Faʻafefea ona e taofi ma faʻavavevave le liliuga o fafie?

Anonim

O loʻo faʻataua o le tau o fafie o le natura na faʻatonuina ai le amataga o lenei siosiomaga matagofie o le siosiomaga.

Faʻafefea ona e taofi ma faʻavavevave le liliuga o fafie?

O loʻo tupu laupapa ona o se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o meaola o meaola.

Ua i ai i le lakapi le pamu i le togavao o se auala sili ona lelei ma, ona o lo latou olaga, faaosofia le pala o le laupapa laupapa. Peitaʻi, o le leiloa o meatotino laiti ma agavaʻa faʻapitoa o le laʻau na o le i ai o tulaga lelei mo le atinaʻeina o kolone o meaola o meaola.

Mafuaaga o le faʻataʻitaʻiga gaioiga, o latou ituaiga ma tulaga

Ua faalauiloa le oona o eleele o fafie i aso nei:

Faʻafefea ona e taofi ma faʻavavevave le liliuga o fafie?

O loo tupu i le fafie e masani ona tupu ona o le le fiafia.

  • raw ma mafanafana le tau;
  • le iai o le avanoa o le okesene;
  • O le fofoga mostire o fafie lava e sili atu le 18-20%.

O mea ia e maua ai le ono mafai ona o le tele o fun e faʻamatuʻu i luga o fafie ma mafua ai le faʻamalosi. O lea, o loʻo faʻapipiʻiina tusi faʻapipiʻi i le afi muʻaleʻa ma stacks o le laupapa i faleoloa i totonu o fale teu oloa e mafai ona aʻafia ai fale teu oloa ma pou. Ma mea fau fale ma laupapa laupapa e faia o laupapa uma o loʻo i totonu o le malosi o le faigata o le tele o faʻafitauli o le tele o ituaiga o fale maso (oona, ma isi).

O le ituaiga o meli e faʻalagolago i lona lava uiga faʻamalosi o le laʻau ma le ituaiga o le fingus e faʻavaivaia ai.

Faatasi ai ma se faaili le ita, faaosoina e le faaputuga o Lach, sulffr-samasama, tuaoi ma isi fomai:

Faʻafefea ona e taofi ma faʻavavevave le liliuga o fafie?

Pe a sasa le fafie i le fafie, e fai togafiti.

  1. Fafie e itiiti ifo i le voluma.
  2. Taupulepule manatu.
  3. O le laʻau lanu eseese mai le lanu mumu lanu i enaena ma lanu enaena enaena.
  4. O le fausaga o fafie ua maaleale.
  5. Ua tulaʻi mai le paʻu o laʻau i fasi i luga o le ituaiga o kupita ma taai, i le lumanaʻi e malepelepe i le powder.

Mataupu i luga o le autu: moega e te faia lava ia te oe lava uamea - gaosiga ma vali

Ma le leaga o le mea lea ua tuua:

  1. Ua le mou atu fafie le videcosity ma le tele.
  2. Faʻalapotopotoga o se vaega ma sui ma soifua maloloina sone.
  3. I mea laʻau, o sela ma taʻaloga e aliali mai muamua, ona amata loa lea ona faʻaititia i luga o le fibrou.
  4. O le lanu e aafia ai le fafie fauga ua avea ma fulufulu (paʻepaʻe foci i luga o le brow-faʻavae) poʻo le malamalama lelei (paʻepaʻe, moli samasama pe maaleala).

Uaina le uaina o loʻo faʻamamaina e pei o mushroom e pei o faʻaputuga (Pine, aʻa, sporce) ma drums (ok, shortuce bomva). Paʻepaʻe lanu e mafua ai ooʻoti ma nifo (mafolafola, sese, moni).

Vaega o le faʻagasologa o le faʻaleagaina

Faʻafefea ona e taofi ma faʻavavevave le liliuga o fafie?

Le faaumatiaga o pou laupapa i tulaga eseese: A - I le oneone oneone, e - i totonu mafiafia omea eleele; B - faaputuga i le vaituloto.

Ia iloiloina pe mafai ona faʻaaoga ni fafie na afaina mo le faʻamoemoe faʻapitoa, e tatau ona fuafuaina i le a le vaega o le lafoaʻi. O le faʻagasologa o le liligiina o fafie pasi 4 tulaga:

  1. Amataga. Mashrom potu mycevaim e le afaina ai le atigi o se laau. Tumau pea o loʻo taʻe lava lana fausaga, malosi, pei ona suia le lanu i le olive, balelent-iva poʻo le mumu-enaena.
  2. Atiae. I le fafie, o laʻau poʻo ni tau o loʻo faʻaalia. O le enaena lanu ei ai ni mea pupula, Myncevai o ata tifaga.
  3. Faaiuga. O le laʻau atoa e leiloa le malosi, faʻasaina solo e vaevaeina i agasala. Valivali atoa fetaui ma le ituaiga o le liligi.
  4. O le fafie tele, o le fuata fofa.

A ooi ma se laʻau, o taimi uma e iloa ai le naunau o lenei fale e aʻafia ai le maʻi ma, fuafua i le faʻaiuga o le mafuaʻaga, puipuia le palaka poʻo le saoasaoa

Faʻafefea ona feagai ma le palaʻai.

Puipuia le atinaʻeina o mashwalls ma le ofi o finauga o le maga o le maota o le laʻau manaʻomia ua uma ona faʻagaioia le gaosiga ma teuina o mea. Ae maimau uma, pe a uma ona ulufale, o lona le fiafia e latalata i le 40%. Ina ia puipuia le mokesi faiga, o faiga puipuia o loʻo faʻaaogaina o se masani ma alamanuia mago o laupapa.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona vaʻai i le fola e aveese le fatufatu o le laupapa laupapa i le fale mautotogi

Ma le natura mago, seleseleina le ato ato e tatau ona vaaia le itiiti ifo i le 1 tausaga. I Alamanuia faamago, o lenei faiga e matua lautele ona mafua ona o le vevela o le auala o le ato ato i le 80-100 tikeri. O le faʻamamaina lea o mea e fai ai ma le lafoina mai le maso ma le finau.

Faʻafefea ona e taofi ma faʻavavevave le liliuga o fafie?

Lea e leʻo pala le laʻau, e manaʻomia le feagai ai ma ni faʻapitoa.

Taofi le liliuina o fesoasoani ma fafie ma le tele o le vai-lanu ma le tele o le vai. I tulaga o le atunuʻu, o loʻo faia ai le puipuiga o le afsispice o le puipuiga o laʻau. Alu i fafo taimi ma se pulumu poʻo se sprayer mo le faʻaaogaina o le affappitic, e mafai ona e puipuia saogalemu le pito i luga o fafie.

Mo le faʻatupuina o le malosiʻaga, e manaʻomia le malosi o alamanuia, ona o lo o faʻatino e le fausiaina o vaega o laʻau mo le tele o itula i le taimi e pa aikoni. Peitaʻi, o se mea e faʻamama mea matutu lelei i le taimi o le faʻagaioiga e mafai ona faia faamalosi e faʻamalieina siama.

Puipuiga i luga o le atinaʻeina o rotor faʻagasologa i laupapa laupapa

Ina ia mafai ona o le fale laupapa, o le fale mai se pa, vai taele poʻo isi fale o le tamaoaiga e le faia i le faʻavaeina o le fausaga e tatau ona tausisi i ai. Faʻasaolotoina fua mai i lapisi lapisi ma maso ma le faʻauiga o le mea o fai:

Faʻafefea ona e taofi ma faʻavavevave le liliuga o fafie?

O le saʻo masini o le gaosiga o le ala o le a puipuia le faʻavae o le fale mai le pala.

  1. O le faʻatulagaina o le totoina o le eletise, o le alavai alavai mo le aveeseina o le eleele ma le vai maualuga.
  2. Laupapa laupapa i vali ma mea eseese.
  3. Le i ai o se susu-tala o le taualuga o le fale.
  4. Fausiaina o fale o nofoaga ma le fesoasoani o le ofa.
  5. O le saʻo faʻapipiʻi o le soloaina o mea faʻapipiʻi i luga o puipui o fausaga ina ia puipuia ai le faʻaputuputu o le faʻaputuputu o le faʻaputuga (arpar parer - i totonu, ma le vevela-fuaina o le membrane o fafo) i fafo).
  6. O le puipuiga o pito o le ogalaau e sili ona lelei togafitiga ma antissippeacs po o la latou faaopoopoga a latou laupapa.

I le tulaga o le fausaga laupapa e fai mo le totoʻa tino, taofi le feʻemoʻe malosi na o le malosi o le taimi (mo le faʻatupuina o le faʻaluaina ". I le taimi lava lea, ua uma ona lau totoina ni fafie laupapa, aveesea mai le potu ma mu ma mu ma mu e aloese mai atili i le laau.

Tusitusiga i luga o le autu: Ituaiga o araisa i totonu o le sipuni ma mumu. Afai e te vaʻai i ai, e le mafai i se mea

Ina ia puipuia fale laupapa, e manaʻomia le suʻesuʻeina ma le faʻaeteete suʻesuʻeina o funga-Carrasites mo le le tumau. A o le mauaina o le mafuaʻaga, e i ai le suia atoa o le laupapa laupapa, poʻo le tipiina o le afaina o le sone ma le taimi mulimuli ane.

Faʻafefea ona ausia le faʻatelevaveina o le faʻagasologa o le faʻataʻamilomilo fafie

O nisi taimi o le lofituina o le afu o fafie ua liu o se taimi lelei. Afai e te iloa le faʻaaogaina o le faʻavavevave, e mafai ona e faʻaaogaina lenei vaega o le mea masani i lou fiafia i ai ma faʻamalosia le pau o le laʻau poʻo le aveeseina o le fasi.

Fautuaga Faʻafefea ona faʻavaveina feosofi e aveese ai laʻau mama ma tau,

  1. Alu i totonu o latou tele pu i le lua seneturi loloto. O iniseti o le a potopoto i nei swaps, ma i le taimi o le vavetogia - ua faʻaputuputu le susu. O le mea lea, o le faʻataʻalu o le sela o le a vave ona teleʻaʻi, ma o le a faʻamutaina tele le faʻu o le laupapa.
  2. E mafai ona e vave tele pe a feoai pe a fai o spores poʻo fasi fasikuli ua aveʻese mai le laupapa ua uma ona totoina laupapa e tutusa lava le ituaiga o ituaiga.
  3. Hulong le lalolagi faataamilo i le le le talafeagai le ogaumu o nitrogeen fetilaisa, o le a faaosofia ai le atinae o le ponaivi. A mavae sina taimi, e mafai ona e fafagaina le vai mumu suamalie mo le faʻaosofia ai le tuputupu aʻe o o latou faitau aofai o tagata.

E mafai ona faʻaaogaina uma nei mataʻupu i le taimi e tasi. Ma, o le mea moni, e manaʻomia i le vete e masani ona faʻaalu e le vai, susu mai aise. Ona le fiafia ai lea o faʻaiuga o le a le faia o ia lava faʻatali umi.

Faitau atili