O le a le ituaiga o viscose fou: tuufaatasiga, meatotino ma uiga (ata)

Anonim

I luga o le amataga o le seneturi talu ai, naʻo ie masani na faʻaaogaina mo lavalava, o le mea na faʻaaoga ai le laʻau poʻo le manu. I le gasologa o seneturi, o taumafaiga na faia e saili ai o ni galuega, ma o sina manuia i lenei eria na ausia i le faaiuga o le xx seneturi. Na tuuina atu le PATEN mo le Fiene na maua mai le Cliekulose na tuuina atu i le 1884 Saunia e le Farani de Sgacherne, ma o le VITIO MUAMUA FAAPITOA I JOAD I LE 1893.

Talu mai lena taimi, o tagata atamamai e maua ai le tele o le faaaogaina. E ui lava o ni mea mata mo a latou tapenaga o loʻo faia pea celkuese, o loʻo maua ai e le 'ie o le tagofa mea mai ia lava mea mata, faʻapea foi i foliga ma le faʻamoemoe atonu o le sili ona eseese.

O le a le ituaiga o viscose fou: tuufaatasiga, meatotino ma uiga (ata)

Mauaina ma ituaiga

Ina ia mafai ona feagai ma le a le faʻaaliga o le a faia le ie o loʻo faia i luga o lona faʻavae ma o le a le mea e mafai ona malamalama i ai o le tele o mea e sili atu ai le tele o mea. E le pei o le FOBERs Forbers, na maua tuʻusaʻo mai manu poʻo laʻau, poʻo ni mea lelei, o loʻo maua mai i le faʻapipiʻi o le suauʻu, ma suia o le larven poʻo le isi ituaiga o le fofo poʻo se isi ituaiga o le couckose. Cellophane).

O lona igoa na tupu mai le upu Latina "pipii", o lenei mea na maua ona o le visao o le mea, e uiga i le afi. O le mea e sili ona taatele o le faʻauigaina metotia e ala i sikolaki sikola mai o laʻau poʻo ni mea e mafai ona maua ai le tele o mata mama. E tusa lava pe o le a le metotia o le mauaina o se fofo cellulosiki, o le gaosiga o vicoucse o loʻo faia i se faʻasologa:

  • Faʻamāina, gaoi ma muamua o mea faʻatau;
  • faataapeina ma le aveeseina o le tele o suavai;
  • Faamoemoega o le Viscoses tele e ala ile faamama ma le faʻavaeina o le fibers;
  • o lo latou gaioiga mulimuli mai (faʻamago, o fetaomi, faʻafefe, atavali, ma isi mea).

Tusitusiga i luga o le autu: fasiccilils mo le valivali vali mo amataga fagu ma kamesa

O le faʻaiʻuga o le au filo e mafai ona avea ma tusitusiga, faʻapitoa pe faʻapipiʻi.

  1. Mai le manifinifi ma e le o se mea taua e tumau ai le aʻoga fiber, e tele ie ma viscosis ma viscose githwear ua gaosia, latou te faʻaaogaina foʻi o se faʻaopoopoga i isi faʻila pe a fai ai le faʻafefiloi.
  2. O filo tele ma tumau o loʻo faʻaogaina mo le gaosi o le Cord Cots.
  3. O se vaega faapitoa o se vaega tutusa fiber e i ai lona umi. Stapple ie, faʻamalosi tino, lalaga mea e leai ni lalagaina.
  4. O le manaʻoga mulimuli na faʻaaogaina talu ai nei viscosise mo feltting, o loʻo faʻaalia i le sili ona vaivai ma le faigofie o le taotoga.

O le a le ituaiga o viscose fou: tuufaatasiga, meatotino ma uiga (ata)

O le faʻavasegaina o matata fatu e mafai ona faia e tusa ai ma uiga o a latou tapenaga, metotia mo le faʻagaioiga oʻe, faʻapea foi ma le tuʻufaʻatasia o mea faʻatau. I totonu o le tele o ituaiga ata o mea faʻalenatura mafai ona faʻavasegaina o:

  • Acetate (Trimattate) Silk, lea e iloga e ala i le pupula, faapipiiina laititi ma e matua le tutusa;
  • Feololo - fasi fiber, ma se fausaga e pei o fulufulu fulufulu tino, o loʻo avea ma sui;
  • O le duperier o le ie elū faʻavae i luga o Coppean-Samō Fbbers, o meatotino o loʻo faʻaoʻoina ai le silika;
  • Model - Faʻaleleia o le VISCose e faʻatatau i Eucalyptus, Pine poʻo le Peeka, faʻasino i mea tau faileʻa;
  • O le mataua (Lio-Cell) - O le EUCalyptic Wallsulose Fabricse SBRUCE, Faʻatinoina e Otecochards, e iloga i le malosi ma le antisestic meatotino;
  • Le satate - faʻalelei atili viscose faʻavae i luga o laʻau e faʻafeiloaʻi;
  • Mea filogia - Viscosesys Mea ma se Tagata Manaia Laupapa o FBRES, ua iloga i le faateleina o le malosi ma le tala faatusa;
  • BAMBOO - mea faʻavae i luga o le BAAMBO COBALUSUS, o le mea e latalata i ai i ana meatotino e sili ona latalata i le masani o coutton, e masani ona maua ai le vaifofo o le vai suamalie (o loʻo taʻua o le bacboo

O le a le ituaiga o viscose fou: tuufaatasiga, meatotino ma uiga (ata)

Meatotino o mea faitino

O le Viscose o Fabrics e mafai ona tutusa ma mea masani mai le manifinifi siliki i le fulu, e ese mai, latou te le mafua ai le feololo, e le mafua ai le tele o le vevela, e le mafua ai le sili o le tino . O tulaga lelei autu o ituaiga uma o viccose o:
  • Suamalie ma le fiafia i lagona le tele;
  • Maualuga hygroscosictions;
  • ea le ea;
  • "Faamafanafana" meatotino;
  • tumau;
  • eseese o mata;
  • leai se eletise;
  • Tau maualalo (mo le tele o ituaiga);
  • Faigofie o le recycling.

Mataupu i luga o le autu: teine ​​peleue ma niniti e avea ma nila: lalagaina mamanu

Ae peitaʻi, o lenei mea e iai mea leaga e iai. Muamua lava, e le o le onosaʻi i le malosi o le malosi, vave ona iloa ai lona foliga pe a faʻaalia i ultraviolet. O mea faʻapitoa uma e malolosi ma iloga i le maualuga o maoaʻe. E tatau foi ona matauina o ni mea taua e masani ona faʻatau atu ma le le aoga: O lea, o le lelei o le manuia o le vevela o le susu, ma nisi ituaiga o le afu i totonu. Ole soona agamalu e tau atu i le mea moni o nei oloa e le afaina ai le faiga, ma e leai se gaioiga faʻapitoa ia te i latou e le mafai ona fausia ai ato ma iunivesets.

I le fesili, pe o le fauga o le tali mai, o le fetuunaʻiga e manaʻomia e faia ai faigata. Ie e gaosia e le au tekonolosi faalemafaufau e mafai ona maua ai se solomuli malosi. Faʻaleleia mea o loʻo avanoa ma faʻagaioiga faʻapitoa, o loʻo taofia ai le faʻafilemu ma faia le tapoleni. E faigata foi ona avatua se tali, visa o le tali pe leai. Laʻititi, o le faʻaaliga o le viseweaar, ma ina ia lelei le meatotino na faʻatau ai lalagaina ale, latou te manaʻomia e faʻaopopo le Elasnene. O lea, ina ia 'alofifi ai le le manaʻomia o uiga, e tatau ona e suʻesuʻeina ma le totoʻa suʻesuʻe le fatu o le ie. E masani lava, o le faʻaaliga o le vaʻai e le sili atu nai lo le 30%, i lenei tulaga o loʻo iai ni meatotino le manaʻomia e le o faʻataʻitaʻia.

Talosaga ma le tausiga

O le tele o tagata faʻatau latou te le iloa o mea faʻapitoa o loʻo faʻaaogaina lautele e fai ma afifiina, i le gaosiga o le paʻu o tagata faʻatau ma faʻatekinisi. E tatau ona maitauina o ni ofu mama uma e lua, ma o le faʻaaliga o le faʻaaliga o loʻo tupu nei i le seneturi talu ai. O le mea masani, o mea faapena e faʻaogaina i le tele o tamai mataitusi o Initia, e masani ona faʻaaogaina e pei o le ufiufi, mo ni mea tau faʻatauvaʻa. E le otia lea mea faʻaonapo nei e pei o Oachato, i le agavaʻa, suʻesuʻe, e masani ona faʻaaogaina mo le suʻeina o ni lavalava eseese, ie lino. O meatotino a le afu o le Viscose Sporvas faia ai ni solo talavou sili ona lauiloa, taele meafaigaluega, faamamaina mea faigaluega.

Tusitusiga i luga o le autu: Crochet Stopper: Video Lesona mo Amataga ma polokalame

Faʻatau atu o se oloa mai le auvae fibRers, e tatau ona e masani ai ma le faʻaeteete ia te oe lava i tulafono o le malaga ese mai o le igoa. Afai e leai se faʻamatalaga, ona faʻapea lea o tulafono lautele, pe faʻafefea ona fufulu le ata, faʻapena foi:

  • Fufulu - naʻo le tusi lesona pe pisa le taimi i le vevela o le 30 tikeri;
  • le le mautonu mautu e aunoa ma le pole;
  • O le Spin e gaosia i luga o tamai lapisi, ma le tusi lesona fufulu teisi le vai e aunoa ma mimilo pe lafo i le solo;
  • Mea e, aemaise lava Vercose Blowwear, ua mamago i se tulaga faalava i le susulu mai le la ma le vevela o mea;
  • Ua gaosia le ironing i le "silika" faiga, e aunoa ma le pa'ū ma e aunoa ma le sasaina ma le vai.

Faitau atili