O le a le eletise eletise

Anonim

O le Teletotituti o le matagaluega o le faatusa lea o le pepa lautele, o le Tulafono Tau Tele o loʻo tauafua mai e ala i vaega o masini e faʻaleleia e le eletise eletise. Afai tatou te talanoa ma ni upu faigofie, o le ata o se ata lea o loʻo faʻailoa ai e le eletise le faʻapipiʻiina o nofoaga o taimi, uaea ma taupega. I totonu o lenei tusitusiga o le a matou talanoa ia te oe, o ituaiga ma ituaiga o mea eletise e avanoa, faʻaali atu se faʻamatalaga puʻupuʻu ma mafaufau i uiga autu o ata eseese.

Ituaiga ma ituaiga eletise eletise: o le aofaʻiga o faʻavasegaina

  1. Pneumatic (p).
  2. Hydraulic (g).
  3. Eletise (e).
  4. Kesi (g).
  5. Avanoa (b).
  6. Vaega (d).
  7. Tuʻufaʻatasia (k).
  8. Fetaui lelei (o).
  9. Kinematic (k).
  10. Malosi (i).

O ia ituaiga, o lenei ua tufatufa nei ituaiga autu o eletise eletise:

  1. Fausaga (1).
  2. Aoga (2).
  3. Autu (tumu) (3).
  4. Puleaina (Fonotaga) (4).
  5. Fesoʻotaʻiga (5).
  6. Lautele (6).
  7. Nofoaga (7).
  8. United (8).

Faʻavae i luga o mea autu, e mafai ona e malamalama poʻo le a le ituaiga ituaiga o ese. Ia sili ona manino, taumafai e mafaufau i se faʻataʻitaʻiga soifua, e i ai le E3 polokalame, o le vaaia lena. Saili pe faʻafefea ona faia se mea e faia ai le faʻailoga ma ou lava lima - o lenei tusitusiga o le a aoga mo oe.

O le a le eletise eletise

A e vaʻai, e le tatau ona i ai ni faʻafitauli faapitoa i lenei tulaga, o mea uma e matua faʻamalamalamaina ma malamalama. Sosoo ai, tatou o le manatu i ituaiga ma ituaiga o mea eletise mo latou mafuaʻaga, ma o le a tatou faʻalauiloaina ituaiga uma e eseʻese. Ou te manaʻo e vave matauina, e le manaʻomia mea uma e iloa ai mea uma, aua i le olaga o tagata taʻitasi, o loʻo i ai ni nai o lo o faʻaaoga.

Mafaufauga o le eletise eletise

Fuafuaga fausaga

E mafai ona valaauina le sili ona faigofie ma malamalama mo le malamalama. Faatasi ai ma lea, o mafai ona e mauaina poʻo fea tagata eletise galuega ma mai fea o vaega faʻavae e aofia ai. O lea e foliga mai i le ata, a e malamalama, e faigofie i taimi uma ona galue ma le faigofie ma le mafanafana. Ioe, ma o le taimi lava e faʻatino ai pea le fesoasoani lelei mo oe, aua o le taimi lava e mafai ona e faitauina ai mea uma, tusa lava pe oʻo lenei suʻega.

O le a le eletise eletise

Mataupu i luga o le autu: teuteuina i luga o le taualuga o le maea

Aoga

O se polokalame faapena e leai se tulaga e ese mai i luga. E tasi lava le uiga ese o le taua o lenei polokalame, o vaega uma o soʻo se filifili o loʻo faamatalaina i auiliiliga. Vaʻai pe faʻafefea ona aoga le polokalame i le ata.

O le a le eletise eletise

Pule aoga

Tele taimi, o le faʻavae o le eletise eletise ua faʻaaogaina i le tufatufaina o fesoʻotaʻiga. Na o ia e mafai ona tuʻuina atu le faʻamatalaga sili ona aoga mo le a lau galuega, poʻo isi masini eletise. E vaevaeina i ni ituaiga se lua:

  • Nofofua.
  • Tumu.

Tasi-cereal o loʻo tuʻuina atu le faʻamatalaina o le mataupu faʻalelalolagi poʻo le siʻosiʻomia o le mana fesoʻotaʻi galuega, e pei o se faigofie ata.

O le a le eletise eletise

O le atoa mataupu ua vaevaeina i seisi lua ituaiga: o le tatalaina ma le aoga. Fuafua i le faʻafaileleina o masini eletise ma faia ni faʻamalamalamaga. O lea ua e malamalama i le faʻafaileleina o se polokalame, tau le vaʻai i lana faʻataʻitaʻiga.

O le a le eletise eletise

Faapipiiina polokalame

E mafai ona filifilia e pei o le sili ona taʻutaʻua ma tasi, naʻo Ia e mafai ona faʻamatalaina e uiga i le faʻafaileleina i totonu o le fale ma o fea le uaea. I lea ituaiga o polokalame, o le nofoaga tonu o elemene elemene, o auala autu o la latou fesoʻotaʻiga ma le lanu lanu ua faʻaalia. E pei ona taua, e foliga mai.

O le a le eletise eletise

O le mafuaʻaga o sea polokalame e tasi le mea - e fesoasoani i se tagata fai toe faʻaleleia o lona fale ma faamaoti se nofoaga o le a pe pasi ai le uaea uma uaea uma.

Lotogatasi

O lenei polokalame e aofia ai ni ituaiga o (pepa) i le taimi e tasi. E faʻaaogaina lava i ni tulaga matuia, pe a ese ma le mafai ona faʻailoaina uma uiga taua o le filifili. Pei o se tulafono, ua faʻaaogaina naʻo pisinisi tetele ma tagata eletise. O lea, e le mafai ona eli i lona mafaufau.

O le a le eletise eletise

Lenei matou te faatasi ma oe ma toe iloilo le ituaiga autu ma ituaiga o potu eletise o loo i ai i le taimi nei. A o e malamalama, pe a tusia kosega taʻitasi, ma e tatau ona e faitau i isi faʻamatalaga, matou te manatuaina, ua na o se faʻavasegaina, o loo maua uma ni vaega autu.

Mataupu i luga o le autu: o loʻo tautau i fafo: aofia ai fata) mo lavalava, suti, ofutino, ofuvae

Faʻatusatusa le tala i le Autu: Puipuiga o uaea ma uaea mai le Rodents, pusi ma maile.

Faitau atili