

Ina ia manaia le faʻamamaina ma foliga mai o le toniga, e manaʻomia le faʻaogaina saʻo uma. O filifiliga mo le faʻatinoina o galuega e tele. E mafai ona e faʻaaogaina faʻapitoa fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga poʻo le faia e aunoa ma latou. O le filifiliga o se tasi poʻo le isi tagata e faʻalagolago i le teuteuga manaʻoga, faʻapipiʻi tulaga o ofutino.

Tasi-tulaga ma le tele-maualuga sooga soofaatasi

Bog i le va o linoleom ma le laminate: placks ma fufuluina

Faapipiiina ata o le tele-maualuga moli

O le tasi-tulaga soofaatasi e sili ona aulelei, o le fola e foliga tutusa, ma e le mafai ona iloa le soʻoga o le soʻotaga, pe a le faʻaaogaina mo lenei fuafuaga. Mo le faatinoina o se mea faapena, e manaʻomia le feagai ai ma le fola faʻapitoa mo faʻamaumauga o ofutino, pei o le fanua e masani ona maualuga atu nai lo linouum.

O soʻoga e mafai ona avea uma ma le tele-tulaga pe a eseʻese ofu o le maualuga. Ae i lenei tulaga e leai se mea e faigata, e mafai ona e faʻaaogaina ni mea faʻapitoa e faʻatagaina ai oe e faʻafesoʻotaʻia le lua foloa o le foloa o le fogafale i le tasi ma le afa seneturi.

O komipiuta atoa le faʻaalu i le soʻoga, o le ata faʻapitoa e mafai ona toetoe a le mafai ona sili atu le lelei ma manaia tele.

Fuafuaga ma jacks mo juniction i le va o linoleum ma laminate

O mea e sili ona taatele mo le gaosiga o le fesoʻotaʻi o le fesoʻotaʻiga o le Alumini. O lenei filifiliga e mafai ai ona faʻataʻitaʻia le mata o vaega mo apamemea, auro, pe o se laʻau, o loʻo faʻamalamalamaina le ono mafai ona faʻamalosia ai le fola. Tele taimi e faʻatau atu ai e mafai ona e mauaina le 2 filifiliga:

  1. Bog i le va o linoleom ma le laminate: placks ma fufuluina

    O se faigofie tele o le almininum o le ogatotonu e maua ai se suiga faʻatuatuaina, ae leiloa i le mamanu.

    O luga o fasi ata, e tetee i fafo i fafo atu o le kuka i fafo, o loʻo faʻaaogaina mo kalama, umukuka, hols.

  2. O komipiuta ua masani ai ua mafai ona faʻaaoga mo isi nofoaga ma latou te le o faia i na avega mamafa.

I nisi o taimi, o fusi palasitika e faʻaaogaina e faʻaaogaina, lea e sili atu le taugofie. O le laufanua o le la na o le mapusaga, malosi ma le mautu o le tumau e sili atu nai lo le alumini. E le masani ona lagolagoina le faʻatagaina ona fusifusia laumua ma Linoleum e faʻaaogaina ai elemene, ae maise i totonu o loʻo vaaia ai le mamafa maualuga. Ae e seasea i ai pe a manaʻomia e faʻatino soʻoga faʻalogo, o le sifi sootaga. O mea apamemea o tagata e manatu o le sili atu tulaga lelei ma tumau i totonu o tagata uma, ae na o le tau i luga. O le apamemea e le faʻagaioia, e taofiofi lona lanu moni, ae o le taimi umi e mou atu. O lenei faʻafitauli e faigata ona foia, ua lagona le maʻa maʻa mo le toe foʻi mai o le susulu ma le lanu.

Faʻafesoʻotaʻi le Plank Faʻaliga Faʻasologa

O fasi fasi mea e mafai ona faʻaaogaina i tulaga o soʻotaga e ese mai le auala faʻapipiʻi. E mafai ona e filifilia se filifiliga talafeagai e talafeagai mo se tulaga patino. A tuʻuina atu, tagata gaosi oloa e ofoina atu le afi atoa mo le faʻatinoina o ia tino. Faʻataʻitaʻiga, mo le ala-tiui ni faʻapitoa faʻapitoa lava-fetuunai o sikuvs faʻatasi ai ma laupapa.

O ituaiga nei o fusi e aoga e aoga i lenei aso:

  1. Bog i le va o linoleom ma le laminate: placks ma fufuluina

    O le mea e natia o loʻo faʻatinoina e faʻaaoga ai se lauta natia, o loʻo faʻasolo atu i luga o le sikulula.

    Tau. Faatasi ai ma lenei tagata e eseese, o le fuafuaga o loʻo faʻaaogaina i luga o le fesoʻotaʻiga o le lua foloa mea, pe a faʻapipiʻi i le fola ma le fesoasoani a faʻataʻitaʻiga o ia lava. O sea filifiliga e talitonuina, o lea ua mafai ai ona faʻasaʻo le ofutino pe mafai ona masani ai, nana le kilipa.

  2. Faapipii mea lilo. I tua o nei tufuga o loʻo i ai se faʻapitoa faʻapitoa. O le pito i luma o le fusi faʻapipiʻi e lamolemole, e leai ni pu. O le faapipiiina faagasologa o le a iloa e oo lava i se tagata fou. O le mea lilo a le tagata lava ia e pipii i le laufanua o le fola, o mea i fafo o fafo ua tumu. Muai i le fogafale i luga o le togitogi laina tini i totonu o le fata ua pupuni. O le Preport Princik e tatau ona faʻapipiʻi moni ia i latou seʻi taofi, leai ni avanoa i le va o le itu i le va ma le itupa e le mafai. E manaʻomia, talu ai ma le matamuli ma le samala i le taimi o le faʻatulagaina o le plards e ono paʻu ese atu pe o se suiga malosi. O le pito i luga o le teuteuga pito i luga o lo o faapipiiina luga. O le linosum ma laumei e tatau ona liliu atu e autasi.
  3. Talaiina. O lenei filifiliga e le masani ona faʻaaogaina, pei ona le mafai ona maua ai le malosi sili. Tele e masani ona faʻaaogaina mo fola i laupapa, ae e matua mafai lava ona mafai ona linoum. O le faʻapipiʻi metotia o le foloa o mea e fesoʻotaʻi i le nofoaga manaʻomia, pe a maeʻa le faʻatonutonu o le mea e faʻaaoga ai i nai fao i le fola. Nai lo le suavai vaivai, e mafai ai ona faʻaaogaina le manino sili ona fetaui lelei-faʻavae. O lenei filifiliga e faʻaaoga tele pe a maeʻa le faʻavae o le fola o le fola, vaivai.

Tagi e aunoa ma ni fuafuaga

O le au vaʻalele i le va o linoleom ma le laminate e mafai ona teuteuina ma e aunoa ma ni tagata faʻapitoa. O lenei filifiliga e sili atu ona taugata mo le mafuaʻaga o le otaota i le alu i luga o le a sili atu. A uma ona lafo le mea, e alagatatau ina ia mautinoa o le taʻiala o le faʻatulagaina ma a kopeteni tuaoi. I lea tulaga, o le gau o le a liliu ese le mea e le gata i, ae manaia tele. Mafaufau i le faatonuga e tatau ona muamua. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a tuʻusa i koratars poʻo palu, e manaʻomia le tuʻuina atu mo laumua laupapa e ō faʻatasi ai.

Laminate e aunoa ma le faʻaseseina e faigofie, ae o linoleum e toetoe lava a le mafai, pei ona manaʻomia e mautinoa ai le maualuga o le maualuga o pito o pito. Faʻataʻitaʻiga, pe a fai o le tinitofo laʻau matala o le a le gata i le faia o se tapunia atoatoa ma sologa lelei manuʻa, ae ia e aumaia foʻi le faʻatu i le fola. E masani lava, o le anicone manino Glure e faaaoga mo lenei. Ina ua maeʻa le linoleum i luga o le faʻatasiga ma le laumua o loʻo faʻapipiʻi i luga, o le slot e manaʻomia i le va o latou faʻaputuputuu i nei vaega faʻapipiʻi, pei ona le maua i luga o vaega i fafo. Mo lenei, ua faʻaaogaina le lipine o ata vali, lea e muamua faʻapipiʻi i luga o le soʻotaga soʻotaga. A uma ona gaosia, tipiina o le naifi i luga o le masoa. O le tausiga a le taofia, e le tatau ona faaleagaina le tau. O le soʻoga atoa ua faʻatumuina i le silika kulimi, o le lipine ua aveese lelei.

Mo le fesoʻotaʻiga o le laugatasi ma linoumum, o metotia eseese o loʻo faʻaaogaina. La latou filifiliga e faʻamoemoe i luga o mea o le a faʻaogaina mo le fola i le fola i lalo o le fola, i lalo o tuutuuga o loʻo faia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sili ona lauiloa o le fesoʻotaʻiga ma le fesoasoani a fuafuaga ua na ona faʻapipiʻi i le faʻamasaniga. E i ai filifiliga pe a fai o le soʻoga o loʻo faʻapipiʻi i le sili sili ona manino kusi. E taugata tele metotia mulimuli, ae faʻatagaina oe e faia se fesoʻotaʻiga toetoe lava toniga.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona sasaa se fola mafanafana ma sima - sitepu i luga o laina faʻatonuga

Faitau atili