Lagona: o a ituaiga ma faaaoga o ie

Anonim

Na lagona e faʻasino i mea le lalagaina, o le aganuʻu o le gaosiga lea e silia ma le lima afe tausaga. Afai e fesootai le ie o fualaʻau 'aina ma faifaatoaga ma mea taua o le ola ai mamoe, sa aʻoaʻo e ave manu o mamoe. O le taimi nei i Mongolia, Aferika, Iran, Buryatia ma isi nofoaga o Woony na lagona e tutusa ma le afe o tausaga ua mavae . O lenei faʻasusu ma le mafanafana o le ie e le leiloa lona lauiloa, faʻamaonia o le a le mea moni "na lagona le faʻaoʻo i tausaga ua leva.

Aisea e te manaomia ai lou lagona?

I aso uma o le olaga o le tele o tagata Asia seia oo i le aso, na lagona ai se nofoaga taua tele. E fausia ai fale le tumau (Yout) ma toetoe a uma o ona in.

Lagona: o a ituaiga ma faaaoga o ie

Latou te finau o le manogi o fulufulu mamoe na te faʻailoaina ai le karakurt. O lea, na manatu le lagona masani na manatu o se makorale ma le togafitiga mulimuli ane, ua le toe faamutaina ma le faaeteete i onapo nei ma teuteu ia. E tafao faamasani, tolu auala autu e teuteu ai ni oloa lagona ua faasaoina:

  1. O le tosoina o le meaola, lea sa solo ai le fulufulu fulufulu o le eleele lea i luga o le faavae e tusa ma le mamanu, pe a maeʻa ona unaʻia ai (Tapena pusi).
  2. Talosaga faʻaaoga o loʻo faʻaaogaina tele i le aso.
  3. Opo (Beryat ma Mongolian lagona).

Lusia ma isi tagata Sravic tagata na vaetamaina lenei fulufulu fale e le o ni vaega mai tagata Asia, faamaoniga o le a le amataga o lona suafa (Ajlyk: Lagona ua avea o se mea mo le lautele, e le o le malulu o le malulu o le malulu.

Lagona: o a ituaiga ma faaaoga o ie

O lenei ie ua sosolo i Europa - muamua i le ituaiga o lagona manifinifi, o loʻo gaosia, o le fefiloi o le paluga o fulufulu ma vase i le va o papala.

I le taimi nei, e le gata i malaiavale, ae mai lava faapena foʻi faʻaigoa ni lagona faʻapitoa lagona o le masoa, lea e faʻaaogaina mo manaʻoga faʻapitoa.

Mo le faʻaaogaina faʻapitoa, o ituaiga ituaiga o lagona e faʻaalia e pei o:

  • O le fulufulu fulufulu (6-12 mm), o loʻo faʻaaogaina mo le vevela ma le faʻamalosi tino, suia i lalo o linouum, tele o kaka, faʻamau, ma isi
  • Manifinifi faʻatekinolosi (2.4-6 mm), o loʻo faʻaaogaina i le inisinia eletise;
  • Meaafale, e iloga e ala i le le malie tele ma o loʻo faʻaaogaina i le gaosia o mea ola mama ma ie.

Mau i luga o le Autu: Kerisimasi laau mai Burlap

Mo le faʻaaogaina i aso uma o le olaga ma le uarota e faʻalogo ai ituaiga ituaiga o lenei le tusa ai o lenei mea:

Lagona: o a ituaiga ma faaaoga o ie

  • seevae mai le mea e te faia ai seevae eseese, insoles, faapaologa;
  • Poddhomovoy ma faapitoa - mo le nofoa nofoa oloa;
  • Mo yurt;
  • Lagona (mo seevae, pulou, ni mea faigaluega).

Talu mai le faaiuga o le luasefulu seneturi, o le faʻaaogaina o lagona i aso uma o le olaga na teena ma le malosi, ae o le luasefulu tausaga ua sili ona aoga ua faʻateleina. O le tisipenisione o Wolen Museored seevae, faʻataʻitaʻiga o ua sili atu ona matagofie ma manaia, isi mea, faʻapea foi ma oloa teuteu e faia e lagonaina. O le itu moni o le uʻamea vali ma panels, faʻapea foi ma isi ituaiga o ata tifaga ma ni auupega mai lenei mea.

Meatotino ma tausiga

O lenei lautele lautele ma le eseese o le faʻaaogaina o fulufulu fulufulu fulu e maua ai le tele o mea aoga aoga.

  1. Siosiomaga mama ma agavaʻa i se vaega faʻatauaina mea leaga.
  2. Gigroscosictity ma mafai ona aveese le susu i fafo.
  3. Mea totino.
  4. Maualuga le galue o le vevela.
  5. Mamafa mamafa.
  6. Malosiaga.

Peitai, e tatau ona manatua na lagona e le lagona e leaga na faʻaleagaina e le Mol, ma o ia, e tatau ona fua masani lava le vailaʻau.

Lagona: o a ituaiga ma faaaoga o ie

I le isi, fulufulu fulufulu ulu o eseʻesega o mea lilo ma faatafunaina, ina ia manaʻomia e le ie mamaʻi ma tausia faifai pea. O ana tulafono o loʻo faʻalagolago i le ituaiga o mea na lagona, ae i soʻo se mea e tatau ona faʻamaamuina muamua, ona tatou manaʻomia lea e faʻaalu lelei pe sikuea efuefu.

Fufulu oloa mai le lagona: seevae, ato, meataalo, ma isi

O loʻo faʻatagaina le solomuli i le toeitiiti lava o soʻo se isi mataupu, ae e tatau ona faia e le faʻaaogaina e le malulu poʻo le mafanafana vai ma faʻapitoa ni sauniuniga mo aʻa o loʻo i ai Lanolin.

O seevae (seevae, seevae, insoles, o le le fiafia i le vai malulu, ona tape lea e aunoa ma le mimilo ma le mafai ona faʻaaogaina, e mafai ona e faʻaaogaina le pulumu. Ma o le oloa o le shung teisi, faigofie ona oomiina i le solo ma mago i luga o le poloka.

E faapena foi, e mafai foi ona e fufuluina le ato, pe a maeʻa ona faʻapipiʻiina i nusipepa ma mago ma se aʻu uʻamea ("aa" faiga ". O le faigofie o le fufuluina o laei ma fala, ae le mafai ona latou mago i tafatafa o le vevela vevela.

Mataupu i luga o le autu: faigofie auala e faʻamamaina ai le laptop mai le pefu

Faitau atili