Tulafono Faatonutonu mo le faʻapipiʻi o le kesi kesi

Anonim

O le kesi e tumau pea le taugofie o le taugofie. E tusa ai, o le taugofie o le vevela ua maua i le kesi masani. MONI, o le faapipiiina o se kesi po o nisi faigata - o loʻo faʻaauau pea le maoae ma tulaga tau saogalemu.

Tulafono Faatonutonu mo le faʻapipiʻi o le kesi kesi

O le faʻatuina o le malosi o kesi kesi, e manaʻomia se isi potu.

Kesi boler faapipiiina tulaga faatonuina

Ina ia le faia ni faʻafitauli pe a mauaina se kesi kesi, o le faʻapipiʻi e manaʻomia e filifili e tusa ai ma tulaga o iai nei. O le faʻapipiʻi o se kesi kesi i se fale tumaʻoti (tasi-uaea poʻo le polokaina) e faʻatonutonuina e le snip 31-02-2001, ma le faʻapipiʻi tulafono i le stop 2.08.01.

Mo fale tumaoti

E tusa ai ma Norms, e mafai ona faʻapipiʻi le con boler i le ventififila le nofoaga, o le:

  • luga o le fogafale muamua o le fale;
  • i le po atoa po o le potu i lalo;
  • I le Fale Talitonu:
  • Tatala le Broulers ma se agavaʻa o le 35 kw (MDS 41.2-2000 i le 60 kw) e mafai ona faʻapipiʻiina i le umukuka.

E tusa ai ma le faʻapipiʻiina o tagata fai pisinisi i le umukuka, lua loia o lo o faagaoioia nei. E tusa ai ma le tasi pepa, e mafai ona tuʻu le vevela ma se gafatia o le 35 kw, tusa ma le isi - le sili atu nai lo le 60 kw. Ma o loo matou talanoa e uiga i le tausiga o masini. Tagofana o le kesi poʻo isi metotia faʻaaogaina le kesi e le o faʻailoaina.

Tulafono Faatonutonu mo le faʻapipiʻi o le kesi kesi

Faʻafefea ma o fea e tuʻu ai le kesi

Faafefea ona fai? E tatau ona e iloa poʻo a tulafono o loʻo taofia i lau gorghase. I mea uma lava, o o latou sui o le a tofiaina. O le mea moni, e tatau i le matapogia uma ona taʻu atu ia te oe le tagata mamanu, ae ia e iloa foʻi lenei ua manaʻomia - o le a manaʻomia ona sauni le potu faʻapitoa.

Ia e uiga i le mea ma le auala e mafai ai ona tuu le kesi meafaigaluega. O le a faʻatatau i kesi ma pou, o lo latou malosi o loʻo aoteleina lava:

  • ma le mana e oo i le 150 kw aofia ai - i se isi potu i luga o se fola, e aofia ai i le nofoaga ma potu i lalo;
  • Mai le 151 kw i le 350 kw aofia ai - i se isi potu o le muamua, potu i lalo poʻo le potu i lalo, faʻapea foi i totonu o le isi potu faʻapipiʻi.

Sili atu le malosi o le faʻatu i totonu o fale tumaʻoti e le faʻaaogaina.

Manaoga mo umukuka lea o loʻo faʻapipiʻi ai se kesi

A tuu i totonu o le umukuka o le tafega vai kesi vai po o se uila uila ma se malosi e oʻo i le 60 kw, e tatau ona faʻamalieina tulaga o le potu:

  • O le aofaʻi o le potu e tatau ona le itiiti ifo ma le 15 cubic mita, ma le 1 cubic mita mo taʻitasi o le kapota o le kesi.
  • O le maualuga o le taualuga e le itiiti ifo nai lo le 2.5 mita.
  • Ventipetion:
    • Aveesea ma se tulaga le itiiti ifo i le tolu-taimi avanoa;
    • O le faatosinaga e tutusa lava, ma le ea e susunuina.
  • Le i ai o se faamalama ma se faamalama. O le itu o le faʻamalama e faʻalagolago i le mafiafia o le tioata. Faatasi ai ma se ipu ata o le 3 mm mafiafia, o le vaega o le tasi tioata (naʻo le tioata na o) le tatau ona i lalo ifo o le 0.8 m2, ma le 1 MM - MM - MM - MM - MM - MM - MM - MM - MM - MM - MM - MM - MM - MM - MM - MM - MM - MM - MM - MM - MM - MM - MM - MM - MM - MM1
  • I le pito i lalo o le faitotoʻa, o le pu vent e manaʻomia (grille poʻo le gatete i le va o le faitotoʻa ma le fola) ma le tele o le 0.025 M2.

    Tulafono Faatonutonu mo le faʻapipiʻi o le kesi kesi

    Faalapotopotoga o le lala o le vaega o 'oloa i le fola kesi ponaivi

E tasi lava le mea e tasi, e le o tusia i tulafono, ae o loʻo iai: O le faʻapipiʻiina o le kesi o le kesi o le kesi e mafai ona avea ma tagata ma faitotoʻa. I le malamalama o masani masani - e aveese vaega, ma nai lo le gaosia o faitotoʻa e fai ai au - atonu o se faʻafitauli. A aunoa ma le faitotoʻa, faʻatagaina le a le sainia. Ulufafo - tuu le sliding (sliding) pe gagau faitotoa. O le isi filifiliga o le laulaufaiva tioata. Latou te le "uta" le totonu, ae na manatu i latou o faitotoa.

O nei manaʻoga uma e tatau ona faia. Ma le solitulafono, e te le sainia se gaioiga o le taliaina.

Manaoga mo nofoaga eseese

Manaʻoga mo potu tausi maʻi e tutusa foʻi, ae e iai ni eseesega:

  • O le maualuga o le taualuga e le itiiti ifo 2.5 m;
  • O le aofaʻiga ma vaega o le potu e agavaʻa i le faigofie o le tausiga, ae sa le tatau ona i lalo ifo o le 15 M3.
  • O pa puipui e tau atu i le itu o lata ane, e tatau ona i ai se tapulaʻa o le afi o le 0.75 h ma le leai o le salalau o le afi (pili, fale, fale puipui).
  • Hoot i manaʻoga tutusa: I luga o le pito i luga - tolu-taimi fesuiaiga, i luga o le ulu i le tutusa voluma, faʻaopopo ea e susunuina.
  • E tatau ona i ai le faamalama. O le tioata vaega e le itiiti ifo nai lo 0.03 M2 i Cubic Myter Volume.

Afai o loʻo faʻapipiʻiina masini ma se malosi o le 150 kw, o se tasi o le faʻatonuga tulaga o le ulufafo i le auala. O le vaega o Galuega sao e mafai ona faʻauʻuina - i le potu aoga (e le o nofoia). E mafai ona fai o se faleʻoloa poʻo se alavai. Faitotoa e tatau ona avea ma afi puipuia.

Tulafono Faatonutonu mo le faʻapipiʻi o le kesi kesi

O lea, aveese le chimney mai le puipui kesi ponaivi ma se tapuni tapunia potu

Faʻamolemole ia matau o le taimi o le fuafuaina o Windows o le tioata tioata, ae le o le tele o le faʻamalama matala. E le gata i lea, i nisi tulaga, o le iai o le itiiti ifo ma le tasi le tioata ma se vaega o le sili atu 0.8 sikuea mita manaomia. Afai e te faʻateleina le faʻafitauli o faamalama, e mafai ona e faia se faʻamalama faʻapena i le faitotoʻa (e le o se mea e tatau ona fai mai e tatau ona i ai i le puipui).

Faʻafefea ona faʻaopopo potu boiler

O nisi taimi i totonu o le fale e leai se avanoa e faʻamamafa ai se isi potu. I lea tulaga, o le fale puipui e faapipii. O tulaga maualuluga i le maualuga o le taualuga, o le tele o le tele, gū faʻalemu ma le tino mo le tino e tumau lava mo nofoaga taʻitasi, naʻo sili atu faʻapitoa lava.

  • O le potu Boiler ua pipii i se puipui mautu. O le pito lata mai poʻo le faitotoʻa e tatau ona le itiiti ifo ma se mita.
  • O pa e tatau ona le-afi. O lona uiga e tatau ona latou faia le 0.75 itula aʻo le i faʻavaʻa (45 minute). O papa mea e fai lea e peiseai, sima, Rikalnik, Soablock, osam ma le kesi sima.
  • O le faalauteleina o puipui e le tatau ona tuʻufaʻatasia ma le fale autu. O lona uiga, o le faavae ua faia e tuueseeseina, tusa lava, o pa puipui uma o fausia.

    Tulafono Faatonutonu mo le faʻapipiʻi o le kesi kesi

    O se faʻalauteleina e tatau ona fausia i luga o se faʻavae e le o vaaia

Manatua o le lautele e tatau ona resitalaina. A aunoa ma pepa aloaia ia te ia, e leai se tasi e avatu ia te oe kesi. Ae: a o se mamanu, tapopopoina tulafono uma e aunoa ma ni suiga, ae latou te le taliaina. Afai o le faʻapipiʻi o le kesi o le kesi ua fuafuaina i totonu o le potu o loʻo iai nei, o nisi o siva e mafai ona moeiʻia ai o latou mata pe ofoina atu se tele o latou mata (ma le maualuga o le siʻosiʻomaga e mafai ona fautuaina e faʻateleina ai le nofoaga o le sipela). Mo mea fou i lalo o fale fausaga (ma faʻapipiʻi foʻi) E leai ni igoa lafoaʻi: E tatau ona faʻataʻatia tulafono faatonutonu uma i totonu.

Ufiufi faatasi

O le aso na avea ai ma se foliga e tatau ona i ai potu potu pe tuʻu faʻatasi le umukuka ma le potu malolo. E aliali mai se tasi avanoa tele o loʻo faigofie ai le faʻatinoina o manatu o tagata mamanuina. Peitaʻi, o le kesi e mafai ona suia se potu o se potu e pei o se nofoaga e nofo ai ma tuʻu ai masini kesi.

Tulafono Faatonutonu mo le faʻapipiʻi o le kesi kesi

Faʻapipiʻi le kesi kesi i le umukuka naʻo le i ai o le auai o le galue malosi ma faitotoʻa

Faatasi ai ma le fale mautotogi, e le mafai e foia ai le faʻafitauli, ma o loʻo iai se tuʻufaʻatasiga o galuega. A na o oe o loʻo fuafua e tuʻufaʻatasia le umukuka ma le potu malolo, pe a fai o le pepa faʻapipiʻi, o le potu ei ai le potu umukuka. O lenei potu e le nofomau, lea e leai ni tapulaa. Afai ua uma ona teuteuina pepa, e mafai ona e taumafai e toe fai ia i latou pe o le a alu i se isi auala - faʻapipiʻi le faʻaseʻe o le vasega. E moni, i le tulaga lea, o le gaioiga o pepa o le a aveʻese.

Nofoaga e faʻapipiʻi ai se kesi ponaivi

Afai tatou te tautala faʻapitoa e uiga i fale mautotogi, ona faʻapipiʻi lea o le kesi i totonu o latou i totonu o le umukuka. E iai mea manaʻomia uma: Sunice Seach, kasa, e iai le faʻamalama ma stchart. E na o le fuafuaina o le nofoaga talafeagai mo le boler. Mo se faʻapipiʻiina, puipui (faʻapipiʻi) o loʻo faʻaaogaina. O loʻo faʻapipiʻi i luga o le tele o matau sa taofi i luga o puipui (e masani ona alu i le pusa).

A o le faʻapipiʻiina o isi nofoaga o le fale mautotogi poʻo le fale, e pei o se tulafono, e leai ma se tasi o latou e pasi atu e tusa ma manaʻoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e leai ni faʻamalama ma le malamalama masani i totonu o le faletaele, e masani ona talafeagai le kapoti i le tele - e le lava le paleti o le tino poʻo le le lava voluma. Ma potu teu fale, o le faʻafitauli tutusa - leai se taʻavale ma faʻamalama, leai se voluma.

Tulafono Faatonutonu mo le faʻapipiʻi o le kesi kesi

O le mamao saʻo mai puipui ma isi mea o loʻo faʻaalia i le faʻagaioiga faʻatonuga mo le poler.

Afai ei ai le faasitepu i le fogafale lona lua i totonu o le fale, e masani ona manaʻo e fai le boair i lalo o le faasitepu poʻo le potu lea. I tulaga o le tele, e masani ona pasiina, ma luga o le ventrain o le a tatau ona sili atu le malosi - o le voluma o loʻo manatu i tulaga e lua ma e manaʻomia e faʻamaonia ai lona fesuiaiga tolu taimi. E manaʻomia le tele o paipa (tolu pe sili atu) o se lapoʻa lapoʻa vaega (le itiiti ifo 200 mm).

A maeʻa ona tonu i luga o le faʻapipiʻiina o se atigipusa kesi, o lea e ono maua ai se nofoaga mo ai. E filifilia e faʻavae i luga o le ituaiga o le boiler (puipui poʻo fafo) ma tagata gaosi manaʻoga. O le fautuaga e masani ona tusia i faʻamatalaga mamao mai le puipui i luga o le itu taumatau / agavale, o le maualuga o le faʻapipiʻi e faʻatatau i le fola ma le pito i luga o le foloa i le isi itu i le isi itu i le pito i luga o le puipui i le isi itu i le pito i luga o le puipui i le pito i luga o le puipui i le pito i luga i le pito i luga i le pito i luga i le pito i luga i le pito i luga i le pito i luga o le puipui i le isi itu i le pito i luga i le pito i luga i le pito i luga o le puipui i le pito i luga o le puipui i le pito i luga i le pito i luga i le pito i luga o le fogafale i le pito i tua i le pito i luga o le puipui i le pito i luga i le pito i luga i le pito i luga o le puipui i le pito i luga i le pito i luga i le pito i luga o le puipui i le pito i luga i le pito i luga i le pito i luga o le fogafale. E ono ese mai le ese ese a latou tagata gaosi eseese suesue ma le toto suesue i le tusi lesona.

SNU faapipiiina fua faatatau

I le leai o ni fautuaga i mea o loʻo i totonu o le tusi folau, o le faʻapipiʻiina o le kesi ponaivi e mafai ona faʻatinoina e tusa ai ma fautuaga o SinapA 42-101-2003 p 6.23. Fai mai:

  • E mafai ona faʻapipiʻiina le Boole Boulers i luga o pa e le o ni faʻailoga i se mamao o le itiiti ifo i le 2 cm mai ai.
  • Afai o le pa e faʻafaigaluegaina pe faʻapipiʻi (laupapa, faʻavao, ma isi.) E tatau ona puipuia e se mea e le susunuina. E mafai ona avea ma se tolu laupepa pito i luga o le asbestos, i luga o le uamea ipu ua mautu. Ma le isi, o le puipuiga a le sima o loʻo iloiloina o se 'upega o le sili atu o le 3 cm. I lenei tulaga, e manaʻomia le tautau le borale i le mamao e tatau ona sili atu i le 3 cm. O tulaga o le boair i le 10 cm mai itu ma lalo, ma mai luga e tatau ona sili atu nai lo le 70 cm.

E tusa ai ma le laupepa o le asbestos, fesili e ono tulaʻi mai: O le aso ua aloaia o se mea mataʻutia mo le soifua maloloina. E mafai ona sui i se vaega o le card chemboard mai Miraral fulufulu. Ma ole manatu foi o le lolomatua lioric pale e manatu foi o se mau e susunuina, tusa lava pe o loʻo tuʻuina i luga o laupapa laupapa: O se vaega o Kelu ma PriCercic na o le manaʻomia o le afi afi.

Tulafono Faatonutonu mo le faʻapipiʻi o le kesi kesi

I luga o le laupapa laupapa, o le kesi ponaivi e na o le tautau i le i ai o le le toe mu le suia.

O le faʻapipiʻiina o le kesi o le kesi e faʻatatau i le itu itu o puipui e faʻatonutonu foʻi. Afai o le puipui o le le mafai ona faʻapipiʻi - o le mamao e le mafai ona i lalo ifo o le 10 cm, mo le afi ma le malosi-lima o le 25 cm (e aunoa ma le puipuiga o le pm (e aunoa ma se puipuiga faaopoopo).

A faʻapipiʻi se kesi i fafo o le ponaivi, o le faʻavae e tatau ona le-afi. Afai o le fola o le laupapa, faia se tu-afi tu, lea e tatau ona maua ai le faʻatapulaʻaina o le afi o le afi i le vaitau o 0.75). O nei mea palapala o loʻo tulaʻi i luga o sipuni (i le 1/4 piliki), poʻo le mafiafia o le laupapa laupapa, o loʻo uuina i luga o le uʻamea. O le itu o le le mautonu toe fetaui - e 10 cm sili atu nai lo le itu o le boeid boeir.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona faʻapipiʻi puipui ma le sima sima?

Faitau atili