Faʻafefea ona faia le faʻamamaina o suauʻu fafie

Anonim

I le taimi ua lata mai, toetoe lava o ipu uma na faia i kenera po o fafie. O le tuusaunoaga na o le falai. O le uiga lea: O meaai na kuka i le ulo omea, na iloga i se manogi faapitoa. Ma e le i le sipuni laupapa. E leai se chemimsoges sa faʻaaoga i nei oloa. Tusa lava mo le tuʻuina atu o laupapa laupapa ma le pupula, e le faʻaaogaina foʻi ni taʻaloga pe ua faʻapipiʻiina i le paʻu poʻo le ie lino. O le aʻafiaga o lenei mea sa matua matagofie: o oloa faʻatau na teuina i le suauʻu ma avea atili sili ona aulelei.

Faʻafefea ona faia le faʻamamaina o suauʻu fafie

Ina ia tuʻuina atu le laupapa luga o le susulu o le susulu ma le susulu o luga, e mafai ona faʻaaoga le suauu.

O le pito i lalo o le suauʻu suauʻu e faʻaaoga seia oʻo i le taimi lea, e ui o le faʻaonapo faʻamanuiaga o laʻau faaeletogogo tekinolosi e ese mai i auala anamua. I le taimi nei, o le na ona le manaʻomia ai le fafie e le manaʻomia le fufuluina o le oloa. Ae o le suauʻu na faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe ua faʻaaogaina. Ae o le malamalama uma i faʻataʻitaʻiga o le taofi, e manaʻomia le tagofia o le faʻagasologa o le faʻamaeaina o oloa mafiafia.

Aisea e te le fiafia ai

Faʻafefea ona faia le faʻamamaina o suauʻu fafie

Faʻavasegaina o laupapa puipuiga puipuia.

Muamua manatu o le manaʻoga mo le maeʻa o ofutino ma o latou ituaiga. Soʻo se mea e manaʻomia ai le puipuiga - o le mea moni le mautinoa. Ole galuega autu lava lenei o soʻo se tagata tetee i - Ia puipuia le laʻau mai le picses, faʻamalosi mafatiaga ma le faʻanoanoa, lea e mafai ona faʻaosoina ai foliga o fungus. O le galuega lona lua o le faʻaleleia o le nanaina o oloa o oloa poʻo ni mea leaga o mea o mea o ia lava. O nei puipuigaga e aofia ai: Wolwood, savali ma le lafoaʻi ma le suauʻu. E le iai se puipuiga o le fafie laupapa, o lea la e le tatau ai ona teuteu.

O le savali o le laupapa laupapa e mafai ona sili atu le alualu i luma i fafo o le matagofie o le laau. O le aano o le ua pa o le vevela o le vevela o loʻo faʻaaoga i le laupapa laupapa ma se vaega tele, pe a maeʻa le sili atu o le paʻu i se ie vaivai, pe olo i luga. I le taimi lava lea e tasi, o mea uma microkacks ua pupuni i luga o le laʻau (ma o loʻo i ai pea i taimi uma).

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona suia le fola: sitepu-i-sitepu faʻatonuga mo le faʻatinoina o galuega

O le mea e te manaʻomia mo le faʻalavelave

Faʻafefea ona faia le faʻamamaina o suauʻu fafie

Ae le i faʻaaogaina le suauʻu i luga o se laupapa laufanua, e tatau ona faʻamamaina i le fesoasoani a le oneone.

O le tuʻuina atu o le laʻau o le mea sili ona malosi o le laʻau, e pei o le suauʻu paʻupu i lona fausaga. Mo le le natia o fafie ma le suauu i le fale, e te manaʻomia:

  • Suauu suavai mo le molia;
  • gafatia;
  • pulumu;
  • vaivai malosi;
  • oneone.

O le natia o le laʻau e amata i le moli moli. Muamua, o le vaega mai fafo e tatau ona faʻamamaina ma le totoʻa (e aoga i luga o laʻau tuai. O le mea moni o le laau e faapuupuuina ai efuefu lelei ma isi filogia. Afai e le umi le pa puipui, ona pa'ū ai lea o nei laua uma ma le suauu vaipuna o le a pa'ū i le fausaga, o le a le mafai ona ave uma. Matou te fufuluina le laau ma le oneone ma tafe mai luga o le efuefu o le efuefu laupapa. Ina ua maeʻa, ua mafai ona e amata faʻaaogaina le faʻaaogaina o le pito i luga.

Faʻapefea ona Filifili le suauʻu

Faʻafefea ona faia le faʻamamaina o suauʻu fafie

I le faʻataʻitaʻi, o le suauu flaxseed e masani ona faʻaaogaina e faʻatautaia ai laupapa laupapa.

O laʻau eseese e mafai ona faʻaaogaina o le faʻatuatuaina. O le filifiliga o ni vaega faʻapitoa i le maketi o oloa fale e lautele. Ua taʻutaʻua ona e maitauina, talu ai i le sese e mafai ona faʻatau se oloa e le talafeagai mo le faʻailoaina o nisi fafie. O le matagofie o le laʻau o laʻau eseese o le malosi malosi tele, o lea ua i ai i lalo o le tele o ituaiga o fafie. E le tatau ona faatau e ni vai tetele

E sili le filifilia o le suauu, ua mamanuina, mo se faʻataʻitaʻiga, mo laʻau malosi. O sea vailaʻau e i ai se gaioiga lautele, ina ia sili atu le faigata ona faia se mea sese i le filifiliga. Aua neʻi galo e faʻalogo lelei i isi suauʻu suauʻu. Aua neʻi e teʻi pe a e vaʻai i faʻamatalaga i luga o le koneteina o loʻo iai le lanu o le suauu. O tagata gaosi o le igoa o le igoa na alu faapitoa i lenei laasaga. Muamua, i se suauʻu suauʻu, e sili atu le faigofie le faʻatino, ma lona lua, pe a maeʻa faʻamama le laa, o le a maua e le laʻau se tupe mama. Mo le talitonuina e mafai ona faʻaaogaina e le gata i le faʻapitoa o le faʻapipiʻi o le suauu. I se faʻataʻitaʻiga, o tulaga masani o laʻau muamua e faʻaaogaina: ie lino, faʻamalie, faʻamaoni. O loʻo iai foʻi le suauʻu, o le sulufaʻiga (ala, o le laʻasaga ma sa faʻaoga mo le taimi muamua mo le le teuteuina o le laupapa.

Mataupu i luga o le autu: e ala i (sese) mo le muaʻi ventipelation - e manaʻomia pe leai?

Suauu Talosaga Taualumaga ma tekonolosi

Faʻafefea ona faia le faʻamamaina o suauʻu fafie

Faaaoga le suauʻu i luga o fafie e manaʻomia i luga o le faʻavae afi.

Alamanuia gaosi suauu e faʻaaoga i luga o se laʻau e tusa ma faʻatonuga faʻapipiʻi. E masani lava, o le suauu e faʻaaoga i se tulaga ua maeʻa. O lea o fasimea mama o le a i ai se saoasaoa sili atu ma vave o le a ati i le fausaga o le fausaga o le laau. O le pito i lalo o le laufanua o le fafie ma le suauʻu o loʻo faia e le masani ai o le phashing blooth o le malosi o le mamafa.

O le lautele o le pulumu o loʻo filifilia e faʻalagolago i le lautele o le oloa lava ia. E tatau ona faʻaaogaina le manogi i le tasi itu i luga o le faʻavae afi. Afai e faʻamatalaina le pito i luga e se lautele lautele, o lona fetaui o le suauʻu o loʻo faia mai i luga i le pito i lalo. O le manatu lelei e tatau ona tele, ma o loʻo faʻaaogaina i le 2-3 vaega faʻatasi ma se vaitaimi i ni nai itula (e faʻamoemoe uma i tulaga tau).

E masani lava, o le taimi o le taimi o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le vaega o le 2 itula. O le vaega mulimuli o le a togafitia ma se ie mago. O gaioiga o loʻo faʻatinoina foi i luga o faʻafanua. Aʻe i luga o le fala agai i luga, peiseai tatou taumafai e oomi le suauʻu e matua loloto lava. Aisea? Ina ua maeʻa ona faʻaogaina ni faaputuga o suauʻu, o le pito i luga o fafie o le fafie e teisi atu faʻalua, o lea ua matua faigata le laualuga. Malosi le fetaomi atu ma se ie vaivai o le a toe faafoi uma fasimea i le tulaga muamua. Ina ua uma mago, o le a sologa lelei le fafie.

O le le gaoia e le vave, o le mea lea e galulue uma ai ma le pito i luga o le a postpone mo sina taimi (tusa o le vaiaso). Taofi le laʻau i lalo o tulaga masani o tau, ae i totonu o le potu faʻaalu. O le au sao a le la la o le a avea ma fili mo le lafoaʻiina, o lea o le oloa ma le manaʻomia o le mago i totonu. Le isi, o le la lava e tatau ona i ai sepela. Mo lenei taualumaga, faʻapitoa vailaʻau e le manaʻomia, talu ai o le le mautu o ia lava ua uma ona tuʻuina atu le oloa i se vaaiga matagofie.

Fanua Voicees foliga ma faaopoopoga faaopoopo

O ituaiga o meaola uma o laʻau e aafia ai i le suauʻu e le manaʻomia, ae e masani ona latou ola i faʻamasinoga, e mafai foi ona sailia.

Faʻafefea ona faia le faʻamamaina o suauʻu fafie

Talu ona o le aufaila e taupulepule e le manaʻomia le lafoaʻiina ma le suauu, ona faʻaaoga lea o le lacquch e puipuia ai.

Mataupu i luga o le autu: Tulafono mo le faʻapipiʻiina o le faʻaseʻe i luga o palasitika faamalama

O le le atoatoa e naʻo le tasi: o le resin e mafai ona mou ese. O oloa na faia o ni mea taua o loʻo faia o loʻo i ai foi i se vaega o le faʻasoasoaina ina ua mavae ni tausaga o taotoga. E le aoga le faʻaogaina o nei faʻamoemoe, talu ai o ogalaau e le faʻatagaina ai le suauʻu e ati i totonu o le laupapa laupapa. O le manaʻoga o loʻo i ai i le puipuiga o le pito i luga o le oloa. O le feololo poʻo le suia o le tuʻuina atu o ia laʻau o se lelei foliga ma maua ai le puipuiga manaʻomia mo ni tausaga. Ina ua mavae se taimi, o le taimi, o le galu poʻo le eseese e tatau ona toe faia. I auala, o laʻau ua salalau i le faʻamamaina o le vai ua leai foi se mana e faavavau. E masani lava o se tau mafanafana e aoga mo le tusa o le 5 tausaga. A maeʻa lenei vaitau, o le faʻavae atoa ua faʻamatalaina e tatau ona toe fai. E moni lava, i lenei tulaga, leai se mea e faʻaaogaina e faʻaoga ai vaega o loʻo iai i totonu o le laʻau o loʻo iai ma faʻagaioia le oloa.

E tatau ona iloiloina sili atu le lē mafai ona fuafuaina le faʻaaogaina o nisi metotia mo le faʻaumaina o mea. E masani lava, ina ua maeʻa le faʻamamaina ma le polesi, o se vaega o varnish e apalai i le oloa. O le vatelega e fausia ai se papupuni i le alavai o le faʻaolaina o le suauʻu maatulaga, o lea ua teu mo se umi umi. Ae o le vaega o le eseese o le a tatau ona toe faʻafouina ina ua maeʻa se taimi. Afai na e filifilia se auala faapena e puipuia ai le laʻau, ona mafai lea ona e fautuaina le faʻaaogaina o se taʻi matua. I luga o le pito i luga o le suauu, o se mamao foliga foliga sili atu le malosi.

Faitau atili