E FAAPEFEA ONA FAI LE MEA E FAI MAI MAI IE OSDBS?

Anonim

Sili atu ma sili atu atinae o loʻo faʻaaogaina i le fausiaina o osb slabs (OSB, OSP). E ui i nisi o mafutaga ma le laupapa laupapa, ua iloa ai le mea taua i uiga ole susu, ma le lelei, e sili atu le faigofie i lona pretouperale. O le Oss o le isi atinae o le amoina o le spipped pepa, ae o le uumi laupapa laupapa (e oʻo atu i le 14 cm) o loʻo taofia i luga o le perter chip (e oʻo i le 14 cm). O lo latou mafiafia o le le ofi i le militeri, ae o Chips i se tasi itu e masani ona sosoʻo i le tasi itu, ma le nofoaga e sili atu ona faʻaleleia o le vaega o mea.

E FAAPEFEA ONA FAI LE MEA E FAI MAI MAI IE OSDBS?

Sima fola laupapa mo le eleele.

O a papatusi e faʻaaoga mo le fola?

OSB papatusi, o le numera o faaputuga ia e mafai ona ausia le 3 pe 4-x, ua mamanuina ma le le-subneral reslins. E masani lava, o le faʻaaogaina i le tuʻuina atu o oloa osb oloa o loʻo i ai mommoldhydede e le mafai ona faʻaaogaina papatusi i totonu o le osb-3 tulaga e le iloga i potu leaga. OSB papatusi o lenei ituaiga e sili ona fetaui mo le fola i luga. E fautuaina e tagata atamamai e fai ni feusuaiga le fetaui mai i papatusi na tuuina atu e tagata lauiloa lauiloa. O se tulafono, o le maualuga maualuga o oloa na gaosia i atunuʻu Europa, Kanata ma le Iunaite Setete ma Amerika, lea e sili ona saʻo ai manaʻoga o siosiomaga.

O le fola mai le OSB e mafai ona avea ma faʻamaeaina le taʻotoga, pei o le pito i fafo o le slab foliga manaia tele.

Faatasi ai ma ia, e mafai ona ou faʻatusatusaina le fola i lalo o le tini ia i isi mea. E ui i lea, o loʻo tuʻuina atu lava ia, o le tuʻuina atu lava ia mo se faʻavae. Faʻapefea ona ogatasi le fola aʻo leʻi lafoina OSB-Commit, o le a faamatalaina i lalo.

Plate taotoga i luga o le sima

E FAAPEFEA ONA FAI LE MEA E FAI MAI MAI IE OSDBS?

Elemene mo le faapipiiina osb.

E masani ona le maua, e le maua le maʻimau i le maualuga o le taualuga i totonu o le potu, na tuu faʻatafuso fai fale i luga o le sima faʻatasi. Ioe, i lenei tulaga, o le faavae e tatau ona lamolemole. Mautinoa le lelei atoatoa mafai ona aveese le tuai o le tau ma le bay e fou. E ui ina e le fefe le auvaʻa i luga o papatusi. Lenei o le a puipuia le avanoa i lalo o le ogaumu mai le faʻaputuputu o le faʻamalosi ma le faʻavae o le fungas.

Mataupu i luga o le autu: sofa ma o latou lava lima: Masterclass + 49 ata

Ina ua uma ona taoto i luga o le pito i luga o Rubbroid poʻo le polythylene e faʻamamaina mai le tuai o le lalagaina poʻo le polythylene o loʻo faʻapipiʻiina ma faʻapipiʻi getsm. Mo o latou gatasi, tulaga, povi butter, rouletete ma transverte filo ua faaaogaina. Nei auiliiliga i le auala e ogatasi ai le fola ma nei masini:

  1. I se mamao mai le fola i luga o le puipui o loo i ai se faailoga.
  2. Faatasi ai ma le fesoasoani a se vai poʻo se mea le saʻo, o le isi faʻailoga o loʻo faia i luga.
  3. O le laina faalava o loʻo liligiina ma le paleʻe pale pale i le va o manatu.
  4. O gaioiga lava e tasi e faia i le vaega o totoe o puipui.
  5. I le maualuga o le tuuaia eliina o se faailoga.
  6. Mai le faalava i ai, o le mamao poʻo le lipine fua e fuaina.
  7. O togi e apalai i le vaega o totoe o puipui.
  8. Ua fesoʻotaʻi faʻailoga i laina.
  9. I puipui i luga o laina e fao.
  10. Mai luga o faʻapipiʻi i faʻamau i luga o le isi puipui o loʻo faʻaofi ai filo. O le a avea ma vaalele. O lo o faʻapipiʻiina ni faʻamatalaga tetele i luga o latou.
  11. O le sikauti o lologa ogatasi ma le tulafono. O lona umi e tatau ona lautele atu nai lo le va i le va o sukalati.

Moni, o le faʻamamaina atoatoa o le fofo o le a tupu 4 vaiaso ina ua maeʻa ona faʻatumuina, ae ina ua mafai ona amata ona e tauina le OSB panels.

E FAAPEFEA ONA FAI LE MEA E FAI MAI MAI IE OSDBS?

Faapipiiina o le OSB papatusi i luga o se lautele lautele.

Mo le latou faʻapipiʻi i luga o se lautele faʻavae manaʻomia:

  • tofa spatila;
  • Uafu;
  • Faletalimalo-fao;
  • sikulukalaiva;
  • o le samala;
  • Cinqut kelu.

I luga o le atoatoa faʻavae, ua lava lea e tuu se tasi vaega o le 10 mm mea. O le lelei lelei lea ma le pisapisao valea. Faapipiiina tulaga i le isi.

  1. O le numera manaʻomia o le OSB laupepa ua saunia. La latou tulaga masani o -2.44 x 1.22 m, o papatusi ia tipiina e se lapotopoto e matamata pe o le Jigsaw, galue le mea mulimuli.
  2. O le kulimi e faʻaaoga i le OSB ma ua tufatufaina luga o le laualuga ma se spatula.
  3. O papatusi talafeagai i luga o le ata. I le va, ua manaʻomia le tuʻua o se avanoa o le 3 mm.
  4. I tulimanu o le OSB o loʻo tuʻuina atu. E faia ava ma sima. E aofia ai ma mea teuteu i totonu.
  5. O papatusi e tumau i le fola laupapa.
  6. Ua lava lea e faʻaaoga ai ni nai vaega puipuia o le va eseese ina ia faʻamamaina le fola mai le OSB.

Mataupu i luga o le autu: Matou te faia le ogalaau

O le mea e fai i lalo o le pito i lalo o le vaega mama

E FAAPEFEA ONA FAI LE MEA E FAI MAI MAI IE OSDBS?

Foloa masini faaaoga le OSB.

Afai e te filifili e faʻaaoga le OSB, ogatasi le fola i lalo o linouum poʻo isi mea tutupu, ona manaʻomia lea o ni vaʻaiga i le va o papatusi e tatau ona leiloa, ae mo lenei tulaga o loʻo aofia ai maso. O le lalagaina o le laumua i luga o le luga o le OSB e le manaʻomia ni isi gaioiga sauniuni. Ae o le faʻapipiʻiina o le tale e manaʻomia ai le sili atu le malosi o le sili ona lelei o le clutch panels (spike-grooves) ma le tasi. E moni, o le faaputuga o ufiufi i le pito i lalo mai le OSS i luga o le lags. I se faʻaopopoga, o le OSB-ogaumu e le mafai ona tuʻuina atu le faʻatuatuaina o le loto gatasi ma aga masani. E manaʻomia le tuʻu o ia i le areto, ae pe a tonu lava. I le tulaga lautele, fai se kesi i le va o le laga ma ceramoc fags mai le masani ai styling platte ma na ona le fetaui. O le a le auala e ogatasi ai le fola mai le Osb i luga o laupapa laupapa, faamatala i ai.

Faapipiiina o OSB laupapa i luga o peni

E FAAPEFEA ONA FAI LE MEA E FAI MAI MAI IE OSDBS?

Faapipiiina o osb laupapa i luga o laina.

Mo Brusiv, e manaʻomia le filifilia o le pito sili ona mafolafola o laʻau o feebis (Pine, Sporce, Larch poʻo le BIR). E le tatau ona sili atu le 20% o le grigid o laau. Afai e tatau ai, e manaʻomia e pa ona faʻamagogo i lalo o le pato. Mo potu laiti, e mafai ona matou faʻaogaina le faʻailoga ma se koluse vaega o le 110 x 60 mm poʻo le 150 x 80 mm. Afai o le umi o le sitepu i totonu o le potu e sili atu nai lo le 5 m, o pa o le 220 x 180 mm ua faaaogaina. E manaʻomia tele naʻo laupuni atoa e faʻapipiʻiina i le aga. O le tausuaga e faʻatagaina i tulaga sili ona ogaoga. Fai ia latou pili lelei. I luga o tuaoi tuaoi, e tatau ona iai soʻoga e tatau ona latalata i le ½ m a le tasi.

Ia e uiga i le poloaiga o le galuega:

  1. O le laka fafie e gaosia e le au asnispatics.
  2. O rubroroid o loo taoto i le pito i lalo o le musika.
  3. I le isi itu o le isi itu, 4 pa o mea na faapiiki i luga. O le faʻaupuga o loʻo faʻaalia e faʻaaoga ai le maualuga o le tulaga ma mimilo maea. O le mamao o le lang mai puipui e tatau ona 2-3 cm.
  4. Afai o le faʻavae e pa'ū i luga o le maualuga, o le laupapa laupapa o loʻo faʻaaoga e ogatasi ai le pito i lalo. O manatu faaalia i le pito i luga o loʻo gafatia e le teuteuina o ni vaega i luga o le lagsi.
  5. O pito i lalo o pa e faʻapipiʻi i le pito i lalo ma le taula i le taufala ma fusi i le kolosi o le 10 mm. O lo latou umi e faʻalagolago i le mafiafia o le pa ma le tapuni (o loʻo faaopoopo i le isi 50 mm mo le faʻasaʻoina o le sima).
  6. Cross Brors o loʻo faʻapipiʻi i lalo o le pito i lalo ma le fesoasoani a tulimanu ma fao. O le sitepu i le va o latou faʻalagolago i le mafiafia o le Osb papatusi. Mo papatusi o le 15 mm mafiafia, o le mamao i le va o lags e tatau ona 450 mm, ma mo le 18 mm - 600 mm.
  7. Cerardzite e moe i le mea e te popole ai pe o le isi faasee ma le leo o le leo ma le paleproofer.
  8. I luma o laupepa faʻapipiʻi, o se susuga o le susu-hestlent membrane o loʻo sasaina.
  9. Osb ie ua faaputuputu.

Mataupu i luga o le autu: efuefu o sima sima po o feusuaiga ma ou lava lima

E FAAPEFEA ONA FAI LE MEA E FAI MAI MAI IE OSDBS?

Lisi o Uiga o Osb-Pese.

I le avea ai o se tulafono, 2 faaputuga o le afārwort chipboard o lo o tuu i luga o peni. O le vaega lona lua e faaputuputu i le muamua, ina ia le fetaui ma auga o. O le avanoa i le va o soʻoga o le panels e tatau ona 3 mm. O le va i le va o le puipui ma le os o le 12 mm. Aunoa o papatusi e tatau ona solomuli i luga o pa puipui lagolago. Lulu o itu e tatau ona i luga o lagolago. Mo le sili atu le fesoʻotaʻiga o le laualuga o le OSB ma pa o loʻo faʻatautaia e ala i le faʻapipiʻiina o kelu. O papatusi o loʻo faʻaofi i le faʻailoga o le tagata lava ia o le ata o le tagata lava ia. Laasaga o loʻo iai - 15 cm. Glue e faʻaaoga i le va o le pito i luga ma lalo papatusi. O le faatatauina o pito pito i luga o loʻo faʻaiʻu i le faʻaseʻe o le fao i luga o pito o laupepa taʻitasi.

A faʻamaonia le laualuga i luga o le angs, e mafai ona e toe foʻi i le fesili e uiga i le faʻaʻee o le Tile. OSB, e ui ina latou te le o fai se fesoʻotaʻiga ma le faʻatuatuaina, o loʻo galue pea o loʻo avea pea ma faʻavae mautu o le siʻosiʻomaga-pa puipui. O loʻo faʻapipiʻi i le sili ona lelei o le faʻaaogaina o le pva ma le faʻaaogaina o tagata. E manaʻomia ona manaʻomia soʻoga o le CSP e le fesoʻotaʻi ma nofoaga o faʻapipiʻi o le vaega muamua. E manaʻomia le toe foʻi i le 2-milimita o loʻo totogi ai ni avanoa i le va o papatusi iunaitia, faʻapea foi ma le va o le CSP ma le Pa. A maeʻa lena, e mafai ona amata ona e faʻaofuina le taʻe ogalaau.

O le mea lea, o le masini o le fola mai le OSB ma lona ogatasi ma lenei taʻutaʻua o le fale mea mo le mulimuli ane o le faʻamaeaina o le faʻaumaina o le faʻapipiʻiina o le fola. E mafai ona taʻua o le OSB-SHABS e le o le sili filifiliga pe a fai le faʻavae mo le faʻataʻapeʻape o le chramic fafie, ae i le isi itu o le tauvaga atoa ma aso nei fale.

Faitau atili