Fugalaʻau i luga o le faapaologa: Faʻafefea ona tupu se togalaʻau fugalaʻau

Anonim

Fugalaʻau i luga o le faapaologa: Faʻafefea ona tupu se togalaʻau fugalaʻau

A o lei liliu le faapaologa i totonu o le togavao, oe tatau ona mafaufau loloto i auiliiliga ma fatuina tulaga talafeagai mo laau, decorate masani o le taulaga sili atu nai lo le vevesi o fugalaau i luga o fugalaau?! A e manaʻo, e mafai ona e faia se togalaʻau moni i luga ma tuʻu le tele o laʻau. O a fugalaʻau i luga o le paneta o le a sili atu le talafeagai - o le pararate mamanu, o faʻataʻitaʻiga o le tuputupu aʻe ma uiga ese o le laʻau filifiliga.

O foliga o le tupu o fugalaʻau

Mamanuina pusa ma fugalaʻau ma le latou nofoaga - O le fesili e taua, ae le o le sili ona faʻavae. O le galueaina o fugalaʻau e uiga i le fale fetago i lea lava o uiga ma pule e tatau ona maitauina.

O le filifilia o le mea e tatau ai ona mafaufau i luga o le faapaologa, o manatu nei e tatau ona iloiloina:

  • Pusa E le mafai ona faʻaaogaina i luga o le palu palu, e le mafai ona loloto, o lea e tatau ai ona filifilia laʻau ma se puʻupuʻu metotia, lea e sili ona tuu i le pito i luga o le vaega pito i luga;
  • E le tatau ona maualuga laau laau, A o latou foliga mataga ma amata ona toe faaleleia pusa;
  • O fugalaʻau ua filifilia mo le faapaologa i le aofaʻi o le maualuga o le malamalama o le fale;
  • E sili le totoina o fugalaau e umi le taimi o le amo.

O le mea mulimuli e taua tele. O le mea moni, e mafai ona fai se faʻapitoa faʻapitoa o se mamanu i luga o ogalaau, sui pusa ma fugalaʻau i isi aʻo fuga ai. O lea, e mafai ona e faia moega fugalaʻau fugalaʻau moega. Ae e fesoʻotaʻi ma le tele o faʻalavelave. Muamua, e manaʻomia le tuu o atigipusa i se mea ma e le fugaina o fugalaʻau ma aveese ese laʻau i se mea, ma lona lua, o le a manaʻomia le tau tumau. Sili ona fiafia e tuu fugalaʻau tasi ma tumau mai le tautotogo ona o le fiafia i le vaʻaiga o le fuga o le pa o le paopago, mai lea taimi i le taimi o loʻo suavai toto. O lona uiga, e manaʻomia le lalagaina o fuga e le manaʻomia le tausiga faʻapitoa ma fuga mai ia Iunitevi ia IuniteviTtu.

O le pito maualuga o le fola, o fugalaʻau mo le faʻaputuga e tatau ona i lalo ifo. I luga o le pito i luga pito i luga o le faapaologa e mafai ona malulu tele. O laʻau ma le umi o laʻau o le a gagau pe punou. Pusa ma lafoa, faasalalauina i le eleele ma laau foliga le le mafai. E sili le totoina o le maualalo velvet, Peniasia.

Fugalaau mo le la

Manuia le galueaina o lanu i luga o le faiga feutagaiga faʻalagolago i le faʻaeteete tatau o laʻau. E le pei o le nofoaga i luga o le auala, o fugalaʻau i luga o le faapaologa e faʻalagolago tele i le tikeri o le malamalama, talu ai i le itu e tasi e tapunia i taimi uma i le pa. O le iʻuga, o loʻo i totonu o palnoes ma loggis o loʻo faʻaalia le la ma le paolo o loʻo faʻaalia manino. E sili atu le taua lea pe a oʻo mai le faapaologa i saute poʻo itulagi. O le a le ituaiga fugalaʻau e mafai ona i luga o le sunny o le vevela?

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona faʻapipiʻi se polo pasi? Tulaga lelei ma le le lelei o le polo crannes

E faigofie mea uma iinei - o le tele o fugalaʻau laʻau e sili ona manaia lagona i le taumafanafana i lalo o le la. Ma se la popany, e toetoe lava a le mafai ona faia se mea sese i le filifiliga o lanu. E le gata i lea, i lima o le fugalaʻau, o le ai ai le tele filifiliga o malamalama-faʻataʻitaʻiina o laʻau e mafai ona totoina.

E sili le lagona o le faaauau pea le malamalama:

  • Tosina,
  • Ipomey,
  • Kobeei,
  • Atters,
  • Vebeana,
  • Mignonette,
  • Nastatur,
  • Vila,
  • suamalie pi,
  • daisy,
  • geranium poʻo Perlanium,
  • Dorfook.

Fugalaʻau i luga o le faapaologa: Faʻafefea ona tupu se togalaʻau fugalaʻau

Afai o le faapaologa e alu i le itu i saute, sunny itu, o le tele o le tele o le oona o le a lelei o le a lelei

Laau mo le itu i matu

Afai e le maualuga le faapaologa ma o le tele o taimi o loʻo i le paolo, ona maua lea o le tele o laʻau e tatau ona teena. O le a matua leaga lava le porlack iinei - pe a fai e te tuʻuina, e ono le fuga mai i mea uma. Ae ui i lea, e mafai ona e pikiina fugalaʻau mo le itu i matu o le Northern. E le gata i lea, e iai laʻau e mafai ona i ai.

E aofia ai:

  • aisi,
  • Fachsia.

O nei laʻau e le taliaina le susulu malosi o le la ma le leaga i luga o le sunny o le la. Peitai i le itu i itu, latou te ola malolosi ma ua tumu i lanu laiti.

O le lelei foi filifiliga o le a mea nei o fugalaʻau i luga o le pogisa o le Norkedy Nordony:

  • Loto pepelo,
  • Marigold,
  • calceolaria,
  • Tunbergia
  • Tausaga.

Fugalaʻau i luga o le faapaologa: Faʻafefea ona tupu se togalaʻau fugalaʻau

O totonu o le fale faʻapaologa i le itu i matu o le itu e tatau ona teuteuina i lanu o ata o ata ma masani ona ulufale i le itiiti ifo i le tele o le susulu o le la

Lautele laau

E i ai le tele o laʻau e mafai ona ola ma le sili atu le manuia ma fugalaʻau uma ma le malamalama lelei ma i le paolo. E mafai ona vaaia i latou i le la popony, i le itu i matū ma sili atu foi i le itu i sisifo, tuufaatasiga o meatotino a le isi.

I ia laau talafeagai e aofia ai:

  • Peninia,
  • Nastatur,
  • Mignonette,
  • Vila,
  • miamoa.

TAUA: I luga o le Western Parks e mafai ona e totoina se tasi o nei laau. Faatasi ai ma i latou, e mafai ona e totoina ma monigia, ae e tatau ona e mautinoa ai o lo o i le paolo o le paolo o le tino.

Afai e i ai foi le pogisa i luga o le matala paila, ona na o ia tagata aininonania ma Fusisia. O iina e mafai ai ona e faʻatafafafa o ia meatafa, ae i lenei tulaga e faigata tele ona teuteu lana laʻau.

Fugalaʻau i luga o le faapaologa: Faʻafefea ona tupu se togalaʻau fugalaʻau

E i ai le tele o laʻau e mafai ona tuʻu i luga o soʻo se fafaga ma le manuia lava e tasi.

Tapuni mo Balconlies

O le ata o le fuga o le fuga o le tautalaga o le tau manatu. I luga o le faapaologa e mafai ona e faʻatulagaina laʻau i auala eseese.

Mataupu i luga o le autu: Mauga o le fufuluina o le laulau

O lea, e mafai ona avea le mamanu:

  • faagasolo
  • faalava.

Mo le nofoaga faalava o le laau, e mafai ona tuu i totonu o pusa ma faatulaga i le tulaga faigata o le faapaologa - i le pito i lalo o le tasi pe o le fusi. I le taimi lava e tasi, e sili atu le fetufaitia i fafo atu o fafo atu.

Manaia tele le mamanuina ma tulaga tulaga o laau. I lea ma le mataupu, e sili le faʻaaogaina o taʻavale feaveaʻi a le apolelu. O le faapaologa ma lanu eseese e foliga mai e matua lanu pe a fai o laau e tu i isi maualuga. Atonu o loʻo feagai ma veltets i lalo o le pito i lalo o le tupua, ampeline petisias ma mea papalagi i le ogatotonu ma luga o luga, alalaupapa i luga o itu.

O le ata o le faapaologa e le tatau ona le amanaiaina. Filifilia o fugalaʻau i luga o le faapaologa, e tatau ona e taumafai e aua neʻi ofi ese ma taofi i le 2-4 lanu. A leai, o le pa aika ma fugalaʻau o le a liua ai ma taufetuli atu o laʻau. O le tuʻufaʻatasiga o lanu e lua o le tutusa ituaiga o lanu - Aninias, velvetsev foliga sili ona lelei.

Afai o le itu i matu o lona uiga, ona e mafai ai lea ona filifili moli uliuli mumu ma faʻaopopo i ai i le moli faʻafuaseʻi ma lanu enaena-lanu piniki.

Afai o se itu la, o se itu la i le la, ona mafai ai lea ona faʻaopopo le malosi o le paepae o Daisis i le Felomifa o le Ancitions. O le a faʻamanuiaina lelei le faʻaaogaina o le fusipaʻu o fusipaʻu o fusi, lea e mafai ona totoina i itu o le faapaologa. Ona o ai lea o le faapaologa ma fugalaʻau fugalaʻau o le a sili atu le mataina o le tuʻufaʻatasiga ma le lanu uliuli o pi ma le pupula mata. E sili atu le totoina o meaola teuteu teuteu, lea o Burgundy Pods.

O le le mautonu o le a talafeagai ai i luga o soʻo se faifeʻau. E aoga le totoina, e pei ona fuga i le tele o tulaga ese ma fatuina le ata o le falelotu faavavau. O a isi fugalaʻau e piki ai mo le taimi o le tafega e, e alagatatauoi ai e fofo taʻitoʻatasi. A leai se mea e maua mai i le mafaufau, ona avea lea o le filifiliga marchard o le a tumau mulimuli, e fuga mai foi i le taumafanafana atoa. I se aotelega lautele, e aoga le pikiina o le mamanu ina ia suia ai ni laʻau e suia e isi. O le mea lea e te manaʻomia ai le pikiina o fugalaʻau: Daisy, Vionu, Pouninia, AstRursia, Anetira.

E i ai fugalaʻau e foliga lelei na oi latou lava. O nei tulaga e aofia ai faʻataʻoto, aptra, maua ai le mauaina o tagata; Faʻaleaua lenei faapaologa ma luga o fugalaʻau e mafai ona avea ma laʻau i mea teuteu teuteu o le ituaiga keke.

Fugalaʻau i luga o le faapaologa: Faʻafefea ona tupu se togalaʻau fugalaʻau

O le mamanu o le polo o fugalaʻau e le manaʻomia ni tupe teufaafaigaluega tele, iinei e mafai ona e tuʻuina atu fugalaʻau sili ona lelei.

Manaia fofo

E mafai ona e tuʻufaʻatasia aoga ma le manaia ma faʻaopopo i lanu e toto ai toto toto i luga o le faapaologa. O le matagofie o ata pupula susulu o le matala o Pasley na te tuua i le sela, samasama, o le potu, salati. Eseese faʻataʻitaʻiga o amea o loʻo e faʻatonutonuina ai le faʻatonutonuina, aemaise le fetu oona, lea e mafai ai ona faia le tuaoi.

Tusitusiga i luga o le autu: ituaiga o kesi mo linoleum - pe faʻafefea ona filifili saʻo

Mo le taumafanafana i luga o le faapaologa e mafai ona e faia na potu o fugalaʻau, e teteʻe i le vevela paʻu. O le a foliga sili atu le teuteuga o le faapaologa. Ma e matua faagaeetia lava i le monster pakete bardon togalaau, tietie uila, azaleas, oleander, hydyan.

Fugalaʻau i luga o le faapaologa: Faʻafefea ona tupu se togalaʻau fugalaʻau

E tele fofo manaia mo laufanua 'eleelea ma fugalaau

A e totoina se fugalaau togalaau

Ina ua filifili e tatau ona filifili laʻau laʻau, E tatau ona e filifili pe o le a e tosia i latou, o lea na iai le palota i fugalaʻau. Afai e te manaʻo e fuga e amata i le vave e mafai ai, ona sili atu le lanu o le fatu e sili atu le totoina o le alu vave.

O fanau e mafai ona faʻatauina sauni pe tuputupu aʻe tutoʻatasi mai fatu. Afai e tatau ona tuputupu aʻe oe, ona mafai lea ona e totoina fatu i le faaiuga o Mati - Aperila. Afai o le taimi o le fugalaʻau e le masani ai, o fatu e mafai ona vaʻaia vave i totonu o atigipusa pe a maʻea i luga o le auala - i le ogatotonu o Me.

Filifili fanua

Mo lanu o falaini, o se eleele lautele e talafeagai, e sili le faigofie ona mou atu. E lelei foi le faʻaopopoina i le eleele o loʻo sili atu nai lo le 10% o le mamafa atoa o le eleele. Ma o loʻo avea le lalolagi ma ou susuga i le susu-issore, na faʻaopopo ai oneone i totonu. O le mea autu e leai se ituaiga fatu, e le mafai ona faaaoga ni fefiloi ma potu lanu o loo iai nai vailaʻau e manaʻomia mo faʻatoʻaga faʻatoʻaga.

O tausaga uma lava i atigipusa mo fugalaʻau e manaʻomia e faʻataʻitaʻia ai se fanua fou, aua ua faʻaleagaina mo le vaitau.

TAUA: A o le lauʻeleʻele i pusa ua vave ona le fiafia ona o le faʻatapulaʻaina o aofaʻi, o le eleele e tatau ona faʻaputuputuina i taimi uma. Uma le 10 aso e sili ai le uuina o laʻau ma fetilaisa faigata.

O le va i le va o laau e tatau ona avea ma oe mo ituaiga uma. Pi, fravate pis e tatau ona suʻesuʻe ma se mamao o le 10 cm, daies, o se luʻi, o sanatiania, lofiia, taga i luga - 20 cm.

Fugalaʻau i luga o le faapaologa: Faʻafefea ona tupu se togalaʻau fugalaʻau

O le eleele lautele e talafeagai mo le faapaologa o passcon, e sili atu le taulaiga

O le a le mea e gauai atu ai

E taua le mulimuli i laau, ina ia maua ai e le paneta i taimi uma se foliga matagofie. O le feula e sili atu le taua e sili atu i le vave tape.

Afai o pito o lau o lau amata ona mago - e manaʻomia le faʻateleina o le suavai. Peitai, o le samasama o le laʻau e mafai ona fai mai o le fanua e faʻamago, ma ua sasaa mai ai mea taʻitasi. O le ala, o le vevesi e mafai faaosofia ai faʻamaʻi. O le vai laʻau, e manaʻomia lava le oti, i le taimi uma o tiga o le eleele.

Afai e te faʻataunuʻuina uma fautuaga nei, o le a faʻafiafiaina le faapaologa lanu enaena enaena ma foliga umi ma foliga pei o se mea moni togalaʻau.

Fugalaʻau i luga o le faapaologa: Faʻafefea ona tupu se togalaʻau fugalaʻau

E taua le mulimuli i laʻau ina ia maua ai e le faapaologa i taimi uma se foliga manaia, o le brorusteve e tatau ona sili atu ona vave tape

Faʻafefea ona tupu se togalaʻau o le togalaʻau i luga o le faapaologa (vitio)

Faitau atili