Faʻapefea ona fai le tini o le fola?

Anonim

O mea o le fale o aso nei e le mafai ona sili atu le poto masani i le faʻamaeʻaina o galuega i tagata tutoʻatasi o loʻo faʻatupuina ai ni mea lelei i o latou fale. Na taua tele le ola o le Anditeur Masters na taʻua o le tele o le feusuaʻi, faʻaaoga poʻo fea le tele o fale o loʻo foia ai le faʻafitauli o le laki. Faʻatumu le fola ma mea tetele lapoʻa e sili atu le itiiti ifo o le taimi e alu ai nai lo lana masani faʻapipiʻi, o lea na ia faʻateleina ai o le tele o le tele o atinaʻe.

Faʻapefea ona fai le tini o le fola?

Polokalame o se suavai folo masini.

Tulaga lelei o le tele o le feusuaiga

O le filifilia o se vaega o le tele o feusuaiga mo le faʻamaeʻaina atoatoa e faʻamaonia e le lelei o isi mea. Tele le itupa:
  • tumau;
  • tumau;
  • fata i tulaga vevela vevela;
  • palapala malupuipuia;
  • E i ai uiga sili ona lelei i le teteʻe i faʻafitauli o vailaʻau;
  • Sefe;
  • Siosiomaga.

Ona o le tuʻufaʻatasiga o lisi o loʻo lisiina ai, o le fola e aofia ai lenei ituaiga mo le tele o tausaga e foliga fou. E le manaʻomia le faʻaeteete tausiga. E le o fausia e le fungas. I se faʻaopopoga, o le tele o filifiliga e mafai ona faʻaaogaina o se faʻamaeaina o le fola mo se fola mafanafana, o loʻo faia ai le tauvaga autu i le taʻele.

Ituaiga o Bick fola

Faʻapefea ona fai le tini o le fola?

Polokalame o le suavai anti-fogafale.

E i ai 2 ituaiga o mea faapena - polymeric ma minerale.

O le 1st ua vaevaeina i le epoxy ma le EPOXY BEDTHAN. O mea uma e na gaosia mai le EPOXXY e toe faʻatonutonu, ae o le Epoxy Warethane o loʻo faʻaaogaina i luga o le maualuga o le suauʻu tetele.

2nd ituaiga o le tele o fuata - minerale. O vaega autu o lenei mea o ni faila mai minerale, suia ma le sima. Maualuga-lelei minerale-faʻavae faʻatusatusaga maua ai le maualuga o fale gaosi mea i le taimi o lona faʻatumuina, o le saoasaoa o mautu o le vaega ma le umi auaunaga olaga. O minerale paluga o loʻo iai meatotino o le tagata lava ia-tulaga ma le saʻo atoatoa i luga o le laualuga ua gaosia. E moni, o nei uiga e le tuusaunoa ai le fale fausiaina mai le noatia o le toniga o le vaeluaina o le saunia vaega i luga o le faavae. O mea taua e masani ona faʻaaogaina e ogatasi ai le mea i luma o le faʻamaeʻaina o lona faʻamaeaina ma isi ofutino. Minerale-faʻavae suavai o loʻo masani ona faʻaaogaina i le fola o le fola ma o latou lava lima i totonu o fale.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona tuʻu uʻamea i luga o le taualuga ma ou lima

Faʻapefea ona fai le tini o le fola?

Fola fua.

E faʻaaogaina e faʻatumuina ai ni fua i le tele o ituaiga tulaga. O lea na suia ai le galuega a le suauu ma le le lelei o le ogaumu tele, mineral squrets e vaevaeina i 3 vaega.

  1. Faauma. O tuʻufaʻatasiga e faʻasino i ai ua mamanuina mo le faʻamaeʻaina mulimuli. Faʻaaoga mea ua faʻauma, e manaʻomia ai le eseʻesega i le maualuga i luga o le sao o loʻo i luga o le 10 mm.
  2. Lautele. O le fefiloi o loʻo faʻaogaina e oʻo atu ai i le maualuga o le tulaga, o le maualuga o le maualuga e le sili atu i le 30 mm.
  3. Faavae. O tuʻufaʻatasiga o lenei kulupu e tuʻufaʻatasia le pito i luga o le curvatus i le 80 mm.

I se manatu i le setete o le faʻavae i nofoaga nofomau ma aiaiga o le faʻagasologa o fola, e mafai ona e filifilia mea i totonu o le fola sili ona talafeagai.

Galuega sauniuni

Masalo o le tulaga lautele i soʻo se galuega o se sauniuni. E mai le tulaga maualuga-tulaga o le a faamalieina, e faalagolago le taunuuga o mulimuli mai. Ia saunia le tumutumu i le faʻatumu o le fola e manaʻomia:

Faʻapefea ona fai le tini o le fola?

Fola eliina masini.

  • faasaolotoina mai le tuai tuai;
  • Aoina o lapisi lapisi, pito i tua ma le pefu;
  • Sefe mai i soʻo se ituaiga o ata tetele;
  • fai se susu i le fale e tapena ai
  • faʻamaufaʻailoga faʻailoga ma se fofo;
  • Ua vaeluaina lo latou atuatuvale.

O le avanoa e tatau ona fai se fou fou, aua nai lo se isi lava mafuaʻaga, o le faigofie tele o le mauaina o le lumanaʻi. E sili pe a fai o le a faataatia le palasitika ata i lalo. Mo le faʻataʻapeina o se mea fou, e tatau ona e faʻatuina faʻamatalaga o le Beacaon. E faia lenei mea faapenei:

  1. E tatau ona e mauaina le pito maualuga o le fola.
  2. I luga o puipui uma ma le fesoasoani a le tulaga maualuga ma le valiina maea, o le tafailagi ua faʻailogaina ma le maualuga o sukalati.
  3. I le va o puipui faafeagai, e mafai ona e tosoina le filo ie na nonoa i pa e pa e le au mautotogi, lea o lo o sopoia ai le sifi i luga. O filo o le a iloa ai le vaalele o le tosoina.
  4. Ua faapipiiina le au sipai. O lo latou ogalaau i le fola e faia e le sima.

Ina ua uma le gypsum ua faʻaʻaisa, o le fofo ua sasaa atu ma ogatasi ma le moli uila e le tulafono, o le umi e tatau ona 10-20 i le va o ia faʻamatalaga. O lenei o le a faʻatalitali mo le pala o le fofo e faʻaauau le faʻatumu o le faʻasologa o le tele o le itupa. O le taimi lava lea e aoga ai le maitauina o le a o le a o sauni e toso mo nisi galuega i le 4 vaiaso. I le taimi lea, e tatau lava ona feoaʻi i vai ma faʻamautu le toniga o loʻo i lalo o le pelythythyne ata.

Mau i luga o le autu: E faʻafefea ona fesoasoani e suia lau fualaʻau 'aʻai i totonu ma lona ata?

Tagi o le tele o feusuaiga

Ina ua uma ona faʻamamaina, o le faʻavae e mafai ona faʻagaioia i le faʻatumuina auala o le tigā. Ae i luma o lenei, o le sikulu e tatau ona togafitia i le Primer, o le a fai ai microcracks ma o le a faia se vaega i luga o le maualuga ala fiafia. I le puipui ma faitotoʻa faitotoʻa ona faʻasauā e se lipine paʻu. Ina ua maeʻa le maeʻa o le galuega i luga o le sasaʻe o le a mafai ona aveʻese ai, ona o le fua o le gasa o le a mautinoa ai le taui o le silimaina faʻaopoopoga. Tamoe agai i luma, e tatau ona e faʻaopopo le avanoa na tuu ai pe a maeʻa le kesi i totonu o le taligalu i totonu o le sami.

Faʻapefea ona fai le tini o le fola?

Faapipiiina pine pine.

E manaʻomia le tuʻuina atu i le potu sili ona lelei mo le faʻatumuina o fola (15-25 ° C) ma le leai o ni ata, lea e puipuia ai le toniga faʻaʻaisa. O lenei e mafai ona e alu i le kuka. O le lelei o le foloa o loʻo afaina i le saʻo o lona ituaiga o lona aiga. Le palu e le tatau ona soona suavai. Ona o lenei, o le inisiua mafai ona tupu. Le lava le le mafai ona toe siitia fofo. O le tapenaina o le fefiloi e le tatau ona faia muamua i le amataga nai lo ½ itula ae e te leʻi faia i luga o le faavae. I lenei taimi, e aoga e sasaa ma faatusatusa ai le fola i le potu atoa. Afai e leai sau taimi e faia ai lenei mea, ausia ni faʻailoga nei e fetaui ma le 1st.

O le mafiafia o le mafiafia e tatau ona fetaui ma ½ cm. Afai o loʻo manaʻomia se mea e te faia ai le mafiafia o le cinger, o lenei mea e mafai ona ausia e ala i le faʻatumuina o tele vaega. Galue amata i le mamao mai le utu o le potu o le potu. O le tali e le fiafia i se spatula po o povi. O le toe foʻi i le faʻaiuga o le paʻu mai le unauga e faia e se tagata nila fana. O loʻo faʻaopopoina le maualuga o le laualuga.

Ina ua mavae 2-3 itula, o le a mago, ae o le a afaina ai le taina o le a o tupu i le 3 aso. E mafai ona e sasaa le manifinifi faʻamamā, o loʻo ufiufi i va eseese pe a uma ona mago.

Faitau atili