O loʻo i luga o le pepa fou i luga o le puipui ma le faʻaliliuga ma kulimi

Anonim

O laupepa faʻapipiʻi poʻo pepa o loʻo faʻapipiʻi (GLC) - mea, faʻatasi ai ma le mea e mafai ona e tuʻuina atu le manaʻomia o puipui uma puipui ma le taualuga, faʻapea foi i puipui i totonu o le potu. O le masani masani auala e faʻapipiʻi ai lenei mea o le faʻapipiʻi i luga o le uʻamea.

O loʻo i luga o le pepa fou i luga o le puipui ma le faʻaliliuga ma kulimi

Le fausaga o le lau o le laupepa.

Peitaʻi, o ie faʻataʻanati e le gata ona faʻamatalaina i luga o le faʻavaʻa, ae pipii i luga o le puipui. E matua taua lava lenei mea mo ni nofoaga laiti, pe a i ai se auala ou te fia teuina ai le eria o iai nei.

Mafaufau pe faʻafefea ona faʻapipiʻi mago i luga o le puipui ma taualuga. E faigaluega, e te manaʻomia mea faigaluega nei:

  1. O le tagata e leai se tagata ma se faʻamalosiʻau poʻo se palu e manaʻomia ina ia mafai ai ona faʻatupu le glue. Ma le isi, e manaʻomia e le tagata saili ni pu i puipui i lalo o uaea.
  2. Laasaga poʻo le tulafono - o loʻo faʻaaogaina e iloa ai le vevesi o le puipui ma le taualuga o le totonugalemu. Manatua e mafai ona faʻatapulaʻaina le tulaga pe a umi lona umi 1.5-2 m.
  3. O le Spathed Spautu - Faʻatagaina oe e faʻaoga glie e Grooves ma ua faʻaaogaina i le tulaga ma lamolemole pa.
  4. O se spatilale masani poʻo le trowel e manaʻomia e faʻaaoga ai le glue ma slap pe a le o le pa.

Glue glcons i luga o le tele o pa

O lenei auala e talafeagai mo pa faaaloalo. Ioe, o pa faʻapitoa pa e le mafai ona taʻutaʻi tele lava, ae o lo o sili atu nai lo le sili atu ma piliʻo faʻapitoa. O le keni o le keyer ma lenei metotia o le faʻapipiʻiina o plasterboard o le a matua manifinifi. Ua le mafai e le uaea i lalo o le pepa o le a le mafai ona pasi - i lenei mataupu ua faaee nei i luga o pu tu i le puipui.

O loʻo i luga o le pepa fou i luga o le puipui ma le faʻaliliuga ma kulimi

Faapipiiina Planterboard mo Klue

O le puipui puipui e tatau ona fuafua i le masani masani. E mafai ona manaʻomia le tulaga faʻapitoa i le tulaga pe a leʻi le lavalava le puipui o le tino, ae vali. I lea tulaga, o le Special Primer e sili atu le faigofie nai lo le fufuluina o le vali vaega. E manaʻomia le tuʻuina atu muamua ma tipiina pu mo tulaga sosoʻo ma fesuiaʻi i le sima ma luga o le pepa.

Mataupu i luga o le autu: faapipiiina o slopes o digwall

Ina ua maeʻa ona faia ni galuega sauniuni faʻapitoa e faʻasusu ai lili mama i luga o puipui. Faʻasusu le kulimi e tusa ai ma faʻatonuga i luga o le afifi, ae aua le tele naua, aua o le kelu ua puʻeina vave ma mafai ona mago. O le Glue i luga o le GLC o loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina o le nifo mata o le spatatula i luga o le tino o le pepa ma i le ogatotonu.

Le isi, o le ipu ua faapipiiina i luga o le puipui i luga o le sauniaina o 'ie nei, e mafai ona faia fasi fasi tutusa nofoaga, ma pito o uaea ua otooto mai ona o le uaea. O le isi laupepa e tatau ona fesoʻotaʻi e faʻaaoga le tulafono poʻo le tulaga, ma naʻo le taimi lava na piki i luga se laupepa i le puipui. O le LILIS e tatau ona aveeseina pe a uma ona faamaluluina le kelu. Ina ua maeʻa le Mauga o Papatisoga o Papatusi Faʻataʻotoina, ua maeʻa le au puipui, o le a faʻamatala mai ai i lalo.

Faakelu e itiiti ifo palu

O loʻo i luga o le pepa fou i luga o le puipui ma le faʻaliliuga ma kulimi

O le laulau ata tifaga ma le laupapa.

Ina ia glie dimwall i luga o se piliki puipui, lea e le o se mea e mafiafia o le mafiafia o le kulu. Manatua o le galuega sauniuni o le a tutusa ma le tulaga talu ai, o pa puipui e faʻatupuina i lalo o le uaea, o pu e totoina, o puipui o eleele.

I lea tulaga, o le isi mea faʻapipiʻi e tatau ona faʻaaogaina - o le pelfix e masani ona faʻaaogaina. Kelu i lenei tulaga o loʻo faʻaaoga i se isi auala. E tatau ona faʻaaoga e faʻaaoga ai se masani spatilale (pe faʻaaoga le tiʻetiʻe o le paʻu) i luga o le pito atoa o le laupepa o le mea e tusa ma le 250 mm i le va o le 250 mm i le va o le 250 mm i le va o le 250 mm i le va o le 250 mm i le va o le 250 mm i le va o le 250 mm i le va o le 250 mm i le va o le 250 mm i le va o papala i le va o le 250 mm i le va o le 250 mm i le va o le 250 mm i le va o le 250 mm i le va o le 250 mm i le va o papala.

I se faʻaopopoga, o Kelu e mafai ona faʻaaogaina e le o le lau, ae faataamilo i le taimi o le tino ma le ogatotonu o le laupepa, pei o le taimi muamua. I le taimi lava e tasi, o le vaʻaiga mamao i le va o vaomatua e tatau ona iai le 250 mM faataamilo i le lautele, ma le ogatotonu o le laupepa o ia vaʻa e lua. O le mamao i le va o slaps e tatau ona i ai 300 mm.

E le gata i lea, e pei o le mataupu talu ai, o loʻo tuu le pepa i luga o le laina ma e fesoʻotaʻi ma le tulafono poʻo le tulaga, ona faʻapipiʻi lea. Ina ua uma ona tumu le kulimi, o le ufiufi ua faamamaina.

Mau i le Autu: O le a se tagata galue mo valiina ma pe faʻapefea ona filifilia saʻo?

Faakelu i puipui atoa

O le a le taimi e le tutusa ai pa, ona mafai lea ona faʻapipiʻiina le diagwame e aunoa ma le faʻaaogaina o se puʻupu. Naʻo le faʻavaʻa e le o faia mai le uʻamea talaaga, ae mai le nofoaga tutusa.

GLC ua tipi i luga o le 10-15 cm lautele screent - so-taua o suka. O nei fusi e tatau ona tuʻuina i luga o le pa i le taimi atoa ma le faʻapalepale pe a uma le afa mita. O mea taʻitasi e fesoʻotaʻi ma le tulafono poʻo le tulaga ma faʻapipiʻi i le puipui. Ole tutusa o le puipui e ausia e se eseese vaega o kelu i vaega eseese o le sucon.

A o uaea, i le tulaga o loʻo iloiloina, o le uaea mafai ona lilo tuʻusaʻo i le puipui e aunoa ma se pipii.

Ina ua maeʻa le kulimi i lalo o le tamoʻega paʻu, Glue Detewall i luga o puipui. Mo le mutiaina mywall i luga o le puipui, o le faigofie gypsium glue faaaogaina. Manatua e mafai ona e faapipiiina i luga o se kelu, e aofia ai luga o le satia fama. Faakelu poo ni falaoamata e faʻaaoga tuusaʻo i nofoaga na o le a faʻamau ai le laupepa i luga o fasi pepa. Ina ua uma ona faʻapipiʻi le punavai, o le faʻavae e faʻaaoga i se laititi, ma e manaʻomia le oomiina tele i totonu o le supa pe a vavaeeseina, a leai o le mea e faʻateʻaina ai. Glc mai Beacons o le a faigata tele ona ee o ese mai, tusa lava pe e te le o fetaomi ai i lea taimi, o bugs na faia e le mafai ona faʻasaʻoina, naʻo le malologa ma atoa toese. O le mea lea, afai e te le iloa faʻafesoʻotaʻi le fagu, e sili le faʻaaogaina o le graptum kelu.

Planboard i luga o le taualuga

O loʻo i luga o le pepa fou i luga o le puipui ma le faʻaliliuga ma kulimi

Ituaiga o mywwall ma latou lanu lanu.

E aoga le kisi i luga o le taualuga? Masalo e le manaʻomia. Ina ua goto le maea i luga o laupepa atoa, ona tatau lea ona faʻaaoga le faʻafefeteina o le fefiloi o se ie atoa, ae o le paʻu. Atonu e le sao le K's, ma e mafai ona pa'ū le lau. Afai e te faʻaogaina le kulimi i le pito atoa o le laupepa, o le a matua faigata le laʻau, o le a faigata ona fasia, e faigata tele ona faʻalavelave.

Afai e te filifili pea e pipii le GLC i luga o le taualuga, ona muamua mea uma lea e te manaʻomia e filifili ai ie saʻo. O laupepa uma o loʻo vaevaeina i totonu:

  • afi-tetee;
  • masani ai;
  • susu-tetee.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea e tutoʻatasi o loʻo faia se paʻu-masii mai le sima?

Mo fale e le nofomau, Mosture-Storent e faʻaoga mo le umukuka, faletaele, faleuila ma ala i le taimi o le potu. O le mea e manaʻomia ai le mafiafia mo fusifusi i le taualuga o 9 mm.

Ma e manaʻomia le fuafua o le faʻalavalu faalava. I le avea ai o se tulafono, o le faʻapopoleina i fale masani e seasea lava ona faʻaleagaina - masani ona faia i le malifa. E manaʻomia le fuafuaina o le pito maualalo o le taualuga o le taualuga e ala i le fuaina o le mamao i le va o le laʻau ma le foloa i tulimanu taʻitasi. Amataina le faʻapipiʻi e manaʻomia mai le pito i lalo o le pito i lalo, o lona uiga, mai le mea e sili ona fuaina.

Mo le faapipiiina o mūmū i luga o le taualuga, e manaʻomia le faʻaaogaina o le kulimi sili ona tumau. O le kelu e tatau ona ufitia le tele o le laupepa, ae e le o uma le laupepa atoa.

Faagaoioiga o suisui i le va o nofoaga sima

Ina ua uma ona faapipii le laupepa i luga o le puipui po o le taualuga, o soʻoga o loʻo faia. I totonu o le potu e manaʻomia e matauina le manaʻomia o le vevela mo le vevela ma le susu. Le saʻo le oso o nei tapulaʻa ma ata tusiata.

O moli i le va o laupapa nofoaga o le patipati e tatau ona tuu. Muamua, o le au osofaʻiga e togafitia ma sateta, pefu ma le palapala ua aveʻesea. A uma lena mea, o soʻo se soʻotaga o loʻo faʻaputu faʻatasi ma le faʻamalosia o lipine. Mo soʻoga faʻatasi, o se mea faʻapitoa o loʻo faʻaaogaina.

A faʻagaioia auala, e tatau ona e mulimuli i le faʻasologa o loʻo sosoʻo ma le faʻasologa o mea nei:

  • muamua vaega o fasiotia;
  • faʻamalosia lipine (faʻaaoga e ala i le faʻaaogaina o le muamua vaega o le tufuga);
  • lona lua vaega o le Purety (pe a maeʻa mautu o le muamua vaega).

O le teuteuina o le auto o loʻo faʻatagaina ma e aunoa ma le faʻaaogaina o le faʻamalosia o le lipine lipine - naʻo le punou i le 2 vaega.

Ina ua maeʻa, matou te liliu atu i le faʻagaioiga o tulimanu o itu o lotoa o lotoa. O loʻo faʻapipiʻiina ni faʻamatalaga o loʻo faʻapipiʻi i luga o tulimanu i fafo, lea o loʻo tuleia i le muamua vaega o Manaʻono. Ina ua maeʻa faʻamamaina le vaega muamua, o le vaega lona lua e faʻaaogaina. O tulimanu o totonu e salu ai le faʻaaogaina o se mea e faʻamalosia ai le lipine.

O le faʻaiuga o le teuteuina o puipui o loʻo faʻatinoina le faʻaaogaina o le tini.

O lenei ua e iloa le auala e faʻasusu ai le palapala i luga o le puipui ma le taualuga, faʻapea foʻi ma le faʻauma i le va o laupepa o laupepa. Oo i le taimi e amata ai toe faaleleia!

Faitau atili