Faʻafefea ona ufiufi le pepa puipui mo le vali?

Anonim

Faʻafefea ona ufiufi le pepa puipui mo le vali?

Iloa pe faʻafefea ona vali pepa puipui mo vali, e mafai ona e mafai ma tau maualalo e faʻafou ai le pule o puipui, faia suiga i totonu. Peitaʻi ae fuafua ia faʻafouga e tatau ona faʻatulaga i le puipui avanoa tulaga peʻa uma le fesili ma pe faʻapefea ona faʻapipiʻi i puipui.

O le filifilia o se pepa puipui e mafai ona tatalia ai le toe faʻamatala, o le a mafai ona vave faʻaaogaina se vaega o vali ma maua se lanu fou o puipui.

E sese le manatu e mafai ona e valiina le pepa puipui o soo se ituaiga. E Ileoti o ni puipui faʻapitoa, o le faigofie tele o le susu-ma le faʻatulagaina o le mamanu ma le mafaufau. Tele taimi e paʻepaʻe, ae ua maua ma gaosia i lanu pupula. O le mau o le tapoleni e mafai ona faʻataʻitaʻiina o le maʻa, lapisi o le ie, toe fai ai ni mamanu ma teuteuga.

E matua aoga tele matou i puipui ia ao e tuputupu aʻe tamaiti: o se tusi o se tamai tusiata i luga o le puipui mafai ona vali, ma o le a toe pei foi o le fou.

O le a le ata e mafai ona valiina ma

Faʻafefea ona ufiufi le pepa puipui mo le vali?

O ata o ata 3 e avanoa:

  1. Pepa.

    E mafai ona e vali i le 5 taimi. Le filifiliga taugofie. Alu mai le 2 faaputuga ma ofu i le vai vai mama. O le mapusaga na faia e ala i le tuʻuga i le va o le vaega o le eto o loʻo i ai (chips poʻo le matata), ona o le mea e tumau ai vaega o na tagata puipui. Mo le valivaliina, matematika poʻo le glossy vai-emlilsion vali e sili ona fetaui.

  2. Fligeline.

    O le mea lea e oʻo atu i le 10 toe faʻamatala ma le faigofie tele i le pipii. Tagata e iloa faʻapefea ona faʻapipiʻi pepa pepa puipui, ma e fetaui ma le faigofie. O lenei ituaiga e faia e ala i le faʻaaogaina o le phlizelin (leai se pepa-pei o mea faitino) o lanu vinyl foliga, e le mafai ona teʻa e oʻo lava i le fao. Valivali faamalosi tino. Mo le valivaliina, matematika poʻo le glossy vai-emlilsion vali e sili ona fetaui.

  3. Gymelomes.

    E mafai ona e toe faitau i le 12 taimi. O loʻo fesoʻotaʻi pepa o pepa e fesoʻotaʻi i le tioata i le ipu, lea e maua ai le faʻamatalaga o le malosi o le malosi tele, ma o se faʻailoga faʻapitoa e faʻateleina ai le afi o le mea. O le malosi maualuga e mafai ai ona e fufuluina le pepa puipui e tusa lava ma le faʻaaogaina o le pulumu. O le filifiliga sili ona lelei mo le ata vali o lenei ituaiga o le acrylic ma fou vali.

Mataupu i luga o le autu: ato ato lima-mad - aitia mo musumusuga

Valivali pepa puipui

Faʻafefea ona ufiufi le pepa puipui mo le vali?

O le valiina o le pepa puipui e sili atu le faigofie nai lo le latou pipii. E oʻo lava i se tagata e le i fiafia tele i le vali pulumu e mafai ona faʻapipiʻi ma lenei.

O le a sili ona faigata tele ona iloa poʻo fea e vali e vali ai le pepa puipui mo le atavali, aua o le a tatou mauaina le ituaiga puipui ma manatua fautuaga na faʻaaoga e le tagata gaosi oloa.

O le mea taua o le manatua ai afai e te valiina le pepa puipui, e tatau lava ona latou oti atoatoa. E faatatau i le le tumau o le tino.

O ituaiga uma o puipui o loʻo valiina e se tasitasi taʻiala, ma o latou fanua e le manaʻomia ni sauniuniga muamua. Faia ma se faʻaseʻe, ma mo le faigata-i-aapa atu i le roller plots faʻaaoga se pulumu vali.

I le faʻatauina o mea faigaluega, e tatau ona e tosoina le pulumu mo le pili, ma le faʻaseʻe mo le faaputuga - e le tatau ona latou o ese, a leai se pefu i luga. O le faifeau e tatau ona umi se alofa e faʻafaigofie ai ona suʻea le mapusaga.

Faigata i le a le tiga o le pepa puipui mo le atavali, leai. I le muamua pisia, o le pepa puipui o loʻo sikoa i le 2 faaputuga ma se malologa i luga o le faʻamamaina atoa, o le tala e mafai ona i le 1 vaega. I le gasologa o le galuega, e tatau ona e mulimuli i le pepa laulau aua e le tatau ona fufulu. Afai e tupu lenei mea, e le faatagaina le fana o le 'ogatotonu o le nila, e le faatagaina i le pa ma toe togi foi.

Foʻia pe faʻafefea ona valiina vali a le Apt Fofoga, e tatau ona manatua e mafai ona valivali ae leʻi faia mea faʻapipiʻi, ma mai le itu itu. Lenei mafai ona faʻataʻitaʻi le puipui faʻaiʻu i le lanu lanu e ala i le auala o le faʻaaogaina (kateti). O le lanu o le vaega o loʻo aʻafia ai le phliselin base, ma o le mapusaga na mafua mai i vinyl spushes o le a le palapala.

Faʻafefea ona ufiufi le pepa puipui mo le vali?

O le ata puipui o loʻo faʻatino i fafo e tusa ma le algorithm:

  1. Afai o le lanu o le vali o le a lafoa tutoatasi ma le fesoasoani i se mea e mafai ai (ogatasi ma tuʻufaʻatasiga faʻapitoa), ua faia ae e leʻi amataina le vaega ma faʻataʻitaʻiga laiti i luga o le vaega.
  2. E tusa ai ma le tuaoi o le vali ese o le fola i luga o le fola ma le taualuga e faapipii ai le tofo o le tino. Latou te puipuia le pronth ma isi elemene o le a maua ai le vali. E leai ni faʻapitoa faʻapitoa pe faʻafefea ona fai saʻo. O le mea taua e le o le pisia se mea i le taimi o le galuega.
  3. O le tofo o loʻo misi i tulimanu ma nofoaga o le a le mafai e le tagata faʻatau ona ulufale.
  4. O le vali ua liligiina atu i totonu o se fusi faʻapitoa o le taʻele ma se tulaga mo le aveʻesea o le valiina o le valiina ma le tele o le pisia. O le galuega e faia agai i le taualuga i le fola, o le puipui mai le tulimanu i le tulimanu e tatau ona faagasolo i le 1 taimi. Afai o faʻaauau pea le galuega pe a maeʻa se vaega o le puipui na vali ma faʻamalamalamaina le matutu, o le onosaʻi i le va o palu o le a matauina.

Mataupu i luga o le autu: fatu o le pi: Faʻafefea ona fai se laʻau mo se faʻaipoipoga, o se vasega vasega ma se ata ma vitio

Toe fai valivali

A o le tali mai, faʻaaoga le tutusa vali ata o le taimi muamua.

I le auala e vali ai le valiina lelei mo le valivali- e leai ni vaega. Le auala e le motu ese mai le amataga muamua.

E fia taimi e mafai ai ona pisia, faʻalagolago i le ituaiga pepa puipui: o le tele o mea o loʻo faʻaalia, o le tele o le vali e aunoa ma le leiloa o le ituaiga.

E tatau ona manatua o loʻo malamalama lelei pe pogisa vaega uma pe a maeʻa le tasi, aʻo le lanu o le muamua vaega. Afai o le vali filifilia o le mama o le vaega muamua, e foliga mai, o le a tatau ona e faaaogaina 2 faaputuga.

O ata masani o le tuʻufaʻatasia ma le eli o loʻo tuʻuina atu i le potu o se potu matapogia.

O ata nei o aso nei mo totonu e maualuga le lelei ma le vave mago. Aua le fefe e fai i luga o le faʻafouina o puipui - o loʻo faʻamalosia e le o lo o le poto masani.

Faitau atili