Le sili e faʻatumuina le faʻamafanafanaga mafanafana

Anonim

O le fola mafanafana o se faiga faʻapitoa e maua ai le faʻamafanafana ma le mafanafana i totonu o le fale. O le faʻavae o sea faiga o le faʻapipiʻiina o le faʻapitoa o le eletise o le eletise poʻo paipa ma le malulu, o loʻo liligiina e se sima o loʻo tulieseina pe a maeʻa le suʻesuʻeina o gaioiga.

Le sili e faʻatumuina le faʻamafanafanaga mafanafana

Polokalame mo le mutiaina o le eletise vevela fetuunai.

Liligi le fola ma ou lava lima e le faigata tele, ae e alagatatau ona faʻamaoni i foliga uma o lenei faiga, filifili se maualuga maualuga le faʻafefiloi mo le faʻatumuina. E tele taimi e faʻaaoga ai se taʻaloga masani, o loʻo tuʻuina atu i le 2 faaputuga - uliuli sauniuni ma maeʻa, o loʻo faʻatumuina, lea e tumu i luga o le system ma lona fesoʻotaʻiga.

Mafanafana

Ae ou te leʻi liligiina le foloa mafanafana, e tatau ona e vave filifili pe fia ni vaega taua tele. E faʻalagolago uma i le tulaga o le faʻavae o le faʻavae o le faʻavae. O nisi taimi e manaʻomia e aumai ai se mataʻutia. O le mafiafia o sea vaega e na o le 5 cm, o le faʻatumu lava ia e manaʻomia ina ia mafai ai ona tuʻufaʻatasia le laufanua, faia mo le faʻapipiʻiina o le kamuta.

Le sili e faʻatumuina le faʻamafanafanaga mafanafana

Mafanafana fola laupapa ma sima ma le sima.

O le vaega lona lua o le faʻatumu e taʻua o le COStoV. O le mafiafia o le hyickk, o loʻo sasaa tuusaʻo i le tauemuga vevela ma o le faʻavae mo le taʻoto i le fola. O le le mafiafia o lenei vaega e sili atu, e mafai ona 'ausia 10 cm, ae e tatau ona totogi i le filifilia o se paluga ma pe faʻapefea ona tufatufa atu le vevela.

E masani lava, o tagata gaosi oloa o le faʻamafanafanaga o feusuaʻiga e tuʻuina atu fautuaga i le mafiafia o le laʻei, talu ai o le manifinifi poʻo le mafiafia o le a leaga ma tausi le mafanafana. I le tulaga muamua, e mafai ona faaleagaina le faiga.

E mafai ona e faʻaogaina mo le faʻatumu i se masani sima sima ma faʻaaoga le semi-mamago, o loʻo faʻaalia e le lelei. E aoga tele. E manaʻomia le vai mo le itiiti, ma le saoasaoa o 'aisa ua vave ona vave. O le malosi o le iʻuga o le maualuga.

E le gata i le faaaloalo ma sailiili, ae o Fabrovolokok, o polymer, ma maua ai le lelei vave ma vave, o se vaega o le Semi-shrew. O le faʻagasologa o le faʻataʻoto e leai se ese mai le masani ai, o le paluga o loʻo tufaina atu tonu i luga, ogatasi. O moli uila ma faʻailoga o loʻo faʻaaogaina mo le galuega, ma o puipui o loʻo vavaeeseina e le vermeter e tatau ona tuuʻeseina e se lipine libbon.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻapipiʻiina o faʻamalama poloka: Meafaigaluega, mea, sauniaina o le tatalaina ma le faʻapipiʻiina

Kernovawaya faʻatumu ma ona foliga

Polokalame o le ata.

Ina ia sasaa le fola ma ou lava lima, e tatau ona e muamua faia se faaumaina leaga, i.e. Faatumu le tulaga muamua. Lenei o le a faia le fola e le gata i le lamolemole ma talafeagai mo le faʻapipiʻi o le faʻamaufaʻailoga, ae ia aumaia foi tulaga talafeagai mo lona faigata. A o le i amataina le fogafale ua faavae ai, e tatau ona e felelei i puipui faataamilo i le tulaga faifaatoaga, faapipiiina ai se mea faapitoa lipine.

O loʻo faagasolo pea le liligiina o le vaega o le 5 CM i le tapulaʻa, ae e tatau ona sologa lelei le foloa. Mo lenei, o le faʻailoga makapi ma e faʻaaoga faʻapitoa moli. E mafai ona e faia vave galuega i luga o le faʻalavelave o le faʻavae ma lona susu, o mea uma e faʻalagolago i uiga o le faʻavae o fola. Mo le sasaa, o se fefiloi masani-oneone fefiloi, ae mafai ona e faʻatau faʻapitoa faʻapitoa semi-mamago ulugalii i faleoloa e sili ona lelei.

Bewon mo le uma

O le malosi mama o le fola mafanafana ua faia pe a faʻamaonia e le polokalama, ma mo fola vai, o le taufaʻalata foʻi e manaʻomia foʻi. I le maeʻa lelei o le faʻatumu, o avanoa tau le vevela vevela vevela, ae e manaʻomia mo potu tetele. O Seam e le faigata tele, e te manaʻo e tipiina le uroo i le loloto o le 3-4 cm . E mafai ona faia lea i le taimane disk. O le iʻuga slot o loʻo faapupuuina e le puaa - o le polythylene, pe a maeʻa le itu o loʻo tapunia i luga o le sami sili ona fua.

O le ono mafai o le fola mafanafana o loʻo faʻatino i fafo e se siʻosiga a le siʻomia, e mafai ona faʻataunuʻuina uma manaʻoga faʻapitoa manaʻoga. E taua le filifilia o le ituaiga o sima e galue saʻo, i lenei tulaga e naʻo M150-300 e talafeagai. I le taimi lava lea, o le m150 e faʻaaogaina mo nofoaga nofomau, ma le M 500 - mo alamanuia.

Le sili e faʻatumuina le faʻamafanafanaga mafanafana

Fola o loʻo atagia mai ai.

E toʻatele e talitonu o faʻamatalaga mo le paluga o le a fesoasoani e faʻateleina le malosi, faʻaleleia ia uiga, aʻo mea moni, o mea moni e le masani ai ona manaʻomia mo le faʻatumuina o le fola mafanafana. A aunoa ma i latou, e mafai ona faia, ae na te sauluaʻi i luga o le ato ato, ae e le afaina ai le lelei. O le sasaa e mafai ona faia i le sima-oneone vaega, ae o lenei filifiliga e le o le sili sili.

Mo le faʻamaeʻaina faʻatumu, e sili le faʻaaogaina o se sima faʻapitoa ma se tamai suʻesuʻega, e aliali mai le sili atu le malosi ma sili atu le onosaʻi, o le fola ina ua le gaoia.

Tusitusiga i luga o le autu: fola vae folau mo se mafanafana mafanafana ma ou lima lima

Ina ia sasaa le foloa, e manaʻomia le faʻaaogaina o ni tuʻufaʻatasiga faʻapitoa mo le sauniaina o le paluga:

  1. Tatala-Up Scient Sport: 1 vaega o le sima i luga o le 6 vaega o le kukaina o porolam mataua.
  2. Vaifofo vaifofo i luga o lapisi ma oneone. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia 1 vaega o le sima, 3.5 vaega o le ulufafo, 4 vaega o lapisi.

E mafai ona e faʻaaogaina ni faʻamaʻi ua faia tapenaga lea e faʻatauina atu i se pepa matutu, latou ua lava ma le lava. O se fau palu e masani ona faʻatulaga, o loʻo aofia ai lapisi i totonu o le fatuga e faʻafaigofie ai le vevesi.

Fola faʻatumu aiaiga

Le sili e faʻatumuina le faʻamafanafanaga mafanafana

Sasaa vai mafanafana fola.

Mo se fola mafanafana, o le faatumuʻiga o loʻo faia i le faʻatinoina i ni tuʻutuʻuga e iai le aʻafiaga i le lelei. Mo le uliuli muamua faʻatumu, o le mafiafia o le faʻalavelave e tatau ona oʻo atu i le 5 cm. E lava lea e mautinoa ai le tuʻufaʻatasia o le fola,

Mo le maeʻa faʻamaeʻaina faʻatumu, o le mafiafia o le mafiafia e mafai ona matua ese lava, masani lava e tutusa ma le 5-10 cm. O faʻamatalaga e faʻalagolago i le faʻamoemoe o le potu. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo nofoaga ma fale tuʻumau, 5-7 C.M sa lava, ae mo Alamanuia, lea o le avega i luga o le faiga o le a tele, o le mafiafia mafiafia e manaʻomia ai le 10 cm.

A fai o le faia o ia galuega e manaʻomia ai le manatuaina o le talafeagai le tufatufa atu o le Atunuʻuga o le Atunuʻu ma le Lototele, faʻaputuputu, I. Faaola mo se taimi umi. O le manifinifi tele o le mea e le lelei.

Faʻasao i luga o se fofo sima, e naʻo outou tau maualuga o le uʻuina o le afi, aua o le vevela o lea o le fogaʻele o le a maʻi tele, o le a faʻateleina le faʻaaogaina o le malosi.

E le mafai ona faia le mafiafia o vaega o le faʻatumuina, pei ona ave se tele oʻo taimi mo le faʻamafanafana, ma le eleele o lona alofa e le lelei tele. Tagata tomai faapitoa mo le mafanafana o feusuaiga e fautuaina e matauina le sili atu le taua o le 5-8 cm.

E taua i le taimi o le galuega e le galo e uiga i tulaga i fafo atu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vevela e tatau ona avea ma faʻaopoopo. E leai se mataupu e le mafai ona faalauiloa i Minus vevela, tusa lava pe e te fuafua e faʻaaoga le faʻaopoopoga o le faʻaaogaina ma isi mea faʻaopoopo.

A e le mafai ona e faʻaaluina le puʻeina?

Le sili e faʻatumuina le faʻamafanafanaga mafanafana

Polokalame o se fola mafanafana ma se faiga o fusi puipui.

A o galue i luga o le fola mafanafana o le fola, e tatau ona e mautinoa mautinoa o laasaga uma o loʻo aloaʻia i le faʻatonuga e manaʻomia. E le mafai ona amata sasaa le laualuga o le fola i ia mataupu:

  1. Afai e leai ni faʻailoga i luga o puipui, e tusa ma le mafiafia o le le mafiafia o le scred ua fetuunai.
  2. I le leai o se mea lipine o se pape pe a fai o loʻo palu e matua le lelei, o loʻo le mautonu i tua o puipui.
  3. E le mafai ona sasaa le vaega o faʻamaeʻaina ae e leʻi siakiina le faiga atoa o le faiga, aua o le a le mafai ona faʻasaʻoina faʻafitauli. E tatau ona e aveese uma sima ma le sima uma ma faatino le toe oso.
  4. E le mafai ona faʻatumuina le fola mafanafana o le vai pe a le o le vai i totonu o le paipa i le paipi, pei o le mamafa o le sima o se masalosalo.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona fai ni fata i luga o le loggia ma le faapaologa

Lautele faaiuga i luga o le fola mafanafana

Ina ia sasaa lelei se fola mafanafana, e tatau ona e faia nei tulafono faigofie:

Le sili e faʻatumuina le faʻamafanafanaga mafanafana

Mafanafana fogafale fola.

  1. Muamua, o galuega uma e manaʻomia. A faʻamamaina le plaster, e mafai ona e amata galue i luga o le sasaina.
  2. O se lipine paʻu e faʻatatau i le puipui i le pito i luga o le fola, o le a fesoasoani e aloese ai mai le tele o faʻafitauli i se vevela vevela.
  3. E le mafai ona amataina le faʻatumu aʻo leʻi faia le faʻailoga o le a faia ma o moli moli e le faʻapipiʻiina. Naʻo le faʻaaogaina o latou, o le foloa o le a lelei atoatoa ma matagofie, talafeagai, talafeagai mo le faʻapipiʻiina o le vevela vevela o ia lava ma le faʻataʻapeina o lotoa i fafo.
  4. E taua le faia o se paluga lelei mo le tumu. Tusa lava pe ua faʻaaogaina se vailaʻau mago-faia, o loʻo manaʻomia e le vai, o le mea lea e manaʻomia ona faʻamaoni ma tufa atu uma o le fola, lona tumau o le faʻasoasoaina o le vevela, lona tuʻufaʻatasia o le vevela faʻalagolago i lenei. E tutusa tutusa ma le faʻatumu o ia lava. O le faʻaaogaina o le mafanafana o folanu o le a le aoga pe a fai o le vaega e fai manifinifi pe manifinifi, i totonu o le tulaga mulimuli o loʻo iai se lamatiaga o le faʻaleagaina o le faiga.
  5. Afai o le eria e tele, ona manaʻomia lea e faʻatulaga ai le vevela o le vevela i luga.

Mo le faʻatumuina o se faʻamafanafanaga mafanafana, e mafai ona e faʻaogaina le tele o le ituaiga o le siʻosiʻomaga. e mafai ona ua uma ona avea lenei ma a saunia-faia paluga matutu, lea e na o le tetea i le vai, o se fofo o le ua fasia tutoatasi mai le mea taua e tatau (sima, oneone, palapala, ma isi). E mafai ona e faʻaaogaina ni fusiua faʻapitoa semihoww e iloga i le maualuga maualuga. Faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o le faʻatumu, e ala lava ona mulimuli manino atu i manaʻoga ma tulaga uma, ma mafaufau i le tausiga o le tausiaina.

Faitau atili